Arendal tok første stikk i semifinaleduellen mot Drammen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 6. mai 2022 KL:19.57)
    Magnus Søndenå ledet an da ØIF Arendal slo Drammen 34–29 i den første semifinalen i håndballsluttspillet fredag. Arendal-profilen Søndenå sto bak sju scoringer og sørget for at sørlandsklubben fikk en drømmestart på semifinaleduellen som spilles best av fem kamper. Lagene fulgte hverandre som skygger innledningsvis i kampen. Med drøye fire minutter igjen av første omgang var stillingen 13–13. Så satte gjestene inn en sluttspurt. Fire strake ØIF Arendal-scoringer ga Drammen en tung avslutning på omgangen, og da Mario Matic satte inn 18–14 sekundet før pausesignalet, ristet Drammen-trener Kristian Kjelling oppgitt på hodet. Pausepraten fra den tidligere landslagsstjernen så samtidig ut til å ha løftet hjemmelaget. Sju minutter ut i annen omgang var ØIF Arendals forsprang redusert til kun ett mål, og i det påfølgende angrepet utlignet Espen Gommerud Våg til 21–21. Kjellings menn var imidlertid ikke à jour spesielt lenge. Rett før omgangen var halvspilt ble 22–22 til 22–25 etter tre gode ØIF Arendal-minutter. Med åtte minutter igjen å spille hadde bortelagets ledelse økt til fire mål, og i avslutningen var Drammen aldri nær å bringe kampen i balanse. Dermed tok ØIF Arendal første stikk i semifinaleduellen lagene imellom. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 738367
Arendal - semifinaleduellen - Drammen - Søndenå - semifinalen - håndballsluttspillet - profilen - scoringer - sørlandsklubben - drømmestart - spilles - hverandre - skygger - innledningsvis - minutter - stillingen - gjestene - sluttspurt - avslutning - omgangen - sekundet - pausesignalet - Kristian - Kjelling - oppgitt - Pausepraten - tidligere - landslagsstjernen - samtidig - hjemmelaget - Arendals - forsprang - redusert - påfølgende - angrepet - utlignet - Gommerud - Kjellings - imidlertid - spesielt - halvspilt - bortelagets - ledelse - avslutningen - balanse - imellom -