Perisic avgjorde da Inter vant cupen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 12. mai 2022 KL:00.17)
    Inter lå under mot slutten av cupfinalen mot Juventus, men et omstridt straffespark ga ekstraomganger. Der avgjorde Ivan Perisic med to mål. Dermed kunne Inter juble for sin første cuptittel på 11 år, og den åttende totalt. Juventus har rekorden, som fortsatt er på 14. Milano-laget startet best, og Nicolo Barolo sendte Inter i ledelse i det 7. minutt. Ledelsen sto seg omgangen ut. Juventus vendte kampen etter pause. Alex Sandro utlignet med et langskudd, før Dusan Vlahovic ble spilt gjennom og overlistet keeper Samir Handanovic i annet forsøk. Det var bare et par minutter mellom de to målene. Inter jaget en vei inn i kampen igjen, og fikk den da Leonardo Bonucci ble straffet for et klønete taklingsforsøk mot Lautaro Martínez, som falt lett etter minimal kontakt. Juventus protesterte forgjeves mot straffeavgjørelsen, og Hakan Çalhanoglu satte inn 2-2. Åtte minutter ut i første ekstraomgang fikk Inter nytt straffespark etter VAR-vurdering av en duell mellom nederlenderne Matthijs de Ligt og Stefan de Vrij. Denne gang var det Perisic som gikk fram og scoret. Tre minutter senere viste kroaten målteft også i åpent spill. Han scoret på lekkert vis framspilt av Federico Dimarco. (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 739732
Perisic - avgjorde - slutten - cupfinalen - Juventus - omstridt - straffespark - ekstraomganger - cuptittel - åttende - rekorden - fortsatt - startet - ledelse - Ledelsen - omgangen - utlignet - langskudd - Vlahovic - gjennom - overlistet - Handanovic - minutter - Leonardo - Bonucci - straffet - klønete - taklingsforsøk - Lautaro - Martínez - minimal - kontakt - protesterte - forgjeves - straffeavgjørelsen - Çalhanoglu - vurdering - nederlenderne - Matthijs - kroaten - målteft - lekkert - framspilt - Federico - Dimarco -