Forsvarstabber kostet dyrt – Norge tapte mot Finland i VM-åpningen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 13. mai 2022 KL:21.42)
    Norge fikk det som ventet tøft mot VM-vertene Finland i mesterskapets åpningskamp. To forsvarstabber ble skjebnesvangert da finnene vant 5-0. Men et skadeskutt norsk lag gikk rett i strupen på vertene og var farlig frempå flere ganger. Først med Kristian Jakobsson fra vingen, så Magnus Geheb fra skrått hold før et skudd fra Max Krogdahl traff Magnus Brekke Henriksen og gikk i stolpen. Men så skulle finnene vise hvorfor de er regjerende olympiske mestere da finnene spilte det norske forsvaret ut av isen og ga Harry Pesonen en enkel oppgave med å sette kampens første mål minutter før pausesignalet. Og vondt skulle bli til verre i andre periode da Max Krogdahl regelrett ga bort pucken i egen sone og Toni Rajala kunne prikkskyte inn 2–0. Like etterpå gjorde Tobias Fladeby en dårlig vurdering på offensiv blålinje og mistet pucken i det tre norske spillere byttet. Det utnyttet finnene som kom to mann alene mot Norges keeper Henrik Haukeland og Hannes Björninen satt inn målet. Og den tredje perioden startet ikke noe bedre da Joel Armia smalt pucken opp i nærmeste kryss etter å ha spilt rundt med Norge i undertall. Like før slutt økte Jere Sallinen til 5-0 og rundet av kvelden.

Ord sky bassert på artikkel: 740295
Forsvarstabber - Finland - åpningen - vertene - mesterskapets - åpningskamp - forsvarstabber - skjebnesvangert - finnene - skadeskutt - strupen - Kristian - Jakobsson - Krogdahl - Henriksen - stolpen - hvorfor - regjerende - olympiske - mestere - forsvaret - Pesonen - oppgave - kampens - minutter - pausesignalet - periode - regelrett - prikkskyte - etterpå - Fladeby - vurdering - offensiv - blålinje - spillere - utnyttet - Haukeland - Björninen - perioden - startet - nærmeste - undertall - Sallinen - kvelden -