Danmark med pangstart i VM
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 14. mai 2022 KL:14.03)
    Danmarks ishockeyherrer fikk en pangstart på VM i Finland og ga seg ikke før det sto 9-1 i målprotokollen mot Kasakhstan. Storseieren gjør at danskene topper VM-gruppe A etter at seks av åtte lag har vært i aksjon. Hele sju ulike spillere noterte seg på scoringslista, og USA-proffen Joachim Blichfeld scoret tre ganger. Det tok bare to minutter før danskene tok ledelsen ved Patrick Bjørkstrand. Ytterligere tre minutter senere hadde Felix Scheel og Blichfeld økt til 3-0, og det var ingen tvil om hvilken vei det bar for stakkars Kasakhstan. Frederik Storm, Julian Jacobsen, Blichfeld og Oliver Larsen scoret i midtperioden, mens Peter Regin gjorde 8-0 helt i starten av tredje periode. Senere fullførte Blichfeld sitt hattrick. Kasakhstan fikk et trøstemål ved Kirill Savitskij på tampen av kampen. Sverige vant også sin åpningskamp selv om laget venter på en rekke spillere og stilte bare tre rekker mot Østerrike. Joel Kellman, Max Friberg og Joakim Nordström scoret i «Tre Kronors» 3-1-seier i Norges gruppe (B). (NTB)

Ord sky bassert på artikkel: 740411
Danmark - pangstart - Danmarks - ishockeyherrer - Finland - målprotokollen - Kasakhstan - Storseieren - danskene - spillere - noterte - scoringslista - proffen - Joachim - Blichfeld - minutter - ledelsen - Patrick - Bjørkstrand - Ytterligere - hvilken - stakkars - Frederik - Jacobsen - midtperioden - starten - fullførte - hattrick - trøstemål - Savitskij - Sverige - åpningskamp - Østerrike - Kellman - Friberg - Nordström - Kronors -