Olsen ble tomålsscorer i viktig Norge-seier
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 18. mai 2022 KL:17.45)
    Etter en målrik kamp klarte Norge å dra i land en 5-3-seier mot Østerrike i ishockey-VM. Det betyr tre sårt trengte poeng for Norge, som kun stod med to poeng før denne kampen. Etter seieren tyder også mye på at plassen i elite-VM også er sikret for neste år. Kampen fikk en dårlig start for Norges del. Etter nærmere syv minutter av første periode, mens Norge var i undertall, satte Dominique Heinrich inn 1-0 for Østerrike. Men Norge slo tilbake ikke lenge etter. Michael Haga pådro seg først en utvisning, og under minuttet senere satte Mats Rosseli Olsen inn utligningen. I andre periode snudde nordmennene kampen to ganger. Først sendte Andreas Martinsen Norge opp i ledelsen 2-1, før utlignet Lukas Haudum for Østerrike – igjen mens Norge var i undertall. Men en scoring av Martin Røymark mot slutten av perioden sørget for at Norge igjen var i ledelsen. Olsen satte sitt andre mål i andre tredje periode og sendte Norge opp i en 4-2 ledelse. Det ble skummelt en liten periode da Peter Schneider reduserte til 4-3 like før slutt, men Martin Rønnild fastsatte resultatet til 5-3 da han scoret på åpent bur like før kampslutt. Landslagskaptein Mathis Olimb var litt usikker før kampen mot Østerrike, men fikk testet seg på oppvarming og fikk deretter klarsignal til å spille.

Ord sky bassert på artikkel: 741391
tomålsscorer - Østerrike - ishockey - trengte - seieren - plassen - nærmere - minutter - periode - undertall - Dominique - Heinrich - tilbake - Michael - utvisning - minuttet - Rosseli - utligningen - nordmennene - Andreas - Martinsen - ledelsen - utlignet - scoring - Røymark - slutten - perioden - skummelt - Schneider - reduserte - Rønnild - fastsatte - resultatet - kampslutt - Landslagskaptein - usikker - oppvarming - deretter - klarsignal -