Danmark til finalen i håndball-EM
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 18. november 2022 KL:19.19)
    Danmark er klar for finalen i håndball-EM. Det er første gang siden 2004. – Det er helt surrealistisk. Vi har kjempet så hardt for å komme til den finalen, sa Mie Enggrob Hojlund, som scoret Danmarks siste mål, til TV3. Danmark og Montenegro fulgte hverandre tett de første minuttene av kampen, før montenegrinerne tok en 6-3 ledelse. De hadde flere muligheter til å øke ledelsen mot Danmark, men i stedet tettet danskene luka og gikk opp i ledelsen, som de holdt fram til pausen. Mye takket være Emma Friis med fem scoringer. Jaukovic og Radicevic bærte i stor grad Montenegro i første omgang. Like før pausen fikk Trine Østergaard en utvisning og det blir dømt direkte frikast i det 30. minutt. – Den synes jeg er helt fin for hun dytter den montenegrinske kantspilleren med to strake armer. Det er ingen grunn til å gjøre det, sier NRKs ekspertkommentator Marit Malm Frafjord. Det står 14–10 til pause når en amper stemning brer seg på stadion: Sarah Iversen, som ikke spiller første omgang, raser mot Ivona Pavicevic. – Sarah Iversen går og skriker til jenta som bommer. Det er rett og slett usportslig. Hva er det du driver med der, Iversen? Hun får også pipekonsert. Det er greit å være heit i toppen, men den der er ikke fin, sier NRKs kommentator Patrick Sten Rowlands. Danskene scorer kun tre mål i løpet av andre omgangs første kvarter. Men montenegrinerne utnytter ikke momentum godt nok. – Vi etterlyste jo i første omgang at flere fra Montenegro skulle melde seg på. Det har de gjort, men nå har Jaukovic slukna, sier Sten Rowlands. Et lite håp levde for kvinnene fra Balkan som hadde gjennvunnet troen på seg selv. Med en dansk utvising på tampen av omgangen var de i overtall. Likevel økte danskene ledelsen til fire mål, som holdt til kampslutt. Danskene vant til slutt 27-23. Danskene møter Frankrike eller Norge i finalen søndag. På spørsmål om hvem Dansmark ønsker å møte svarer landslagstreneren Jesper Jensen: – Mitt hjerte heier på Norge, mens min hjerne heier på Frankrike.

Ord sky bassert på artikkel: 783727
Danmark - finalen - håndball - surrealistisk - kjempet - Enggrob - Hojlund - Danmarks - Montenegro - hverandre - minuttene - montenegrinerne - ledelse - muligheter - ledelsen - danskene - scoringer - Jaukovic - Radicevic - Østergaard - utvisning - direkte - frikast - montenegrinske - kantspilleren - ekspertkommentator - Frafjord - stemning - stadion - Iversen - Pavicevic - skriker - usportslig - pipekonsert - Patrick - Rowlands - Danskene - omgangs - kvarter - utnytter - momentum - etterlyste - kvinnene - gjennvunnet - utvising - omgangen - overtall - Likevel - kampslutt - Frankrike - spørsmål - Dansmark - landslagstreneren -