Sport

Liten annonse
    Kilde dropper slalåm etter skuffende super-G – McGrath med i medaljekampen
       Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. februar 2023 KL:11.59)
    Aleksander Aamodt Kilde tok sølv i superkombinasjonen i OL i fjor, men han hang ikke med de beste i super-G-delen tirsdag i alpin-VM i franske Courchevel. Fra startnummer 15 kjørte han inn til femteplass, 1,05 sekunder bak hjemmehåpet Alexis Pinturault. Teknikkspesialisten Atle Lie McGrath overrasket med en femteplass i super-G-debuten i Beaver Creek tidligere denne sesongen og han holdt også god fart tirsdag. Han lå lenge foran Kilde i løypa, men en noe svak avslutning gjorde at han kom inn to tideler bak landsmannen. Likevel er det han som er det store norske medaljehåpet før slalåmen starter 14.30. Kilde valgte nemlig å trekke seg og kommer ikke til å kjøre slalåmen. 30-åringen var i forkant usikker på om han skulle delta på grunn av håndskaden han pådro seg på utfortrening i Kitzbühel i januar. – Jeg hadde egentlig bestemt meg før super-G-en at jeg ikke skulle kjøre slalåm. Det funket rett og slett ikke med hånden. Det var for lite stabilitet og for mye smerte, så det risikerer jeg ikke nå så tidlig i mesterskapet. Da sto jeg på start med en litt annen tankegang enn om jeg skulle risikert 100 prosent. Å ta den risikoen i dag, det var ikke vits i, sier Kilde til NRK, og bekrefter at han tok det som en gjennomkjøring. Etter 28 løpere ligger Kilde på en syvendeplass, med McGrath på en tiendeplass. Flere gode løpere har ikke startet, som Marco Odermatt og Adrian Smiseth Sejersted.

Ord sky bassert på artikkel: 805443
dropper - skuffende - McGrath - medaljekampen - Aleksander - superkombinasjonen - tirsdag - franske - Courchevel - startnummer - femteplass - sekunder - hjemmehåpet - Pinturault - Teknikkspesialisten - overrasket - debuten - tidligere - sesongen - avslutning - tideler - landsmannen - Likevel - medaljehåpet - slalåmen - starter - åringen - forkant - usikker - håndskaden - utfortrening - Kitzbühel - egentlig - bestemt - stabilitet - risikerer - mesterskapet - tankegang - risikert - prosent - risikoen - bekrefter - gjennomkjøring - syvendeplass - tiendeplass - startet - Odermatt - Smiseth - Sejersted -



Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »