BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 35 minutter gammel - (mandag 29. april 2024 KL:17.20)
    En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag. Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket. Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger. Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep. Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja. Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)

Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 29. april 2024 KL:15.37)
    Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia. Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag. – Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales. Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019. Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)

Ishockey: Seks spillere ferdige i Vålerenga

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 29. april 2024 KL:14.58)
    Vålerenga Ishockey opplyser at sentrale spillere som Mika Partanen, Mark Auk og Christopher Bengtsson ikke blir med laget inn i 2024/25-sesongen. Per dags dato er det klart at hele seks spillere på utgående kontrakt ikke forlenger med Oslo-klubben. Foruten Mika Partanen, Auk og Bengtsson gjelder det Markus Søberg, Alex Dostie og Joona Partanen. Mika Partanen, lagets poengkonge i grunnserien, pådro seg nylig en kneskade som må opereres, og det er ikke uaktuelt at han kan bli VIF-spiller igjen på et senere tidspunkt. – Per nå er han ikke Vålerenga-spiller neste sesong, men vi vil holde dialogen med Mika og se hvordan han føler seg når han er tilbake etter rehabilitering, sier sportssjef Anders Myrvold til VIFs nettsted.

Ny deltakerrekord i Holmenkollstafetten – verdens største løp i 2024

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 29. april 2024 KL:13.13)
    Mer enn 72.000 deltakere er påmeldt til årets Holmenkollstafett lørdag 4. mai, og arrangeren markedsfører seg som verdens største løp i 2024. I en pressemelding fra arrangøren Tjalve IL heter det at det igjen går mot en knusende deltakerrekord. Det er påmeldt rundt 72.000 deltakere fordelt på 4800 lag, og det er fortsatt mulig å melde på lag. I fjorårets stafett deltok 60.000 løpere fra 4093 lag. Med et deltakerantall på over 70.000 er Holmenkollstafetten verdens største løpsarrangement i 2024, ifølge arrangøren. (©NTB)

Thiago Silva forlater Chelsea etter sesongen

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 29. april 2024 KL:12.15)
    Forsvarsveteranen Thiago Silvas (39) dager i Chelsea-drakten er talte. Mandag opplyser klubben at brasilianeren gir seg der etter inneværende sesong. Silva har spilt for Chelsea siden 2020, og han har blant annet vunnet mesterligaen med den engelske storklubben. – Chelsea betyr mye for meg. Jeg kom hit med intensjon om å bli i bare ett år, og det endte opp med fire år. Sønnene mine spiller for Chelsea, og vi er stolte over å være en del av Chelsea-familien. Jeg håper de kan fortsette karrierene sine her, sier Silva til Chelseas nettsted.

Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 29. april 2024 KL:11.53)
    Norge innleder OL-turneringen for kvinner i Paris mot Sverige, mens Argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering. Det ble klart da Det internasjonale håndballforbundet la ut OL-programmet mandag. Slik spiller Norges kvinner i gruppe A: 25. juli: Norge – Sverige 21.00. 28. juli: Danmark – Norge 16.00. 30. juli: Norge – Sør-Korea 11.00 1. august: Slovenia – Norge 21.00. 3. august: Norge – Tyskland 19.00. Slik spiller Norges menn i gruppe B: 27. juli: Norge Argentina 16.00 29. juli: Frankrike – Norge 19.00. 31. juli: Norge – Ungarn 09.00. 2. august: Norge – Egypt 21.00 4. august: Danmark – Norge 19.00. Fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. Alle innledende kamper spilles i Paris, mens sluttspillet går i Lille. (©NTB)

Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 29. april 2024 KL:06.23)
    Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen. – Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet. Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 28. april 2024 KL:22.52)
    Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld. Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen. Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter. Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål. Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b). Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 28. april 2024 KL:21.50)
    Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld. Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass. Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet. Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet. Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause. Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter. Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

PSG ble seriemester uten å spille – Monaco-tap sørget for titteljubel

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 28. april 2024 KL:21.07)
    Paris Saint-Germain kunne søndag juble for sitt tolvte seriegull og sitt tredje strake. Tittelen ble sikret etter Monacos 2-3-tap mot Lyon. Premissene før søndagens duell i Lyon var klare. Monaco måtte vinne for å forlenge håpet om å ta igjen PSG på tabelltopp. Det greide de ikke, og dermed er PSG seriemestere igjen. PSG kunne selv sikre seriegullet lørdag, men 3-3 mot Le Havre førte til at de måtte vente til søndag. PSG har vunnet ligaen seks av sju siste årene. Lille i 2021/22 var unntaket. Ingen har flere ligatitler enn PSG, der Marseille og Saint-Étienne er nærmest med sine ti. Mye av æren for PSGs seriegull skal gullkalven Kylian Mbappé ha. Spissen har scoret 26 mål, noe som er ni flere enn Lille-spiller Jonathan David. (NTB)

Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 28. april 2024 KL:21.16)
    Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien. Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget. Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet. Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen. Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd. Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid. Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.