Sport

Liten annonse

  TA: Dommeren anmeldte mann for grove trusler etter omstridt avgjørelse i Molde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 56 minutter gammel - (onsdag 22. mai 2024 KL:15.34)
  Fotballdommer Marius Lien gikk tirsdag til politiet i Skien og anmeldte trusler han mottok etter eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg dagen i forveien. Det er Telemarksavisa som har snakket med fotballdommeren om etterspillet etter kampen i Molde. På tampen av oppgjøret ville Molde ha straffespark, men fikk ikke medhold av Lien. I stedet gikk Sarpsborg rett i angrep og satte inn 4-2-målet. I etterkant ble kamplederen kalt ut til VAR-skjermen for å vurdere straffesituasjonen på nytt, men valgte å stå fast på sin beslutning. I etterkant innrømmet han at det var en gal avgjørelse. Nå har 29-åringen valgt å anmelde en person som sendte ham flere meldinger med truende innhold etter kampen. En av meldingene kom raskt etter kampslutt, den andre flere timer deretter. I den første sto det: «Hei, du din forbanna retardet tilbakestående dommer. Setter du dine bein i Sandefjord for å dømme kommer jeg til å knekke begge beina dine. Forbanna korrupte jævla horedommer». Lien sier til TA at han har høy terskel for å akseptere tilbakemeldinger, men: – Det kan også godt være at dette var skrevet i affekt, og ikke bokstavelig ment, men det var uansett langt over streken og bør reageres på – ikke minst av preventive hensyn, sier han. Kamplederen reagerer også på at han fikk en ny melding fra samme person natt til tirsdag. – Én ting er meldinger som kommer inn rett etter klokka 19.00, når det fortsatt er mye følelser. Men når det kommer mange timer etterpå, når folk har fått pustet ut litt, så blir det straks litt mer alvorlig. Da mener jeg man må ta konsekvensene, sier Lien. (NTB)  Mesterliga-finalen til Oslo i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:14.00)
  Finalen i Mesterligaen for kvinner i 2026 skal spilles på Ullevaal Stadion. Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding. – Dette er fantastisk for hele norsk fotball. Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. Det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident Lise Klaveness. – Vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball. Ringvirkningene av et slikt arrangement vil komme barn og unge i Oslo til gode, noe som er et klart mål for kommunen, sier byrådsleder i Oslo, Eirik Lae Solberg. Onsdag bestemte også det europeiske fotballforbundet (Uefa) at finalen i Mesterligaen for menn skal spilles i Budapest i 2026. Ullevaal Stadion har i en årrekke blitt brukt som landslagsarena og har en kapasitet på 27.182 tilskuere.


  To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:12.56)
  Andreas Schelderup ble onsdag presentert som en del av Ståle Solbakkens landslagstopp. – Det er en belønning for en god sesong. Dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier Solbakken om Schelderup. 19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske Benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. Han har vært en av lagets beste spillere. Med i troppen er også Glimt-profilen Jostein Gundersen. Han gjorde i vinter overgang fra Tromsø til erkerivalen Glimt. – Vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier Solbakken. Norge møter først Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, deretter mot EM-klare Danmark på Brøndby Stadion 8. juni. Privatlandskampene skal spilles mot Kosovo på Ullevaal stadion 5. juni, og mot Danmark på Brøndby Stadion 8. juni. Her er hele troppen: Målvakter: Mathias Dyngeland (Brann), Ørjan Håskjold Nyland (Sevilla), Egil Selvik (Haugesund). Forsvarsspillere: Kristoffer Vassbakk Ajer (Brentford), Jostein Gundersen (Bodø/Glimt), Andreas Hanche-Olsen (Mainz), Marcus Holmgren Pedersen (Sassuolo), Julian Ryerson (Borussia Dortmund), David Møller Wolfe (AZ), Leo Skiri Østigård (Napoli). Midtbanespillere: Patrick Berg (Bodø/Glimt), Sander Berge (Burnley), Oscar Bobb (Manchester City), Aron Dønnum (Toulouse), Antonio Nusa (Brugge), Kristian Thorstvedt (Sassuolo), Morten Thorsby (Genoa), Hugo Vetlesen (Brugge), Martin Ødegaard (Arsenal), Andreas Schjelderup (Benfica). Angrepsspillere: Erling Braut Haaland (Manchester City), Jørgen Strand Larsen (Celta), Alexander Sørloth (Villarreal).  Drama for Inter – tvinges til eierskifte etter mislighold av lån

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:12.09)
  Et amerikansk investeringsfond overtar kontrollen over den italienske fotballstorheten Inter etter at klubbens tidligere eier har unnlatt å oppfylle låneforpliktelser. Det er nyhetsbyråene AP og AFP som melder at investeringsfondet Oaktree overtar eierskapet i Inter fra kinesiske Suning Holding, ledet av Zhang-familien. Inter feiret et suverent seriemesterskap så sent som søndag. Nå er det altså klart at det blir endringer på eiersiden. Suning Holding tok under koronapandemien opp et stort lån hos det amerikanske investeringsfondet Oaktree. Med påløpte renter skal lånesummen i øyeblikket være på 400 millioner euro, rundt 4,5 milliarder kroner. Frist for tilbakebetaling var ifølge nyhetsbyrået AP mandag, men det skal ikke ha kommet meldinger om at Oaktree hadde mottatt penger.

  Canadisk ishockeyspiller tilbake i Norge – har signert for Vålerenga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:12.15)
  Tim McGauley er ishockeyklubben Vålerengas ferskeste tilskudd. Han kommer fra ungarsk liga og har tidligere erfaring i Norge. McGauley spilte 24 kamper for Stjernen i 2020/21-sesongen. Canadieren hentes nå tilbake til Norge for å erstatte Christopher Bengtsson, som forlot Vålerenga etter sesongen. – McGauley er en hardtarbeidende center som holder et meget høyt nivå. Han har en voldsom offensiv oppside, og vi tror han vil produsere mange poeng for oss kommende sesong, sier sportssjef Anders Myrvold.
  Nytt værmareritt kan ramme Giro d`Italia – oversvømmelser truer viktig etappe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:11.37)
  Arrangørene av Giro d`Italia fikk det glatte lag etter at snø og iskalde temperaturer tvang fram tøffe grep tirsdag. Nå kan en ny stor værutfordring være under oppseiling. Voldsomme nedbørsmengder har rammet Veneto-regionen i Italia hardt den siste tiden. Byene Padova og Vicenza har vært ekstra hardt berørt. Det kan de prøvede arrangørene av Giro d`Italia måtte forholde seg til i dagene som kommer. Lørdagens nest siste etappe skal etter planen gå fra Alpago til Bassano del Grappa – nettopp i området som er rammet av flom. Bilder som sirkulerer i sosiale medier viser oversvømte gater i flere landsbyer i det aktuelle området. (NTB)


  Venus Williams blir Barbie-dukke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:09.53)
  Etter fjorårets rosabonanza på filmlerretet for den velkjente, langbeinte dukken blir den nå å se i tennishvitt. Venus Williams er nemlig blant de ni toppidrettsutøverne som vil dukke opp i Barbie-dukkeform, meldte leketøysprodusenten onsdag. Formålet er ifølge Krista Berger hos Mattel å vise «betydningen idrett har i å fremme selvtillit, ambisjoner og myndiggjøring hos den kommende generasjon», skriver AP. Venus Williams får selskap av turnstjernene Rebeca Andrade og Alexa Moreno, fotballspillerne Mary Fowler og Christine Sinclair, bokseren Estelle Mossely, svømmeren Federica Pellegrini, paratriatleten Susana Rodriguez og friidrettsutøveren Ewa Swoboda. – Gjennom hele karrieren har jeg alltid vært drevet av ideen om å knuse glasstakene og være tro mot meg selv, sier Venus Williams, som sier at formålet bak sportsdukkene klinger godt hos henne. Hun har vunnet sju Grand Slam-titler. (©NTB)

  L`Équipe: Macron møtte Real Madrid-presidenten – snakket om Mbappé og OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:08.37)
  Frankrikes president Emmanuel Macron fortsetter sin utrettelige kamp for å få Kylian Mbappé til å spille OL-fotball for Frankrike. Mbappé er ferdig som Paris Saint-Germain-spiller 30. juni. Det er ikke offisielt bekreftet hva som blir neste stoppested, men i franske medier tas det for gitt at Mbappé blir Real Madrid-spiller til sommeren. Det er også en dårlig skjult hemmelighet at Real Madrid-president Florentino Pérez beundrer spissen. I sommer venter OL i Paris, og i den anledning har Frankrikes president Macron flere ganger ytret sitt ønske om å ha Mbappé med i den franske troppen. Tirsdag skrev L`Equipe at Macron og Perez skal ha møttes i Paris. Det skjedde under et Fifa-arrangement i byen. Avisen skriver at Macron og Perez snakket «et par» minutter på tomannshånd. Samtalen skal ikke ha gitt klare resultater, men i Frankrike mener de at kampen om å få Mbappé OL-klar ikke er tapt. Skulle Mbappé ende opp med å spille under OL, vil det bli en svært hektisk sommer for ham. I midten av juni er han en del av den franske troppen i EM i Tyskland. Dessuten skal han ha tid til å bli presentert for sin nye klubb. (©NTB)

  6000 fulgte Nadals trening i Paris: – Må nyte det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:07.01)
  Rafael Nadal spiller om kort tid sin siste Roland-Garros-turnering. Mange vil se den spanske tennisstjernen i aksjon før han legger racketen på hylla. Spanjolen har vunnet Grand Slam-turneringen hele 14 ganger. Selv om Nadal de siste årene har slitt stort med skader, er han full av håp før turneringsstart. – Jeg skal gi mitt beste. Og hvis 100 prosent ikke er nok til å vinne en kamp, skal jeg akseptere det. Men jeg går ikke på banen uten tro på at jeg kan klare det. Hvis det er 0,01 prosent sjanse skal jeg fortsatt gi det et forsøk, uttalte Nadal sist uke. Nyhetsbyrået AFP rapporterer at om lag 6000 personer var til stede på tribunene på hovedbanen under Nadals trening mandag. – Vi må nyte den tiden han har igjen på banen. Trolig vil ikke noe slikt skje igjen, sier Nadal-trener Carlos Moya. – Personlig pleier jeg aldri å være på tribunen før han kommer eller når han går av, men i år skal jeg gjøre et unntak for å få med meg all kjærligheten han får fra tilskuerne, fortsetter Moya. Nadal tok sin hittil siste tittel da han slo Casper Ruud i Roland-Garros-finalen i 2022. I fjor ble Novak Djokovic mester, også det med finaleseier over Ruud. (©NTB)

  FCKs gullhåp ute – får ingen mesterliga-sjanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:06.27)
  FC København blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. Laget til Birger Meling og Mohamed Elyounoussi er hektet av før siste runde. Det ble klart etter 2-3-tapet borte mot AGF tirsdag kveld. Mads Emil Madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause. FCK måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. Mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival Brøndby og Midtjylland før seriesesongen runder av søndag. Meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. I referatet til nyhetsbyrået Ritzau står det at Gift Links fikk rogalendingen til å se ut som en Serie 4-spiller (nivå ti i Danmark) gjennom hele omgangen. På tampen av kampen ble Elyounoussi tatt av banen. Brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot Midtjyllands +19). Klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021. FCK tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i Mesterligaen og bidro til å slå ut Manchester United, men til høsten blir det maksimalt spill i Serieligaen (Uefas tredjerangerte europacup). (©NTB)

  Start fortsatt på nedrykksplass – tapte mot Moss

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:20.56)
  Start tapte 1–2 borte mot Moss i 1. divisjon tirsdag kveld. Dermed forbli Kristiansand-klubben på direkte nedrykk. På de ni første kampene på nivå to har Azar Karadas og Start bare tatt seks poeng. Kun Aalesund har færre med sine fem, men sunmøringene har én kamp mindre spilt enn Start. Ranheim på nedrykkskvalik og Åsane på trygg grunn har begge syv poeng, men de har henholdsvis én og to kamper mindre spilt enn Start. I tirsdagens kamp tok Moss ledelsen ved Ian Hoffmann rett før pause, før Marius Andersen doblet like etter sidebytte. Sander Sjøkvist reduserte for Start 20 minutter før fulltid, men utligningen kom aldri. Moss tar steget opp på fjerdeplass med 14 poeng, ett bak Sogndal og Kongsvinger på de to direkte opprykksplassene.

  The Athletic: Graham Hansen årets spiller i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:20.23)
  Det internasjonale idrettsnettstedet The Athletic kårer Caroline Graham Hansen til årets beste spiller i europeisk fotball. Journalist Michael Cox mener at den norske stjernen kanskje har levert sin beste sesong i karrieren. – 19 scoringer og 18 målgivende i ligaen er en absurd bra utteling, skriver han. Barcelona har vært suveren i hjemlig liga, med 27 seire og én uavgjort. Ligatittelen er sikret for lengst. 25. mai møter katalanerne Ada Hegerbergs Lyon i finalen av Mesterligaen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »