Økonomi

Liten annonse  USA har ennå ikke godkjent salg av norske F-16

  Kilde: E24 | Publisert: Igår. - (lørdag 4. februar 2023 KL:13.29)
  F-16-flyene Forsvaret ønsket å selge til det amerikanske selskapet Draken International i fjor, er fortsatt i Norge. USA har ennå ikke godkjent salget. Daværende forsvarsminister Odd-Roger Enoksen (Sp) understreket i desember 2021 at han så positivt på salget, men Utenriksdepartementet vil først behandle søknaden om eksportlisens når amerikanske myndigheter har gitt grønt lys. Draken International har rundt 150 fly og omtales som verdens største private flyvåpen. Selskapet leverer tjenester til det amerikanske forsvaret, nærmere bestemt såkalte Red Air-tjenester der de spiller rollen som fiendtlige fly når piloter fra USA og Nato-land øver på luftkamp.


  Ny spionballong observert over Latin-Amerika

  Kilde: E24 | Publisert: Igår. - (lørdag 4. februar 2023 KL:07.08)
  En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også denne er kinesisk, i likhet med den som flyr over USA. Pentagon sier at ballongen ikke utgjør noen fare for folk på bakken og at det ikke er tegn på at den har radioaktivt eller kjernefysisk materiale om bord. Den uvelkomne farkosten vil trolig være over USA i flere dager. Den flyr rundt 60.000 fot over bakken, langt høyere enn kommersiell flytrafikk. Pentagon sier de har sett lignende aktivitet før, men ikke så langvarig. Ifølge Pentagon har de vurdert å skyte ned ballongen, men velger å ikke gjøre det på grunn av sikkerhetshensyn for folk på bakken.


  Oljeprisen faller tungt

  Kilde: E24 | Publisert: (fredag 3. februar 2023 KL:20.13)
  Mens handelsdagen på Wall Street preges av nervøsitet og store bevegelser, snur spot-prisene på olje brått ned. Samtidig viser den amerikanske riggtellingen et større fall i antallet aktive olje- og gassrigger uken som gikk.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »