Sport

Liten annonse

  Eirik Bakkes sønn klar for Molde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:15.06)
  Johan Johannessen Bakke (17), sønn av den mangeårige Leeds- og Norge-profilen Eirik Bakke, er solgt fra Sogndal til Molde, opplyser klubbene mandag. Bakke fikk sin A-lagsdebut for Sogndal i 1. divisjon i september 2020, med faren som trener, og siden har han spilt jevnlig. Molde åpner sesongen med åttedelsfinale i NM mot Odd 13. mars. For tiden er laget på treningsleir i Spania, og Bakke er med dit. (NTB)

  Tsitsipas videre i Australian Open etter tennisthriller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:14.22)
  Den greske tennisstjernen Stefanos Tsitsipas trengte fem sett og nesten fire timer på å beseire amerikanseren Taylor Fritz i Australian Opens 4. runde. Først helt mot slutten avgjorde verdensfireren. Tsitsipas brøt til 5-4-ledelse i det femte og avgjørende settet og kontollerte siden inn til seier. I kvartfinalen venter den 11.-seedede italieneren Jannik Sinner på Tsitsipas. Sinner vant tidligere mandag over hjemmehåpet Alex de Minaur på hardcourten i Melbourne. (NTB)

  Verdenstoer ute av Australian Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:14.27)
  Verdenstoer Aryna Sabalenka er ute av Australian Open etter å ha blitt slått ut av useedede Kaia Kanepi i 4. runden mandag. Hviterusseren vant et jevnt førstesett mot estiske Kanepi 7-5, men fikk så problemer. Kanepi feide gjennom annet sett med 6-2-seier, og med 6-6 i tredjesett måtte spillerne ut i tiebreak. Der vant den estiske overraskelsen 10-7, og hun satte dermed opp et møte mot polske Iga Swiatek. Swiatek, som vant Roland-Garros i 2020, trengte en snuoperasjon for å sende rumenske Sorana Cirstea ut av turneringen. Hun vant 5-7, 6-3, 6-3. (NTB)  Åtte smittet i den danske OL-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:13.42)
  Åtte danske ishockeyspillere er rammet av koronasmitte. Det danske ishockeyforbundet (DIU) forventer at de fleste likevel blir klare til vinter-OL i Beijing. Fire personer på både herre- og kvinnesiden er smittet, opplyser DIU. Blant dem er den utnevnte flaggbæreren Frans Nielsen. Kvinnene reiser til Kina med charterfly torsdag, mens herrelaget drar 31. januar, men forbundet åpner for at enkelte spillere kan reise senere. (NTB)
  Første positive koronatest fra tilreisende OL-deltaker registrert i Kina

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:12.54)
  En deltaker fra en OL-tropp har testet positivt for koronaviruset ved ankomst i Kina, melder DPA. Det er den første positive testen blant de 153 utøverne og lagmedlemmene som er ankommet den kinesiske hovedstaden foran OL. I tillegg har tre andre akkrediterte personer som ikke skal delta i lekene, avlagt positiv prøve. Det er også avdekket to koronatilfeller internt i OL-boblen i Beijing.  Messi fikk signert drakt fra paven

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:12.14)
  Lionel Messi har mottatt en gul sportstrøye med signaturen til pave Frans. Det var en ren byttehandel mellom de to argentinerne. Messi fikk overlevert den signerte drakten av den franske biskopen Emmanuel Gobilliard. «Som en troende mann har Messi fortalt meg hvor viktig dette var for ham. Vi gjorde en bønn sammen», skriver Gobilliard på Twitter. I oktober mottok 85 år gamle pave Frans en drakt med Messis underskrift. Noen måneder senere ble gesten gjengjeldt. Søndag var den argentinske fotballstjernen tilbake for Paris Saint-Germain etter en periode på sidelinjen. Koronasmitte holdt ham ute av laget. (NTB)

  Ti norske alpinister til Schladming og Kronplatz

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:11.25)
  Norges Skiforbund sender seks utøvere til herrenes verdenscupslalåm i Schladming og fire til kvinnenes storslalåmrenn i Kronplatz. Begge rennene kjøres tirsdag. Kvinnene skal i aksjon på dagtid, mens det tradisjonen tro er kveldsrenn i slalåm i Schladming. Uttaket, menn: Sebastian Johann Foss Solevåg (Spjelkavik), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Timon Haugan (Oppdal), Lucas Braathen (Bærum), Atle Lie McGrath (Bærum), Alexander Steen Olsen (Kjelsås). Kvinner: Ragnhild Mowinckel (Rival), Mina Fürst Holtmann (Bærum), Thea Stjernesund (Hakadal), Maria Tviberg (Geilo). (NTB)  Landslagstrener testet positivt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:09.28)
  Landslagstrener i langrenn Arild Monsen har testet positivt på en koronatest ved ankomst Gardermoen etter høydesamling i italienske Seiser Alm. Ole Morten Iversen har testet negativt. Det melder Skiforbundet kun få dager før OL. Alle løpere, trenere og støtteapparat, som fortsatt befinner seg i italienske Seiser Alm, testet negativt på hurtigtest søndag kveld og mandag morgen. I Seiser Alm er herrenes landslagstrener Eirik Myhr Nossum definert som nærkontakt og de mannlige løperne trener kun rundt hotellet i dag.


  Medvedev slet seg til kvartfinale i Melbourne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:09.17)
  Den høyest seedede spilleren i Australian Open, Daniil Medvedev, tok seg til kvartfinalen mandag, men seieren var ikke enkel for russeren mot Maxime Cressy. Verdenstoeren slo amerikanske Cressy 6-2, 7-6, 6-7, 7–5. I det fjerde og avgjørende settet fulgte de hverandre med å holde serven sin fram til det sto 5–5. Da gjorde Cressy en av sine mange dobbeltfeil i kampen i tillegg til å bomme på en enkel ball framme ved nettet. Medvedev hadde mange muligheter til å bryte Cressy gjennom kampen, men hadde stort sett problemer. Russeren brøt ham omsider til 6–5 for første gang siden det første settet, servet hjem det siste gamet og vant kampen. I kvartfinalen venter Felix Auger-Aliassime. Han slo Marin Cilic i fjerde runde tidligere mandag. (NTB)

  Peng Shuai-budskap forbudt i Australian Open: – Ynkelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:08.49)
  Arrangørene av Australian Open tillater ikke T-skjorter som støtter Peng Shuai. Den tidligere verdensstjernen Martina Navratilova (65) reagerer kraftig. Det australske tennisforbundet, Tennis Australia, organiserer Grand Slam-turneringen som foregår i Melbourne. Beslutningen forsvares med at det ikke er tillit med bekledning eller bannere som er av politisk art. Før helgen ba sikkerhetsfolk en tilskuer i Melbourne om å fjerne en t-skjorte med teksten: «Hvor er Peng Shuai?» – Det er ynkelig, skriver tidligere verdensener Martina Navratilova på Twitter. Tennisikonet deltok også i studioet til Tennis Channel der hun utbroderte: – Det er ikke et politisk budskap. Det er et budskap om menneskerettigheter. De (arrangørene) kapitulerer fullstendig i denne saken og lar kineserne diktere hva de skal gjøre. Jeg synes det er veldig svakt, sa Navratilova. Peng forsvant fra offentligheten i flere uker i november etter at hun beskyldte en tidligere kinesisk toppolitiker for å begå seksuelle overgrep mot henne gjennom flere år. Senere viste hun seg fram igjen, og hun trakk beskyldningene tilbake og sa hun hadde blitt misforstått. (NTB)


  Tok seg til Grand Slam-kvartfinale på 63. forsøk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:07.50)
  Den useedede tennisveteranen Alize Cornet tok seg til sin første kvartfinale i en Grand Slam-turnering da hun beseiret Simona Halep i Australian Open mandag. I 33 grader kjempet rumenske Halep og franske Cornet mot hverandre. 32-årige Cornet vant til slutt 6-4, 3-6, 6–4 i en kamp som varte i over to og en halv time. Halep står med to Grand Slam-triumfer i sin karriere. Cornet møter Danielle Collins i kampen om en semifinale. Collins slo Elise Mertens 4-6, 6-4, 6–4 mandag. Cornets gjennombrudd har latt vente på seg. Hun gjorde sin debut i Grand Slam-sammenheng i French Open i 2005, men hun har aldri tatt seg videre fra den fjerde runden før. – Det føles fantastisk etter den duellen jeg hadde med Simona i den varmen. Etter 30 minutter «døde» vi begge, og vi holdt på i to og en halv time, så Cornet. I tredje runde slo hun verdenstreer Garbiñe Muguruza. Tamarine Tanasugarn fra Thailand hadde den tidligere rekorden for flest kamper før en kvartfinale på Grand Slam-nivå. Hun kom seg til kvartfinalen i 2008 i sitt 45. forsøk, skriver nyhetsbyrået AP. Grand Slam-turneringene i tennis er Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.  Hovland med ny karrierebeste på golfrankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:07.09)
  Norges golfess Viktor Hovland er oppe på 5.-plass på den ferske verdensrankingen. Det er bestenotering for 24-åringen. Hovland hopper inn foran Xander Schauffele og Justin Thomas på den gjeve lista. John Rahm topper fremdeles foran Collin Morikawa og Patrick Cantlay. Hovland ble nummer fire i Abu Dhabi-mesterskapet i helgen. Underveis i sisterunden kjempet han om seieren, men en trippelbogey og dobbeltbogey ødela sjansene for det. Denne uken skal Hovland spille i turneringen DP World Tour i Dubai. Sist uke var Hovland nummer sju på verdensrankingen. Han avsluttet 2021 på 8.-plass. Høyere enn nummer fem har den unge golfstjernen aldri vært. Hovland avsluttet 2021 med to strake titteltriumfer. Den første innkasserte han i Mexico, mens den andre kom i Tiger Woods` stjerneturnering på Bahamas. – Det har vært et ganske vilt år. Jeg tror og håper trenden fortsetter i 2022, sa 24-åringen til Discovery.

  Chiefs til semifinale etter ellevilt NFL-drama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (mandag 24. januar 2022 KL:06.13)
  Patrick Mahomes førte Kansas City Chiefs til NFL-semifinale i et ellevilt drama mot Buffalo Bills. Det ble 42-36-seier etter forlengning. Chiefs fikk ballen først i forlengningen, og det avgjorde en kamp der lagene ikke kunne slutte å score. Mahomes` touchdownpasning til Travis Kelce ble vinnerpoengene, etter at Bills og quarterback Josh Allen hadde hatt seieren dypt nede i lomma. Bare i kampens to siste minutter tok Bills ledelsen to ganger med touchdown, siste gang med 13 sekunder igjen. Chiefs tok ledelsen en gang og utlignet med den aller siste berøringen. 25 poeng i de to siste minuttene er sluttspillrekord. Allen kastet fire touchdownpasninger i kampen, samtlige til Gabriel Davis som dermed er den første med fire TD-mottak i en sluttspillkamp. Totalt hadde Allen ni touchdownpasninger i sluttspillet, men det er Mahomes og Chiefs som får møte Cincinnati Bengals i semifinale. – Det var en stor kamp mellom to store lag. Josh spilte ræva av seg, unnskyld språkbruken, sa Mahomes i TV-intervju rett etter sluttsignalet. Tom Brady, Aaron Rodgers og Ben Roethlisberger, den gamle garde av quarterback-superstjerner, var feid ut av sluttspillet uten å nærme seg sitt beste nivå. Så overtok den nye generasjonen rampelyset, og Allen og Mahomes bød på en uforglemmelig oppvisning i angrepsspill.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »