Hovedsiden

Liten annonse
  Suksesstrener Mikkjal Thomassen forlater Fredrikstad

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:10.14)
  mikkjal thomassen (48) forlater fredrikstad midt i sesongen. han er på vei til ny klubb. det melder ffk. spillerne fikk beskjed om avgangen mandag formiddag. thomasen ble hentet til fredrikstad i november 2022. mannen fra færøyene fikk skikk på klubben og ledet den i fjor opp til eliteserien som vinner av 1. divisjon. med det var ffk tilbake på øverste nivå siden 2012. laget har overrasket i comebacket og ligger på en sterk 5.-plass med 23 poeng fra 14 kamper. (ntb)

  Fredrikstad må gli slipp på suksesstrener Mikkjal Thomassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:10.14)
  mikkjal thomassen (48) forlater fredrikstad midt i sesongen. han er på vei til ny klubb. det melder ffk. spillerne fikk beskjed om avgangen mandag formiddag. thomasen ble hentet til fredrikstad i november 2022. mannen fra færøyene fikk skikk på klubben og ledet den i fjor opp til eliteserien som vinner av 1. divisjon. med det var ffk tilbake på øverste nivå siden 2012. laget har overrasket i comebacket og ligger på en sterk 5.-plass med 23 poeng fra 14 kamper. (ntb)


  Klaesson forlater Leeds til fordel for polsk klubb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:19.40)
  kristoffer klaesson (23) har signert for den polske klubben raków częstochowa. det melder klubben på sine hjemmesider søndag. den norske målvakten har vært i den engelske klubben leeds siden sommeren 2021. han signerte da en kontakt ut 2025. klaesson fikk totalt fire kamper for klubben, med en kamp på det øverste nivået i england. nå er han klar for polen hvor han har signert en kontrakt frem til sommeren 2027. – det er et litt uortodoks valg, og målet er å få spille kamper fast hver uke. målet mitt er å komme på a-landslaget. det er definitivt et mål jeg har, sier han til vg. klaesson har 20 kamper for norges u-21-landslag.

  Keepertabbe forlenget KFUMs fryktelige hjemmerekke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:19.00)
  emil ødegaard ble syndebukken da kfum tapte 1-2 hjemme mot viking i eliteserien søndag ettermiddag. dermed fortsetter «kåffa» uten seier på eget gress i eliteserien. oslo-klubben rykket for første gang opp til øverste nivå forrige sesong, og står med fire uavgjort og tre tap på hjemmebane denne sesongen. petter nosa dahl sendte kfum i ledelsen etter 22 minutter, før sander svendsen og harald nilsen tangen snudde kampen i sluttminuttene. svendsens mål gikk via keeper ødegaard, som dyttet ballen inn i eget nett. nilsen tangen headet på sin side ballen forbi en feilposisjonert kfum-målvakt. dermed klatrer viking opp på 4.-plass på tabellen, to poeng bak molde på bronseplass. det var imidlertid et lite skår i viking-gleden. kaptein zlatko tripic fikk en kjenning i returløpet på kfum-scoringen og måtte byttes ut. – det er tidlig å si (hvor alvorlig det er), men jeg kjente at det nappet da jeg tok det lange returløpet. det betyr ikke nødvendigvis at det er noe veldig alvorlig, sa tripic til tv 2 og fortsatte: – jeg kjente at det nappet litt og jeg er veldig stiv der nå, så for sikkerhetens skyld er det ikke vits å ta noen sjanser. (ntb)

  15-åring debuterte på PGA-touren

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:08.27)
  golftalentet miles russell (15) slo sine første slag på pga-touren i detroit torsdag. åpningsrunden endte to over par. russell ble tidligere år den yngste noensinne til å klare cuten på korn ferry-touren, som er nivået under pga i usa. det førte til at han fikk en sponsorinvitasjon til helgens turnering i detroit. 15-åringen startet med en bogey, men spilte deretter solid og stabilt fram til karrierens første pga-birdie på hull tolv (banens tredje). han avsluttet runden med én dobbeltbogey, én birdie og én bogey. det holder til en 128.-plass. dermed har han en tøff jobb foran seg om han også skal klare cuten på det øverste nivået. snur man om tallene i russells alder, finner man helgens eldste spiller i stewart cink (51). han har spilt hele 681 turneringer på pga-touren. han endte også 1. runde to slag over par. amerikanske akshay bhatia leder turneringen på åtte slag under par. viktor hovland stiller ikke i helgens turnering. han skal ha en turneringspause fram til scottish open 11.-14. juli. deretter venter majorturneringen british open før ol i paris. (ntb)

  Nytt NFF-grep for å skape framtidens landslagsspillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:07.15)
  denne sommeren skal norsk fotballs største talenter mellom 13 og 16 år teste ut vr-briller for å bli bedre til å ta raske og gode valg ute på banen. håpet er at det på sikt skal bidra til norsk landslagssuksess. det er det norske selskapet be your best som har utviklet en test av spilleforståelse i såkalt virtual reality (vr). den går ut på at spillerne går gjennom ulike spillsituasjoner og blant annet får tilbakemelding på valgene de tar og måten de orienterer seg på fotballbanen. norges fotballforbund (nff) har inngått et samarbeid med selskapet, finansiert av sponsor equinor. – det er et samarbeid som gir spennende muligheter. orientering og evnen til å ta raske og gode valg er helt avgjørende for å lykkes på det øverste nivået. det er viktig for oss i landslagsskolen å konstant jakte etter måter å utvikle bedre spillere på, og vi er nysgjerrige på og har tro på at dette tiltaket kan bidra positivt i utviklingen av morgendagens landslagsspillere, sier fagansvarlig for prosjektet talent id i nff, thomas brantsæter. landslagskaptein martin ødegaard er blant spillerne som tidligere har brukt vr-brillene, og teknologien er også blitt tatt i bruk av enkelte aldersbestemte landslag. internasjonalt står klubber som borussia dortmund, fc københavn og wolverhampton på kundelisten. (ntb/nrk)


  TV 2: Åpner for bruk av bluss på fotballarenaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 26. juni 2024 KL:06.21)
  ifølge tv 2 bekrefter regjeringen og norges fotballforbund (nff) at de åpner for et prøveprosjekt for bruk av bluss og røykbokser på de to øverste nivåene, så lenge reglene følges. – vi har gitt fotballforbundet dispensasjon til å bruke pyro på norske tribuner, men da med strenge begrensinger. jeg er veldig glad for at fotballen sammen med supporterne har tatt initiativ til å lage en ramme for å kunne bruke pyro forsvarlig, sier justis- og beredskapsminister emilie enger mehl til kanalen. debatten om bluss på norske fotballtribuner har pågått i mange år. det har lenge vært en ønske blant supporterne om å bruke bluss for å gi stemning rundt kamper.

  Espanyol tilbake i La Liga – vant opprykksfinalen mot Real Oviedo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 23. juni 2024 KL:20.43)
  espanyol vendte et vanskelig utgangspunkt til seier og slo real oviedo i kampen om den siste opprykksplassen til spanias øverste nivå. barcelona-klubben rykket ned fra la liga i 2023, men holdt seg til ett år på nivå to. med 2-1-seier sammenlagt slår de følge med leganés og real valladolid opp til nivå én. real oviedo gikk inn i kampen med 1-0 fra det første oppgjøret, men fikk seg en kalddusj like før pause da espanyols javi puado scoret to kjappe. først bredsidet han inn en corner, før han fullførte et vakkert angrep til 2-0 to minutter på overtid av førsteomgangen. oviedo fikk en kjempesjanse på overtid, men fikk ikke ballen i mål og måtte se opprykkshåpet glippe på målstreken. espanyol tok seg forbi sporting gijón på veien til finalen, mens oviedo slo ut eibar. (ntb)

  Steve Cooper er ansatt som ny manager i Premier League-klubben Leicester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 20. juni 2024 KL:11.07)
  steve cooper får jobben med å lede nyopprykkede leicester i den kommende premier league-sesongen. leicester bekrefter selv signeringen i sine mediekanaler. ansettelsen betyr at cooper er tilbake i fotballmanesjen etter at han i desember i fjor fikk sparken som manager i nottingham. 44-åringen erstatter enzo maresca, som nylig ble hentet til chelsea. italieneren ledet leicester tilbake til øverste nivå i engelsk fotball forrige sesong. ved siden av å lede nottingham med suksess har cooper tidligere vært manager i swansea samt flere aldersbestemte engelske landslag. han førte nottingham opp i premier league den første sesongen i sjefsstolen på city ground. forrige sesong ble det verre. klubben slet med å ta de nødvendige poengene, hvilket førte til at cooper til slutt måtte forlate jobben. (ntb)

  NRK erfarer: Detaljer gjenstår før Jan-Erik Aalbu blir ny hoppsjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 18. juni 2024 KL:19.57)
  ifølge nrks informasjon vil jan-erik aalbu i løpet av tirsdag kveld signere kontrakten som gjør ham til ny sjef for hopplandslaget. stillingstittelen var tidligere kalt sportssjef, men nå er den endret til daglig leder. aalbu har tidligere vært hopp- og kombinertsjef i perioden 2002 til 2004. i 2003/04-sesongen oppnådde han store meritter som sigurd pettersens sammenlagtseier i hoppuka, og roar ljøkelsøys vm-gull i skiflyging i planica. fra perioden 2004 til 2024 var det clas brede bråthen som var sportssjef. i en kort periode har ståle villumstad vært konstituert sportssjef, men ifølge nrks kilder vil aalbu nå ta over jobben som øverste leder. han kommer fra jobben som kommersiell leder i norges håndballforbund. aalbu tar over et hopplandslag i økonomisk krise, og et landslag som det siste halve året har vært preget av en rekke konflikter. nrk vet at hoppkomitéen har søkt etter en ny leder som konkret kan hjelpe laget med å få inn sponsorer. landslagstroppen for kommende sesong er ennå ikke tatt ut, og det er heller ikke bestemt hvem som skal trene de mannlige hopperne.

  Vålerenga rotet bort seieren i toppkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 16. juni 2024 KL:16.52)
  da serieleder kongsvinger fikk rundjuling av åsane i 1. divisjon kunne vålerenga tatt over tabelltoppen på norges nest øverste nivå for menn. vålerenga ledet 1-0 men klarte bare 1-1 borte mot tabellnabo egersund. jones el-abdellaoui scoret for vålerenga, og stian michalsen gjorde målet for egersund. det er fortsatt kongsvinger som leder 1. divisjon for menn. like bak følger vålerenga, egersund og moss. resultater, 1. divisjon, søndag: egersund – vålerenga 1-1 kongsvinger – åsane 0-5 levanger – ålesund 4-0 lyn – sogndal 1-2 moss – bryne 1-0 ranheim – raufoss 1-0 sandnes ulf – mjøndalen 2-3 start – stabæk 4-3


  torstein træen med prestisjeseier: første norske seier på øverste nivå på to år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:16.49)
  torstein træen har hatt en rekke utfordringer det siste året. nordmannen krasjet på den første etappen i tour de france-debuten i fjor og fikk et brudd i albuen. til tross for bruddet kom han seg gjennom rittet, men var ute i flere uker i etterkant. før sesongen byttet han ut det norske laget uno-x med verdenstourlaget bahrain victorious, men i debuten i tour down under i australia i januar gikk han igjen i bakken og måtte etter hvert bryte. etter det jobbet han seg inn mot giro d`italia, hvor han igjen veltet på den første etappen. træen brøt da etter tre etapper og har startet rolig i ukens sveits rundt. men på onsdagens etappe utnyttet han sjansen: han kom seg med i et åttemannsbrudd på den fjerde etappen og viste seg der som den klart sterkeste i bruddet opp mot toppen av sankt gotthard-passet. adam yates forsøkte å kjøre seg opp til træen fra hovedfeltet, men nordmannen holdt unna og kunne dermed juble for karrierens første og største seier på proffnivå. seieren kom som en overraskelse for træen, som seneste i går bemerket at han ikke hadde de beste beina, sier han i et intervju vist på discovery+. samtidig var det også en spesiell seier for træen og bahrain victorious. i fjor døde lagets rytter gino mäder etter en velt på den femte etappen. tilbake i 2021 vant han etappen til andermatt, med målgang etter en kort utforkjøring ned fra sankt gotthard-passet. – det er for gino. det er på ginos fjell, sier træen. seieren er den første norske seieren på verdenstouren på to år. den forrige seieren på øverste nivå kom da andreas leknessund vant den andre etappen i sveits rundt i 2022. seieren til træen kommer også rett i overkant av to år etter at han fikk påvist testikkelkreft.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »