Hovedsiden

Liten annonse
  Ruud får svensk motstand i French Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.59)
  casper ruuds motstander i første runde i french open er nå klar. og for ruud blir det et møte med svenske elias ymer. de to har kun spilt mot hverandre én gang tidligere på atp-touren. det var tilbake i 2019, i en turnering i phoneix. ruud vant da kampen etter tre sett. ruud fikk sitt store gjennombrudd i grand slam-sammenheng i fjor, da han kom seg helt til finalen i french open. nordmannen er før årets utgave av turneringen rangert som nummer fire i verden, mens ymer er nummer 155 i verden og derfor måtte gjennom kvalifiseringsturneringen for å komme til hovedrunden i french open. ymer vant alle de tre kampene i kvalifiseringsturneringen i strake sett. ruud kommer selv fra atp250-turneringen i genève, hvor han ble slått ut i kvartfinalen torsdag kveld. vinneren av kampen mellom ruud og ymer møter vinneren av kampen mellom alexander bublik og giulio zepperi i andre runde.

  Real Sociedad-sjefen vil beholde Sørloth

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:07.57)
  real sociedad-trener imanol alguacil vil mer enn gjerne knytte alexander sørloth til klubben på fast basis etter den norske landslagsspissens bunnsolide sesong. sørloth er på utlån i den spanske storklubben fra tyske leipzig denne sesongen. elleve mål og to målgivende pasninger på 31 kamper er fasiten. i tillegg har det blitt to fulltreffere i europaligaen og like mange i den spanske cupen. – jeg har alltid sagt at når alex er den beste versjonen av seg selv, er han en toppspiller, og han har vist det igjen. ikke bare i den forrige kampen, men hele sesongen. når han er god, utgjør han forskjellen. han har hatt en god sesong, men han kunne ikke hatt det dersom han ikke hadde gode spillere rundt seg, sier trener imanol til eldesmarque.com. real sociedad-sjefen får videre spørsmål om hvor viktig det er å beholde klubbens norske målgjører etter at låneperioden utløper. – for meg er det ingen bedre stall enn den vi har i øyeblikket. jeg vil gjerne beholde alle som er der neste år, fordi de gir alt for meg hver dag, og det er uvurderlig, legger han til. (ntb)  Strand Larsen-miss og Sørloth mot Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:21.44)
  jørgen strand larsen spilte fra start for celta og misset en kjempesjanse til å gi sitt lag seieren i 1-1-kampen mot girona i spansk la liga. i det 79. minutt ble nordmannen spilt gjennom av carles pérez med en pasning fra egen halvdel. etter en utsøkt førsteberøring var han øye til øye med keeper paulo gazzaniga, som gjorde seg stor og reddet med beinet. da larsen rett etter ble byttet ut, sparket han frustrert i lufta. celta ville med seier langt på vei trygget plassen i toppdivisjonen. nå lever laget fortsatt farlig. valladolid på feil side av streken er fem poeng bak og har tre kamper igjen. sørloth mot mesterligaen alexander sørloth spilte den siste halvtimen da real sociedad langt på vei sikret mesterligaplass med 1-0-seier over almería. real sociedad er åtte poeng foran femteplasserte villarreal, som har tre kamper igjen. (ntb)

  Sensasjonell norsk seier - slo Canada etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:17.48)
  det norske ishockeylandslaget slo canada på sensasjonelt og dramatisk vis mandag. – det er helt sykt. en ishockeysensasjon. det er ikke annet å si, jeg er målløs, sier viaplays ekspert alexander bonsaksen. dramatikken oppsto elleve sekunder før full tid i tredje periode på stillingen 2-1 til norge. da utlignet lawson crouse til 2-2 og sørget for «sudden death» i riga. norge skapte flere store sjanser i spillforlengelsen, men til slutt måtte det hele avgjøres på straffer. der holdt de norske spillerne hodet kaldt og sikret seieren på overbevisende vis. norge scoret på fire av fem mulige, mens canada bommet to ganger. det er norges første seier over canada på 23 år. canada er rangert som verdens nest beste landslag, bare overgått av finland. norge er nummer 12 på den samme listen. andreas martinsen og sondre olden scoret norges mål i ordinær tid. milan lucic reduserte til 2–1 for canada før den dramatiske avslutningen på kampen. norge kan ikke nå sluttspillet i årets vm, men seieren over canada åpner døren for en sterk sluttplassering. med seier over slovakia i siste kamp kan de norske iskrigerne overgå 13. plassene fra de to foregående verdensmesterskapene. canada er allerede kvalifisert for sluttspillet.
  Rubio vant forkortet etappe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. mai 2023 KL:17.30)
  einer augusto rubio (movistar) var raskest opp den siste stigningen og vant den 13. etappen av giro d`italia. han spurtslo thibaut pinot (fdj) og jefferson alexander cepeda (ef). franske pinot tok 2.-plassen, mens cepeda fra ecuador endte på 3.-plass. andreas leknessund ble nummer 14 på etappen og beholder 4.-plassen i sammendraget. ineos-rytter geraint thomas beholder den rosa trøya etter fredagens etappe. giro d`italia-arrangøren ble tvunget til å kutte fredagens 13. etappe grunnet uvær. etappen var i utgangspunktet 207 kilometer lang med start i borgofranco d`ivrea og målgang i sveitsiske crans montana. værproblemene sørget imidlertid for at etappen kun ble 74,6 kilometer lang fra le chable til crans montana. (ntb)

  Liverpool tok sin sjuende strake seier – Leicester i kjempetrøbbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:22.55)
  liverpool slo leicester 3-0 borte og la press på lagene foran i kampen om topp fire i premier league. leicester har to kamper på seg til å redde plassen. 22 år gamle curtis jones ble tomålsscorer i seieren som sikret tre viktige poeng for liverpool. trent alexander-arnold scoret et praktmål, mens mohamed salah bidro med målgivende pasning på alle scoringene som forminsket nedrykkstruede leicesters sjanser til å holde seg i toppdivisjonen. med seieren har femteplasserte liverpool bare ett poeng opp til manchester united og newcastle, men begge de to sistnevnte har én kamp til gode. leicester ligger på nest sisteplass med to kamper igjen. det skiller to poeng opp til everton på trygg plass. de har vunnet bare én av sine 14 siste ligakamper.  Casper Ruud slet seg videre i Roma

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:19.18)
  casper ruud startet bra, men fikk problemer med alexander bublik i tredje runde i atp 1000-turneringen på grusen i roma. ruud var likevel suverent best i tiebreak i det avgjørende settet, og vant oppgjøret 2-1 i sett. kampen endte 6-1, 4-6 og 7-6 (7-0) i nordmannens favør. fjerdeseedede ruud møter serberen laslo djere i 4. runde.

  Løkberg avgjorde for Viking

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:19.01)
  kristoffer løkberg sikret viking alle poengene da han satte 2-1-målet like før slutt borte mot sandefjord. løkberg kom inn etter 76 minutter. han sto riktig plassert ved stolpen da nicholas d`agostinos heading fra nærmest død vinkel gikk tilbake inn i feltet langs mållinjen og ble den store helten i det 90. minutt. etter seieren er stavanger-laget oppe i 11 poeng og på tredjeplass i eliteserien. viking kom best i gang, men det var hjemmelaget som scoret først litt mot spillets gang etter ti minutter. et innlegg fra danilo al-saed traff alexander ruud tveters lange tå inne i feltet og endte i mål. sandefjord-spissen scoret sitt første mål. gleden varte derimot ikke lenge. det tok viking bare tre minutter før d`agostino banket ballen i mål på et skarpt innlegg fra sander svendsen. (ntb)


  Casper Ruud videre til tredje runde i Roma – vant i strake sett

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:21.13)
  tennisesset casper ruud er klar for neste runde i masters 1000-turneringen i roma etter 2-0-seier over franske arthur rinderknech fredag kveld. seieren ble sikret med settsifrene 6-4, 6-0. i tredje runde venter alexander bubik fra kasakhstan. de to har møttes fem ganger før, der ruud har vunnet fire kamper. ruud vant atp 250-turneringen i estoril i april. i alle de øvrige turneringene denne sesongen har ruud ikke klart å vinne to strake kamper. (ntb)

  CIES: Haaland-verdi godt over 2 milliarder kroner – topper ikke listen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:07.43)
  fire fotballspillere verdsettes til over 200 millioner euro av analysebyrået cies. erling braut haaland er med i toppen, men har to mann foran seg. cies football observatory oppdaterte sin oversikt for noen dager siden. selskapet er ansett som pålitelig i sine analyser. cies har lagt til grunn i kalkylene at spillerne har tre år eller mer igjen av sin kontrakt. real madrids vinicius junior (22) og kylian mbappé (24, paris saint-germain) topper med 250 millioner euro. med dagens valutakurs er det 2,95 milliarder norske kroner. haaland (22, manchester city) og jude bellingham (19, borussia dortmund) har en prislapp på 200 millioner euro. dette er i norsk valuta 2,36 milliarder kroner. bellingham skifter høyst trolig beite og havner i real madrid i løpet av noen uker. 24-åringen martin ødegaard (arsenal) er inne på delt 20. plass med en antatt markedsverdi på 944 millioner kroner. alexander sørloth (27, real sociedad) ligger som tredjemann av de norske med 354 millioner. (ntb)

  Robert Johansson reagerer på landslagsvraking: – Ikke forberedt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.37)
  robert johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. det er i tråd med det nettavisen erfarte tidligere onsdag. til samme avis sier johansen at han ikke hadde sett for seg å bli vraket. – jeg var ikke forberedt, for å være helt ærlig, sier johansson, og forklarer ifølge nettavisen at han ble tom for ord da han fikk beskjeden. – det er vanskelig å reagere når man er ganske uforberedt på beskjeden, sier han. ingvild midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. det ble klart da landslagsledelsen med trenerne alexander stöckl og christian meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. seansen var lagt til hammerfest som følge av et sponsorarrangement. inn i landslaget på herresiden kommer kristoffer eriksen sundal. koll-hopperen eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under planica-vm. daniel andré tande, halvor egner granerud, marius lindvik, johann andré forfang og bendik jakobsen heggli får dermed fornyet tillit. på kvinnesiden består neste års landslag av maren lundby, anna odine strøm, silje opseth, thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal, ingvild midtskogen og kjersti græsli. de to sistnevnte er nye.

  Robert Johansson vraket fra hopplandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.37)
  robert johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. ingvild midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. det ble klart da landslagsledelsen med trenerne alexander stöckl og christian meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. seansen var lagt til hammerfest som følge av et sponsorarrangement. inn i landslaget på herresiden kommer kristoffer eriksen sundal. koll-hopperen eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under planica-vm. daniel andré tande, halvor egner granerud, marius lindvik, johann andré forfang og bendik jakobsen heggli får dermed fornyet tillit. på kvinnesiden består neste års landslag av maren lundby, anna odine strøm, silje opseth, thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal, ingvild midtskogen og kjersti græsli. de to sistnevnte er nye.


  Troppen til ishockey-VM klar – Engebråten og Karlsen fikk ikke plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:17.31)
  landslagssjef tobias johansson har tatt ut de 25 spillerne som skal representere norge i ishockey-vm i latvia og finland. den er lik bruttotroppen som nylig spilte to vm-oppkjøringskamper mot frankrike, med tre unntak. veteranen mathis olimb måtte melde forfall med skade, mens storhamar-backen sander vold engebråten og stavanger-løperen christoffer karlsen ble vraket. norge stiller med et relativt ungt lag i årets vm, ettersom flere rutinerte spillere er uaktuelle. jonas holøs, martin røymark og mats rosseli olsen har meldt forfall, mens alexander bonsaksen nylig la opp. første vm-kamp spilles mot kasakhstan 13. mai. norge skal også møte sveits, slovenia, latvia, tsjekkia, canada og slovakia i gruppespillet. (ntb)

  Zuccarello takket nei til ishockey-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:10.33)
  mats zuccarello har gitt norges ishockeyforbund beskjed om at han ikke kommer til å bli med i norges vm-tropp, skriver nitten. – mats kommer ikke til å spille vm, sier landslagssjef tobias johansson til nitten.no. ishockeyforbundet uttalte tidligere i uken at de hadde send en forespørsel til zuccarello om han kunne være aktuell for å bli med til ishockey-vm i riga. – zuccarello er alltid velkommen til å spille på det norske landslaget. han er akkurat ute av nhl-sluttspillet, og vi har søkt om dialog, men jeg tror dessverre at det er et langskudd, sa sportssjef petter salsten til ntb. det fikk han dessverre rett i. vm i riga vil gå uten minnesota wild-stjernen. fra før har også mathis olimb, martin røymark og mats rosseli olsen måtte melde vm-forfall. dessuten er landslagskaptein jonas holøs skadd, mens alexander bonsaksen har lagt opp. vm-starten skjer 13. mai mot kasakhstan i riga. (ntb)

  Norsk bordtennisbragd: – Sjukt deilig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:21.32)
  det norske herrelaget i bordtennis kvalifiserte seg til lag-em i dag. det er fyrste gong eit norsk lag har klart å kvalifisere seg til eit europameisterskap for funksjonsfriske. – det er sjukt deilig. vi reiste hit med eit håp om å klare det, og sjølvsagt skulle vi gje alt for å kvalifisere oss. då kjennes det veldig bra, seier borgar haug til nrk. med seg på det norske laget har 20-åringen khai noah lam (16), martin frøseth (16) og alexander klerck fransson (20). – vi er eit ungt lag som har gjort ein god jobb. det har gjort at me har kvalifisert oss, sier haug. – det er tøft og artig, seier frøseth. under dagens kvalifisering slo dei fyrst irland 3-1. då spania venta i andre gruppespelskamp vart det nervepirrande. på stillinga 2-2 avgjorde 20 år gamle klerck fransson og sørga for norsk jubel. – det var dagens prestasjon. "alex" gjorde ein skikkeleg god jobb, seier haug om lagkameraten. i morgon ventar hellas i gruppespelet. vinnaren av den kampen tek fyrsteplassen, men også dei har allereie sikra em-billetten. meisterskapet vert arrangert i malmø i midten av september dette året.


  Ishockeyveteran mister VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:14.55)
  ishockeyveteranen mathis olimb (37) går glipp av vm i latvia og finland på grunn av en skade. det får ntb bekreftet av norges ishockeyforbund. det er nok et tungt forfall for landslagssjef tobias johansson. olimb har vært en nøkkelspiller for norge i mange år og står bokført med 118 offisielle ol- og vm-kamper. nylig ble det også kjent at rutinerte martin røymark (119 landskamper) og mats rosseli olsen (56) må melde vm-forfall. dessuten er landslagskaptein jonas holøs (121) skadd, mens alexander bonsaksen (85) har lagt opp. norge møter frankrike i vm-oppkjøringskamper fredag og lørdag. vm-starten skjer 13. mai mot kasakhstan i riga. (ntb)

  Haaland nominert til månedens spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. mai 2023 KL:12.08)
  erling braut haaland er én av åtte nominerte spillere som kan bli kåret til månedens spiller i premier league i april. haaland spilte fire kamper i premier league i april og scoret i alle fire. totalt scoret han seks mål og hadde to målgivende pasninger i løpet av de fire kampene. haaland ble kåret til månedens spiller i august, i det som var hans første måned i premier league. også martin ødegaard har blitt kåret til månedens spiller denne sesongen, noe som skjedde i kåringen for november og desember (samlet kåring). de øvrige nominerte til prisen for april er kevin de bruyne (manchester city), alexander isak, callum wilson (begge newcastle), ollie watkins (aston villa), dominic solanke (bournemouth), diogo jota (liverpool) og eberechi eze (crystal palace).

  Sørloth involvert i scoring da Real Sociedad slo Real Madrid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:08.32)
  real sociedads alexander sørloth var delaktig i ballvinningen som ga laget det første målet mot real madrid, som fikk én spiller utvist. kampen endte 2-0. det første målet kom etter to minutter i andre omgang i seriekampen, som ble spilt i san sebastián tirsdag kveld. sørloth presset forsvarer éder militão til å sende en dårlig pasning bakover i banen mot målvakt thibaut courtois, og takefusa kubo kunne sørge for 1-0 til hjemmelaget. etter 61 minutter av kampen fikk real madrids dani carvajal gult kort for taklingen av aihen muñoz. med ett gult kort fra tidligere i kampen måtte han dermed se resten av oppgjøret fra tribunen. med fem minutter igjen av ordinær tid kunne ander barrenetxea sette inn 2-0 til real sociedad. sørloth og lagkameratene ligger nå på fjerdeplass og siste mesterligaplass i la liga, men har en grei margin på åtte poeng ned til villareal på femteplass. real madrid innehar andreplassen. laget ligger hele 14 poeng bak serieleder barcelona, som vant 1-0 over osasuna tidligere tirsdag. (ntb)  Ti (!) mål da Viking knuste HamKam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 30. april 2023 KL:18.50)
  hamkam tok ledelsen i stavanger da pål alexander kirkevold scoret etter 23 minutter, men det var bare starten på scoringsballet denne søndagen. men der det bare kom ett mål før pause, snudde viking kampen i andre omgang i det som ble et forrykende målshow. hjemmelaget ga seg ikke før det sto 7-3 på resultatlisten. nicholas d`agostino, sander svendsen, sondre bjørshol, lars-jørgen salvesen, shayne pattynama, zlatko tripic og harald nilsen tangen scoret målene for viking. i tillegg til nevnte kirkevold havnet john olav norheim og aleksander melgalvis på scoringslisten for hamkam. seieren sender viking opp på tredjeplass på tabellen. hamkam er på sjetteplass, men kan forbigås av både odd og rbk senere i kveld.

  Mol og Sørum til semifinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. april 2023 KL:21.45)
  anders mol og christian sørum slo den nederlandske duoen alexander brouwer og robert meeuwsen i kvartfinalen i verdenstouren sandvolleyball i brasil. det ble seier i strake sett med 21-18, 21-16. etter fire kamper har mol/sørum avgitt bare ett sett i turneringen. nederlenderne har møtt den norske stjerneduoen mange ganger tidligere og slått dem like mange ganger som de har tapt, men lørdag var de norske for gode. mol og sørum er klare for semifinale søndag. (ntb)

  Sørloth-innhopp da Real Sociedad tok nytt steg mot CL-spill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. april 2023 KL:23.37)
  alexander sørloth startet på benken, men spilte siste halvtime og bidro til det siste målet da real sociedad slo osasuna 2-0 på bortebane. seieren innebærer et nytt langt steg mot mesterligaspill neste sesong. det er nå åtte poeng ned til villarreal på 5.-plass, som riktignok har en kamp mindre spilt. et selvmål av keeper sergio herrera etter fem minutter ga real sociedad en tidlig ledelse i pamplona. han sleivet først med et utspark, og i det påfølgende angrepet fomlet han anders barrenetxeas innlegg fra dødlinja i eget mål. det sto fortsatt 0-1 da sørloth kom inn, og det var også stillingen da kampen gikk inn i sitt siste minutt. da var nordmannen råsterk med ryggen mot mål. hardt presset av forsvareren juan cruz skjermet han ballen og satte opp mikel merino, som spilte videre til takefusa kubo. japaneren vendte av en motspiller og skjøt i mål. ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »