Hovedsiden

Liten annonse

  Jæger-rival med supertid – senket årsbeste på 200 meter med et kvart sekund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 10. juni 2024 KL:07.56)
  sprintkanonene mckenzie long og sydney mclaughlin-levone er i praktform før paris-ol. i helgen klokket amerikanerne inn til supertider på 200 og 400 meter. den doble olympiske mesteren fra tokyo i 2021, mclaughlin-levone, klokket inn på imponerende 48,75 på 400 meter under et stevne i new york søndag. det var den tredje raskeste amerikanske tiden på distansen noensinne. 24-åringen fra usa har aldri løpt 400 meter flatt i et internasjonalt mesterskap, og ifølge nbc står amerikaneren fast ved at hun ønsker å løpe den tilsvarende distansen med hekk i paris-lekene. mclaughlin-levone vant gull på øvelsen i vm i eugene i 2022. på 200 meter viste long i helgen glitrende takter da hun sprang inn til 21,83 i nettopp eugene. tiden var 24 hundredeler sterkere enn mclaughlins 22,07 fra los angeles i mai.


  Nicolai Budkov Kjær klar for Roland-Garros-finale etter ellevill snuoperasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 7. juni 2024 KL:17.33)
  nicolai budkov kjær og hans makker joel schwärtzler er klare for finalen av doubleturneringen for juniorer i roland-garros. seieren kom mot timofei derepasko og amir omarkhanov med sifrene 4-6, 6-2, 11-9. i finalen møter de vinneren av oppgjøret mellom den amerikansk-tyske duoen alexander razeghi og max schoenhaus og federico cina og rei sakamoto fra henholdsvis italia og japan. de møtes senere fredag kveld. budkov kjær og schärzler fikk en tung start på kampen da de ble brutt i sitt femte servegame og tapte det første settet 4-6. de slo imidlertid knallhardt tilbake i andre sett, hvor de brøt motstanderne sine to ganger og sikret 6-2-seier. dermed måtte kampen ut i et tredje sett, som ble spilt i et tiebreak-format hvor det var førstemann til ti poeng. tiebreak-settet ble en thriller av de sjeldne, hvor budkov kjær og schärzler kom tidlig under, før de til slutt snudde til 11-9-seier. sist helg fikk budkov kjær en tung start på roland-garros ved å ryke ut i første runde av mennenes juniorturnering i single. den 3.-seedede nordmannen ble slått 6-1, 6-3 av kvalifiseringsspilleren henry bernet fra sveits. (ntb)  Carlsen nær Norway Chess-tittelen etter seier i armageddon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 6. juni 2024 KL:20.55)
  magnus carlsen holdt alireza firouzja til remis med svarte brikker og avgjorde etter armageddon. han er i posisjon til å vinne norway chess for femte gang. verdenseneren kom til partiet som leder av turneringen i stavanger. spillet mot firouzja ga ham halvannet poeng. det skilte ett poeng mellom carlsen og tittelforsvarer hikaru nakamura før torsdagens runde. amerikanerens parti er ikke over. firouzja brukte nesten en time på sitt 18. trekk. det ga 20-åringen dårlig tid på klokka, og på det meste skilte det over 50 minutter mellom dem. – dette er ganske ekstremt, sa hans olav lahlum i tv 2s sjakkstudio. (ntb)  fotballklubben start enig med amerikanske investorer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 4. juni 2024 KL:09.24)
  fotballklubben start får nye amerikanske eiere. det er enighet om en avtale som sikrer klubben økonomisk. start opplyser om enigheten på sin egen nettside tirsdag og har i tillegg innkalt til en pressekonferanse senere på dagen. – avtalen løser klubbens utfordringer med tanke på negativ egenkapital og langsiktig finansiell stabilitet. vi er enige om strategier som sikrer at spillerutvikling i akademiet og samhandling med fotballklubber på sørlandet prioriteres. vi gleder oss til å bygge klubben sammen stein på stein, sier styreleder børre fredriksen. (ntb)  Ruud klar for kvartfinale i Roland-Garros: Møter Djokovic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:22.19)
  casper ruud har tatt seg til finalen på grusen i grand slam-turneringen roland-garros, også kjent som french open, de to siste årene. nå har han igjen stø kurs mot et nytt toppresultat i den prestistjefylte turneringen. i åttedelsfinalen mot amerikanske taylor fritz (nummer tolv i verden) mandag kveld vant ruud til slutt 3-1 i sett. – det var ekstremt vanskelig, sier ruud i et intervju vist på eurosport like etter kampslutt. nordmannen vant åpningssettet etter et tiebreak. fritz ledet både 4-0 og 5-1 tidlig i tiebreaket, men ruud snudde mesterlig og vant tiebreaket 8-6. fritz vant det andre settet 6-3, men deretter handlet det meste om ruud. nordmannen vant de siste to settene 6-4, 6-2 og er dermed klar for kvartfinale. der venter verdensener novak djokovic. – jeg skal spille kvartfinale om et par dager mot novak. jeg har ingenting å tape, så jeg skal prøve å nyte det, sier ruud. ruud slo djokovic da de to sist møttes i monte-carlo masters for en drøy måned siden. de to møttes også i finalen i roland-garros i fjor, en kamp som djokovic da vant i tre strake sett. totalt har djokovic vunnet fem av de seks kampene mellom de to.

  Armageddon-tap for frustrert Carlsen i toppkampen mot Nakamura

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:19.17)
  magnus carlsen røk på tid og tapte i armageddon for en godt spillende hikaru nakamura i sjakkturneringen norway chess mandag. det ble ingen vinner i det klassiske partiet mellom carlsen og nakamura i stavanger. dermed måtte det armageddon-spill til for å avgjøre den endelige poengfordelingen i duellen. der spilte nakamura raskt og sikkert innledningsvis og la et kraftig press på carlsens svarte brikker. den norske stjernen trengte samtidig kun remis for å sikre seg det halvpoenget som var på spill. amerikaneren trakk til slutt det lengste strået fordi carlsens tid gikk ut. på det tidspunktet hadde carlsen langt på vei snudd det som liknet en tapt stilling i armageddon-partiet. nakamura-seieren mandag betyr at turneringsleder carlsen står med 13 poeng etter sju runder i turneringen på hjemmebane. nakamura er bare halvpoenget bak.
  Biles viser kjempeform før OL: – Kunne ikke vært mer stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:08.16)
  turnstjernen simone biles (27) vant søndag mangekampen i det amerikanske mesterskapet for niende gang. senere i sommer er hun storfavoritt i ol. biles fikk til slutt opp poengsummen 119.750 og slo sølvvinner skye blakely med 5.900. sunisa lee, som ble olympisk mester i mangekamp i 2021, endte på fjerdeplass. ingen har før vunnet mangekampen ni ganger. – i dag var det bare å bli komfortabel og selvsikker i turningen min. nå skal jeg forhåpentligvis ta meg videre i ol-kvalifiseringen og ta det neste steget mot paris, sa biles. – jeg kunne ikke vært mer stolt av det jeg får til nå for tiden, la hun til. biles var bare 16 år da hun tok sitt første vm-gull. i ol i rio sikret hun seg fire gull. i tokyo for tre år siden ble hun rammet av fenomenet som i turnsporten kalles «skrusyken» eller «the twistes», en mental sperre som gjør at turnere mister evnen til å orientere seg i lufta. hun endte uten gull da, men er tilbake i paris og vil forsøke å fylle på sin solide medaljesamling. – jeg er litt eldre nå og vet akkurat hva jeg må gjøre for å komme tilbake når en konkurranse ikke gikk som ønsket. det har vært flere år med terapi, sa biles. (ntb)

  Dette stemmer ikke

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (mandag 3. juni 2024 KL:08.04)
  apple har gjort en merkelig feil: de lanserte ipad air med m2-brikke og meddelte den har en 10-kjerner gpu. ipad air m2 har ikke 10 kjerner gpu, men 9 det står fremdeles å lese på apples norske produktside at den har så mange kjerner, men ta en titt på den amerikanske, og historien er en annen – den har en 9-kjerne gpu: “apple har ikke utdypet denne endringen i det hele tatt. i stedet oppdaterte de ganske enkelt den tekniske […] the post dette stemmer ikke appeared first on itavisen.

  Strålende start som USA-landslagssjef for Hayes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 2. juni 2024 KL:18.30)
  etter 12 suksessrike år som chelsea-manager har emma hayes blitt landslagssjef for usa-kvinnene. i hennes første kamp ble det 4-0 over sør-korea. hayes fikk debutkampen hun ønsket seg foran 19.010 tilskuere i commerce city nord for denver natt til søndag norsk tid. mallory swanson scoret to ganger i hjemstaten colorado og noterte også en assist, mens forsvarsspilleren tierna davidson nikket inn to hjørnespark til sine første landslagsscoringer på seks år. – alle gjorde det jeg ba dem om. det føles godt å ha gruppas tillit. det amerikanske fotball-dna og seiersmentaliteten er ikke noe vi vil miste, men det er spennende å prøve å spille den fotballen vi prøver på, sa hayes. hun var i mange år sjefen til maren mjelde og guro reiten i chelsea. hun avsluttet denne sesongen med en sjuende ligatittel, den femte på rad. under hayes vant chelsea også fa-cupen fem ganger og ligacupen to ganger, og tok seg til en mesterligafinale. (ntb)


  Ruud vant – til åttedelsfinale i Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 2. juni 2024 KL:00.51)
  casper ruud vant over etcheverry og egen frustrasjon, og er dermed videre til åttedelsfinale i roland-garros. casper ruud slet med serven og irriterte seg over grus på ballene, men han viste klasse da det gjaldt og slo tomas etcheverry i fire sett i roland-garros. neste motstander blir amerikanske taylor fritz, som er nummer 12 på atp-rankingen. vinner ruud også den kampen, ligger det an til å bli kvartfinale mot verdensener novak djokovic. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »