Hovedsiden

Liten annonse


  Vant MLS – treneren ble historisk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 10. desember 2023 KL:11.06)
  i natt norsk tid vant columbus crew mls (major league scoccer) etter å ha slått los angeles fc 2–1 i finalen. med det ble columbus crew sin trener wilfried nancy den første svarte treneren til å vinne den amerikanske serien. som også ble lagets tredje mls-seier gjennom tidene. columbus crew har tidligere huset norske spillere som ola kamara og nicolai næss.

  Norsk komet med første verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:16.01)
  peder kongshaug vant sin første verdenscupseier på 1500-meteren under verdenscupen i polen lørdag. kongshaug har slitt med sykdom og leverte litt under pari på hjemmebane i stavanger. med lørdagens løp på 1.46,41 i polen er formen tydelig på vei tilbake. det er andre gang han har tatt seg opp på verdenscuppallen i karrieren. stavanger-mannen vant syv hundredeler foran amerikanske jordan stolz på tiden 1:46.41. kinesiske zhongyan ning ble nummer tre.

  Komet med første verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:16.01)
  peder kongshaug vant sin første verdenscupseier på 1500-meteren under verdenscupen i polen lørdag. stavanger-mannen vant syv hundredeler foran amerikanske jordan stolz på tiden 1:46.41. kinesiske zhongyan ning ble nummer tre.

  Wiklund på sjetteplass i Polen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:15.40)
  ragne wiklund gikk inn til 6.-plassen på 1500-meteren i verdenscupstevnet i polen. japanske miho takagi vant. ragne wiklund noterte 1.58,83 og var bare 6/100 bak sin parmakker kinesiske han mei på fjerdeplassen. opp til femteplassen, amerikanske brittany bowe, skilte deg 1/100. takagi noterte 1.56,63 og var i en klasse for seg. hun var 1,07 sekunder foran nederlandske marijke groenewoud og tok sin fjerde seier på distansen av fire mulige, skriver ntb.

  Mowinckel og Vickhoff Lie langt bak overlegen Shiffrin i mål

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:11.56)
  det var langt ifra de norskes dag i utforrennet i st. moritz. rennet er midlertidig avbrutt og foreløpig ligger kajsa vickhoff lie som beste nordmann på en 15-plass, hele 1.02 bak amerikanske michaela shiffrin i mål. ragnhild mowinckel fikk det ikke til å stemme i det hele tatt i de sveitsiske alper. da hun gikk i mål lå hun sist av samtlige, men ligger foreløoig nest sist. ingen har hittil ikke kunne gjøre noe med overlegne michaela shiffrin. etter gårsdagens renn i super-g var italienske sofia goggia den store favoritten til å vinne utforrennet, men en liten feil i siste heng kostet henne seieren. goggia ligger i mål på en andreplass foran lagvenninne federica brignone.  Helomvending for Golfstjerne – går til saudiarabiske LIV for milliardsum

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:06.07)
  masters-mester jon rahm (29) hopper av pga-touren og blir den mest profilerte golferen i liv tour, som er sponset av saudi-arabia, melder ntb. – nå er det offisielt. dette er meg, som etter alle ryktene sier at jeg offisielt slutter meg til liv golf, sier spanske rahm til fox news. ifølge the telegraph har spanjolen signert en avtale på mer en tre år, til en verdi på svimlende 6 milliarder kroner. den tidligere us open- og pga-tour-vinneren har tatt en helomvending, etter at han i fjor gikk hardt ut mot spillere som hadde meldt overgang til liv: – det er ikke noe jeg tror er best for meg og mitt ettermæle. alle kan gjøre som de vil, men for en som meg, som har hele fremtiden foran seg, høres det ikke smart ut. pengesterke liv golf ble startet i fjor og har høstet sterk kritikk fordi saudi-arabia anklages for å bruke touren som et verktøy for sportsvasking. liv-touren hentet en rekke store stjerner fra pga før forrige sesong. noe som først førte til at spillerne ble bannlyst fra pga- og europatouren, men i sommer kom kontrabeskjeden om at alle tre tourene skulle slå seg sammen. i etterkant måtte lederne av golftourene forklare seg foran det amerikanske senatet, og det er fortsatt ingen avtale på plass mellom tourene før fristen 31. desember.
  Amerikansk investeringsselskap kjøpte seg opp i Paris Saint-Germain

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:16.53)
  det amerikanske investeringsselskapet arctos partners har kjøpt en minoritetsandel i den qatar-eide franske fotballklubben psg. qatar sports investments ble eneeier i paris-klubben for mer enn ti år siden. siden den gang har det blitt ni ligue 1-titler. nå kommer nye koster inn på eiersiden. investeringsselskapet arctos har allerede eierposter i mer enn 20 profesjonelle idrettsorganisasjoner rundt om i verden. – investeringen fra arctos skal brukes til å øke psgs virksomhet og også støtte klubbens strategiske eiendomsinitiativer, inkludert knyttet til stadionet vårt og de fremtidige utviklingsfasene til psgs verdensledende treningssenter i paris-forstaden poissy,» heter det i en uttalelse. «arctos vil også tilby strategiske tjenester, ekspertise og innsikt rettet mot å hjelpe klubben med å nå sine ambisjoner», står det videre. psg opplyser at de nye eierne ikke kommer til å få noen innflytelse på sportslige anliggender som spillersalg og spillerkjøp. til tross for enorm suksess i frankrike har ikke psg klart å vinne champions league. styreleder nasser al-khelaifi beskriver oppkjøpet som «en viktig milepæl i paris saint-germains historie». (ntb)

  Nakkebeskyttelse blir et krav for hockeyspillere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.50)
  mandag annonserte det internasjonale ishockeyforbundet at nakkebeskyttelse blir obligatorisk i alle turneringer de arrangerer. det skriver britiske the guardian. det innebærer blant annet de olympiske lekene i 2026 og vm for både menn og kvinner. påbudet vil ikke gjelde for profesjonelle ligaer som blant annet nhl, som ikke har noen form for beskyttelse. selv om det i årevis har blitt diskutert om en slikt påbud skal på plass i den amerikanske ligaen. forbundets beslutning om påbud kommer etter dødsfallet til amerikanske adam johnson i oktober. https://www.nrk.no/sport/mann-pagrepet-og-siktet-etter-ishockeydodsfall-1.16637224

  Erling Braut Haaland kjemper med Max Verstappen og Novak Djokovic om gjev pris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:09.49)
  erling braut haaland er én av bare seks nominerte i kampen om å bli kåret til årets idretttsutøver i verden av bbc. han får kamp av formel 1-stjernen max verstappen. utdelingen har lange tradisjoner, og bbc-prisen henger svært høyt. den har vært utdelt helt siden 1960. tirsdag offentliggjorde bbc årets seks nominerte. blant dem er erling braut haaland. den norske fotballstjernen scoret på bestilling da manchester city tok tre titler forrige sesong. innledningen på årets sesong har også vært solid. formel 1-verdensmester max verstappen har også fått plass i feltet av nominerte. red bull-føreren fra nederland lekte periodevis med konkurrentene på veien mot en ny vm-tittel. underveis satte han også nye rekorder. tennisstjernen novak djokovic vant tre grand slam-titler denne sesongen. serberen gikk til topps både australian open, roland-garros og us open. i wimbledon-turneringen tapte han finalen mot carlos alcaraz. den andre fotballspilleren som er nominert til årets pris er barcelona-spiller aitana bonmatí. hun ble nylig tildelt den gjeve gullballen på kvinnesiden etter en kjempesesong på klubb- og landslag. i den kåringen ble haaland slått av lionel messi. de to siste nominerte til bbc-prisen er den amerikanske turnstjernen simone biles og den sørafrikanske rugbyspilleren siya kolisi. det var lionel messi som vant den høythengende bbc-prisen for 2022. året før gikk rytteren rachael blackmore til topps. kun fem ganger tidligere i prisens 70 år lange historie har en fotballspiller gått seirende ut. erling braut haaland kan bli den sjette. i så fall går han i fotsporene til blant andre eusebio, pelé og ronaldo og cristiano ronaldo. det er folket som stemmer fram vinneren av bbc-prisen. den deles ut under en høytidelig galla senere denne måneden. prisen går til en ikke-britisk utøver som anses å ha gitt et betydelig bidrag til idretten sin det siste året. (ntb)


  Innfører påbud om halsbeskyttelse etter dødsfall

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:18.39)
  det internasjonale ishockeyforbundet har besluttet at halsbeskyttelse blir obligatorisk i alle internasjonale kamper. den eksakte datoen der den nye regelen trer i kraft er ikke satt. den bestemmes av tilgangen på halsbeskyttere hos produsentene, heter det i en uttalelse. inntil regelen offisielt trer i kraft anbefales det på det sterkeste at halsbeskytter bæres av alle spillere. i slutten av oktober døde den amerikanske spilleren adam johnson (29) etter å ha blitt truffet av en skøyte i halsen. johnson spilte for britiske nottingham panthers. i norge har halsbeskyttelse vært obligatorisk på alle nivåer med unntak av i seniorklassen, men nylig gikk styret i norges ishockeyforbund inn for et påbud også der. (©ntb)

  Viktor Hovland nominert til høythengende pris – kan bli årets spiller

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:16.09)
  viktor hovland kan få den gjeve jack nicklaus-prisen som årets spiller på pga-touren i golf. den norske golfstjernen er nominert til prisen for første gang i karrieren. han får tøff kamp av wyndham clark, rory mcilroy, jon rahm og scottie scheffler om hedersbevisningen. hovland har en strålende sesong bak seg på pga-touren. han endte med to turneringsseirer og vant i tillegg det pengestinne pga-sluttspillet. det er medlemmene av pga-touren som stemmer fram vinneren av jack nicklaus-prisen. du må ha deltatt i minimum 15 turneringer for å kunne avgi stemme. det er ledelsen på den amerikanske touren som står bak nominasjonene som ble presentert mandag. i kategorien årets unge spiller deles arnold palmer-prisen ut. de nominerte til den er ludvig åberg, eric cole, nico echavarria og vincent norrman. avstemningen rundt hvem som skal få de to prisene avsluttes 15. desember. vinnerne offentliggjøres under den første pga-turneringen i januar. (©ntb)


  Stolz satte banerekord på 1500 meter i Stavanger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:15.48)
  jordan stolz slettet sin egen banerekord i sørmarka arena da han vant 1500 meter i verdenscupen. hallgeir engebråten ble best av de norske på 6.-plass. amerikanske stolz vant alt som junior i fjor. søndag gikk han inn til 1.44,67 og forbedret sin egen banerrekord med 22 hundredeler. nederlandske kjeld nuis fulgte nærmest med 1.45,34.

  Hovland spilte med Tiger Woods og tok ham igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:22.01)
  viktor hovland gikk i ball med selveste tiger woods på 3. runde i world challenge og var ett slag bedre enn ham på runden. hovlands 70-runde gjorde at han tok igjen woods så de er på delt 16.-plass blant de 20 deltakerne før den avsluttende runden søndag. begge er på par totalt. nordmannen kom til bahamas i håp om å ta sin tredje strake seier i tiger woods` egen turnering, men sjansen var borte etter 73-runder både torsdag og fredag. hovland var to slag over par og elleve bak lederduoen, men han fikk gå den tredje runden sammen med woods. den amerikanske legenden startet med bogey på de to første hullene, mens hovland noterte birdie på 3. og 5. hull og var to under par. woods ville ikke la seg herje med, og innen halvspilt runde hadde han senket fire birdieputter slik at han selv var to under par. da hovland måtte tåle bogey på 9. hull, var han plutselig bak woods ikke bare i sammendraget, men også for dagen. woods fikk bogey på 11. hull, og de var likt igjen. begge greide birdie på 14. hull, men hovlands birdie på det neste hullet ble utslagsgivende for miniduellen på lørdagens runde. begge misset parputter på 18. hull og måtte tåle bogey der. (©ntb)

  Håvard Lorentzen nummer åtte i Stavanger

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:14.58)
  håvard lorentzen noterte årsbeste med sin 8.-plass på 500-meteren under verdenscupen på skøyter i stavanger. japanske wataru morishige vant med 34,65. håvard lorentzen gikk inn til tiden 35,10. han han hadde 11.-plass som best fra beijing tidligere denne sesongen. bjørn magnussen noterte 35,15. det holdt til 11. plass. han har 10.-plass om best fra obihiro tidligere i sesongen. japanske morishige vant foran kinesiske gao tingyu (34,66) og landsmannen tasuya shinhama (34,71). den amerikanske sprinteren jordan stolz vant b-gruppen med 35,09.

  OL-vinner dømt for storming av Kongressen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:09.55)
  den amerikanske ol-gullvinneren i svømming klete keller er dømt til seks måneders husarrest, 360 timers samfunnstjeneste og tre års prøvetid for sin rolle i stormingen av kongressen 6. januar 2021, melder abc news. keller var blant de første som ble pågrepet etter kongresstormingen. keller, som nå er 41 år gammel, erkjente seg skyldig i retten. – jeg fordømmer volden som ble begått den dagen, sa han, og lovet «å ikke gjenta fortidens handlinger». keller deltok i ol i 2000, 2004 og 2008. han har tatt to gull og ytterligere tre medaljer, skriver ntb.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »