Hovedsiden

Liten annonse
  Riiber klar for Holmenkollen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:10.06)
  jarl magnus riiber er konkurranseklar igjen etter å ha testet skulderen. han blir dermed å se i holmenkollen til helgen. riiber sto over rennene i lahti sist helg på grunn av planlagte tester. skulderen hans har hoppet ut av ledd flere ganger, og en operasjon er aktuell etter sesongen. kombinertherrene skal gå verdenscuprenn i kollen både lørdag og søndag. – vi gleder oss til å se jarl på hjemmebane. han har herjet voldsomt i vinter. vi ligger fattige 34 poeng bak østerrike i nasjonscupen. det er noe vi ønsker å gjøre noe med i kollen, sier kombinertløpernes sportssjef, ivar stuan. riiber har for lengst sikret sammenlagtseieren i verdenscupen individuelt. han kan nå altså bidra til at norge vinner også nasjonscupen. på kvinnesiden kan ida marie hagen sikre verdenscupkula på hjemmebane. kvinnene skal ha én konkurranse i holmenkollen. dette er uttaket: menn: espen andersen (lommedalens), espen bjørnstad (byaasen), kasper moen flatla (jardar), jørgen graabak (byåsen), jens dahlseide kvamme (haslum), jens lurås oftebro (jardar), jarl magnus riiber (heming), andreas skoglund (molde og omegn), marius solvik (haslum), jørgen berget storsveen (elverum), simen tiller (moelven). kvinner: ida marie hagen (haslum), gyda westvold hansen (nansen), mari leinan lund (tolga), marte leinan lund (tolga), hanna midtsundstad (våler), mille marie hagen (haslum), nora helene evans (fossum).

  Ventura nær seier - tapte etter omspill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:01.12)
  kristoffer ventura kjemper for å komme seg tilbake på pga-touren og leverte et toppresultat på korn ferry-touren, nivået under pga-touren i helgen. ventura gikk ut i lederball søndag og etter en runde tobslag under par, endte det hele med et omspill om seieren for nordmannen. der gjorde både han og amerikanske mason andersen birdie på første omspillshull. på andre forsøk ble det igjen birdie for anderson, mens ventura måtte nøye seg med par. dermed endte nordmannen på annenplass, noe som sender han opp på tiendeplass på poenglista. de 25 beste ved sesongslutt får plass på pga-touren.

  Iversen sikret friplass i verdenscupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:15.14)
  emil iversen vant skandinavisk cup sammenlagt og er dermed sikret friplass i verdenscupen frem til jul neste år. på søndagens 10 kilometer i fri teknikk ble han nummer åtte. mattis stenshagen som ledet skandinavisk cup før denne helgen ble nummer fem. det betydde at iversen vant sammenlagt etter flere gode resultater fredag og lørdag. - det her betyr veldig mye for emils skikarriere fremover han har et uttalt mål om å komme til vm i trobdheim. veien dit kan være lang. nå blir den korere, sier viaplay-ekspert hans christer holund på tv-sendingen til kanalen fra verdenscupen i lahti. han påpeker at iversen ville fått en tøff vei til vm uten den viktige sammenlagtseieren, som sikrer friplass blant de beste. dersom han ikke hadde klart det måtte han først kvalifisert seg til verdenscuprenn og så til vm. nå kan han potensielt sett gå ni verdenscuprenn før jul neste sesong. iver tildheim andersen vant søndagens renn foran gjøran tefre og andreas fjorden ree. helene marie fossesholm vant kvinneklassen. hun var 4,5 sekunder foran eva ingebrigtsen på 2. plass

  Krevende vind skapte trøbbel for kombinertherrene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. mars 2024 KL:11.38)
  tøffe vindforhold spilte de to norske kombinertduoene et puss i hoppdelen av lagsprintkonkurransen i lahti. jørgen graabak traff imidlertid godt. jens lurås oftebro og jørgen graabak på det norske førstelaget har 37 sekunder opp til ledende tyskland før langrennet. det norske andrelaget med andreas skoglund og espen andersen er hele ett minutt og 13 sekunder bak tetlaget. – det var synd. han blir litt lav i posisjonen, og da blir det tungt å komme i gang, sa viaplay-ekspert magnus moan om oftebros hopp. for graabaks del gikk det langt bedre. han hoppet det norske førstelaget et stykke opp på lista med 127 meter. ved flere anledninger ble det stans i gjennomføringen av hoppingen på grunn av mye vind i hoppanlegget. – du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef ivar stuan i et intervju med viaplay. langrennsdelen starter klokken 14.20. verdenscupleder jarl magnus riiber står over helgens konkurranser i den finske skimetropolen. han er i stedet hjemme i norge for å teste skulderen inn mot rennene i holmenkollen neste helg. riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. – krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. nå står han over lahti for å være maksimalt forberedt inn mot kollen og deretter prøve-vm i trondheim. det er ingen tvil om at jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa stuan i en pressemelding tidligere denne uka. (©ntb)

  Disse går Norges lagsprint i kombinert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:14.44)
  kombinertløperne jørgen graabak og jens lurås oftebro går lagsprinten for norge lørdag. det bekrefter ivar stuan til nrk. – de var udiskutable uten jarl magnus riiber til stede. det er et knallsterkt lag, sier sportssjefen. jarl magnus riiber har vunnet verdenscupen sammenlagt og står over for å teste sin trøblete skulder. norges andrelag består av andreas skoglund og espen andersen. – espen bjørnstad er ikke helt 100 prosent og er litt usikker på helsen. han har tendenser til forkjølelse og står over, sier stuan. sportssjefen sier ambisjonen er å kjempe om seieren mot østerrike og tyskland. østerrikerne endte topp tre i den provisoriske konkurransen fredag med johannes lamparter, stefan rettenegger og mario seidl. bjørnstad ble beste norske på en 4. plass.

  Riiber står over i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 27. februar 2024 KL:08.53)
  jarl magnus riiber har vunnet samtlige ti verdenscuprenn i kombinert i 2024 og med det også verdenscupen sammenlagt. til denne ukens verdenscuprenn i lahti velger riiber nå å stå over. skiforbundet skriver i en pressemelding at riiber prioriterer å teste skulderen, som han har fått ut av ledd ved flere anledninger og som han vurderer om skal opereres. – jarl har hatt en fantastisk sesong. krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. nå står han over lahti for å være maksimalt forberedt inn mot kollen og deretter prøve-vm i trondheim. det er ingen tvil om at jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sier sportssjef ivar stuan. riiber skulle etter planen også stå over nm forrige uke på grunn av skulderen, et renn som senere ble avlyst. uttaket til helgens renn blir dermed slik: espen andersen (lommedalens il) espen bjørnstad (byaasen sk) kasper moen flatla (il jardar) jørgen graabak (byåsen il) jens lurås oftebro (il jardar) andreas skoglund (molde og omegn if) simen tiller (moelven il) lørdag skal de gå lagsprint i lahti, mens det er individuelt renn søndag. kombinertsesongen avsluttes med tre individuelle renn i norge senere i mars, to i oslo og ett i trondheim.


  Forhåndsfavoritten skuffet da Åsen vant NM-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 25. februar 2024 KL:14.47)
  klæbo fikk en hard jobb som ankermann, da han måtte ta inn nærmere et minutt på åsen på sisteetappen. for magne haga holdt unna for forhåndsfavoritten, og sikret nm-gull foran byåsen, som måtte nøye seg med sølv. rustad tok bronse. byåsen, med michelsen, slet med feste på skiene da tre lag skilte seg ut på førsteetappen. forhåndfavoritten var 15 sekunder bak, da både oseberg skilag, nitteldal, åsen og hommelvik rykket fra i tet. men michelsen holdt byåsen inne som storfavoritt, ved veksling var de 25 sekunder bak oseberg i tet. håbrekke gjorde alt han kunne for å gi klæbo et godt utgangspunkt på ankeretappen, og spiste sakte med sikkert opp sekunder på hommelvik, åsen, nittedal og drammens ballklubb, på sin etappe. halvveis ut i rennet så det lyst ut da han var 17 sekunder bak tetgruppen. men håbrekke fikk det tungt på sisterunden, da han måtte slippe ryggen til iver tildheim andersen for rustad, som tok opp jakten på tetgruppa. – hvor blir det av byåsen?, sa jann post, idet byåsen var 53 sekunder bak åsen i tet på passeringspunktet ved 17, 6 kilometer. – nå har byåsen for tiden verdens beste ankermann i johannes høsflot klæbo, men han kan ikke trylle han heller, supplerte torgeir bjørn.

  Klæbo best på Beitostølen: – Lekestue

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:14.07)
  johannes høsflot klæbo viste seg favorittstempelet verdig og tok gull på herrenes 20 kilometer med fellesstart i nm. klæbo hadde god kontroll hele veien og spurtet enkelt ifra konkurrentene på oppløpet. – jeg har sjelden sett noen vinne en spurt ved å ta i mindre. han går på 70 prosent her, sa nrks kommentator jann post. – det der er selv noe petter northug skulle slitt med, akkurat den der, sa nrks ekspertkommentator torgeir bjørn. de to som var sjanseløse mot klæbo på oppløpet var henholdsvis iver tildheim andersen (2. plass) og martin kirkeberg mørk (3. plass). i likhet med kvinnenes renn, var også herrenes renn nære å inkludere en arrangørfeil. etter to minutter måtte en frivillig stå i løypa og fysisk vise vei, slik at løperne gikk på rett side av markeringene. det ble heldigvis med «nesten-tabben» i herrenes renn, og det ble tidlig en tetgruppe på rundt 15 løpere – inkludert johannes høsflot klæbo. til skibytte ved ti kilometer var en tet på elleve løpere samlet innenfor 15 sekunder. denne tetgruppen ble gradvis mindre underveis i skøytedelen, men klæbo så ut til å ha stålkontroll hele veien. etter 16 kilometer rykket klæbo ifra resten av gruppa, før han så bremset ned og lot konkurrentene glid forbi han, tilsynelatende helt bevisst fra 27-åringen. – johannes høsflot klæbo har holdt lekestue med konkurrentene på beitostølen i dag, sa bjørn. – det er et lekestue-gen han har funnet frem nå klæbo, tilføyde post. i den siste bakken forsøkte tildheim andersen å rykke fra, men klæbo hang lett med og spurtet enkelt inn til seier.

  Tok karrierens første NM-gull: – Trodde folk køddet med meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:13.51)
  jeg skjønner ikke helt hva som skjer. det er med god margin det beste skirennet jeg har gått i hele mitt liv, sier gjøran tefre til nrk, etter å ha tatt karrierens første nm-gull. etter 8,1 kilometer lå han helt likt med magne haga. men avslutningen til tefre var i en helt egen klasse og i mål var han 14,2 sekunder foran haga. – jeg trodde egentlig folk køddet meg da fikk beskjed om at jeg gikk for gull. men det ble 15 sekunder til slutt ... det var bra, sier tefre. bronsen gikk til martin kirkeberg mørk. tefre har vært å se i verdenscupen flere ganger de siste årene, primært i sprint, hvor han har en åttendeplass som beste resultat. – jeg fikk jo høre at jeg liksom måtte strekke frem foten, at det var sekunder det stod om og jeg var ganske stiv. men når jeg skjønner at jeg har blitt norgesmester er jo det ganske gøy. jeg er litt målløs akkurat nå, sier 29-åringen. – jeg har alltid tenkt at jeg har høyest potensiale på distanse, selv om jeg har gått fortest på sprint hittil, sier han selv. skiskytterne einar hedegart og johan-olav botn satte standarden fra start, men det holdt ikke til medalje på torsdagens 10 kilometer i fri teknikk. til slutt ble botn beste skiskytter på sjetteplass, med hedegart på plassen bak. iver tildheim andersen var den store favoritten på forhånd, men fikk det tungt i andre halvdel av rennet og ble nummer fire.  Riiber klart best i hoppbakken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:11.11)
  jarl magnus riiber er i tet etter hoppdelen i kombinertkonkurransen i estiske otepää. han landet på 103 meter. riiber sikret lørdag sin 13. verdenscupseier for sesongen. nordmannen har ikke blitt dårligere enn nummer to på 16 renn denne sesongen. han starter langrennet 22 sekunder før østerrikske stefan rettenegger. riibers rival i verdenscupen, johannes lamparter, fikk det ikke helt til å stemme i hoppingen og er 51 sekunder bak riiber. nordmannen ser dermed ut til å fortsette sin seiersstim om ikke noe uforutsett skulle skje. jørgen graabak er nest beste nordmann, 1.04 minutt bak riiber, mens simen tiller er 1.11 bak. espen bjørnstad er 1.18 bak, mens jens lurås oftebro har 1.28 opp til landsmannen. espen andersen og aleksander skoglund er langt bak etter hoppingen. (©ntb)

  Kristoff på tredjeplass i Oman

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:13.12)
  alexander kristoff nådde ikke helt fram i spurten og endte på 3.-plass på første etappe av sykkelrittet oman rundt. caleb ewan vant. australske ewan fra jayco alula-laget vant den 181,5 kilometer lange etappen foran den franske cofidis-rytteren bryan coquard og kristoff. uno-x mønstrer et sterkt lag i etapperittet som varer til onsdag. johannes kulset, idar andersen og tord gudmestad var med i opptrekket for kristoff. de endte på henholdsvis 19.-, 43.- og 48.-plass. (©ntb)

  Riiber med nok en seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:15.51)
  jarl magnus riiber hoppet 99 meter i otepää, og vant sitt 69. verdenscupseier i kombinert, og syvende strake verdenscupseier denne sesongen. – i dag visste jeg at jeg måtte ta ut mitt beste i bakken, for å bli stående igjen på topp, forteller riiber til arrangøren. riiber ledet med 0,4 poeng før hoppingen etter 10-kilometer i langrenn tidligere i dag. riiber har fortsatt god kontroll på sammenlagtseieren og leder nå med 409 poeng til stefan rettenegger på 2. plass. jens lurås oftebro og aleksander skoglund sviktet i bakken etter sterke tider i løypa og endte på en 31.- og 37.-plass. jørgen graabak leverte derimot varene og med 94 meter tok han seg opp til en femteplass. hjemmehåpet ilves kristjan klinket også til i bakken med 96 meter og sikret estland en andreplass. de norske plasseringene: 1. jarl magnus riiber 5. jørgen graabak 17. espen dahlhaug bjørnstad 21. espen andersen 28. simen tiller 31. jens lurås oftebro 37. aleksander skoglund

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »