Hovedsiden

Liten annonse

  Ny Kraft-seier på Lillehammer – Lindvik tok 6.-plassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:18.45)
  stefan kraft hoppet best igjen og tok sin fjerde strake verdenscupseier i hopp på lillehammer. marius lindvik ble beste nordmann på 6.-plass. kraft har virket utilnærmelig i sesongåpningen, og søndag var han best i begge omganger. østerrikeren vant med 318,2 poeng etter svev på 134 og 141,5 meter. tyskeren andreas wellinger tok 2.-plassen i rennet, mens krafts lagkamerat jan hörl ble nummer tre. de ble slått med henholdsvis 5,9 og 6,9 poeng. marius lindvik forsvarte sin 6.-plass fra første omgang da han hoppet 138,5 meter. det er beste norske plassering i mennenes verdenscup denne sesongen. halvor egner granerud skuffet igjen og ble nummer 17. kristoffer eriksen sundal ble nummer 19, johann forfang nummer 20 og daniel-andré tande nummer 28. (ntb)

  Stefan Kraft seiret på Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:18.45)
  stefan kraft tok sin fjerde strake verdenscupseier i hopp da han vant konkurransen i stor bakke på lillehammer. marius lindvik ble beste nordmann på 6.plass. den tysk-østerrikske dominansen fortsatte på det som var en skuffende norsk dag. andreas wellinger og jan hörl tok henholdsvis 2.- og 3. plass. halvor egner granerud ble nest beste nordmann på en 17. plass. bak han fulgte så kristoffer sundal på 19. plass. johann andre forfang på 20. plass og daniel andre tande på 28. plass.

  Forfang beste norske i Lillehammer – samtlige norske menn klare for rennet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:18.05)
  johann andré forfang var best av de norske med 12.-plass i kvalifiseringen til lørdagens verdenscuprenn i lysgårdsbakken. alle de seks nordmennene er videre. forfang hoppet 98,5 meter og endte 12,4 poeng bak kvalifiseringsvinner stefan kraft. halvor egner granerud hoppet 95 meter og endte på 15.-plass. ellers ble marius lindvik nummer 18 (94), kristoffer eriksen sundal nummer 19 (96,5), daniel-andré tande nummer 25 (89) og fredrik villumstad nummer 36 (90,5). østerrikeren kraft hoppet 99 meter. andreas wellinger fra tyskland hoppet halvmeteren lenger, men ble slått med halvannet poeng på grunn av bedre forhold. ryoyu kobayashi ble nummer tre. lindvik hoppet lengst av alle i 2. treningsomgang med 98,5 meter, etter 94,5 i den første. i den omgangen var sundal og sveitseren gregor deschwanden lengst med 97 meter. det var 62 deltakere i kvalifiseringen, så alle utenom de 12 siste kvalifiserte seg til lørdagens renn i den lille lysgårdsbakken. (©ntb)

  Storhamar på tabelltopp – scoret tosifret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:21.13)
  storhamar dundret på i 11-3-kampen borte mot lørenskog og er tilbake som tetlaget i eliteserien ishockey. gjestene styrte inn fem scoringer i midtperioden etter å ha tatt pause med en 2-0-ledelse. andreas martinsen og peter quenneville ble begge tomålsscorere for storhamar. lagets øvrige mål ble satt inn av eirik salsten, jacob lundell noer, samuel solem, martin rønnild, sverre rønningen, marcus bryhnisveen og sander hurrød. storhamar er i kjempeform om dagen. klubben har kun tapt én gang på sine 18 siste seriekamper. nederlaget kom borte mot vålerenga 4. november. etter 21 runder er storhamar foran vif på innbyrdes oppgjør. begge står på 54 poeng. det er sju poeng ned til tabelltreer og regjerende mester stavanger oilers, som har én kamp mindre spilt. målrikt ble det også da sparta knuste ringerike 9-2 på borteis. også de fant nettet fem ganger i løpet av kampens andre periode. frisk asker fikk med seg 7-3 fra møtet med lillehammer, mens stjernen snudde til 2-1 borte mot ligajumboen comet halden i torsdagens østfoldderby. (ntb)


  Omstridt dansk dressurrytter får ikke delta i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:06.14)
  andreas helgstrand får ikke være en del av det danske landslaget i dressurridning i 2024. fungerende generalsekretær i det danske rytterforbundet, jakob ravnsbo, sier til nordjyske at det dermed ikke blir noe ol for helgstrand. – det er helt utelukket, sier ravnsbo. helgstrand har vært i hardt vær etter en dokumentar på dansk tv 2, som med skjult kamera viste det som eksperter har beskrevet som mishandling og vold mot helgstrands hester. den danske 46-åringen har blant annet en ol-bronse i lagkonkurransen i dressurridning fra 2008. bronse ble det også i samme øvelse i årets em. – jeg har alltid vært stolt over å representere danmark på landslaget, og jeg hadde sett frem til å kanskje ri for danmark i ol, sier helgstrand til nordjyske, og legger til at han derfor er lei seg for forbundets beslutning, men at han tar den til etterretning.

  Dansk astronaut VM-appell fra verdensrommet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:10.40)
  de danske vm-spillerne i håndball fikk lykkønskninger i en video fra verdensrommet. den danske astronauten andreas mogensen oppholder seg for tiden på den internasjonale romstasjonen (iss). tirsdag overrasket han den danske vm-troppen under et spillermøte. – som astronaut vet jeg at man skal strekke seg mot stjernene. det dere gjør, gir stor inspirasjon for oss alle. lykke til. kom igjen, danmark!, sa mogensen blant annet mens han håndterte en håndball i vektløs tilstand. videoen er lagt ut hos danmarks håndballforbund. iss er en stor og permanent bemannet romstasjon i lav bane rundt jorden. romstasjonen er omtrent like stor som en fotballbane, 109 meter lang og 72 meter bred. (ntb)

  Kilde raskest på trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:19.56)
  aleksander aamodt kilde suste inn til beste tid i den første treningsomgangen før vinterens første utforrenn i verdenscupen alpint. kilde kom inn til 1.39,68 og leder treningsomgangen i beaver creek 23 hundredels sekund foran franske cyprien sarrazin. andreas sander fra tyskland er nummer tre, over halvsekundet bak. nordmannen startet som nummer 14 av de 82 påmeldte. han var raskest av alle i øverste del av løypa. han tapte tid til rivalene i midtpartiet, men var nest raskest i de to siste sektorene (av fem). adrian smiseth sejersted fikk også fart på skiene. han startet som nummer 2 og kjørte inn til en tid som holder til 6.-plass når 30 utøvere har vært i aksjon. han er 0,67 sekund bak kilde. sejersted har vært raskest av alle i de to sektorene hvor kilde var et stykke bak. markus fossland er tredje norske deltaker. han starter som nummer 56. det skal kjøres verdenscuprenn i utfor fredag og lørdag, mens super-g står på programmet søndag. (ntb)

  Kombinert: Sju kvinner og elleve menn skal i aksjon i Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:10.24)
  de norske kombinertgutta med jarl magnus riiber i spissen fikk en pangstart under verdenscupåpningen i ruka. nå er troppen til lillehammer klar. jarl magnus riiber vant to av rennene i ruka og tok annenplassen bak jens lurås oftebro i den nye kompaktøvelsen. jørgen graabak tok to tredjeplasser. nå skal gyda westvold hansen og kvinnene forsøke å få en like god åpning på sin verdenscupsesong på hjemmebane på lillehammer. – vi var verdens beste kvinnenasjon i fjor. jeg er helt sikker på at gyda westvold hansen og ida marie hagen vil vise at de er best i verden. det blir også spennende å se om marte og mari leinan lund kan være med å kjempe om pallplasser denne sesongen. i tillegg håper vi at landslagshospitantene ingrid låte, hanna midtsundstad og mille marie hagen har tatt steg og viser ytterligere framgang, sier kombinertsjef ivar stuan. disse norske utøverne skal konkurrere i lillehammer: kvinner: ida marie hagen (haslum), mille marie hagen (haslum), gyda westvold hansen (nansen), mari leinan lund (tolga), marte leinan lund (tolga), hanna midtsundstad (våler), ingrid låte (strandbygda). menn: espen andersen (lommedalen), espen bjørnstad (byaasen), kasper moen flatla (jardar), jørgen graabak (byåsen), jens lurås oftebro (jardar), emil ottesen (gausdal), jarl magnus riiber (heming), andreas skoglund (molde og omegn), marius solvik (haslum), simen tiller (moelven), sebastian østvold (lensbygda). (ntb)

  Hauge mener VAR-bildene fra cupfinalen ikke var gode nok

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:08.25)
  rosenborg vant nm-tittelen på et kontroversielt straffespark, som mange mener at var burde ha annullert. dommersjef terje hauge mener bildene ikke var gode nok. det var etter 76 minutter at rosenborg fikk straffesparket som «alle» skulle snakke om etter kampen. cesilie andreassen satte først ballen i stolpen, men emilie nautnes plukket opp returen og sendte den tilbake igjen til andreassen, som satte ballen i mål på andre forsøk. reprisene kunne imidlertid antyde at nautnes var inne i 16-meteren da andreassens fot traff ballen. det er ikke lov, og etter reglementet skal målet dermed annulleres. hauge bekrefter overfor vg at var-teamet så på situasjonen, men ikke klarte å fatte en konklusjon ut ifra bildene. – akkurat når straffen tas så kan det se ut som at rosenborg-spilleren har venstrefoten inne i sirkelen, ja. men var må ha bevis. da leter man med andre kameraer, og i går så var det hovedkameraet som ga det beste bildet, sier hauge. dessverre for vålerenga kunne ikke var-teamet konkludere med at nautnes var innenfor 16-meteren på «det beste bildet». – på stillbilder – når ballen allerede er skutt – ser man at rosenborgs nummer ni (nautnes) allerede er inne i sirkelen utenfor 16-meteren, men vi har ikke bedre bevis enn at vi kan mene og tro at det ser sånn ut med de bildene som var sitter på, legger hauge til. (©ntb)

  Kraft med suveren seier i Ruka

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:17.56)
  østerrikske stefan kraft har fått en perfekt start på sesongen. lørdagens seier i finske ruka, ble fulgt opp med nok en triumf søndag. og det på en fullstendig overlegen måte. etter to hopp på 148,5 meter, vant kraft med så mye som 22,6 poeng foran landsmann jan hoerl på andreplass. tyske andreas wellinger ble nymmer tre, 29,4 poeng bak kraft. regjernede verdenscupvinner halvor egner granerud ble nok en gang beste nordmann, men var så mye som 50,3 poeng bak kraft. det holdt til tiendeplass for granerud. kristoffer erik sundal endte på 20. plass, daniel andre tande fulgte to plasser bak, mens johann andre forfang ble nummer 26. fredrik villumstad og marius lindvik tok seg ikke til finaleomgangen. verdenscupen fortsetter med de nrk-sendte rennene på lillehammer neste helg.

  Riiber tok sin 58. verdenscupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.43)
  tross problemer med skulderen, som gikk ut av ledd på torsdag, var jarl magnus riiber best av alle i kombinertkonkurransen lørdag. han tok sin 58. verdenscupseier. riiber gikk først ut på den 10 kilometer lange løypa etter å ha vunnet hoppdelen i stor bakke. johannes lamparter gikk ut som nummer to, 32 sekunder bak nordmannen, men østerrikeren tapte jevnt til riiber. jørgen graabak var nummer fire etter hopprennet, men gikk seg opp til en tredjeplass. espen andersen endte på 12. plass, espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 14, andreas skoglund endte på 20. plass og simen tiller ble nummer 22. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk det ikke til å stemme i bakken tidligere i dag, og startet derfor langt bak i langrennsløypa. han ble til slutt nummer 24.

  Riiber best i stor bakke – går ut 32 sekunder foran Lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 32 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.

  Riiber best i stor bakke – går ut 22 sekunder foran Lamparter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:10.00)
  kombinertherrene startet andre dag i ruka med stil i stor bakke. senere venter 10 kilometer i løypa. østerrikske johannes lamparter klinket til med 143.5 meter. men like etterpå hoppet jarl magnus riiber like langt undre vanskeligere forhold. riiber går med det først ut i langrennsdelen, 22 sekunder foran lamparter. gårsdagens vinner jens lurås oftebro fikk ingen fulltreffer i bakken, og går ut som nummer 24 i løypa. jørgen graabak ble nummer fire i bakken, mens espen dahlhaug bjørnstad ble nummer 10. espen andersen er 19. mann ut i løypa, etterfulgt av simen tiller, som ikke var imponert over egen prestasjon i hoppbakken i dag. – det er jo fantastisk dårlig skihopping. talentløst egentlig, sa tiller til tv3 etter sitt hopp. andreas skoglund er siste nordmann ut i skisporet som nummer 35. i gårsdagens verdenscupåpning ble det trippel norsk med oftebro på topp foran riiber og graabak. klokken 14.15 i dag skal kombinertløperne ut i sporet og vi får svaret på om suksessen gjentas.


  Norge med fullt hopplag i verdenscupstarten – beskjeden kvalik for Granerud

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:17.18)
  johann forfang ble beste norske på 5.-plass i hoppkvalifiseringen til lørdagens åpningsrenn i verdenscupen i ruka. tromsøværingen landet på 139 meter og var 7,6 poeng bak tysklands bestemann andreas wellinger. regjerende verdenscupvinner halvor egner granerud var sist ut i den finske storbakken. han fikk bare 128 meter og ble nummer 19 i kvalifiseringen. slik la norges fire øvrige hoppere seg inn på fredagens resultatliste: * 16) kristoffer sundal (135,5) * 25) marius lindvik (125,5) * 26) daniel-andré tande (126) * 40) fredrik villumstad (123,5) de 50 beste tok seg videre til lørdagens renn. verdenscupen i ruka fortsetter med en ny konkurranse dagen etter. (ntb)  Kombinert: Riiber best i provisorisk hoppomgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:19.20)
  det norske kombinertesset jarl magnus riiber var lengst og best med 145 meter i den provisoriske konkurranseomgangen i ruka. hvis omgangen må brukes i helgens verdenscupåpning, vil han gå ut 20 sekunder foran østerrikeren johannes lamparter, som hoppet 142,5 meter. riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses. riiber og lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske thomas rettenegger. med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. jørgen graabak gjorde også sine saker bra og ble nummer seks med 137 meter. øvrige norske: 8) espen bjørnstad, 17) simen tiller, 19) jens lurås oftebro, 38) espen andersen, 45) andreas skoglund. verdenscupsesongen innledes fredag med den nye kompaktøvelsen hvor man i langrennet over 7,5 km går ut med fastsatte avstander etter plasseringen i hopprennet. det er ordinært renn lørdag og fellesstart søndag. (ntb)  Mektige Mikkelsen med suveren seier

  Kilde: Bil24 | Publisert: (mandag 20. november 2023 KL:09.50)
  andreas mikkelsen har sikret seg sin andre vm-tittel på tre år i wrc2-klassen, og avsluttet sesongen med å herje med konkurrentene i japan. over i las vegas vant max verstappen en vill f1-runde.

  Kastet opp i løypa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:12.06)
  kombinertløperne hadde sesongåpningen på beitostølen denne helga. skihoppingen ble unnagjort i granåsen i oktober, og søndag var det duket for 10 kilometer. espen bjørnstad så tilsynelatende ut til å ha det tungt ute i løypa. under tv-sendinga kunne man nemlig se bjørnstad kaste opp. - jeg har en muskel i topplokket som litt svak. når jeg pusher maks så kommer ting opp. det kan være bra og dårlig, man blir kvitt litt syre og kvikner litt til etterpå, sier bjørnstad til nrk etter målgang. videre sier han at han i mange år har gått på medisiner for å få bukt med problemet, men at han i det siste har kuttet ut medisinene. - det funker litt sånn middels uten, så tror jeg må begynne med dem igjen, sier han, jens lurås oftebro spurtet inn til seier i rennet. andreas skoglund gikk inn til tredjeplass, mens jørgen graabak ble nummer fire på beitostølen søndag. verdenscupen starter i finske ruka neste uke.

  Comeback på McGrath - hele åtte nordmenn til start

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:13.15)
  i lørdagens slalåmrenn i østerrikske gurgl gjør atle lie mcgrath comeback i verdensupen, mens halvor hilde gunleiksrud, theodor brækken og oscar andreas sandvik alle debuterer i verdenscupen. mcgrath har vært ute siden vm i februar. i super-g kjørte han ut og røk korsbåndet. – utrolig gøy å kunne si at jeg er tilbake på starten nå på lørdag, og at jeg nå er tilbake i verdenscupen etter så mange måneder. det føles veldig godt, og jeg har lengta lenge etter dette øyeblikket, forteller en glad mcgrath. den norske troppen teller totalt åtte utøvere. det er ifølge skiforbundet første gang på nesten 20 år at åtte norske menn starter i et slalåmrenn i verdenscupen. sist slalåmrenn hvor åtte norske menn stilte til start var ved to renn i vinteren 2005.

  Comeback på McGrath, og hele åtte norske utøvere til start til helgen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:13.15)
  til helgen gjør atle lie mcgrath comeback, mens halvor hilde gunleiksrud, theodor brækken og oscar andreas sandvik gjør hver sin debut i verdenscupen. – utrolig gøy å kunne si at jeg er tilbake på starten nå på lørdag, og at jeg nå er tilbake i verdenscupen etter så mange måneder. det føles veldig godt, forteller en glad mcgrath. norges skiforbund alpint sender åtte utøvere. det er for første gang på nesten 20 år. sist det var åtte norske utøvere i et slalåmrenn for menn, var vinteren 2005. da var truls ove karlsen eneste som fullførte til 16. plass i januar, og i februar samme år, var aksel lund svindal eneste som fullførte til en 20. plass.

  Stabæk slo tilbake mot syrlig VIF-stikk – spøkefull «ordkrig» foran skjebnekampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:14.45)
  med tidligere stabæk-ansatt andreas aalbu som frontfigur sendte vålerenga bærumsklubben et realt stikk foran lagenes skjebnemøte i eliteserien. svaret var kontant. aalbu er tidligere kommersiell leder i stabæk. nå har han samme jobb i vif. søndag møtes lagene i et nabooppgjør som kan bli helt avgjørende i nedrykksstriden i eliteserien. torsdag la vålerenga ut en video på x der aalbu først er iført stabæk-drakt. deretter tar han den av seg for å vise fram vif-drakten. seansen er ledsaget av teksten «alltid lillebror. uansett». det er en vri på stabæks slagord «alltid. uansett». litt senere svarte stabæk kontant på stikket fra vålerenga. bærumsklubben tok seg bryet med å redigere den aktuelle videoen. i den nye versjonen er teksten som følger bildene gjort om. «alltid lillebror. uansett … med mindre det dukker opp mer penger et annet sted», lyder stabæks versjon, som er ledsaget av to latter-emojier. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »