Hovedsiden

Liten annonse


  To debutanter i Ståle Solbakkens landslagstopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:12.56)
  andreas schelderup ble onsdag presentert som en del av ståle solbakkens landslagstopp. – det er en belønning for en god sesong. dette kan være en boost for ham for å ta det neste steget, sier solbakken om schelderup. 19-åringen, som har vært utlånt fra portugisiske benfica, står med ti mål og ellve assist på 38 kamper. han har vært en av lagets beste spillere. med i troppen er også glimt-profilen jostein gundersen. han gjorde i vinter overgang fra tromsø til erkerivalen glimt. – vi har lyst til at han skal bli litt kjent med miljøet og vi bli litt kjent med han, sier solbakken. norge møter først kosovo på ullevaal stadion 5. juni, deretter mot em-klare danmark på brøndby stadion 8. juni. privatlandskampene skal spilles mot kosovo på ullevaal stadion 5. juni, og mot danmark på brøndby stadion 8. juni. her er hele troppen: målvakter: mathias dyngeland (brann), ørjan håskjold nyland (sevilla), egil selvik (haugesund). forsvarsspillere: kristoffer vassbakk ajer (brentford), jostein gundersen (bodø/glimt), andreas hanche-olsen (mainz), marcus holmgren pedersen (sassuolo), julian ryerson (borussia dortmund), david møller wolfe (az), leo skiri østigård (napoli). midtbanespillere: patrick berg (bodø/glimt), sander berge (burnley), oscar bobb (manchester city), aron dønnum (toulouse), antonio nusa (brugge), kristian thorstvedt (sassuolo), morten thorsby (genoa), hugo vetlesen (brugge), martin ødegaard (arsenal), andreas schjelderup (benfica). angrepsspillere: erling braut haaland (manchester city), jørgen strand larsen (celta), alexander sørloth (villarreal).


  Iuel misset på OL-kravet - ble nordisk mester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:16.38)
  amalie iuel var langt bak ol-kravet på 400 meter hekk under lørdagens nordiske mesterskap i friidrett. iuel vant mesterskapet med tiden 55,78 sekunder. det er omtrent ett sekund bak ol-kravet på 54,85. i april løp iuel sin første konkurranse på nesten to år, og ble selv rystet av tiden på 54,89 sekunder i kenyanske nairobi. det var fire hundredeler bak ol-kravet, men den norske kvinnen har fortsatt frem til 30. juni på seg for å klare kravet. iuels personlige rekord på distansen er 54,68. iuel er allerede klar for ol i paris som en del av det norske stafettlaget på 4x400 meter for kvinner. iuel føyer seg inn i rekken med norske utøvere som har blitt nordiske mestere i malmö lørdag. lakeri ertzgaard ble nordisk mester på 400 meter for kvinner på tiden 52,77, mens andreas grimerud vant herrenes konkurranse på samme distanse med ny personlig rekord på 45,90 sekunder. i kvinnenes spydkonkurranse ble det dobbelt norsk. sigrid borge vant med et kast på 60,94 meter, mens marie-therese obst ble nummer to på 60,61.  To drømmemål av Schjelderup: – Han er en gullfugl

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:22.46)
  andreas schjelderup fortsetter sin gode sesong i dansk fotball. søndag bidro 19-åringen med to imponerende mål da nordsjælland slo silkeborg 4-1. med det har nordlendingen scoret sju må på sju kamper i sluttspillet. han sendte hjemmelaget opp i 2-1 etter en drøy times spill før han økte ledelsen etter 86 minutter. begge scoringene sto han for helt på egenhånd. det første kom fra egen banehalvdel. han dro seg inn i 16-meteren, lurte av et par siljeborg-spillere før han avsluttet. like før slutt var det nesten reprise. – det er en gullfugl. det er mest ergerlig for fcn at de ikke eier ham så de kan selge ham for 100 millioner kroner igjen, sier viaplay-ekspert francis dickoh. (ntb)

  Lillestrøm-spiller på vei til sykehus - landet stygt etter en hodeduell

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:22.31)
  henrik skogvold er på vei til akershus universitetssykehus, skriver vg og tv 2. 19-åringen fikk bare et kvarter ut i kampen mot brann, før han måtte gå av banen med en skade i ryggen. lillestrøm-spilleren landet stygt etter en hodeduell med brann-kaptein sivert heltne nilsen. etter det klarte han ikke å fortsette kampen og trengte hjelp for å ta seg av banen. – jeg vet ikke mer enn at han er sendt til sykehus. jeg er urolig på vegne av ham, sier lillestrøm-trener andreas georgson til vg. lsk-leiren har foreløpig ikke kommet med noen oppdatering om saken. brann vant kampen 2–0 etter scoringer av heltne nilsen og joachim soltvedt.

  Klassequizen

  Kilde: NRK - Innenriks | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:20.10)
  det er klart for finale, og andreas har tatt med en kanon. seks finalelag skal kjempe om å bli norges skarpeste tiendeklassinger.  Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:12.12)
  landslagstrener tobias johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-vm i praha hvor nhl-stjernen mats zuccarello gjør vm-comeback. som ventet var nhl-stjernens navn med i troppen som ble presentert på olympiatoppen mandag. det er zuccarellos første vm siden 2016 i moskva. han og backen johannes johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske lahti pelicans, tilslutter seg den norske troppen i praha. det gjør også usa-proffene emil martinsen lilleberg og mathias emilio pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i ahl. målvakter: jonas arntzen (örebro), henrik haukeland (düsseldorf), tobias normann (aik). backer: sander vold engebråten (örebro), isak hansen (sparta), sander hurrød (storhamar), max krogdahl (östersund), christian kåsastul (pustertal), mattias nørstebø (björklöven), stian solberg (vålerenga), johannes johannesen (lahti pelicans), emil lilleberg (tampa bay lightning). løpere: mats zuccarello (minnesota wild), michael brandsegg-nygård (mora), andreas martinsen (storhamar), eskild bakke olsen (karlskoga), thomas olsen (vålerenga), thomas berg paulsen (malmö), martin rønnild (storhamar), eirik østrem salsten (storhamar), håvard østrem salsten (sparta), noah steen (mora), patrick thoresen (storhamar), mathias trettenes (stavanger), petter vesterheim (mora), markus vikingstad (fishtown pinguins), mathias emilio pettersen (texas stars). norge innleder vm i praha i gruppe a mot sveits 10. mai. (ntb)

  Tøff konkurranse for Nordås i Doha

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:10.30)
  narve gilje nordås sesongåpnet med seier på 1500 meter i spanske huelva forrige uke. fredag løper han sin første diamond league-konkurranse for året i doha, hvor det igjen er 1500 meter som står på programmet for nordås. i den qatarske hovedstaden møter nordås flere av verdens beste. blant løperne som står på startlista er tidligere verdensmester timothy cheruyiot, rutinerte mesterskapsløpere som abel kipsang og adel mechaal, reynold cheruiyot og samuel tefera, som har vunnet to vm-gull innendørs på 1500 meter. på startlisten står også svenske andreas almgren. nordås stiller på 1500-meteren i doha som den med tredje beste personlig rekord (3.29,47), bak timothy cheruiyot (3.28,28) og kipsang (3.29,11). du kan se diamond league-stevnet fra doha på nrk.


  Svensk stjerne hjalp Ull/Kisa til seier i Holmenkollstafetten - Tjalve-seier for kvinnene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:14.04)
  med strålende sol og over 20 grader var det duket for folkefest i årets utgave av holmenkollstafetten, som har en løype på 18.425 meter fordelt på 15 etapper. arrangørklubb tjalve meldte på forhånd om deltakerrekord med over 70.000 til start. tjalve leverte også varene selv i kvinneklassen, hvor de blant annet stilte med sterke løpere som ingeborg østgård og malin edland. vidar var også lenge med i seierskampen, men tjalve fikk en avgjørende luke på den tiende etappen ved edland og holdt unna til mål. dermed forsvarte de seieren fra i fjor. det gjorde også ullensaker/kisa på herresiden, som tok over ledelsen på den fjerde etappen. der løp andreas kramer, 800 meter-spesialisten som representerer sverige, men som har norsk mor. kramer tok blant annet sølv på 800 meter i em i 2018 og sølv på 800 meter i innendørs-vm i år. kramer har også tidligere løpt holmenkollstafetten for ullensaker/kisa og leverte en ny strålende etappe i år. med blant andre awet kibrab, senay fissehatsion og fredrik sandvik på laget på senere etapper, holdt ullensaker/kisa på ledelsen og markus einan fikk æren av å løpe klubben inn til en ny seier i holmenkollstafetten.

  Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:21.53)
  en frisparkperle fra andreas schjelderup ble vinnermålet da nordsjælland slo agf 3-1 borte. laget henger med i gullkampen i dansk fotball. farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak brøndby, men ett foran fc københavn og midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag. halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte magnus knudsen for agf, som torsdag spiller cupfinale mot silkeborg. søndag er det storkamp mellom midtjylland og brøndby, mens fc københavn gjester nettopp silkeborg. (ntb)

  Tour of Scandinavia er avlyst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:12.41)
  årets versjon av world tour rittet tour of scandinavia er avlyst grunnet manglende finansiering det bekreftes fredag. – det er med tungt hjerte vi i styret, sammen med eiere og administrasjon, har kommet frem til at det dessverre ikke er forsvarlig å arrangere tour of scandinavia inneværende år, sier styreleder andreas lervik. – det mangler ca. tre millioner kroner for å gå i balanse økonomisk og da er det uansvarlig å planlegge med gjennomføring i år, sier lervik videre. rittet var planlagt arrangert fra 29. august til 1. september. det var også planlagt å arrangere fjorårets suksessfulle nyvinning, det nordiske ungdomsrittet for kvinner, nordic youth challenge, samtidig, men dette er nå også avlyst.  Filip Skari tatt ut på juniorlandslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. april 2024 KL:13.15)
  filip skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn. det er klart etter at norges skiforbund presenterte uttaket tirsdag. skari-navnet klinger godt i langrennsøyemed. bente skari er en norges store legender på kvinnesiden. nå er sønnen filip på vei opp og fram. nittedal-løperen har fått plass på neste sesongs juniorlandslag sammen med lars heggen (harestua), mons melbye (årvoll), halvor kvennås (byåsen) og torjus magnus harbo (fossum). på kvinnesiden består laget av milla grosberghaugen andreassen (bækkelaget), hanna engesæter sørbye (røa), eline klevberg lerfall (lånke), johanne bjugan (leksdal) og veronika vikhamar schuler (heming). – vi har tatt ut ti veldig spennende løpere. vi har ekstremt mange dyktige juniorer i norge, slik at et uttak som dette alltid vil være vanskelig. resultater i junior-vm og equinor norgescup sammenlagt er lagt til grunn for uttaket av årets equinor juniorlandslag, sier landslagstrener kristian dahl. (ntb)
  Store endringer på kombinertlandslaget: Fra 13 til seks utøvere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:09.46)
  i vinter var det ni menn og fire kvinner på kombinertlandslaget. til neste sesong slås de to lagene sammen til ett, samtidig som det kuttes drastisk. – vi ønsker å spisse satsingen enda mer mot et vm på hjemmebane neste år og optimalisere satsingen mot de aller, aller beste, sier sportssjef ivar stuan til nrk. de seks utøverne som blir en del av elite a-landslaget er: jørgen graabak, ida marie hagen, gyda westvold hansen, mari leinan lund, jens lurås oftebro og jarl magnus riiber. samtidig har ledelsen opprettet et b-landslag. der er det én kvinne og syv menn. blant dem flere som har medaljer og gull fra vm og ol. b-laget består av: marte leinan lund, espen andersen, espen bjørnstad, kasper moen flatla, einar lurås oftebro, aleksander skoglund, andreas skoglund og simen tiller. – vi legger også til rette for de nest beste, men de vil trene mye mer lokalt med sine regionale team, sier sportssjef stuan om utøverne elite b-laget. ifølge stuan handler kuttet i antall på a-laget først og fremst om optimalisering, men også noe økonomi. neste år er det vm på hjemmebane i trondheim.

  Schjelderup med hat trick på 13. minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. april 2024 KL:20.58)
  andreas schjelderup scoret hat trick for nordsjælland i 7-2-seieren over aarhus i den danske superligaen. nordmannen serverte også en målgivende pasning. første scoring kom etter 56 minutter da nordmannen med en lekker tofotsfinte kom seg fri utenfor 16-meteren og banket ballen i hjørnet. noen minutter senere viste han igjen sine rappe bein da han ble felt inne i agf-boksen, og dommeren pekte på straffemerket. 19-åringen tok straffen selv og scoret. i det 69. minutt drev han inn i feltet i stor fart og satte ballen mellom beina på agf-keeper bailey peacock-farrell. med det fullbyrdet han sitt hattrick. schjelderup ble solgt til benfica i fjor, men returnert til norsjælland på lån etter et halvår. (nrk/ntb)


  Alvorlig kneskade tvinger Sandefjord-spiller til å legge opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:13.42)
  sandefjord-spiller andreas van der spa (25) har tatt den tunge beslutningen om å avslutte fotballkarrieren etter at en kneskade har skapt komplikasjoner. eliteserieklubben opplyser om beslutningen på sine nettsider fredag. der heter det at van der spa skulle gjennomgå det som på forhånd var antatt å være en enkel kneoperasjon. det viste det seg ikke å være. – samtalen med legen i etterkant var nedslående – og det var naturlig for meg å få noen flere synspunkter. derfor har noen av de fremste ekspertene her i landet kommet med sine konklusjoner. det er bare å krype til korset og slutte med toppfotballen, sier van der spa. – det har selvsagt vært blytungt, og jeg har vært helt i kjelleren, sier han videre og forteller at han rømte landet etter beskjeden. beskjeden han fikk fra legene var krystallklar. mer toppfotball kunne gitt varige skader. – da jeg fikk «dommen» kom det som et sjokk. jeg hadde ingen problemer da jeg kom til sandefjord, sier nordlendingen. forsvarsspilleren ble hentet inn som erstatter etter at kaptein sander moen foss forsvant til lillestrøm. han var tiltenkt en sentral rolle i sandefjord etter overgangen fra sogndal. (ntb)

  Assistenttrener i Fredrikstad gir seg brått

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:11.57)
  marijo jovic har valgt å gi seg som assistenttrener i den nyopprykkede eliteserieklubben fredrikstad tre kamper inn i sesongen. det opplyser fredrikstad fk på sitt nettsted fredag. klubben skriver at «nå går ferden videre for den sympatiske treneren». hva som ligger i dette er ikke utdypet i meldingen. – han ønsket å gå videre, og vi har funnet en fornuftig løsning. det er ingen dramatikk i det her. vi går fra hverandre som veldig gode venner, sier ffks sportssjef joacim heier til ntb. ffk må dermed umiddelbart ut på jakt etter en erstatter for jovic. – det er ikke en optimal timing med tanke på at de fleste er i arbeid, men vi går til arbeidet og har stor tro på at vi skal finne en trener, forteller heier. han opplyser at klubben er i gang med å sondere, men at klubben ikke har dårlig tid. – vi har et solid team på plass allerede, så det er ikke noe hastverk. det er viktigere for oss at vi treffer og styrker teamet med riktig person og riktige egenskaper, sier heier. fra før er andreas hagen og torgeir helgen assistenttrenere på a-laget for hovedtrener mikkjal thomassen. (ntb)


  Lyn knuste Aalesund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. april 2024 KL:21.00)
  jan halvor halvorsens lyn kunne juble for sin første seier siden opprykket til 1. divisjon da aalesund ble rundspilt med 3-0 mandag. før mandagens knallsterke borteseier sto hovedstadslaget med én uavgjort og ett tap. lyn har rykket opp to sesonger på rad og har ikke spilt i 1. divisjon siden 2010. da gikk klubben konkurs og ble flyttet ned til 7. divisjon. mandag fikk lyn litt hjelp på veien mot sesongens første seier da aalesunds sander kilen pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt i dusjen etter bare 35 minutter. det ga lyn mye rom, og bare fire minutter senere sendte daniel schneider gjestene til pause med 1-0-ledelse. halvveis ut i andre omgang kunne de tilreisende lyn-supporterne slippe jubelen løs igjen da henrik kristiansen doblet ledelsen. med 14 minutter igjen på klokken satte andreas hellum spikeren i kista da han banket inn lyns tredje mål på vakkert vis.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »