Hovedsiden

Liten annonse
  Graham Hansen scoret sesongens 21. seriemål - blir toppscorer i Spania

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 16. juni 2024 KL:14.19)
  Det skal et lite mirakel til for at Caroline Graham Hansen ikke tar toppscorertittelen i den spanske toppdivisjonen for første gang. Søndag scoret hun da Barcelona slo Valencia i siste kamp. Før kampen lå Graham Hansen og lagvenninne Salma Paralluelo likt med 20 mål. Paralluelo var ikke i troppen, og dermed hadde den norske stjernen sjansen til å ta tittelen alene. Men hun måtte vente lenge på å juble. Først i det 88. minutt kom scoringen for den norske kvinnen, da hun fastsatte resultatet til 3-0. Graham Hansen endte dermed ligasesongen på 21 mål. Sevilla-spiller Christina Martin-Prieto står med 16 mål før hun spiller sesongavslutningen mot Athletic Bilbao klokken 17 søndag. Dermed skal det mye til for at hun nekter norsk toppscorertittel. Real Sociedad-spiss Synne Jensen blir nummer fem på toppscorerlisten denne sesongen med 14 nettkjenninger. Vilde Bøe Risa scoret ett mål for Atlético Madrid. Med søndagens seier fullførste Barcelona sesongen med 29 seire og én uavgjort på 30 kamper. Seriemesterne endte 15 poeng foran Real Madrid på annenplass. (NTB)

  Motta klar for Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 12. juni 2024 KL:19.10)
  Juventus bekrefter ansettelsen i sine mediekanaler. – Jeg er veldig glad for å starte et nytt kapittel i en så stor klubb som Juventus. Jeg vil takke eierne og ledelsen. De kan være sikre på at jeg har ambisjoner om å få klubben til å fly høyt og underholde fansen, sier Motta i en uttalelse. Motta kommer fra baksuksess i Bologna, hvor han ledet klubben til Champions League-spill for første gang i historien. Bologna endte på femteplass i årets Serie A-sesong. Som følge av Italias sterke prestasjon i Europa denne sesongen får Serie A én ekstra plass i mesterligaen neste sesong. Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG. I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». Juventus vant riktignok finalen, og Allegri ble den første trener som har vunnet Coppa Italia fem ganger. (NTB)

  Solbakken hinter om flere klubbytter: – Mange oppsøker meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 2. juni 2024 KL:13.42)
  Ståle Solbakken møtte pressen før privatlandskampene mot Kosovo og Danmark. Der brukte landslagssjefen ganske mye tid på å prate om mulige overganger. Blant annet én spiller vil trolig bytte klubb ifølge Solbakken. – Kristian Thorstvedt tror jeg kommer til å skifte klubb. Sassuolo ser svake ut, og han kommer nok til å dra, sier han. Han sier han har diskusjoner med mange spillere om klubbfremtiden. Også med brennhete Alexander Sørloth. – Det er mange som oppsøker meg. Vi har hatt ti minutter med Sørloth. Og så er det er noen ganger jeg tar initiativ selv, sier han. Solbakken bekrefter at de snakket om hans klubbsituasjon, uten å si nevneverdig mye om hva som skjer i sommer. – Han er voksen mann, og trenger ikke råd. Det var greit å diskutere situasjonen, sier han. Sørloth er blant annet koblet til den spanske storklubben av Atlético Madrid. Han antydet også at fremtiden til spillere som Sander Berge, Antonio Nusa og Marcus Holmgren Pedersen er usikre. – Sander er en spiller som er veldig god, og han bør se om det går an å bytte klubb, sier Solbakken.

  Flere overraskelser i Spanias bruttotropp til EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. mai 2024 KL:12.43)
  Landslagssjef Luis de la Fuente kom med flere overraskelser da han presenterte Spanias bruttotropp til sommerens fotball-EM i Tyskland. Ayoze Pérez, Fermín Lopez, Aleix Garcia og Álex Baena var kanskje de største overraskelsene i De la Fuentes tropp. Perez kommer fra en sterk sesong i Betis, hvor han har notert seg for ni mål og én målgivende på 31 kamper. Lopez har også gjort sakene sine godt denne sesongen, hvor han har fått sitt store gjennombrudd i Barcelona. Garcia og Baena har begge vært innom landslaget tidligere. Begge debuterte mot Kypros i november i fjor, mens Baena også fikk et innhopp mot Colombia i mars. Det er også en rekke spillere som var forventet å kjempe om en EM-plass, som ikke er med i bruttotroppen. Blant de største navnene finner vi Real Madrid-stjernen Lucas Vázquez og PSG-profilen Marco Asensio. Hele troppen: Målvakter: Unai Simón (Athletic Bilbao), Álex Remiro (Real Sociedad) og David Raya (Arsenal). Forsvarsspillere: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Álex Grimaldo (Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea), Robin Le Normand (Real Sociedad), Pau Cubarsí (Barcelona), Nacho Fernández (Real Madrid), Daniel Vivian (Athletic Bilbao) og Aymeric Laporte (Al-Nassr). Midtbanespillere: Rodri Hernandez (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Fermín Lopez (Barcelona), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Aleix Garcia (Girona) og Álex Baena (Villarreal). Angrepsspillere: Lamine Yamal (Barcelona), Dani Olmo (Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ferrán Torres (Barcelona) og Ayoze Pérez (Real Betis). Mesterskapet spilles mellom 14. juni og 14. juli i Tyskland. (NTB)

  Motta ferdig som Bologna-trener - meldes klar for Juventus

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mai 2024 KL:14.03)
  Den italienske trenerkometen Thiago Motta (41) avslutter kontrakten med Bologna. Han skal være klar for Serie A-kollega Juventus. Bologna bekrefter på sine hjemmesider at Motta ikke fornyer kontrakten sin etter to år i klubben. Det baner vei for den ventede jobben i Juventus. Den italienske sportsavisen Gazzetta og overgansguroen Fabrizio Romano er blant dem som torsdag skriver at Juventus og Motta er enige om betingelsene. Før sesongens siste kamp ligger Bologna på en imponerende 3.-plass i Serie A, à poeng med nettopp Juventus på plassen bak. Motta har tidligere ledet PSGs U19-lag, Genoa og Spezia. Han har også en imponerende spillerkarriere bak seg i klubber som Barcelona, Atlético Madrid, Genoa, Inter og PSG. I Juventus vil Motta erstatte Massimiliano Allegri, som fikk sparken 17. mai etter det som ble beskrevet som «ufin oppførsel under og etter den italienske cupfinalen». (NTB)  Sørloth nominert til årets spiller i La Liga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:15.43)
  Villarreal-spiller Alexander Sørloth er blant de nominerte til årets spiller i La Liga. Det avslører ligaen i en pressemelding. Han får konkurranse av blant andre Jude Bellingham (Real Madrid), Antoine Griezmann (Atlético Madrid), Vinicius Junior (Real Madrid) og Artem Dovbyk (Girona). Nordmannen står med 19 mål i serien denne sesongen, og kjemper om toppscorertittelen i La Liga. Prisen deles ut 28. mai. (NTB)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »