Hovedsiden

Liten annonse
  Konkurrentene måper etter Klæbo-knockout: – Uvirkelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:15.03)
  johannes høsflot klæbo var igjen i en egen klasse på lørdagens 10 kilometer i falun. i kjent still var han noen sekunder bak innledningsvis, før han skrudde opp farten utover i rennet. klæbo tok ledelsen opp til 4,3 kilometer og økte så ledelsen fra 4,6 til 18,1 sekunder i løpet av de neste to kilometerne. – det er knockout på konkurrentene igjen, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland. i mål var han til slutt 22,1 sekunder foran iivo niskanen, med martin løwstrøm nyenget, didrik tønseth og henrik dønnestad på plassene bak. – han er verdens klart beste skiløper for tiden. det er bare å ta av seg hatten for det han driver med. det er litt annet nivå enn de fleste andre klarer å få til, sier dønnestad til nrk. – det er uvirkelig. han setter en standard som er helt vill. det er ikke til å tro, sier verdenscupleder harald østberg amundsen. seieren er klæbos sjette seier på rad i verdenscupen. – han er i en egen klasse, konkluderer aukland. verdenscupleder amundsen ble nummer åtte. fremdeles leder han verdenscupen sammenlagt med 112 poeng. på søndagens 20 kilometer kan klæbo maksimalt ta 130 poeng. dermed har klæbo fremdeles en matematisk mulighet, men så lenge amundsen fullfører søndagens renn, vil han etter alle solemerker vinne verdenscupen sammenlagt.

  Klæbo med ny maktdemontrasjon: – I en egen klasse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. mars 2024 KL:15.03)
  johannes høsflot klæbo var igjen i en egen klasse på lørdagens 10 kilometer i falun. i kjent still var han noen sekunder bak innledningsvis, før han skrudde opp farten utover i rennet. klæbo tok ledelsen opp til 4,3 kilometer og økte så ledelsen fra 4,6 til 18,1 sekunder i løpet av de neste to kilometerne. – det er knockout på konkurrentene igjen, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland. i mål var han til slutt 22,1 sekunder foran iivo niskanen, med martin løwstrøm nyenget, didrik tønseth og henrik dønnestad på plassene bak. – han er verdens klart beste skiløper for tiden. det er bare å ta av seg hatten for det han driver med. det er litt annet nivå enn de fleste andre klarer å få til, sier dønnestad til nrk. seieren er klæbos sjette seier på rad i verdenscupen. – han er i en egen klasse, konkluderer aukland. verdenscupleder harald østberg amundsen ble nummer åtte. fremdeles leder amundsen verdenscupen sammenlagt med 112 poeng. på søndagens 20 kilometer kan klæbo maksimalt ta 130 poeng. dermed har klæbo fremdeles en matematisk mulighet, men så lenge amundsen fullfører søndagens renn, vil han etter alle solemerker vinne verdenscupen sammenlagt.

  Voldsomt uvær truer Birken: – En varslet katastrofe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 14. mars 2024 KL:09.53)
  det blir ikke noe startskudd på lørdag, det er bare å glemme. dette har vært en varslet katastrofe. det er meldt 25 m/s i kastene fra nord, sier tidligere birken-vinner andreas nygaard til nrk. han snakker om værmeldingene før lørdagens birkebeinerrenn, hvor flere tusen langrennsentusiaster skal stå på startstreken. i tillegg til kraftig vind, er det meldt store mengder nedbør. dagen etter, på søndag, skal derimot sola skinne. anders aukland, som er en del av nrk-podkasten skiklubben, oppfordrer arrangøren til å bytte dag. – min oppfordring til birken er at de tar en helt rå avgjørelse og bytter til søndag. det er ikke for at folk skal bli brun av å gå i sola over fjellet, men for at de i det hele tatt skal bli skirenn, sier han. både aukland og nygaard frykter at tusenvis møter opp for så å bli møtt av en sen avlysning. det lover arrangøren at ikke skal skje. torsdag sitter rennledelsen i møter for å finne ut hvordan de skal håndtere uværet og vurderer alternativer. – det blir tatt en avgjørelse i løpet av dagen. vi kommer til å gå ut med info slik at folk kan planlegge, både med tanke på transport og overnatting, sier daglig leder i birken, hans otto olsen. å flytte rennet er imidlertid ikke bare-bare. – det er en stor logistikkutfordring, sier olsen, og nevner transport av utøvere, varetransport, løypekjøring og dugnadspersonell.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »