Hovedsiden

Liten annonse
  Fransk seier, Boasson Hagen nummer 17

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 5. juni 2023 KL:17.04)
  eks-verdensmester julian alaphilippe viste tour de france-form med seier på 2. etappe av sykkelrittet critérium du dauphiné. den 167,3 kilometer lange etappen fra brassac-les-mines til la chaise-dieu ble avsluttet med en spurt i tøft terreng. edvald boasson hagen ble best av de norske rytterne i feltet med en 17.-plass. uno-x-rytter tobias halland johannessen endte fire plasser lenger ned på resultatlisten. han hadde lagkamerat jonas gregaard rett bak seg. christophe laporte forsvarte ledertrøyen.

  Abraham i tårer etter stygg skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 5. juni 2023 KL:06.26)
  roma-spissen tammy abraham forlot banen på båre og i tårer etter det som tilsynelatende var en alvorlig kneskade. ifølge flere medier, deriblant the athletic, røk engelskmannen korsbåndet. sky sports skriver at han kan være ute av spill frem til november eller desember. det har vært flere overgangsrykter rundt abraham den siste tiden, og mange trodde at han kom til å skifte klubb i løpet av sommeren. det skjer neppe nå. roma avsluttet sesongen med en 2-1-seier over spezia og har sikret en plass i neste sesongs europaliga.

  ohi avsluttet sesongen med scoring mot agf – brøndby rotet bort seieren i sluttminuttene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:19.28)
  ohi omoijuanfo scoret sitt 13. mål for brøndby da de spilte 3-3 borte mot agf i sesongens siste seriekamp i den danske superligaen. nordmannen sendte brøndby i ledelsen etter elleve minutte. det ble en målrik kamp som til slutt endte uavgjort 3-3, da det raknet for brøndby på slutten. agf sikret med det bronsen i den danske toppdivisjonen, mens brøndby avsluttet endte på 5.-plass i mestersluttspillet i danmark. fc københavn sikret tittelen allerede i forrige serierunde.

  Hovland med i tetkampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:09.05)
  viktor hovlands avsluttet sin tredjerunde i pga-turneringen the memorial med tre birdier på de fire siste hullene. han er dermed med i kampen om seieren. hovland er på fjerdeplass, en plassering han deler med fire andre spillere før turneringens siste dag. den siste dagen på muirfield village vil bli en thriller av en golfrunde. hovland og de fire andre ligger kun ett slag bak teten, som deles av rory mcilroy, si wo kim og david lipsky. i tillegg er fem spillere ett slag bak hovland. (ntb)


  Sterk borteseier i Fiorentinas generalprøve

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:22.23)
  onsdag spiller fiorentina for serieliga-trofeet når de møter west ham. i generalprøven mot sassuolo seiret de 3-1. arthur cabral, riccardo saponara og nicolas gonzalez scoret målene i den sterke borteseieren. domenico beraris sassuolo-mål ble bare av det trøstende slaget. for vertenes del hjalp det ikke at ruan og rogeri fikk hvert sitt røde kort og at sassuolo dermed avsluttet kampen med ni mann. dette var disse to klubbenes siste seriekamp for sesongen. fiorentina ender trolig på en 8. plass, mens sassuolo akkurat nå er på 13. plass. emil konradsen ceïde spilte fra start for sassuolo, men ble byttet ut i det 58. minutt. kristian thorstvedt var ikke i troppen.

  Denver Nuggets tok første stikk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 2. juni 2023 KL:07.13)
  den serbiske basketstjernen nikola jokic var i form da denver nuggets innledet nba-finaleserien med seier mot miami heat 104-93. på hjemmebane i denver vartet jokic opp med sin niende trippel-tosifret i årets sluttspill, da han avsluttet kampen med 27 poeng, 14 assists og 10 returer. det var med på å føre laget til seier. det er første gang nuggets er i finalen i nba-sluttspillet. bam adebayo ble heats mestscorende med 26 poeng, mens miami-lagets stjernespiller jimmy butler kun scoret 13 poeng i nederlaget. – vi vil gjøre noen justeringer for å gjøre ting veldig annerledes til neste kamp, men vi skal være klare, sier butler ifølge nyhetsbyrået afp. finalen spilles i best av sju kamper. det neste oppgjøret avholdes også i denver natt til mandag. (ntb)  Dortmund-direktøren etter seriegullet røk: – Vi lar oss ikke knekke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:10.31)
  administrerende direktør hans-joachim watzke mener borussia dortmund ikke trenger å frykte noen langsiktige konsekvenser etter at de tapte bundesliga-tittelen. – ikke i det hele tatt! alle som tror det, tar så feil, sa watzke til bild i sin første uttalelse siden dortmund tapte seriegullet i den siste serierunden lørdag. dortmund trengte bare å slå mainz hjemme for å vinne sitt første mesterskap siden 2012. i stedet spilte de 2-2 og bayern münchens jamal musiala scoret i 89. minutt og sikret 2-1-seier i köln, noe som sikret bayern münchens 11. strake tittel. watzke sa at de hadde det langt verre etter bombeangrepet på lagbussen deres i 2017 og det sene nederlaget i champions league-finalen mot bayern münchen i 2013. – så vi lar oss ikke knekke av måten bundesliga avsluttet på heller, la han til. (©ntb)

  Kalla lover overraskelser i ny bok

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 31. mai 2023 KL:08.05)
  den svenske langrennslegenden charlotte kalla slipper til høsten sin andre bok. «skam til den som gir seg» skal ifølge 35-åringen komme med flere «bomber». mens hennes første bok «charlotte kalla – styrketeknikk og pannebein», handlet om å gi tips til de som er nysgjerrige på langrenn, fokuserer den nye boken på kalla som person. – det er noe jeg alltid har tenkt på i løpet av min karriere, å skrive en selvbiografi, sier kalla. det er litt mer enn ett år siden kalla avsluttet en av svensk langrenns mest suksessrike karrierer. ingen svenske idrettsutøvere har vunnet flere olympiske medaljer, og få kan måle seg med merittlisten: tre ol-gull, seks ol-sølv, tre verdenscupseire og seier i tour de ski. kalla sier at det er hendelser i karrieren hun nå åpner opp om, som ikke har blitt omtalt før. – jeg tror det kommer til å bli litt «wow? dette visste jeg ikke.» sier kalla og forteller at det vil komme noen «bomber» i boken som gis ut i oktober. (ntb)

  Ruud utklasset svenske – videre i Roland Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:13.20)
  tennisesset casper ruud er klar for andre runde i roland garros etter å ha slått svenske elias ymer i strake sett. han tok seg videre med sifrene 6-4, 6-3, 6-2. – en solid forestilling av ruud. enda litt mer å gå på til sitt aller, aller beste, men det viktigste er å vinne, sa discovery-kommentator ola bentzen. ruud, rangert som nummer fire i verden, spilte jevnt med ymer i starten av det første settet, men på stillingen 3-3 fikk han settets første - og eneste servebrudd - og kunne til slutt serve hjem det første settet til 6-4. nordmannen fikk en drømmestart på det andre settet med et servebrudd og koblet virkelig grepet med et nytt servebrudd opp til 4-1. ymer brøt tilbake, men ruud holdt roen og avsluttet settet med å bryte ymers serve og dermed settseier 6-3. i det tredje settet var det ymer som startet med å bryte ruuds serve, men nordmannen svarte med å vinne de neste fire gamene og vant til slutt kontrollert 6-2. ruud møter vinneren av alexander bublik og giulio zeppieri i andre runde. 24-åringen fikk sitt store gjennombrudd i grand slam-sammenheng da han tok seg til finalen i roland garros i fjor.

  Norge spiller neste års ishockey-VM i Praha

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:10.32)
  norge skal ut mot finland, usa, sveits, tsjekkia, danmark, østerrike og storbritannia i neste års ishockey-vm i gruppe b som spilles i praha. norge tapte for sveits (0-3), tsjekkia (0-2) i årets vm som ble avsluttet i tammerfors med canadisk vm-seier. de øvrige lagene i gruppen er «nye» motstandere for tobias johanssons mannskap. norge endte offisielt på en 13.-plass i vm til tross for at frankrike fikk færre poeng i a-gruppen. det er en stund siden danmark var norsk vm-motstander. sist lagene møttes i vm-sammenheng var i 2018-vm i danmark. storbritannia rykket opp fra 1.-divisjon denne sesongen, men var norsk motstander i 2022-vm. den andre gruppen spilles i ostrava og består av canada, tyskland, sverige, slovakia, latvia, frankrike, kasakhstan og polen. vm spilles fra 10. til 26. mai. (ntb)

  Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:21.58)
  magnus carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet norway chess. carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av norway chess, som starter tirsdag. de fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen. carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske anish giri. etter det fulgte to strake tap for dommaraju gukesh og shakhriyar mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både nodirbek abdusattorov, fabiano caruana og hikaru nakamura. i etterkant røk han på tap for landsmann aryan tari, før han avsluttet med remis mot wesley so og alireza firouzja. (ntb)

  Nektet å takke for kampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:14.05)
  den ukrainske tennisspilleren marta kostjuk ville ikke gi belaruseren aryna sabalenka et håndtrykk etter at hun røk ut av rolands-garros søndag. årsaken kommer av at belarus er alliert med russland og støtter krigen i ukraina. kostjuk har gjentatte ganger kritisert tennismyndighetene for å ha sett med for milde øyne på spillere fra de to landene. sabalenka uttalte i forkant av duellen at hun ville forstå valget til kostjuk. – angående motviljen mot håndtrykk, så kan jeg på en måte forstå dem. jeg forestiller meg at dersom de hadde håndhilst på russere og belarusere, ville de fått så mange meldinger fra hjemlandene sine, sa sabalenka i forkant av grand slam-turneringen i paris. søndag tapte kostjuk i strake sett med sifrene 3-6, 2-6 mot sabalenka og avsluttet som forventet uten å ta motstanderen i hånden. det samme gjorde hun med belarusiske viktoria azarenka under fjorårets us open. (ntb)  Reiten med mål og assist da Chelsea vant superliga

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:17.56)
  guro reiten og maren mjeldes chelsea vant den engelske superligaen i fotball for kvinner søndag. seriegullet ble sikret etter 3-0-seieren mot reading lørdag. de blåkledde har også vunnet serien de tre foregående sesongene. laget vant 19 av 22 kamper i serien denne sesongen og avsluttet med 58 poeng. i forkant av siste runde ledet chelsea ligaen med to poeng ned til manchester united, og trengte dermed bare seier i bortekampen mot tabelljumbo reading for å sikre tittelen. etter drøyt tjue minutter svingte reiten inn et innlegg i feltet, som sam kerr stanget i mål. reiten tegnet seg på scoringslisten tre minutter før hvilen da hun doblet ledelsen for gjestene. kantspilleren løp opp en stikker i bakrommet og plasserte ballen mellom beina på keeper og i mål. kerr noterte seg for sin andre scoring med noen få minutter igjen av kampen. både reiten og mjelde spilte hele kampen for chelsea, mens amalie eikeland gjorde det samme for reading. (ntb)

  Celine Borge knuste verdensstjerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:09.04)
  celine borge avsluttet sin deltakelse i matchplayturneringen i las vegas på lpga-touren i golf med stil da hun utklasset amerikanske stacy lewis fredag. den norske 24-åringen trengte bare å spille 14 hull for å slå den meritterte 38-åringen med to majortitler blant sine 14 turneringsseirer. borge hadde fem hulls ledelse med fire igjen å spille, og dermed var kampen over. borge innledet turneringen onsdag ved å tape for ayaka furue. torsdag tapte borge for skotske gemma dryburgh. bare vinneren i hver av de 16 gruppene går videre til helgens utslagsrunder. furue vant alle sine tre kamper, så både borge og lewis er utslått, skriver ntb.  Kostbar Deila-flytting – får kritikk for «pokerfjes»-uttalelser

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:06.38)
  club brugge skal ha betalt 25 millioner kroner til standard liège for å hente ronny deila som trener. det skriver flere belgiske aviser. het laatste nieuws er et av mediene som melder dette. deila sluttet på dagen i liège. han hadde da ikke avsluttet sesong én i en treårskontrakt. laget hans tapte tre kamper og spilte to uavgjort rett i forkant av deila-avhoppet. standard-ledelsen sier at club brugge opptrådte korrekt i forhandlingene om deila. 25 millioner kroner kommer inn på konto, men standard må ut på ny trenerjakt. deila får noe kritikk i flere aviser fordi han så sent som lørdag på det sterkeste tilbakeviste at han var på vei til club brugge og at det foregikk forhandlinger. – det som står skrevet i avisene, er ikke sant. jeg har ikke noen avtale med club brugge. det har ikke vært noen kontakt mellom klubbene, sa deila blant annet lørdag. sportsdirektør fergal harkin sa torsdag at deila hadde informert ham for noen uker siden om interessen fra og samtalene med club brugge. (ntb)


  Influenser stalket Chelsea-stjerne - risikerer fengsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:16.16)
  influenseren orla melissa sloan sa seg onsdag skyldig i å ha stalket chelseas mason mount. hun skal også ha trakassert en chelsea-spiller. sloan skal ha gitt mount uønsket oppmerksomhet i en periode på fire måneder etter at de to hadde avsluttet kjæresteforholdet. onsdag møtte hun i retten. 21 år gamle sloan sa seg også skyldig i å ha stalket en annen chelsea-spiller, billy gilmour. i tillegg skal hun ha trakassert venstrebacken ben chilwell, vedkjente hun under høringen i en domstol i london. der ble det videre opplyst at mount og sloan skal ha møtt hverandre på en fest hos chilwell i november 2020. i kjølvannet av det skal de ha vært et par i seks måneder, før mount gjorde det slutt. hun skal ha brukt til sammen 21 forskjellige numre skal ha blitt brukt til å kontakte mount. sloan erkjente seg skyldig i anklagene som er rettet mot henne. straffutmålingen er ventet 20. juni. tiltalte risikerer fengselsstraff. (ntb)


  norge avsluttet ishockey-vm med 1-4-tap for slovakia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:13.28)
  Norge kom seg raskt ned på jorda igjen etter seieren over Canada i ishockey-VM. Slovakia ble for sterke og vant 3-1 i den siste kampen tirsdag. Slovakia hadde på sin side mye å spille om. De kjemper om mulig kvartfinaleplass, og kun seier etter 60 minutter mot Norge var godt nok til å ta seg forbi Latvia. Norge kunne på sin side blitt nummer ti eller elleve med seier. Nå blir det 12.-plass i mesterskapet. Tirsdgens kamp startet bra med et norsk lag fullt av selvtillit, men raskt ble de hardt straffet av effektive slovaker. Marek Hrivik fikk litt for enkelt sette 1-0 på lagets første skikkelige mulighet etter snaue fire minutter. Henrik Haukeland, som hadde tatt over for Jonas Arntzen i målet, reddet så mesterlig da Cehlarik kom alene noen minutter senere, men Cehlarik satte likevel 2-0 i neste angrep. – En svak periode. Spillerne gikk dårlig på skøyter, og vi var ikke gode nok fysisk, forklarte landslagssjef Johansson den svake perioden overfor Viaplay. Markus Vikingstad tente et nytt håp da han reduserte til 1-3 i midtperioden på pasning fra Thomas Berg-Paulsen. Til tross for at kampen jevnet seg mer ut de siste 40 minuttene kom det et nytt slovakisk mål mot slutten. (©NTB)  Hovland i delt ledelse i PGA-mesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:08.06)
  viktor hovland avsluttet dag 2 av pga-mesterskapet i golf i rochester på en delt 1.-plass med tre slag under par i andre runde. hovland, som til nå har en delt 30. plass i 2021 som sin beste plassering i pga-mesterskapet går inn i helgen i delt ledelse med scottie scheffler, ranket som nummer to i verden, og corey conners fra canada. – jeg er definitivt oppglødd før resten av helgen, sier nordmannen. hovland har ennå ikke vunnet noen majorturneringer. – jeg har hatt noen fine topp-15-plasseringer, men har ikke gjort meg bemerket helt i toppstriden, sier hovland. – jeg tror det har vært fordi jeg har vært litt ung og dum, og har prøvd meg på noen flagg jeg egentlig ikke skal gå for, selv om balltreffet mitt føles bra og det og det er lett å bare føle at jeg skal gå rett på og få en birdie her, legger han til. hovland starter tredjerunden 20.40 lørdag kveld norsk tid.


  Evenepoel bryter Giro d`Italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:22.55)
  remco evenepoel erobret den rosa ledertrøya i giro d`italia fra andreas leknessund søndag, men samme kveld testet han positivt på korona og bryter rittet. det melder han i en uttalelse på twitter. – det er med tungt hjerte at jeg må meddele at jeg forlater giro d`italia på grunn av covid-19 etter en rutinetest. uheldigvis var den positiv, skrev han. – erfaringen min her har vært veldig spesiell, og jeg så fram til å konkurrere de neste to ukene også. jeg kan ikke tilstrekkelig takke staben og rytterne som har ofret så mye i forberedelsene til giroen. jeg er fortsatt veldig stolt over å ha tatt to etappeseirer og fire rosa trøyer, fortsatte han og avsluttet med «grazie mille» (tusen takk). (ntb)


  Inter med sjokkåpning mot Milan – festet grepet om finaleplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:22.59)
  to raske veteranscoringer sikret klar inter-fordel i champions league-semifinalen. et hardkjør før pause senket milan da det ble 2-0 i onsdagens derbyoppgjør. milan ble ordentlig rystet av to kjappe inter-slag og lå under 0-2 etter elleve minutter. først fikk edin dzeko (37) kjempetreff i boksen etter en corner, mens henrikh mkhitaryan (34) kom fra dypet og avsluttet en perfekt kontring. milan så bedre ut etter hvilen, men det var ikke nok. nærmest var sandro tonali da han traff stolpen etter litt over en time. den spilles i istanbul 10. juni, og motstander blir enten manchester city eller real madrid. (ntb)

  Ni Sagosen-mål ikke nok – tapte for gamleklubben

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:22.57)
  sander sagosen scoret ni mål og harald reinkind fem, men nordmennenes målshow hjalp ikke mot paris saint-germain, som vant 31-27 i mesterligaens semifinale. det betyr at kiel har et svært vanskelig utgangspunkt før returkampen i frankrike neste uke. plass i finalehelgen i köln midt i juni virker ganske langt unna. sagosen avsluttet hele 15 ganger mot sin tidligere klubb og hadde dermed uttellingsprosent på bare 60. reinkind fyrte av ni skudd og hadde 56 prosent uttelling. utenom nordmennene scoret ingen kiel-spiller flere enn tre mål. for psg var dainis kristopans, ferran solé og elohim prandi toppscorere med seks mål hver. kristopans og kiel-spiller hendrik pekeler pådro seg begge rødt kort for tre utvisninger. større sjanse til å nå finalehelgen har christian o`sullivan. hans magdeburg greide 22-22 i første semifinale borte mot wisla plock i polen. torsdag spiller ungarske veszprém mot polske kielce og danske gog mot spanske barcelona. (ntb)

  Robert Johansson reagerer på landslagsvraking: – Ikke forberedt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.37)
  robert johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. det er i tråd med det nettavisen erfarte tidligere onsdag. til samme avis sier johansen at han ikke hadde sett for seg å bli vraket. – jeg var ikke forberedt, for å være helt ærlig, sier johansson, og forklarer ifølge nettavisen at han ble tom for ord da han fikk beskjeden. – det er vanskelig å reagere når man er ganske uforberedt på beskjeden, sier han. ingvild midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. det ble klart da landslagsledelsen med trenerne alexander stöckl og christian meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. seansen var lagt til hammerfest som følge av et sponsorarrangement. inn i landslaget på herresiden kommer kristoffer eriksen sundal. koll-hopperen eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under planica-vm. daniel andré tande, halvor egner granerud, marius lindvik, johann andré forfang og bendik jakobsen heggli får dermed fornyet tillit. på kvinnesiden består neste års landslag av maren lundby, anna odine strøm, silje opseth, thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal, ingvild midtskogen og kjersti græsli. de to sistnevnte er nye.

  Robert Johansson vraket fra hopplandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. mai 2023 KL:15.37)
  robert johansson får ikke fortsette på det norske landslaget i hopp foran neste sesong. ingvild midtskogen (15) kommer inn i et stort kvinnelag. det ble klart da landslagsledelsen med trenerne alexander stöckl og christian meyer i spissen presenterte uttaket onsdag. seansen var lagt til hammerfest som følge av et sponsorarrangement. inn i landslaget på herresiden kommer kristoffer eriksen sundal. koll-hopperen eriksen leverte stabilt gjennom sesongen som nylig er avsluttet. han bidro blant annet til norsk sølv i lagkonkurransen i storbakken under planica-vm. daniel andré tande, halvor egner granerud, marius lindvik, johann andré forfang og bendik jakobsen heggli får dermed fornyet tillit. på kvinnesiden består neste års landslag av maren lundby, anna odine strøm, silje opseth, thea minyan bjørseth, eirin maria kvandal, ingvild midtskogen og kjersti græsli. de to sistnevnte er nye.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »