Hovedsiden

Liten annonse  Harry Maguire mister FA-cupfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mai 2024 KL:18.08)
  manchester united må greie seg uten harry maguire i fa-cupfinalen mot byrival city lørdag. det bekreftet manager erik ten hag torsdag. maguire har ikke spilt siden 27. april. han har slitt med en muskelskade han pådro seg på trening og har vært regnet som svært usikker til cupfinalen på wembley. – harry er ikke tilgjengelig lørdag. skaden ble ikke leget så fort som vi håpet, sa ten hag. derimot er mason mount, victor lindelöf og anthony martial kampklare etter skade. – vi treffer de endelige avgjørelsene om dem fredag, sa manageren, som håper å berge sesongen med finaleseier. – det handler om trofeer, og vi har en stor sjanse til å vinne et. de siste ti årene har det ikke kommet så mange trofeer til denne klubben, men vi har muligheten til å greie vårt andre trofé på to år, sa nederlenderen. united må vinne finalen for å få spille europacupfotball neste sesong. manchester city prøver på sin side å bli første engelske klubb som vinner serie og fa-cup to år på rad. (ntb)


  L`Équipe: Macron møtte Real Madrid-presidenten – snakket om Mbappé og OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. mai 2024 KL:08.37)
  frankrikes president emmanuel macron fortsetter sin utrettelige kamp for å få kylian mbappé til å spille ol-fotball for frankrike. mbappé er ferdig som paris saint-germain-spiller 30. juni. det er ikke offisielt bekreftet hva som blir neste stoppested, men i franske medier tas det for gitt at mbappé blir real madrid-spiller til sommeren. det er også en dårlig skjult hemmelighet at real madrid-president florentino pérez beundrer spissen. i sommer venter ol i paris, og i den anledning har frankrikes president macron flere ganger ytret sitt ønske om å ha mbappé med i den franske troppen. tirsdag skrev l`equipe at macron og perez skal ha møttes i paris. det skjedde under et fifa-arrangement i byen. avisen skriver at macron og perez snakket «et par» minutter på tomannshånd. samtalen skal ikke ha gitt klare resultater, men i frankrike mener de at kampen om å få mbappé ol-klar ikke er tapt. skulle mbappé ende opp med å spille under ol, vil det bli en svært hektisk sommer for ham. i midten av juni er han en del av den franske troppen i em i tyskland. dessuten skal han ha tid til å bli presentert for sin nye klubb. (©ntb)

  bekreftet: pochettino ferdig i chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mai 2024 KL:20.07)
  Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben. Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. 52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varer ut juni 2025. Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.  Golfstjernens advokat: – Han vil nekte straffskyld

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:10.08)
  golfstjernen scottie scheffler erkjenner ikke skyld i å ha overfalt en politimann i forbindelse med pga-mesterskapet i louisville onsdag, sier hans advokat. scheffler har hele tiden kalt politisaken han er involvert i en stor misforståelse. – han vil nekte straffskyld, sier golfstjernens advokat steve romines. scheffler ble arrestert fredag ​​morgen lokal tid da han var på vei til valhalla golf club for å spille andre runde av pga-mesterskapet. på veien måtte han passere en politiveisperring, der en mann hadde mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss. scheffler forsøkte å kjøre opp på fortauet og rundt sperringene da han ble stoppet av en politimann. i stedet for å stoppe tråkket han ifølge politiet på gasspedalen, slik at en tjenestemann som var i kontakt med bilen gikk over ende. den andre runden av pga-mesterskapet endte med å bli utsatt. omgitt av fans som hadde på seg «free scottie»-t-skjorter fullførte scheffler tredjerunden fem slag under par lørdag. han deler fjerdeplassen i den prestisjetunge majorturneringen foran avslutningen. ifølge politiet ble politibetjent bryan gillis påført skader som førte til at han måtte på sykehus i episoden med scheffler. han fikk behandling for skader i knær og håndledd. ifølge advokat romines fulgte scheffler politiets instrukser ved veisperringen. han gikk ikke til angrep på noen tjenestemann, heter det i en uttalelse. – han oppførte seg slik han ble fortalt av en annen trafikkbetjent, og han kjørte en bil som var tydelig merket som en spillerbil. flere vitner har bekreftet at han ikke gjorde noe galt, og at han gjorde akkurat som han ble fortalt, sier romines. en talsmann for den lokale påtalemyndigheten sier til tv-stasjonen wdrb at de «fortsatt samler inn informasjon i mr. schefflers sak». straffeparagrafen som scheffler er anklaget for å ha brutt har en strafferamme på inntil ti års fengsel. (ntb)

  Golfstjernes advokat: – Han vil nekte straffskyld

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mai 2024 KL:10.08)
  golfstjernen scottie scheffler erkjenner ikke skyld i å ha overfalt en politimann i forbindelse med pga-mesterskapet i louisville onsdag, sier hans advokat. scheffler har hele tiden kalt politisaken han er involvert i en stor misforståelse. natt til søndag uttalte golfstjernens advokat steve romines seg. – vi akter ikke å erkjenne straffskyld, sa han. scheffler ble arrestert fredag ​​morgen lokal tid da han var på vei til valhalla golf club for å spille andre runde av pga-mesterskapet. på veien måtte han passere en politiveisperring, der en mann hadde mistet livet etter å ha blitt påkjørt av en buss. scheffler forsøkte å kjøre opp på fortauet og rundt sperringene da han ble stoppet av en politimann. i stedet for å stoppe tråkket han ifølge politiet på gasspedalen, slik at en tjenestemann som var i kontakt med bilen gikk over ende. den andre runden av pga-mesterskapet endte med å bli utsatt. omgitt av fans som hadde på seg «free scottie»-t-skjorter fullførte scheffler tredjerunden fem slag under par lørdag. han deler fjerdeplassen i den prestisjetunge majorturneringen foran avslutningen. ifølge politiet ble politibetjent bryan gillis påført skader som førte til at han måtte på sykehus i episoden med scheffler. han fikk behandling for skader i knær og håndledd. ifølge advokat romines fulgte scheffler politiets instrukser ved veisperringen. han gikk ikke til angrep på noen tjenestemann, heter det i en uttalelse. – han oppførte seg slik han ble fortalt av en annen trafikkbetjent, og han kjørte en bil som var tydelig merket som en spillerbil. flere vitner har bekreftet at han ikke gjorde noe galt, og at han gjorde akkurat som han ble fortalt, sier romines. en talsmann for den lokale påtalemyndigheten sier til tv-stasjonen wdrb at de «fortsatt samler inn informasjon i mr. schefflers sak». straffeparagrafen som scheffler er anklaget for å ha brutt har en strafferamme på inntil ti års fengsel. (ntb)

  Phil Foden ble årets spiller i Premier League – slo Haaland og Ødegaard

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:12.02)
  phil foden kom best ut i kåringen av sesongens beste premier league-spiller. erling braut haaland og martin ødegaard var blant de nominerte. – å vinne denne prisen er noe jeg er ekstremt stolt over, sier foden til manchester citys hjemmesider. kåringen er det premier league selv som står bak, og vinneren ble bekreftet på deres hjemmesider lørdag – dagen før serieavslutning. vinneren av prisen ble kåret gjennom stemmer fra folket, kombinert med et panel av fotballeksperter. i fjor fikk haaland prisen som første nordmann etter en strålende debutsesong for manchester city (52 mål på 53 kamper). haaland har 27 nettkjenninger i premier league før siste runde. det gjør ham til en klar toppscorer, og totalt står jærbuen med 38 mål på 43 klubbkamper denne sesongen. skadeavbrekk har gitt haaland færre mål og kamper enn i 2022/23. ødegaard var også inne på nominasjonslista. arsenals kaptein har vært en bærebjelke for en klubb som kjemper om sin første ligatittel på 20 år. de øvrige nominerte var cole palmer (chelsea), declan rice (arsenal), alexander isak (newcastle), virgil van dijk (liverpool) og ollie watkins (aston villa). (ntb/nrk)

  Mbappé mister PSGs toppkamp – sliter med skade

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:13.26)
  kylian mbappé sliter med lårsmerter og spiller ikke paris saint-germains serieoppgjør borte mot nice i kveld. spissen er ut av troppen og reiser ikke sørover til rivieraen. psg er allerede seriemester og avslutter ligue 1-sesongen mot metz søndag. mbappé bekreftet nylig at han forlater hovedstadsklubben. det var en dårlig skjult hemmelighet. sist helg scoret mbappé sitt 27. ligamål for sesongen da psg tapte det som var hans siste hjemmekamp for laget. ingen har flere nettkjenninger i frankrike denne sesongen. paris saint-germain stiller også uten ousmane dembélé i onsdagens hengekamp. nice er nummer fem på tabellen og kan fortsatt kvalifisere seg for champions league. (ntb)

  14 utøvere klare for OL i Paris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mai 2024 KL:10.06)
  olympiatoppen har tatt ut den første gruppen med utøvere som skal til ol og paralympics i paris i sommer. ilden tennes i paris 26. juli, og det er ventet at norge sender en stor tropp til frankrike. tirsdag presenterte toppidrettssjef tore øvrebø de første utøverne som kan begynne å pakke ol-bagen. blant dem er bryteren grace bullen og vektløfteren solfrid koanda. vraket rørvik det har vært knyttet stor spenning til uttaket i roing. tre kvinner har kjempet om to plasser i dobbeltsculleren: thea helseth, inger seim kavlie og jenny marie rørvik. valget falt på de to førstnevnte. også lars martin benske og ask jarl tjøm er bekreftet klare. i seiling er en kvintett klar for paris-lekene: line flem høst, mina mobekk, hermann tomasgaard, marie rønningen og helene næss. taekwondoutøveren richard ordemann er også uttatt. til paralympics er det foreløpig roer birgit skarstein og svømmer fredrik solberg som er tatt ut. neste uttak er planlagt 4. juni. både kvinne- og herrelandslaget i håndball er klare, og troppen annonseres i juli, og flere friidrettsstjerner har også tatt ol-kravet. norge har også sikret seg kvoteplasser i skyting. – vi tar ut en liten gruppe utøvere i det første uttaket, og alt skjer i tett dialog med særforbundene. dette er utøvere som har tatt kvoteplasser og dokumentert form eller prestasjonsnivå, sier toppidrettssjefen. (ntb)  bekreftet: trener eirik horneland forlenget kontrakten med brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:15.08)
  Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler. Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler. – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen. – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til. Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026. – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland. Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef. – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland. 49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag. (©NTB)

  bekreftet: nottingham fikk poengtrekk-anke avslått – smell i nedrykksstriden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:12.27)
  Premier League-klubben Nottingham Forest nådde ikke fram med sin anke knyttet til de fire minuspoengene klubben er ilagt for økonomiske regelbrudd. Det opplyser Premier League. Velrenommerte The Athletic skrev tidligere tirsdag om utfallet av ankebehandlingen. Avslaget kan potensielt få store konsekvenser for nedrykkskampen i den engelske toppdivisjonen. Anken skal ha blitt behandlet i kjølvannet av en høring 24. april. Utfallet ble angivelig å opprettholde straffen. Nottingham ble i mars ilagt fire poeng trekk av en uavhengig kommisjon. Bakgrunnen var brudd på Premier Leagues regler for lønnsomhet og bærekraft. Klubben kunne angivelig ha blitt trukket seks poeng, men endte med fire som følge av at klubben vedkjente forholdet og samarbeidet godt med kommisjonen i etterforskningen. Med to kamper igjen av sesongen ligger Forest på plassen over nedrykksstreken. Luton under streken er tre poeng bak. (NTB)

  Ny skadesmell for kriserammede LSK – midtbanespiller operert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. mai 2024 KL:10.07)
  lsk kvinner må klare seg uten finske emma peuhkurinen i flere måneder som følge av en kneskade. det opplyser klubben selv i egne kanaler. peuhkurinen pådro seg kneskaden på trening i forrige uke. hun er ikke aktuell for spill før etter sommeren. – emma skadet dessverre kneet sitt under en trening på slutten av forrige uke. etter undersøkelser, ble det bekreftet en meniskskade, som ble operert mandag denne uken. emma blir først å se tilbake på fotballbanen på høstparten av sesongen 2024, sier medisinsk ansvarlig simen gilje bergan i en uttalelse. nylig mistet lsk kvinner også den svenske angriperen amanda johnsson haahr til skade. hun ble skadd i toppserieoppgjøret mot lyn. undersøkelser i etterkant viste at 28-åringen står foran en lengre periode på sidelinjen. lsk opplyste nylig at klubben er i økonomisk krise og gjør umiddelbare tiltak. alle ansatte som ikke er spillere, er delvis permittert. lsk har uttalt at «det handler om klubbens videre eksistens». (ntb)


  Trener ble feilkoblet til Liverpool: – Det var en feil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:14.31)
  sporting cp sin trener rúben amorim var lenge ansett som den fremste kandidaten til å overta liverpool etter jürgen klopp. denne uken ble de bekreftet at amorim dro til england, ifølge the athletic. riktig nok var det en annen engelsk klubb portugiseren hadde vært i samtaler med. – la oss få elefanten ut av rommet, sa amorim på lørdagens pressekonferanse, gjengitt av den portugisiske avisen record. suksesstreneren forteller at klubben visste om turen til england, men at det skulle vært en hemmelighet. for det var nemlig west ham den portugisiske treneren var i samtaler med, og ikke liverpool som først antatt.

  Norges cheerleadere nest best i verden: – En utrolig VM-dag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:11.43)
  fredag var de de norske seniorlagene i aksjon i vm i cheerleading i orlando, usa, og de leverte en rekke flotte prestasjoner. norge sikret seg sølvmedalje i en av de gjeveste kategoriene, og fikk igjen bekreftet sin posisjon som en sterk nasjon innen sporten. – for en utrolig vm-dag vi har hatt! våre seniorlag har virkelig vist hva norsk cheerleading står for, sier thomas kejser-lervik, leder av norges amerikanske idretters forbund. etter at de norske juniorlagene torsdag sikret seg sølv og to bronsemedaljer, var det seniorenes tur til å skinne på fredag. norges lag leverte også veldig sterkt her. ­– med sterk innsats og lagånd viste våre utøvere at de er å regne med på verdensscenen. resultatet markerer en betydelig prestasjon, og vi ser frem til å bygge videre på dette og fortsette å utvikle sporten i norge.

  Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:21.55)
  arne slot blir etter alt å dømme arvtakeren til jürgen klopp som liverpool-manager. ifølge flere medier har feyenoord gått med på å slippe ham. det skjer etter at slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til liverpool. – jeg vil gjerne til liverpool. nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. jeg er veldig trygg på det, sa slot til espn. nå melder flere medier, blant dem the athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. også nederlandske medier hevder at slot nærmer seg liverpool-jobben. liverpool har vært på managerjakt siden klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten. i nederland er 45-årige slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. han ledet i fjor feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen. slot tok for to år siden rotterdam-laget til finalen i serieligaen. han leverte også sterke resultater som az alkmaar-trener. (ntb)

  Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:13.49)
  jürgen klopp uttaler seg veldig positvt om arne slot, som er i detaljer om å bli liverpools nye manager. tidligere denne uken tok klubbens jakt på klopps erstatter en klar vending. slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet feyenoord-treneren at han er i samtaler med liverpool. på fredagens pressekonferanse fikk klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det. – jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. en god trener og en fin fyr. hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier klopp. – det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende liverpool-manageren. (ntb)

  Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:10.44)
  den tyske formel 1-stjernen nico hülkenberg kjører sin siste sesong for haas. det bekreftet laget fredag formiddag. «haas og nico hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på x. tyskeren er inne i sin andre sesong for haas. tidligere har han kjørt for lag som williams, sauber, renault og aston martin. 36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et formel 1-løp. totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren. så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. hans beste resultat i år er en 9.-plass fra australias grand prix. (ntb)

  Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:08.09)
  chelseas enzo fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider. argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen. 23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

  Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. april 2024 KL:18.44)
  det internasjonale fotballforbundet (fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet saudi aramco ut 2027. den fire år lange avtalen skal innebære at saudi aramco blir en fifa-partner i turneringer som vm for menn i 2026 og vm for kvinner i 2027. noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået ap er det den største avtalen fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi. avtalen har vært ventet siden i fjor høst. da ble saudi-arabia bekreftet som arrangørland til fotball-vm for menn i 2034. – dette partnerskapet vil hjelpe fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier fifa-president gianni infantino i en uttalelse. oljestaten saudi-arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport. idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. saudi-arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking. statseide aramco eier laget al-qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen dammam hvor det skal spilles kamper i asian cup om tre år. trolig også i vm i 2034. – gjennom dette partnerskapet med fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier aramco-president amin h. nasser. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »