Hovedsiden

Liten annonse
  Nominert til europeisk friidrettspris

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:17.17)
  både håvard bentdal ingvaldsen (21) og markus rooth (21) er nominert til prisen «rising star» av det europeiske friidrettsforbundet. prisen deles ut til årets unge friidrettsutøver på kontinentet. ingvaldsen ble mester i u23-em, kom på 6. plass i vm og hevdet seg i toppen i diamond league flere ganger. rooth ble vant u-23-em i mangekamp, kom på 8. plass i vm og tidenes fjerde beste u-23-utøver i europa.


  AIU anker frikjennelsen – vil ha Amusan straffet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 18. september 2023 KL:20.03)
  tobi amusan (26) var rørt til tårer etter å ha avsluttet en vanskelig sesong med seier på 100 meter hekk i diamond league-finalen i eugene søndag kveld. men problemene er ikke over for verdensrekordholderen. 19. juli fortalte amusan at hun var blitt tiltalt for å ha ha brutt meldeplikten tre ganger i løpet av 12 måneder, et brudd på dopingbestemmelsene som normalt fører til utestengelse. 17. august konkluderte imidlertid disiplinærutvalget med at amusan ikke hadde gjort seg skyldig i regelbruddene hun var anklaget for. hun kunne dermed delta i vm i budapest, der den regjerende verdensmesteren måtte ta til takke med en sjetteplass. mandag viste det seg at søndagens gledestårer kanskje kom for tidlig. aiu, den uavhengige organisasjonen som behandler dopingsaker for det internasjonale friidrettsforbundet, anker nemlig avgjørelsen om at amusan ikke har brutt dopinregelen til idrettens voldgiftsrett (cas).


  Verdensmester Richardson bare nummer fire

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:22.46)
  sha´carri richardson skulle forsvare posisjonen som vm-vinner på 100-meter under diamond league-finalen i eugene. men i mål var hun bare nummer fire med tiden 10.80. på startstreken sto også regjerende ol-mester elaine thompson-herah og sherika jackson, vm-vinneren på 200 meter. det var duellen mellom jackson og richardson det var knyttet størst spenning til. og i den duellen var jamaikanske sherika jackson klart best. hun vant løpet med 10.70. – en meget prestisjetung seier for steinansiktet sherika jakcson., sier nrk-kommentator jann post. etter seieren brøt «steinansiktet» jackson ut i en rekke jubelhyl.

  Ny supertid av Kipyegon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 16. september 2023 KL:22.00)
  kenyanske faith kipyegon kjempet for å sette verdensrekord på 1500-meteren i diamond league-finalen i eugene lørdag. hun lå bra an 200 meter før mål, men det krevde at hun løp 27,8 den siste halve runden. til slutt klarte hun ikke å løpe under 3.50 og var rundt halvannet sekund bak rekorden i mål. sluttiden ble 3.50,72. – jeg skjønner nesten ikke hvor hun tar det fra, sier nrk-ekspert vebjørn rodal om hvordan den kenyanske stjernen presterer så godt gjennom hele sesongen. den kenyanske løperen var overlegen og måtte løpe ensom i front gjennom avslutningen av løpet.
  Ingebrigtsen dobler i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:06.17)
  jakob ingebrigtsen hviler ikke på tampen av en lang sesong. kommende helg er det finale i diamond league, og natt til tirsdag bekreftet arrangøren at nordmannen stiller i to distanser. lørdag løper ingebrigtsen «bowerman mile» - en engelsk mil. dagen etter står 3000 meter på programmet. 22-åringen er foreløpig den eneste som dobler i diamond league-finalen. bare de beste i hver øvelse gjennom sesongen får lov til å løpe finalen. ingebrigtsen var ikke automatisk kvalifisert til 3000 meter - som ikke er en tradisjonell diamond league-øvelse - men er trolig blitt tildelt et «wild card» av arrangøren. forrige helg løp sandnesløperen inn til ny verdensrekord på 2000 meter 4.43,13 i brussel.

  vg: ingvaldsen mister diamond league-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:23.09)
  håvard bentdal ingvaldsen har blitt syk og blir ikke å se på 400 meter i diamond league-finalen i eugene kommende helg, skriver vg. ingvaldsen leverte et sterkt løp som ga 3.-plass på 400 meter i diamond league-stevnet i brussel fredag. mor og trener mari ann bentdal opplyser til vg at sønnen våknet med sykdom søndag og at han må stå over finalen i eugene. en mer problematisk hjemreise enn planlagt var en faktor, skriver avisen. ingvaldsen løp inn til 45,07 i brussel og ble slått bare av rusheen mcdonald fra jamaica (44,84) og alexander ogando fra den dominikanske republikk (44,93). han hadde flere sterke løpere bak seg og kunne notere nok en imponerende plassering i sin gjennombruddssesong. for en drøy uke siden vant han 400 meter i diamond league-stevnet i zürich. i vm ble han nummer seks. (ntb)  ingebrigtsens overmann dropper diamond league-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:20.45)
  jakob ingebrigtsen måtte se seg slått av josh kerr i 1500-meterfinalen i vm. nå er det klart at han ikke får sjansen til å ta revansje i diamond lerague-finalen i eugene neste helg. – det blir ingen diamond league-finale. det er synd, sier kerr i et intervju publisert av citrus mag etter å ha vunnet gateløpet the fifth avenue mile i new york søndag. – jeg er ganske nedbrutt nå. jeg var ganske nedbrutt etter zürich. jeg dro hardt i front der, og det var et tøft løp. nå er det på tide å lytte til kroppen og gi den hvile, sier verdensmesteren. kerr måtte nemlig se seg slått av yared nuguse i diamond league-stevnet i zürich, der jakob ingebrigtsen ikke deltok.

  Rekordløp av Henrik Ingebrigtsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:19.13)
  henrik ingebrigtsen satte personlig rekord med 7.34,80 da han ble nummer to på 3000-meteren i boris hanzekovic memorial-stevnet i zagreb søndag kveld. stevnet inngår i continental tour gold, som er nivået under diamond league. 32-åringen hadde en personlig rekord på 7.36,85 fra 2019, og forbedret seg altså med over to sekunder. tidligere i sesongen satte han også personlig rekord på 5000-meter. dermed viser den eldste av løperbrødrene fra sandnes at han er på full fart tilbake etter å ha vært forfulgt av skader i flere år.
  Tuv Myhre brøt 10 000-meteren før løpet var halvveis

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. september 2023 KL:19.46)
  magnus tuv myhre måtte bryte 10 000-meteren i diamond league-stevnet i brüssel. – så ikke komfortabel ut der. tok sjansen på en råsterk åpning og så er det over og ut, sier nrks kommentator jann post. en hard åpning og nærmere 30 grader i den belgiske hovedstaden gjorde at løpet sluttet før det var over for 23-åringen. – det gikk for så vidt helt greit synes jeg, frem til 3000 og så bare … det kokte kanskje litt over. det ble for hard åpning og for varmt rett og slett. det var liksom ikke helt planen å løpe en 10 000-meter i 30 grader. det er sånn det er, sier myhre til nrk. normannen brøt før løpet var halvveis ferdig. – hvordan kjentes kroppen da du brøt? – jeg var jo kokt allerede, i hodet og kroppen. det blir for varmt når jeg har persen min fra to grader i april. 23-åringen tror det ville gått sakte mot slutten dersom han skulle tvunget seg igjennom resten av løpet. valget om å bryte var ikke enkelt. – det er klart det føles litt dritt å bryte et løp selvfølgelig. men det er jo sånn at hadde jeg fullført en hel 10 000, så hadde restitusjonstiden vært ganske lang, spesielt når det går så tungt. sånn er det. får prøve å komme sterkere tilbake, sier myhre.

  sprintkongen har ombestemt seg – løper likevel diamond league-finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. september 2023 KL:12.50)
  noah lyles gjorde rent bord og ble vm-konge i budapest. nå gjør han helomvending og stiller likevel under diamond league-finalen på hjemmebane i eugene. lyles suste inn til gull på både 100 og 200 meter under vm i ungarn nylig. i tillegg bidro han til amerikansk gull på den korte stafetten over 4 x 100 meter. gullet på 200 meter var hans tredje på rad i et vm. i forrige uke kunngjorde 26-åringen at han avslutter sesongen, men den planen hadde åpenbart ikke lang levetid. nå planlegger han likevel å løpe i diamond league-avslutningen i eugene 16. og 17. september. «vet dere hva … jeg har kanskje én100 meter til i år», skriver lyles på x, tidligere kjent som twitter. deretter bekrefter vm-kongen at han kommer til start i storstevnet på hjemmebane. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »