Hovedsiden

Liten annonse

  Uefa nedsetter ekspertpanel – skal utrede kneskader hos kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. desember 2023 KL:18.43)
  de siste årene har kvinnefotballen slitt stort med alvorlige kneskader. det europeiske fotballforbundet (uefa) henter inn eksperter i jakten på svar. ekspertpanelet har utformet et spørreskjema som nå går ut til klubbene. der skal de innhente informasjon før de går i gang med jobben. – å adressere den hyppige forekomsten av korsbåndsskader i kvinnefotball er avgjørende for utøvernes helse og for å fremme sporten, sier zoran bahtijarevic. han er leder for den medisinske avdelingen i uefa. nylig ble landslagsprofil mimmi löfwenius korsbåndsskadd. vålerenga-spilleren er ventet å miste ett helt år med fotball. også i fjor var 29-åringen ute med en lignende skade. flere spillere, blant andre england-stjernene leah williamson og beth mead, gikk glipp av verdensmesterskapet for kvinner tidligere i år på grunn av alvorlige kneskader. utpekingen av et ekspertpanel er en del av en større kampanje knyttet til bevisstgjøring av korsbåndsskader i kvinnefotballen. den skal starte til sommeren neste år. (ntb)

  Håndballens farao

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. desember 2023 KL:17.46)
  den omstridte håndballpresidenten har regjert i snart et kvart århundre. nå skryter han av fremgangsmåter som eksperter rister på hodet av.

  Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent
  eksperter | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: google lanserer chatgpt-utfordrer: – slår menneskelige eksperter | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:09.23)
  den nybakte mammaen silje solberg-østhassel danner norges keepertrio sammen med marie davidsen og olivia lykke nygaard i håndball-vm. det kommer fram i en pressemelding fra norges håndballforbund. keepertrioen reiser til stavanger, hvor norge spiller sine innledende kamper i håndball-vm. katrine lunde deltok også på samlingen på hamar og lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. solberg-østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. hun startet mot island i norges 31-21-seieren i deres andre vm-test. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde. norge starter vm mot grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot østerrike (fredag) og sør-korea (søndag). dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »