Hovedsiden

Liten annonse
  Enighet mellom Michelsen og KBK

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:17.57)
  kristiansund ballklubb og christian michelsen er blitt enige om vilkårene for en fratredelsesavtale. – avtalen går ut på at michelsen løses fra sin lojalitetsplikt fra dags dato. han ble fritatt for arbeidsplikt fra og med 25. august. de øvrige betingelsene i avtalen vil ikke bli kommentert av partene eller mekler, står det. michelsen måtte i august gå etter nesten ti år som kbk-trener. han hyret inn mette yvonne larsen som advokat og truet med å trekke klubben inn for retten. – om ikke kristiansund betaler michelsen ut av kontrakten, har vi ikke noe annet valg enn å gå til retten, sa larsen da til vg i september. kristiansund deltar i opprykkskvalifiseringen og spiller søndag borte mot kongsvinger om retten til å møte laget som ender tredje sist i eliteserien. (©ntb)

  Adressa: Rosenborg-spelarane tek frivilleg lønskutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:15.06)
  rosenborg-spelarane kuttar totalt ein million av eiga lønn, det melder adresseavisa. rosenborg slit tungt økonomisk. no har spalargruppa sagt ja til å seie frå seg løn for å bidra til de finansielle kutta som må gjerast. det bekrefter markus henriksen til adresseavisen. han fortel til lokalavisa at den totale lønsreduksjonen spelargruppa har sagt ja til ligg på i overkant av en million kroner. på eit allmøte tidligere denne veka vart det opplyst at økonomien til rbk er så gale at klubben må kutte personalkostnadar og seie opp tilsette. trønderklubben må fjerne opp mot ti stillinger. i tillegg må alle i administrasjonen med inntekt på over 6g (6 x grunnbeløpet i folketrygden) gå ned 10 prosent i lønn. en slik inntekt tilsvarer i år beløp som er over 711.720 kroner. – dette er veldig alvorlig, og noe vi har jobbet veldig hardt for å unngå. men vi ser dessverre at det ikke er noen vei utenom, sa rosenborgs daglig leder tore børseth berdal til adressa. rosenborg lider økonomisk av at klubben ikke har spilt gruppespill i europa siden høsten 2019. den har heller ikke vunnet verken eliteserien eller cupen de siste fem sesongene. fra før er det kjent at rbk går inn i det kommende overgangsvinduet med en føring om at spillere må selges før nye kjøpes inn. klubben har tidligere uttalt at likviditeten er utfordrende.

  Storhamar på tabelltopp – scoret tosifret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:21.13)
  storhamar dundret på i 11-3-kampen borte mot lørenskog og er tilbake som tetlaget i eliteserien ishockey. gjestene styrte inn fem scoringer i midtperioden etter å ha tatt pause med en 2-0-ledelse. andreas martinsen og peter quenneville ble begge tomålsscorere for storhamar. lagets øvrige mål ble satt inn av eirik salsten, jacob lundell noer, samuel solem, martin rønnild, sverre rønningen, marcus bryhnisveen og sander hurrød. storhamar er i kjempeform om dagen. klubben har kun tapt én gang på sine 18 siste seriekamper. nederlaget kom borte mot vålerenga 4. november. etter 21 runder er storhamar foran vif på innbyrdes oppgjør. begge står på 54 poeng. det er sju poeng ned til tabelltreer og regjerende mester stavanger oilers, som har én kamp mindre spilt. målrikt ble det også da sparta knuste ringerike 9-2 på borteis. også de fant nettet fem ganger i løpet av kampens andre periode. frisk asker fikk med seg 7-3 fra møtet med lillehammer, mens stjernen snudde til 2-1 borte mot ligajumboen comet halden i torsdagens østfoldderby. (ntb)


  Ingen medaljeseremonier etter helgens serieavslutning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:18.46)
  brann, tromsø og viking spiller om medaljene bak mester bodø/glimt i eliteserien. lagene som lykkes i siste runde, får dem ikke delt ut etter kampslutt. det skriver bergensavisen. norges fotballforbund besluttet for flere år siden at det kun skulle være medaljeseremoni for gullvinneren, men det har ikke alltid vært praktisert. – vi har ikke klart å implementere dette 100 prosent, erkjenner nffs konkurransedirektør nils fisketjønn overfor ba. brann spiller søndag borte mot strømsgodset i drammen. laget ligger best an til å bli årets tabelltoer, men sølvet blir ikke delt ut på marienlyst. – sølvmedaljene er allerede i bergen, forteller fisketjønn. skulle det bli bronse på brann, må de få disse medaljene tilsendt. før siste runde har bergensklubben ett poeng ned til tromsø og tre poeng til viking.

  Kristiansund vant etter straffespark - eliteseriedrømmen lever

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:21.51)
  kvalifiseringskampen mellom kristiansund og bryne måtte avgjøres på straffer. der ble kbk-keeper sean mcdermott den store helten. målvakten ble byttet inn like før ekstraomgangene var ferdig og vartet opp med å redde en straffe i straffesparkkonkurransen som kbk vant 4-2. det var til slutt dan peter ulvestad som satte den avgjørende straffen som sendte nordmøringene videre. kristiansund møter kongsvinger på søndag i det som blir den siste kvalifiseringskampen før en playoff-finale mot eliteserien-motstand.


  Kristiansund-Bryne blir ikke flyttet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:19.22)
  kvalifiseringskampen mellom kristiansund og bryne går som planlagt på nordmøre stadion onsdag. det er klart etter en befaring av banen, melder tv 2. kanalen får det bekreftet av kbks daglig leder kjetil thorsen. oppgjøret er en del av kvalifiseringen til eliteserien. bryne fikk i helgen walkover etter at kampen mot start aldri ble spilt. årsaken var at start for å spare penger ikke hadde skrudd på undervarmen, og det gjorde banen i kristiansand for hard å spille på. kbk har slitt med å få undervarmen til å fungere under hele banen, men det fører ikke til flytting av onsdagens kamp. underlaget ble godkjent av kampdommer marius lien kvelden før avspark. – dette var godt for oss. da får vi hjemmepublikum i ryggen. dette var det alle ønsket, og nå ser vi fram til å ha fokus kun på kampen, sier kristiansund-trener amund skiri til tv 2. tidligere tirsdag skrev tidens krav at kristiansund har jobbet på spreng for å få kunstgresset klart i tide.


  Fotballprofilen Rune Almenning Jarstein legger opp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:09.16)
  den mangeårige landslagskeeperen rune almenning jarstein avslutter fotballkarrieren. det opplyser han i et innlegg på instagram tirsdag. veteranen har spilt for odd, rosenborg og viking i norsk fotball. i perioden til 2014 til 2023 spilte han hertha berlin. oppholdet i den tyske klubben endte imidlertid i en langvarig arbeidstvist. «dette var ikke en enkel beslutning å ta, og ikke det jeg egentlig ville. men etter to vanskelige år, tror jeg at å legge opp er det rette å gjøre. jeg elsker fotballen så mye», skriver jarstein. «å ha privilegiet av å spille med og mot så mange fantastiske spillere i stadioner som i eliteserien, bundesliga og med landslaget, var utenfor mine villeste drømmer. jeg har mange gode minner jeg aldri vil glemme», legger han til. jarstein har spilt 72 landskamper for norge. nå er det bekreftet at 39-åringen gir seg.
  Godset stoppet Nypan – tok NM-tittelen for G19-lag
  eliteserien kan bli flyttet | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: mer banetrøbbel: kvalifiseringskamp til eliteserien kan bli flyttet | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:21.19)
  rosenborg stilte med stjerneskuddet sverre nypan i g19-finalen mot strømsgodset, men det holdt ikke til nm-gull. godset vant 4-3 etter ekstraomganger. marko farji ble matchvinner etter en strålende opprulling i det 107. minutt. inne i boksen styrte han kontant inn en ball fra høyre. indreløperen sto også bak godets 3-2-scoring etter en drøy time. da dro farji seg innover i banen og fyrte av et skudd på kanten av 16-meteren. ballen fikk en perfekt skru og havnet i lengste kryss. rosenborgs tomålsscorer tobias solheim dahl tvang fram ekstraomganger (2 x 5 minutter), men det viste seg å bli til ingen nytte. det er første gang at strømsgodset vinner nm-finalen for g19. gullet kom i klubbens andre finaleforsøk og ble en slags revansj. i 2015 tapte drammenserne hele 0-6 for nettopp rbk. rosenborg jaktet på sin åttende tittel i turneringen. nypan var med fra start, men en av eliteseriens største talenter kunne ikke redde laget fra nederlag på sarpsborg stadion. 16-årige nypan har vært i seniorlagets startellever i alle de 14 siste ligakampene han har vært tilgjengelige i.(ntb)

  Fredrikstad-trener dømt til 30 dagers betinget fengsel på Færøyene: – Svært lei meg
  eliteserien kan bli flyttet | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: mer banetrøbbel: kvalifiseringskamp til eliteserien kan bli flyttet | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:08.37)
  fredrikstad-trener mikkjal thomassen er dømt til 30 dagers betinget fengsel etter at han skal ha truet en fotballspiller under en bytur på færøyene i fjor. den færøyske kringkasteren kringvarp føroya meldte om dommen onsdag kveld. fredriksstad blad var først til å skrive om saken i norge. ettersom fengselsdommen er betinget, slipper thomassen å sone, men han er også dømt til 30 dagers samfunnsstraff. – jeg er svært lei meg for det som skjedde. jeg aksepterer straffen og er glad for å kunne avslutte saken, slik at jeg og min familie kan legge dette bak oss, skriver thomassen i en melding til fredriksstad blad. ifølge fredriksstad blad mener retten at det er bevist at treneren skal ha sagt følgende til vikingur-spilleren mens han slo han i brystet: – jeg skal knuse beina dine, ødelegge fotballkarrieren din og ødelegge din sivile karriere. da hendelsen skjedde skal allerede ffk ha vært i dialog om å ansette thomassen som ny trener. siden han klubben fulgt saken tett. – vi har vært selvfølgelig kjent denne saken siden før vi ansatte ham. dommen vil ikke påvirke vårt forhold til mikkjal eller hans arbeid i ffk, sier sportssjef joacim heier til lokalavisen. thomassen ledet fredrikstad til opprykk til eliteserien allerede i sin første sesong i klubben. (ntb)

  Opprykksdrømmen lever for Lyn – snudde kvaliken mot Tromsdalen
  eliteserien kan bli flyttet | Skrevet av NRK - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: mer banetrøbbel: kvalifiseringskamp til eliteserien kan bli flyttet | Skrevet av NRK - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:16.57)
  lyn gjorde jobben i returoppgjøret mot tromsdalen, og vant 3-2 sammenlagt i opprykkskvalifiseringen til 1. divisjon. dermed kan oslo-klubben fortsatt sikre seg plass på nivå to neste sesong. da må lyn slå hødd over to kamper. de spilles 26. november og 2. desember. sunnmørslaget endte tredje sist i årets 1. divisjon. tromsdalen rykket ned fra 1. divisjon i 2019 og må belage seg på et nytt år på nivå tre i norsk fotball etter søndagens nederlag. tromsø-laget ledet 2-1 etter den første kvalikkampen mot lyn. hovedstadslaget fikk imidlertid en pangåpning på returoppgjøret med scoring allerede etter ett minutt. anders bjørntvedt olsen scoret målet for lyn. fem minutter før hvilen doblet samme mann ledelsen for oslo-laget. olsen fikk en enkel jobb med å pirke ballen i mål etter glimrende angrepsfotball. lyn rykket ned fra eliteserien i 2009, og året etter gikk eliteklubben konkurs. det førte til et breddeliv på nivå fem (4. divisjon). siden har lyn-miljøet jobbet for å ta seg oppover igjen. denne sesongen røk imidlertid direkte opprykk i siste serierunde da lyn manglet én scoring. egersund tok førsteplassen i avdeling to på bedre målforskjell. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »