Hovedsiden

Liten annonse
  FA opprettet disiplinærsak mot Paquetá for kampfiksing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 23. mai 2024 KL:18.25)
  englands fotballforbund (fa) har opprettet disiplinærsak mot west ham-spiller lucas paquetá, som er anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed. brasilianeren skal ha pådratt seg gule kort med vilje. fa peker på hans atferd i premier league-kamper mot leicester i november 2022, aston villa i mars 2023, leeds i mai 2023 og bournemouth i august 2023. i tillegg skal han ha forbrutt seg mot gamblingreglementet ved ytterligere to anledninger. anklagene mot paquetá ble kjent i august i fjor. han ble avhørt av fa i september og ga etterforskerne tilgang til mobiltelefonen. forbundets gransking av spilleren ble foranlediget av mistenkelige spillmønstre rundt hans gule kort for å dytte bournemouth-spiller ilja zabarnji i sluttminuttene av en 1-1-kamp i serieåpningen i fjor høst. paquetá har frist til 3. juni med å svare på anklagene. på instagram publiserte han allerede torsdag en benektelse. – jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at fa har valgt å opprette disiplinærsak, skriver han. – i ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn. west ham bekrefter i en uttalelse at det er opprettet disiplinærsak mot paquetá og legger til at klubben vil støtte spilleren i hans forsøk på å bevise sin uskyld. (ntb)

  Premier League-sjefen før VAR-avstemning: – Har forståelse for at det er noe frustrasjon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 20. mai 2024 KL:09.16)
  var-debatten har fortsatt å rase i den engelske toppdivisjonen denne sesongen. premier league-sjef richard masters kan forstå hvorfor enkelte er frustrerte. det fortalte ham i et intervju med tnt sports etter søndagens serieavslutning i england. – klubbene har rett til å ta initiativ til en diskusjon, og vi skal diskutere det om ikke lenge. da skal det også være en avstemning, sa masters. videre var han klar på at han forstår enkeltes vrede knyttet til videoverktøyet. – vi har forståelse for at det er noe frustrasjon ved det, men vårt utgangspunkt er at vi ønsker å beholde og forbedre det. vi ønsker å gjøre det mer effektivt og transparent. vi kan dra fordel av at det blir mer nøyaktig, og det blir det mest rettferdige utfallet som overhodet mulig. andelen korrekte utfall av de store avgjørelsene har steget fra 83 til 96 prosent, fortsatte masters. for få dager siden meldte the athletic at wolverhampton har fremmet et forslag om å skrote var fra den engelske toppdivisjonen. det skal stemmes over på årsmøtet 6. juni. det kreves minst 14 ja-stemmer for at forslaget skal vedtas. – fotballen omfavner teknologien, og vi trenger litt mer tid til å få ting rett. var må forbedres, men vi ønsker å beholde det, avsluttet masters. var ble innført i premier league i forkant av 2019/2020-sesongen. (©ntb)

  Formel 3: Mer trøbbel for Stenshorne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:10.59)
  martinius stenshorne (18) sto igjen på start og ble bare nummer 22 i lørdagens formel 3-sprint på imola-banen i italia. den norske unggutten kom ikke i gang da starten gikk. det ga sisteplass i feltet med 27 biler, og der ble stenshorne værende de første rundene. han klatret noen hakk utover i løpet. i alt ble det kjørt 18 runder. noel león fra mexico vant sprinten foran tyske oliver goethe. fredag skuffet stenshorne ved å bli nummer 18 i kvalifiseringen. han var i mål på 20.-plass, men gjorde et lite byks etter at førere foran ham ble straffet for regelbrudd. i slutten av mars knallet stenshorne til med seier i sprintløpet i australske melbourne. torsdag ble det kjent at 18-åringen er klar for juniorprogrammet til formel 1-laget mclaren. noen timer senere kom nyheten om at han nektes å kjøre løpshelgen på silverstone-banen i england i sommer. det internasjonale bilsportforbundet (fia) slo ned på stenshornes deltakelse i et gb3-løp på silverstone i april. det er en konkurranse som minner om formel 3, og ifølge regelverket skulle tenåringen ha søkt om tillatelse. hitech-laget har anket avgjørelsen. (©ntb)

  Disse lagene er CL-klare - Aston Villa tilbake

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:08.17)
  over halvparten av neste sesongs champions league-felt er fylt opp. flere overraskelser er med fra de største ligaene. tirsdag løste aston villa billett til verdens gjeveste klubbturnering. 21 av 36 plasser er booket. – dette var drømmen vår da sesongen startet. jeg er veldig, veldig glad og stolt på vegne av supporterne og spillerne, sa villa-manager unai emery etter at laget hans var sikret å bli nummer fire i premier league. det ble klart da tabellfemmer tottenham avga poeng i 0-2-tapet for manchester city. til høsten blir aston villa å se i den gjeveste europacupen for første gang siden birmingham-klubben røk ut som tittelforsvarer i 1983. i champions league-æraen stiller villa som debutant. det samme gjør italienske bologna og girona fra spania. før sesongen ville en slik trio gitt skyhøy odds. england får kun fire plasser som tidligere år, mens tysk bundesliga og italiensk serie a er garantert fem deltakere. antallet kan øke til seks for begge om dette slår til: * borussia dortmund slår real madrid i cl-finalen 1. juni. da slippes eintracht frankfurt til som bundesligas sjette beste lag. * atalanta ender som nummer fem i serie a og slår leverkusen i europaligafinalen 22. mai. da økes italias kvote til seks plasser. bundesliga og serie a får begge en ekstra cl-plass fordi de samlet sett presterte best i europacupene denne sesongen. premier league lå lenge i topp to, men falt ut etter en svak utslagsfase. bonusplassene blir lagt på til slutt. det er årsaken til at to land kan få med så mange som seks lag i mesterligaen. dortmund og atalanta vil potensielt være kvalifisert på bakgrunn av hver sin finaleseier og ikke via sin plassering i hjemlig liga. ved seier til real madrid i cl-finalen går tittelholderens plass til ukrainske sjakhtar donetsk. real er allerede kvalifisert som nybakt seriemester i spania. (ntb)

  Naalsund med to målgivende da United vant sin første FA-cupfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:17.29)
  lisa naalsund bidro med to målgivende da manchester united vant fa-cupfinalen med knusende 4-0 mot tottenham. det er første gang klubben har vunnet fa-cupen på kvinnesiden. naalsund serverte først ella toone som åpnet ballet med en ellevill scoring på overtid av førsteomgang, før rachel williams og lucía garcía la på til 2- og 3-0 like etter pausen. i det 75. minutt var naalsund igjen nest sist på ballen da garcía la på til 4-0, og da virket det allerede tynnslitte håpet enda tynnere for tottenham. – tottenham faller bare helt sammen. de er så åpne, sa tidligere everton- og england-spiller izzy christiansen på bbc radio etter det fjerde målet. celin bizet ildhusøy startet kampen på benken for tottenham, og kom på like før den andre scoringen. manchester united var i sin første fa-cupfinale i fjor, mens søndagens finale var den første for tottenham.

  J17-landslaget avsluttet EM med seier over Sverige

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 11. mai 2024 KL:17.23)
  j17-landslaget scoret sitt første mål og tok sin første seier em-turneringen i sverige med 2-0 over vertsnasjonen i siste puljekamp. trener børje sørensen og hans lag fikk hard medfart i starten av mesterskapet med 0-3 for england og 0-8 mot frankrike. det var før siste puljerunde klart at frankrike og england skal spille semifinale i årets mesterskap, mens norge og sverige var ute. det norske 2007-kullet hadde slått sverige i fire av fem kamper før em-turneringen. i malmö var det norske laget igjen best og tok ledelsen etter at alice broman uheldig nikket ballen i eget mål like før pause. ti minutter før slutt doblet røa-spiller elle ulstein ledelsen med en flott avslutning. norge-keeper maria kroken (lyn) leverte en god kamp da hun stoppet flere gode svenske muligheter. med seieren tok norge tredjeplassen i puljen, mens sverige endte sist uten poeng. (ntb)

  elisabeth terland kan bli sesongens spiller i england

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:12.40)
  Elisabeth Terland har levert en strålende sesong for Brighton i engelsk fotball og kjemper nå om å bli sesongens spiller i superligaen. De åtte nominerte til den gjeve prisen ble offentliggjort fredag. Terland er i svært celebert selskap. Den norske 22-åringen har notert seg for 13 mål og én målgivende for klubblaget denne sesongen. Det plasserer henne på annenplass på toppscorerlisten i ligaen. Kun Manchester Citys Khadija Shaw (21 mål) har scoret flere. Terland har med 13 scoringer scoret imponerende 50 prosent av Brightons 26 mål. Klubben ligger på en niendeplass av tolv i serien før siste serierunde. 2023/24-sesongen er Terlands andre i Brighton siden overgangen fra Brann i 2022. Forrige sesong endte hun på sju mål. I kampen om sesongens spiller-prisen er Terland nominert sammen med Chelsea-duoen Niamh Charles og Lauren James, samt Manchester Citys Shaw og Khiara Keating, Tottenham-spiller Grace Clinton, Arsenal-spiller Lotte Wubben-Moy og Leicesters Jutta Rantala. (NTB/NRK)


  tuchel med england-flørt: – jeg elsket det
  england | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: nordmann (46) dømt til livstid for kastrering av flere menn i england | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:14.41)
  bayern münchen-manager thomas tuchel gjør alt annet enn å avvise at en retur til engelsk fotball kan være aktuelt. tuchel forlater bayern münchen-jobben etter denne sesongen. avgjørelsen ligger tilsynelatende fast selv om klubben skulle ende med å vinne finalen i champions league. en mulig retur til engelsk fotball lokker åpenbart. – jeg vil helst ikke svare på det …, men det er ingen hemmelighet at jeg elsket å være i chelsea. jeg elsket england, og jeg elsket premier league, sier den 50 år gamle tyskeren i et intervju med tnt sports. et klarere england-friere skal det godt gjøres å finne. tuchel tok chelsea til seier i champions league i 2022 før han byttet til bayern münchen. også der hadde han en kontrakt som opprinnelig strakte seg to år lenger fram i tid. tuchel fikk beskjed allerede i februar om at tiden hans i bayern münchen var over, ett år før kontrakten hans går ut i 2025. de høye herrer i den tyske klubben kunne ikke akseptere at de var helt kjørt av lasset i kampen mot årets tyske seriemesterskap. tuchel sier at den avgjørelsen er endelig, selv om utfallet skulle bli at bayern slår real madrid i semifinalen og tar seg til finale mot borussia dortmund i champions league. – det er veldig usannsynlig at jeg fortsetter i bayern münchen. vi er enige om en avtale, og initiativet om at jeg skulle slutte kom fra klubben, sier tuchel. (©ntb)
  BBC: Premier League vil innføre kostnadstak
  england | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: nordmann (46) dømt til livstid for kastrering av flere menn i england | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:17.20)
  en forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i premier league. forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag. det melder bbc. vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye pl-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer. detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket. ifølge engelske medier har premier league-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i tv-penger. formålet med begrensingen er å sikre at englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep. alle forslag på et aksjonærmøte i premier league krever et klart flertall for å bli vedtatt. minst 14 av 20 klubber må si ja. fra før har premier league innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (ntb)
  Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM
  england | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: nordmann (46) dømt til livstid for kastrering av flere menn i england | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:11.27)
  fotballdommer espen eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-em mellom seg. eskås og hans kollega jan erik engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til det europeiske fotballforbundet (uefa). eskås er norges høyest rangerte dommer. han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i u21-em. i sommer skal han dømme i ol. disse dommerne er tatt ut til em i tyskland: artur soares dias (portugal), jesús gil manzano (spania), marco guida (italia), istvan kovacs (romania), ivan kruzliak (slovakia), françois letexier (frankrike), danny makkelie (nederland), szymon marciniak (polen), halil umut meler (tyrkia), glenn nyberg (sverige), michael oliver (england), daniele orsato (italia), sandro schärer (sveits), daniel siebert (tyskland), anthony taylor (england), clément turpin (frankrike), slavko vinčić (slovenia), felix zwayer (tyskland). også facundo tello fra argentina skal dømme i em. det er en del av et samarbeid mellom uefa og det søramerikanske fotballforbundet (conmebol). (ntb)


  Juventus dømt til å betale gigantbeløp til Ronaldo
  england | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: nordmann (46) dømt til livstid for kastrering av flere menn i england | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:10.12)
  juventus må betale cristiano ronaldo 9,7 millioner euro i ubetalt lønn fra 2020/2021-sesongen. det tilsvarer 114 millioner norske kroner. det kom fram da dommen ble opplest i en italiensk rettssal onsdag kveld, ifølge nyhetsbyrået afp. ronaldo, som spilte for juventus fra 2018 til 2021, vant dermed fram med sin anke i saken som har vart i flere år. han fikk imidlertid ikke fullt så mye som han ba om. portugiseren krevde nesten det dobbelte. sommeren 2021 gjorde ronaldo overgang fra juventus til manchester united. etter et mislykket opphold i england flyttet han videre til al-nassr i saudi-arabia. juventus har nektet å kommentere saken, men har informert afp om at klubben snart vil komme med en uttalelse. ifølge det amerikanske finansmagasinet forbes var ronaldo den idrettsutøveren med høyest inntekt i 2023. lønnen hans var da estimert til 136 millioner dollar. det tilsvarer i overkant av én milliard norske kroner. juventus, som er børsnotert, ble notert med et tap på 1,5 milliarder kroner i regnskapet for 2022/2023. (©ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »