Hovedsiden

Liten annonse
  Norge fire plasser ned på Fifa-rankingen – dårligste ranking på fem år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: / 1 time og 24 minutter gammel - (torsdag 18. juli 2024 KL:10.48)
  norge faller fire plasser til 50.-plass på den nye fifa-rankingen, der det er betydelige endringer på grunn av em og copa américa. copa américa-vinner argentina beholder førsteplassen, mens europamester spania klatrer fem plasser til 3.-plass, rett bak frankrike. em-finalist england passerer brasil og belgia og inntar fjerdeplassen. norge kvalifiserte seg ikke til em-sluttspillet, fikk ikke samle poeng i mesterskapet i tyskland og falt til sin dårligste plassering på fifa-rankingen på fem år. i juli 2019 var norge også på 50.-plass. topp ti på rankingen: 1) argentina, 2) frankrike, 3) spania, 4) england, 5) brasil, 6) belgia, 7) nederland, 8) portugal, 9) colombia, 10) italia (ntb)

  The Times: Paqueta får spille mesteparten av sesongen tross kampfiksingssak

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 18. juli 2024 KL:08.35)
  lucas paquetá er beskyldt for kampfiksing av englands fotballforbund (fa). i mai opprettet fa disiplinærsak mot west ham-spilleren, der han ble anklaget for å påvirke kamper i veddemålsøyemed. brasilianeren anklages for å ha pådratt seg gule kort med vilje. men i følge the times kommer ikke disiplinærsaken til å bli avklart på en stund. den kan drøye helt til slutten av den kommende premier league-sesongen, muligens lenger. paqueta har tidligere vært sterkt linket til en overgang til manchester city, men interessen kjølnet da anklagene om kampfiksing ble kjent i juni i fjor. brasilianeren selv har benektet anklagene. det gjorde han på sin instagram-konto , like etter at fas disiplinærsak mot ham ble opprettet i mai. – jeg er ekstremt overrasket og opprørt over at fa har valgt å opprette disiplinærsak. i ni måneder har jeg samarbeidet i hvert steg av granskingen, og gitt all mulig informasjon. jeg avviser anklagene fullt ut og vil kjempe for å renvaske mitt navn, skrev paqueta. (ntb)

  Cavan Sullivan (14) fikk MLS-debuten – ble tidenes yngste spiller i ligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (torsdag 18. juli 2024 KL:07.40)
  cavan sullivan (14) ble tidenes yngste debutant i mls da philadelphia union vant 5-1 over new england revolution. jakob glesnes scoret i storseieren. glesnes la på til 2-0 etter 39 minutter av kampen, som ble spilt natt til torsdag norsk tid. den norske midtstopperen stanget ballen i nettet etter en corner. fem minutter før slutt ble det stor jubel da 14 år gamle cavan sullivan entret banen i mls for første gang. han slo freddy adu sin rekord fra 2004, som tidenes yngste debutant i mls. sullivan fikk spille sine første minutter i mls i en alder av 14 år og 293 dager gammel. det er 13 dager yngre enn da adu satte rekord i 2004. unions supertalent blir spådd en stor fremtid. sullivan skal ha en avtale om bli manchester city-spiller i 2027, når han fyller 18 år. det meldte blant andre espn da sullivan signerte kontrakt med union i mai. da kommenterte sullivan også muligheten til å bli tidenes yngste spiller i mls. – det hadde vært kult å ha min første rekord, men det betyr ikke så mye for meg. det handler ikke om hvor man starter, men hvor man ender, sa sullivan da. (ntb)  newcastle fast bestemt på å beholde england-aktuelle howe: – vi elsker ham

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (onsdag 17. juli 2024 KL:11.41)
  newcastle vil gjøre alt for å beholde den england-aktuelle treneren eddie howe. engelskmannen er den heteste kandidaten til å ta over etter gareth southgate. tirsdag ble det klart at southgate gir seg som england-trener og dermed må em-finalisten på jakt etter ny trener. howe lanseres som en sannsynlig arvtaker, men newcastle kommer til å kjempe for å beholde manageren. det forteller klubbens administrerende direktør darren eales til bbc. – vi er på en spennende reise og eddie er mannen som skal lede oss på den. vi har forpliktet oss til en langvarig avtale med ham. vi tror han er den rette mannen for newcastle. vi elsker ham, sier newcastle-direktøren. the athletic skriver at howe ikke har noen utkjøpsklausul i kontrakten han undertegnet med klubben sist sommer, men at howe mest sannsynlig ikke vil bli hindret i å ta england-jobben om han blir tilbudt den og ønsker den. englands spiller sin neste kamp 7. september mot irland i nasjonsligaen. the telegraph melder at tidligere liverpool-trener jürgen klopp ikke blir en aktuell kandidat med det første. han skal ta ett år fri fra fotballen. (ntb)

  southgate er ferdig som england-trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. juli 2024 KL:12.03)
  gareth southgate er ferdig som england-trener, det bekrefter det engelske fotballforbundet (fa) på sine hjemmesider. – som stolt engelskmann har det vært en enorm ære i mitt liv å spille for england og å være manager for england. det har betydd alt for meg, og jeg har gitt alt jeg har hatt. men det er på tide med forandring, og for et nytt kapittel, sier southgate i pressemeldingen. england tapte em-finalen mot spania for bare noen dager siden.  Spansk parade i Madrid etter EM-gullet
  england-trener: – mitt livs største ære | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: bekreftet: southgate ferdig som england-trener: – mitt livs største ære | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:22.43)
  det spanske herrelandslaget i fotball ble mandag hyllet i hovedstaden madrid etter at de tok sin fjerde em-tittel. luis de la fuentes mannskap glitret gjennom hele mesterskapet, og det spanske stjernegalleriet gikk seirende ut av samtlige sju kamper. finaletriumfen mot england var spanjolenes 19. seier på 22 kamper under ledelse av de la fuente. siden 0-2-tapet mot skottland i mars i fjor har spania bare tapt én landskamp. – det er så mye glede og stolthet i dette laget nå. vi nyter virkelig dette øyeblikket. jeg er så glad på landets vegne. jeg håper alle kjenner på den samme stoltheten som vi gjør nå, sa de la fuente etter seieren mot england. flere eksperter hevet øyenbrynene da forbundsmannen de la fuente ble hentet inn som ny landslagssjef. han hadde vært trener for ulike aldersbestemte landslag i nesten ti år før han fikk toppjobben i 2022. siden den gang har han fått det spanske landslaget til å funke etter tolv år uten mesterskapssuksess. – jeg visste at spillerne trodde på meg. i halvannet år har de vært ufeilbarlige. denne gruppen med spillere kan fortsette å vokse. de går ikke lei av å konkurrere. fra første dag har de ønsket å gjøre folk stolte. vi har vært trofaste mot en idé som spillerne har forstått til perfeksjon, fortsatte landslagssjefen. (ntb)


  Knepent tap for G19-landslaget i EM-åpningen
  england-trener: – mitt livs største ære | Skrevet av Aftenposten - innenriks' title='Les mer detaljer om artikkelen: bekreftet: southgate ferdig som england-trener: – mitt livs største ære | Skrevet av Aftenposten - innenriks'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:18.23)
  det norske g19-landslaget i fotball tapte 2-1 for italia i sin åpningskamp i u19-em. norge spilte en god første omgang. etter 35 minutter brøt mats pedersen en italienske pasning. han spilte raskt til daniel braut som fra 16 meter vendte opp og satte den i lengste hjørnet. italia utlignet like før hvilen etter et kremmerhus av di maggio. andre omgang startet svakere for norges del. etter 51 minutter spilt sendte zeroli italia i føringen. scoringen kom på et hodestøt etter et hjørnespark. norge kjempet for utligning og fikk noen muligheter, men uten flere nettkjenninger endte kampen med 2-1-tap. norge møter ukraina i neste kamp (torsdag), før vertsnasjon nord-irland (søndag) venter i den siste kampen i gruppespillet. i mesterskapet som arrangeres årlig, tok g19-laget seg videre fra gruppespillet for første gang i fjor. da røk de ut mot portugal i semifinalen. norges herrelag har deltatt i de fire av de fem siste europamesterskap for u19-landslag. kun åtte nasjoner deltar i turneringen, hvor de fem beste lagene i mesterskapet får billett til u20-vm i chile neste år. det vil si at norge er kvalifisert for vm om de tar seg videre som en av de to beste i gruppen. historisk gode fotballnasjoner som tyskland, nederland og england er ikke med i årets mesterskap.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »