Hovedsiden

Liten annonse
  Blir midlertidig landslagssjef for Irland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.36)
  tidligere manchester united-stopper john o`shea er ansatt som midlertidig landslagssjef for irlands fotballherrer. det bekrefter irlands fotballforbund på sine hjemmesider onsdag. samtidig skriver de at en permanent løsning vil bli offentliggjort i starten av april. o`shea la opp som fotballspiller i 2019. året før spilte 42-åringen sin siste av 118 landskamper for irland, og det er bare robbie keane og shay given som har flere kamper. i klubbkarrieren tilbragte den tidligere midtstopperen mest tid i manchester united, der det ble 394 kamper mellom 1999 og 2011.

  Gullballen-vinneren kritisk: – Hadde ikke skjedd med herrene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:09.54)
  barcelona-stjernen aitana bonmatí retter kritikk mot eget fotballforbund. hun mener for lite har skjedd i spansk fotball etter vm-triumfen i fjor sommer. bonmati, som i oktober fikk gullballen for første gang etter et strålende år, snakker ut i et intervju med l`equipe. blant tingene midtbaneprofilen er kritisk til, er at sist ukes kamp mot nederland ble flyttet på kort varsel. – vi skulle spille i cádiz, men så ble det endret til la cartuja i sevilla. det ville aldri skjedd med herrene, sier hun. hun var svært viktig for et spania-lag som gikk hele veien i vm i australia og new zealand i fjor sommer. hun mener at kvinnefotballen i landet burde ha nytt godt av det. hun ser til utviklingen i england etter em-seieren i 2022. – da så vi en forandring som følge av suksessen. de investerte mer i hjemlig liga og arenaene er fulle når landslaget spiller. jeg er misunnelig for at jeg ikke kan si det samme om spania, sier hun videre. (ntb)


  Norsk fotball slapp unna radikalt Fifa-forslag: – Fryktet enorme endringer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:10.12)
  flere fotballforbund, inkludert det norske, fikk satt foten ned for fifas kunstgressforslag som ville gjort livet surt for mange klubber. – vi er veldig fornøyd med utfallet. når det første forslaget kom, fryktet vi enorme endringer for norsk toppfotball. nå ser vi at vi lander på beina, sier øyvind moltubakk til ntb. moltubakk er anleggssjef i norges fotballforbund (nff) og har jobbet med forslaget fra det internasjonale fotballforbundet (fifa). fifa har ønsket å endre kvalitetskriteriene for kunstgressbaner for breddefotball og toppfotball. enkelt forklart ville kravene blant annet ført til at banene måtte blitt hardere. det ville gjort det krevende for norske toppklubber som både trener og spiller kamp på samme underlag i tillegg til aldersbestemte lag. fifas forslag i høst ble møtt med stor skepsis. siden den gang har det blitt jobbet fra flere hold fram til avgjørelsen ble tatt i februar. (ntb)

  Ronaldo med uvanlig gest mot supportere -forbundet etterforsker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:07.21)
  cristiano ronaldo svarte med å veive armen foran skrittet mot al-shababs supportere etter al-nassrs seier i saudiarabisk fotball søndag. etter kampen skal al-shabab-supporterne ha ropt navnet til lionel messi flere ganger. messi har i mange år vært ronaldos store rival på fotballbanen. i et videoklipp kan man se ronaldo ta hånden til øret før han veivet armen foran skrittet flere ganger. ifølge saudiarabiske medier skal fotballforbundet i landet etterforske episoden. al-nassr har ikke kommentert saken hittil, ifølge reuters. (ntb)

  Ronaldo med uvanlig gest mot supportere – forbundet skal ha startet undersøkelser

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:07.21)
  cristiano ronaldo svarte med å veive armen foran skrittet mot al-shababs supportere etter al-nassrs seier i saudiarabisk fotball søndag. etter kampen skal al-shabab-supporterne ha ropt navnet til lionel messi flere ganger. messi har i mange år vært ronaldos store rival på fotballbanen. i et videoklipp kan man se ronaldo ta hånden til øret før han veivet armen foran skrittet flere ganger. ifølge saudiarabiske medier skal fotballforbundet i landet etterforske episoden. al-nassr har ikke kommentert saken hittil, ifølge reuters. (ntb)


  Molde kan hjelpe rivalene til Europa: – Vil gjøre noe med dynamikken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:10.49)
  moldes avansement i conferenceligaen gjør at norge kan få direkteplass til champions league og ytterligere et femte lag til europa. moldes overbevisende seier mot legia warszawa betyr at håpet lever for norsk fotball. bodø/glimt tapte på sin side en thriller mot ajax. for øyeblikket ligger norge på 15.-plass på rankingen til det europeiske fotballforbundet (uefa), også kjent som uefa-koeffisienten. en 15.-plass etter sesongslutt vil bety fem lag inn i europa fra 2025/26-sesongen. leif øverland er administrerende direktør i norsk toppfotball (ntf). han mener nok en europa-plass bør gjøre noe med stemningen i styrerommene til eliteserieklubbene. – det vil gjøre noe med dynamikken, sier øverland til ntb. – om man ikke har en europeisk ambisjon for de ti-tolv lagene med størst budsjett, griper man ikke muligheten. det er jo faktisk mulig, mener han. øverland viser til utviklingen til bodø/glimt. norges beste lag sist sesong var nede i 1. divisjon så sent som i 2017. – glimt hadde jo ikke noe større budsjett enn de andre da de begynte sin reise. danmark med fc københavn i mesterligaen er like foran norge på rankingen. israel som har to lag igjen i europa-spill, ligger på 16.-plass. (ntb)

  De la Fuente fortsetter som trener for det spanske fotballandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:18.23)
  det spanske herrelandslaget i fotball har valgt å forlenge avtalen med landslagssjef luis de la fuente. 62-åringen forblir i rollen fram til fotball-vm i 2026. det er spanias fotballforbund som har valgt å aktivere forlengelsesklausulen i de la fuentes kontrakt. 62-åringen tok over som ny landslagssjef etter luis enrique i desember 2022. i den påfølgende em-kvalifiseringen ledet spanjolen landslaget trygt videre til mesterskapet i 2024. vm i 2026 arrangeres i usa, canada og mexico. spania ble verdensmestere i 2010, men i de tre foregående vm-sluttspillene har det endt med stor skuffelse. i sommerens em er spania trukket i gruppe med kroatia, italia og albania. (©ntb)  Ukrainsk fotball tar grep mot korrupsjon – skal løgnteste dommerne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:07.25)
  ukrainas fotballdommere må framover svare på spørsmål og tåle en runde med løgndetektor før kamp. ordningen ble tirsdag vedtatt av styret i landets fotballforbund. løgntestene er obligatoriske og skal gjennomføres både i og utenfor sesong. målet med det spesielle tiltaket er å bekjempe korrupsjonen som også preger fotballen i krigsherjede ukraina. det skjer under en måned etter at tidligere stjernespiss andrej sjevtsjenko ble valgt som ukrainsk fotballpresident. i tillegg innføres det et lotterisystem som skal avgjøre dommernes kampoppsett. videre er det bestemt at tidligere proffdommer katerina monzul tar over som ukrainsk dommersjef. (©ntb)

  Ratcliffes oppkjøp i Manchester United i boks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:22.47)
  jim ratcliffe har fullført overtakelsen av 27,7 prosent av aksjene i manchester united. det bekreftet klubben tirsdag kveld. oppkjøpet ble klart etter at både premier league og englands fotballforbund (fa) har gitt avtalen grønt lys. den britiske milliardæren ble enig med den amerikanske glazer-familien på tampen av 2023, men først nå er han formelt inne på eiersiden. (ntb)

  Lise Klaveness til dansk Radio 4: Vil igjen stille til valg om plass i Uefa-styret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:14.37)
  lise klaveness ønsker å gjøre et nytt forsøk på å bli medlem i styret til det europeiske fotballforbundet (uefa). det forteller den norske fotballpresidenten i et intervju med dansk radio 4. i fjor fikk hun nest færrest stemmer i et felt på elleve kandidater til valg av sju styreplasser. – det er planen. jeg blir selvfølgelig nødt til å føle meg svært motivert, for det tar mye tid. men det er planen å komme inn. vi synes det er viktig å jobbe fra innsiden, sier klaveness. ntb har forsøkt å nå klaveness og norges fotballforbund, men uten å lykkes.


  Sør-Korea har gitt Jürgen Klinsmann sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:06.39)
  det sørkoreanske fotballforbundet (kfa) har avsluttet kontrakten med sin tyske trener jürgen klinsmann, ifølge en uttalelse. et rådgivende organ ba tidligere i uken forbundet om å gi tyskeren sparken. dette skjedde etter at laget tapte semifinalen i asiamesterskapet mot jordan i forrige uke. anbefalingen er nå tatt til følge. – kfa (det sørkoreanske forbundet) har besluttet å bytte ut hovedtreneren etter en helhetlig vurdering, heter det i uttalelsen klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strakte seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. han ble to ganger kåret til tyskland fremste spiller. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. i tillegg har han vært trener for bayern münchen, usas herrelandslag og hertha berlin. (ntb)

  AFP: Sør-Korea har gitt Jürgen Klinsmann sparken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:06.39)
  det sørkoreanske fotballforbundet har avsluttet kontrakten med sin tyske trener jürgen klinsmann, melder forbundet, ifølge afp. et rådgivende organ i forbundet ba tidligere i uken forbundet om å gi tyskeren sparken. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strakte seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. han ble to ganger kåret til tyskland fremste spiller. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. i tillegg har han vært trener for bayern münchen, usas herrelandslag og hertha berlin. (ntb)


  rådgivende organ ber sør-koreas fotballforbund sparke klinsmann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:09.37)
  en rådgivende komité i det sørkoreanske fotballforbundet vil avslutte kontrakten med tyske jürgen klinsmann (59). landet skuffet nylig i asiamesterskapet. klinsmann tok over som sørkoreansk landslagstrener for et snaut år siden. kontrakten hans strekker seg i utgangspunktet til etter vm-sluttspillet i 2026. tyskeren sitter trolig ikke ut kontraktstiden. ifølge nyhetsbyråene reuters og afp anbefaler en komité i landets fotballforbund torsdag å sparke tyskeren. grunnen skal blant annet være svak innsats i asiamesterskapet. det har også vært intern uro i den sørkoreanske leiren etter mesterskapet. kaptein son heung-min og lee kang-in skal ha hatt en fysisk krangel etter turneringsexiten. klinsmann hadde en stor spillerkarriere og vant blant annet vm med hjemlandet i 1990 og em i 1996. etter karriereslutt i 2004 har han hatt flere trenerjobber med blandet suksess. han ble tyskland-trener like etter at han la opp, en rolle han forlot to år senere etter å ha ledet laget til vm-bronse. (ntb)


  Også FA godkjenner Ratcliffes Manchester United-oppkjøp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:14.52)
  manchester united har tatt et stort steg mot ferdigstillelse av salget til jim ratcliffe og ineos. kubben melder onsdag at avtalen er godkjent av fa. ratcliffes forsøk på å sikre seg en andel på 25 prosent i storklubben synes å være like rundt hjørnet. den britiske milliardæren har fram til 17. februar med å ferdigstille kjøpet. bekreftelse av salget kan imidlertid bli kunngjort senere enn det. i dokumenter til en statlig kommisjon i usa, der united er børsnotert, kommer det fram at englands fotballforbund (fa) har gitt tommelen opp for at avtalen kan gjennomføres. godkjennelsen fra premier league kom tidligere i uken. ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta united tilbake til toppen. blant annet har han lovet framtidig investering i hjemmearenaen old trafford. manchester united har vært majoritetseid av den amerikanske glazer-familien siden 2005. de har siden starten vært svært upopulære blant fansen. etter ratcliffe-oppkjøpet vil glazer-familien ha en eierandel på 49 prosent. planen er at ratcliffe og ineos sport skal ta kontroll over den fotballrelaterte delen av klubben. (ntb)

  Son skadet fingeren i krangel med lagkamerater

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:11.03)
  tottenham-kaptein son heung-min havnet i bråk med lagkamerater og skadet fingeren sin kvelden før sør-koreas semifinaletap for jordan i asiamesterskapet. det kommer fram i britiske aviser og bekreftes onsdag av sør-koreas fotballforbund (kfa). son spilte med teipede fingre da sørkoreanerne tapte semifinalen 0-2, og det samme gjorde han da han kom inn for tottenham i helgens 2-1-seier over brighton. sør-korea-stjernen skadet fingeren sin da det oppsto uenigheter mellom lagets yngre og eldre spillere under en middag kvelden før semifinalen i al-rayyan i forrige uke. noen av de yngre spillere, blant dem paris saint-germain-stjernen lee kang-in, skyndte seg gjennom middagen for å kunne dra for å spille bordtennis. dette skal ha irritert kaptein son og andre sør-korea-veteraner. (ntb)

  Ratcliffes oppkjøp i Manchester United godkjent av Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:16.17)
  jim ratcliffe har fått grønt lys fra premier league-ledelsen til å ta over 25 prosent av aksjene i manchester united. den britiske milliardæren landet en avtale om oppkjøpet på tampen av 2023, men først nå er alt det formelle i boks hos premier league, skriver sky sports, som også opplyser at handelen venter på godkjenning av det engelske fotballforbundet (fa). premier league har bekreftet oppkjøpet i en pressemelding. ratcliffe har ikke tatt det rolig i påvente av godkjennelsen. allerede forrige måned spilte 71-åringen en rolle i rekrutteringen av omar berrada fra manchester city. spanjolen tar i sommer over som uniteds administrerende direktør. i tillegg har ratcliffe og flere nøkkelpersoner i ineos` sportssatsing hatt møter med uniteds spillere og supportergrupper. selv om ratcliffe ikke er majoritetseier, har han likevel fått det kontraktsfestet at han og ineos får kontroll over alt som er fotballrelatert i manchester united. ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta united tilbake til toppen. manchester united har vært majoritetseid av den amerikanske glazer-familien siden 2005. de har siden starten vært svært upopulære blant fansen. (ntb)

  Sky Sports: Ratcliffes oppkjøp i Manchester United godkjent av Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 13. februar 2024 KL:16.17)
  im ratcliffe har fått grønt lys fra premier league-ledelsen til å ta over 25 prosent av aksjene i manchester united. den britiske milliardæren landet en avtale om oppkjøpet på tampen av 2023, men først nå er alt det formelle i boks hos premier league, skriver sky sports , som også opplyser at handelen venter på godkjenning av det engelske fotballforbundet (fa). ratcliffe har ikke tatt det rolig i påvente av godkjennelsen. allerede forrige måned spilte 71-åringen en rolle i rekrutteringen av omar berrada fra manchester city. spanjolen tar i sommer over som uniteds administrerende direktør. i tillegg har ratcliffe og flere nøkkelpersoner i ineos` sportssatsing hatt møter med uniteds spillere og supportergrupper. selv om ratcliffe ikke er majoritetseier, har han likevel fått det kontraktsfestet at han og ineos får kontroll over alt som er fotballrelatert i manchester united. ratcliffe betaler rundt 16 milliarder kroner for aksjeposten i klubben. han har lovet å gjøre betydelige investeringer for å ta united tilbake til toppen. manchester united har vært majoritetseid av den amerikanske glazer-familien siden 2005. de har siden starten vært svært upopulære blant fansen. (ntb)

  Tidligere eliteserie-profil Mounir Hamoud er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:15.17)
  mounir hamoud er død, 39 år gammel. det bekrefter strømsgodset på sine hjemmesider mandag ettermiddag. hamoud døde brått mandag morgen av hjertestans. strømsgodset og norges fotballforbund skriver at de deler informasjonen i samråd med de nærmeste pårørende. – dette er et brutalt og sjokkerende budskap å få – det berører oss alle i strømsgodset, det berører drammen og hele fotballfamilien. våre tanker går først og fremst til mounirs familie og etterlatte i en svært vanskelig situasjon. de har mistet en pappa, ektemann, bror, sønn og kjært familiemedlem, skriver klubben på sin hjemmeside. – mounir var virkelig en god lagspiller med høy faglig kompetanse. han var opptatt av at alle skulle ha like muligheter, brant for fotballen og var en familiekjær mann. mounir er en person som har gjort inntrykk på så mange. han vil bli dypt savnet i fotballen, og våre varmeste tanker går til hans kone, barn og øvrige familie, sier generalsekretær karl-petter løken i norges fotballforbund. hamoud spilte flere aldersbestemte landskamper for norge og ble tatt ut i a-landslagstroppen til comeback-kampen til egil «drillo» olsen mot tyskland i 2009. tidligere i år ble hamoud ansatt som toppspillerutvikler i strømsgodset. han spilte for strømsgodset fra 2012 til 2019, og har 147 kamper for klubben. i 2013 vant han seriegull med strømsgodset, samt seriesølv i 2012 og 2015. hamoud startet seniorkarrieren i lyn før han signerte for bodø/glimt i 2006. der spilte han frem til 2011.

  Slik spilles Norges nasjonsligakamper

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:10.42)
  det europeiske fotballforbundet (uefa) har satt opp kampdatoene for nasjonsligaen for menn kommende høst. norge spiller i b-divisjonens gruppe 3 og starter med bortekamp mot kasakhstan 6. september. det blir også avslutning hjemme mot kasakhstan på ullevaal stadion i november. dette er kampprogrammet: 6. september: kasakhstan – norge (16.00) 9. september: norge – østerrike (20.45) 10. oktober: norge – slovenia (20.45) 13. oktober: østerrike – norge (20.45) 14. november: slovenia – norge (20.45) 17. november: norge – kasakhstan (18.00) (ntb)  Danmark og Sverige prøver igjen å få kvinne-EM i fotball – holder Norge utenfor

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:15.36)
  det blir gjort nok et forsøk på å få kvinnenes em-sluttspill i fotball til skandinavia, men norge er ikke med i danskenes og svenskenes planer. det kommer fram i en felles pressemelding fra de to fotballforbundene i danmark og sverige. målet er å få tilslaget på em i 2029. i fjor vår tapte de samme landene kampen om å bli arrangør av 2025-mesterskapet. da var også norge og finland en del av søknaden. – det var en kjempeskuffelse at vi ikke fikk lov til å arrangere em for kvinner i 2025 sammen med våre nordiske venner, sier danmarks fotballpresident jesper møller og fortsetter: – vårt landslag skal få oppleve en stor turnering på hjemmebane. derfor forsøker vi igjen i et samarbeid med sverige. det har en langt større sjanse enn hvis vi igjen ville være fire land med. det europeiske fotballforbundet (uefa) er senere i år ventet å gå ut med kriteriene for vertskapet i 2029. når det er på plass, vil danmarks og sveriges fotballforbund ta en endelig beslutning om å søke. em i 2025 skal holdes i sveits. danmark var en av mange arrangørland spredt over hele europa som delte på mennenes 2020-sluttspill. (ntb)

  Ceferin stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  aleksander ceferin varsler at han i 2027 ikke stiller til gjenvalg som president i det europeiske fotballforbundet (uefa). sloveneren forklarte at han tok avgjørelsen for seks måneder siden. – jeg er lei av covid. jeg er lei av tullete prosjekter som superligaen, og jeg er lei av alt hysteriet. jeg har lest at uefa har vært fragmentert og delt, men veldig få har snakket med meg om det. jeg håper de som ikke har gjort det, er flaue. jeg kan forsikre dere om at de aller færreste i fotballen er klovner. vi er samlet som aldri før, fortsatte ceferin. det ble på kongressen gjort endringer i uefas statutter som kunne gjort det mulig for ceferin å sitte som president fram til 2031. i så fall ville hans tre første år i vervet ha blitt strøket fra tidsbegrensingen på maksimalt tre perioder (tolv år). norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. (ntb)

  Ceferin kan få en ekstra periode - stiller ikke til gjenvalg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  som ventet ble endringer av uefas statutter vedtatt på torsdagens kongress. det kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef for europeisk fotball. det kontroversielle forslaget fikk et klart flertall. likevel har uefa-toppen har bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg som uefa-president i 2027. – etter en viss periode har alle organisasjoner behov for friskt blod. hovedgrunnen er imidlertid at jeg ikke har fått bruke mye tid med familien min de siste sju årene, og det samme vil være tilfellet de neste tre, sa ceferin på en pressekonferanse etter uefa-kongressen. norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. ceferin har sittet som uefa-president siden 2016. han ble valgt etter at michel platini ble presset ut av toppvervet. året etter vedtok kongressen at forbundsstyrets medlemmer kun kan sitte i maksimalt tre perioder (tolv år). med torsdagens vedtektsendring teller ikke lenger ceferins tre første år som uefa-president som hans første periode. det åpner for at sloveneren kan søke gjenvalg i 2027 og forbli i rollen fram til 2031. (ntb)

  Ceferin kan få en ekstra periode som Uefa-president

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:12.12)
  som ventet ble endringer av uefas statutter vedtatt på torsdagens kongress. det kan gi aleksander ceferin mer tid som toppsjef for europeisk fotball. det kontroversielle forslaget fikk et klart flertall. norges fotballforbund bestemte seg først helt på oppløpet å støtte lovpakken. – vi er en liten gjeng her som har grublet og tvilt oss fram til at vi kommer til å stemme for dette forslaget, sa nff-president lise klaveness til tv 2 i forkant av avstemningen. ceferin har sittet som uefa-president siden 2016. han ble valgt etter at michel platini ble presset ut av toppvervet. året etter vedtok kongressen at forbundsstyrets medlemmer kun kan sitte i maksimalt tre perioder (tolv år). med torsdagens vedtektsendring teller ikke lenger ceferins tre første år som uefa-president som hans første periode. det åpner for at sloveneren kan søke gjenvalg i 2027 og forbli i rollen fram til 2031. (ntb)

  Klaveness før Uefa-avstemning: – Har ingen agenda

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:15.27)
  danmark og sverige støtter et kritisert forslag som kan forlenge aleksander ceferins tid som uefa-president. lise klaveness og nff har ikke bestemt seg. på torsdagens kongress skal de 55 medlemslandene i det europeiske fotballforbundet (uefa) stemme over flere saker. blant dem er ceferins forslag om en vedtektsendring som vil gjøre det mulig å ha presidentjobben i mer enn tolv år. forslaget har fått hard kritikk, og nylig sa uefas fotballsjef zvonimir boban opp i protest. likevel er det ventet å bli vedtatt. klaveness er ærlig på at norges fotballforbund ikke har gjort seg opp en mening før kongressen i paris. – vi ser ikke på dette som for eller mot ceferin. vi vil ikke stemme for noe som gjør organisasjonen mer sårbar, men vi ser også at det er vedtekter rundt presidentens mandatperioder som må avklares, sier klaveness til tt. et annet forslag på bordet er å øke antall kvinnelige kvoteplasser i uefa-styret fra én til to. – det er bra, men det har tatt for lang tid, sier klaveness. hun skulle helst sett at det satt fem kvinner i styret, og at det ikke var kvotering. nff-sjefen mener det i stedet burde vært et minimumsantall for kvinnelige medlemmer. (ntb)

  Danmark vil støtte lovforslag – kan gi Ceferin ny presidentperiode i Uefa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:09.55)
  danmarks fotballforbund (dbu) vil på torsdagens uefa-kongress stille seg bak forslaget som kan ende med at aleksander ceferins presidentperiode forlenges. dagens regelverk tilsier at presidenten i det europeiske fotballforbundet (uefa) ikke kan sitte lenger enn i tolv år. en endring vil medføre at ceferin også kan stille som kandidat i 2027. ceferin har vært øverste leder i uefa siden 2016. nylig trakk zvonimir boban seg som fotballsjef i uefa i protest mot lovforslaget. 55-åringens avgang er den mest offentlige konsekvensen av en økende misnøye rundt ceferins lederskap. tirsdag bekrefter dbu-direktør erik brøgger rasmussen at danmark stiller seg bak at presidentperioden forlenges. – vi kommer til å stemme for lovpakken, sier han til dr sporten. sverige har lagt seg på samme linje og vil støtte forslaget. rasmussen er likevel klar på at støtten til lovforslaget ikke er ensbetydende med at danmark også ønsker ceferin videre. – vi har støtte ham hittil, men hvordan det blir når vi skal velge president i 2027, vet vi ikke ennå, sier rasmussen. (©ntb)

  Landslaget møter Danmark i juni

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 5. februar 2024 KL:10.45)
  norge skal møte danmark i en landskamp på brøndby stadion 8. juni, melder norges fotballforbund. landslagssjef ståle solbakken ser fram til oppgjøret mot em-klare dansker. – danmark har kommet dit vi vil, vårt ønske er å bli like stabile og gode som dem. de hadde kanskje en spillemessig humpete vei mot em, men kvalifiserte seg likevel, på tross av tap borte mot nord-irland og kasakhstan. – danskene er mye mer stabile bakover enn oss, med flere gode forsvarsspillere som spiller i de store europeiske toppklubbene. dette er danmarks siste test før mesterskapet, som også vil bli en tøff test for oss. oppgjøret vil gi oss god matching inn mot de tellende kampene på høsten, sier solbakken til fotball.no. norge skal spille ytterligere en kamp i juni. denne vil kunngjøres innen et par dager.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »