Hovedsiden

Liten annonse
  uno-x-talent vant i frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 2. mars 2024 KL:17.06)
  Halvor Dolven vant det franske rittet Le Tour des 100 Communes lørdag. 19 år gamle Dolven, som sykler for utviklingslaget til det norske profflaget Uno-X, vant to sekunder foran en gruppe på seks andre ryttere. I den gruppen satt også lagkameraten Daniel Årnes, som ble nummer syv. Dolven angrep inne på den siste kilometeren og holdt unna helt inn til målstreken.

  Norsk seier etter dramatisk manøver: – Hadde hjertet i halsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:16.39)
  det ble dramatisk også på herresiden på lagsprinten i langrenn da norge tok dobbeltseier i lahti. det lå an til en duell mellom frankrike og norge da det dro seg mot sisteetappe på lagsprinten i lahti. men ned mot stadion på nest siste etappe gikk det plutselig galt for franske jules chappaz. pål golberg måtte faktisk ut av løypa for klare å stå på beina da franskmannen gikk ned. – pål golberg har ikke noe valg, sier nrk-ekspert fredrik aukland om manøveren til nordmannen. dermed ble det enkelt for johannes høsflot klæbo på sisteetappen. trønderen rykket fra landsmannen even northug og sikret enkelt seieren foran nettopp det norske andreplaget. pål golberg tenkte at han var både heldig og dyktig da uhellet var ute for franskmannen rett foran ham. – jeg ga han 3–4 meter ut fra svingen for få dragsuget og kanskje sende johannes ut først. men det var noen tideler der jeg hadde hjertet i halsen. men det gikk bra, sier golberg. han påpeker at han ikke hadde noen annen vei å gå enn ta turen utenom den oppmerkede løypa. – hvis det hadde blitt disk så kunne jeg like godt gjort noe annet, sier golberg. de franske løperne ønsket ikke å prate med nrk etter rennet, som endte med fjerdeplass for deres del. de tapte kampen om tredjeplassen med ett hundredel i duell med finland inn mot mål, til tross for en meget sterk sisteetappe av richard jouve.

  Klæbo sikret seier etter dramatisk manøver

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:16.39)
  det ble dramatisk også på herresiden på lagsprinten i langrenn da norge tok dobbeltseier i lahti. det lå an til en duell mellom frankrike og norge da det dro seg mot sisteetappe på lagsprinten i lahti. men ned mot stadion på nest siste etappe gikk det plutselig galt for franske jules chappaz. pål golberg måtte faktisk ut av løypa for klare å stå på beina da franskmannen gikk ned. – pål golberg har ikke noe valg, sier nrk-ekspert fredrik aukland om manøveren til nordmannen. dermed ble det enkelt for johannes høsflot klæbo på sisteetappen. trønderen rykket fra landsmannen even northug og sikret enkelt seieren foran nettopp det norske andreplaget. de franske løperne ønsket ikke å prate med nrk etter rennet, som endte med fjerdeplass. de tapte kampen om tredjeplassen med ett hundredel i duell med finland inn mot mål, til tross for en meget sterk sisteetappe av richard jouve.

  Norge trygt videre til finalene i lagsprint

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:14.36)
  fire norske lag var å se på startstreken i dagens prolog før finalene i lagsprintene for både kvinner og menn i lahti, finland. kvinnene stilte med: norge 1: lotta weng og kristine skistad norge 2: kristin fosnæs og mathilde myhrvold norge 2 gikk inn til en 6. plass, med norge 1 like bak på 7. plass. på toppen av listen er det dobbelt svensk, fulgt av tyskland 1, og de to finske lagene på 4. og 5. plass. de beste 15 gikk videre til finalene. hos herrene er historien lik, også der sendte norge trygt to lag videre til finalene. norge 1: pål golberg og johannes klæbo norge 2: håvard taugbøl og even northug norge 1 hadde full kontroll og topper listen. norge 2 litt lenger bak på en 5. plass. mellom de to finner vi frankrike 1, sverige 1 og sveits 1. det betyr at du på nytt kan følge med på alle de norske lagene på nrk sport på radio i dag fra kl. 15:45.

  Overlegen norsk stafettseier i ungdoms-VM skiskyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:12.13)
  den norske trioen var knusende overlegen på mennenes stafett i ungdoms-vm skiskyting og vant med nesten to minutter. ankermann kasper kalkenberg tok sitt tredje gull i mesterskapet i otepää, etter seier på sprinten onsdag og fellesstarten torsdag. han har også sølv fra normaldistanse og blandet stafett tidligere i mesterskapet. isak skogrand gikk første etappe og vekslet 15,4 sekunder bak ledende italia. oliver alm, som tok bronse på fellesstarten, gikk norge opp i ledelse og sendte kalkenberg ut med vel 10 sekunders forsprang til italia. på ankeretappen ble det knockout, og kalkenberg paraderte inn til gull 1.46,4 minutt foran antonin guy, som sikret sølvet for frankrike. italias ankermann nicola giordano var slått med over to minutter. (ntb)


  Kvandal best i Lahti-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 29. februar 2024 KL:18.46)
  eirin maria kvandal hoppet 125,5 meter og var klart best i kvalifiseringen til fredagens verdenscuphopprenn i lahti. kvandal hoppet en meter lenger enn østerrikske jacqueline seifriedsberger fra en lavere avsats og slo henne med 6,6 poeng tross litt dårligere stilpoeng. josephine pagnier fra frankrike ble nummer tre i kvalifiseringen. 40 av de 41 som deltok i kvalifiseringen er klare for fredagens renn, blant dem alle de tre norske. silje opseth ble nummer åtte etter et hopp på 120,5 meter, thea minyan bjørseth nummer 14 etter et hopp på 115,5 meter. (ntb)


  Spania vant tidenes første finale i Nasjonsligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.53)
  regjerende verdensmester spania vant den første finalen i nasjonsligaen for kvinner, da frankrike ble slått 2-0 i sevilla onsdag kveld. aitana bonmatí – som vant gullballen for 2022/23-sesongen – sendte spania i ledelsen etter en drøy halvtime, etter et presist innlegg fra olga carmona. snaue ti minutter etter pause doblet mariona caldentey ledelsen, og frankrike var aldri spesielt nære å gjøre det spennende på slutten. dermed vant spania mot frankrike for første gang i historien.

  Norge knuste Østerrike: – Jeg er veldig stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.42)
  i norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. håndballjentene spilte ball i hatt med østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. det var norges første kamp etter tapet i vm-finalen mot frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens ol i paris. onsdagens kamp var katrine lundes nummer 351, hun sier til nrk at det fremdeles er stort, selv om det har blitt noen kamper etter hvert. – jeg er veldig stolt, det må jeg si. det er stort å ha spilt så mange kamper med flagget på bryster, sier lunde. gjestene var aldri noen særlig trussel, og når lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. hvor lenge hun fortsetter kan ikke målvakten svare på. – vi får se. det kan jeg ikke svare på, sier lunde. veronica kristiansen var tilbake med flagget på brystet for første gang på ett og et halvt år. – det var veldig gøy. det er godt å være tilbake igjen, sier kristiansen til nrk. sjefen selv, thorir hergeirsson, likte det han så i halden onsdag kveld. – jeg synes det var bra fokus. vi har hatt to treninger med godt fokus på det vi ønsker å forbedre etter vm. målvaktene våre står bra og vi får rullert mye uten at det lugger, sier han til nrk. i det siste har det vært snakk om hergeirsson skal forlenge kontrakten med norges håndballforbund for å fortsette som sjef. – vi er i samtaler. det er naturlig når man er inne i siste året og det skal tittes videre. det kommer en dag når vi har besluttet hvordan dette kommer til å bli. det er det jeg vil si om det. jeg mye å gjøre nå, så jeg har mye å tenke på, sier islendingen til nrk. seieren mot østerrike var norge sin tredje seier i turneringen. firenasjonersturneringen spilles mellom norge, østerrike, ungarn og sveits. de tre siste nasjonene er verter for håndball-em. som regjerende europamester er norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  Norge knuste Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.42)
  i norges tredje kamp i firenasjoners turneringen gikk alt på skinner. håndballjentene spilte ball i hatt med østerrike, og vant til slutt med kalassifrene 43–22. det var norges første kamp etter tapet i vm-finalen mot frankrike, og første kampen i oppkjøringen til sommerens ol i paris. – det er veldig mye som klaffer. jeg synes forsvarspillet justerer seg til å være ganske bra etter hvert. vi har redninger gjennom hele kampen, det gjør seg på måltavla, sier henny reistad til nrk. gjestene var aldri noen særlig trussel, og når katrine lunde til tider fungerte som en levende vegg fikk ikke østerrikerne utrettet mye foran det norske målet. dermed tok norge sin tredje seier i turneringen. firenasjonersturneringen spilles mellom norge, østerrike, ungarn og sveits. de tre siste nasjonene er verter for håndball-em. som regjerende europamester er norge direkte kvalifisert til mesterskapet.

  Norges håndballherrer møter Danmark i firenasjonersturnering i Oslo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:12.24)
  em-sølvvinner danmark, kroatia og argentina kommer i mai til norge for å spille håndballturnering i jordal amfi i oslo. – det er en fin sammensetning av lag, sier landslagssjef jonas wille. danmark tapte i januar em-finalen for frankrike, men wille ser på nikolaj jacobsens lag som verdens beste. – det er lenge siden vi har spilt mot kroatia, så det blir fint. danmark er det alltid bra å møte. selv om de ikke tok gull i em i januar, er de verdens beste lag. i tillegg er det morsomt å teste seg mot et lag som argentina. de møter vi ikke så ofte, og de er blitt bedre og bedre med årene, sier wille. kampene spilles 9.-12. mai i hallen der ishockeylaget vålerenga avvikler sine hjemmekamper. norge, danmark og kroatia skal sammen arrangere vm i januar 2025. (ntb)

  Liverpool møter tsjekkisk motstand i Europaligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:12.14)
  fredag var det klart for trekningen av åttendedelsfinalene i europaligaen. liverpool møter sparta praha fra tsjekkia hvor nordmannen markus solbakken spiller. første kampen vil være i praha, mens returen vil være på anfield i liverpool. alexander sørloths villarreal møter marseille fra frankrike. alle gruppevinnerne kan ikke møtes før kvartfinalene. derfor kan det ikke bli et gjensyn for xabi alonsos bayer leverkusen på anfield før en eventuell kvartfinale.

  Sølv til Norge i junior-VM i skiskyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 23. februar 2024 KL:11.13)
  norge med oliver alm, kasper kalkenberg, silje berg-knutsen og agathe brathagen ble sølvvinnere i blandet skiskytterstafett i ungdoms- og junior-vm i estland. laget noterte elleve ekstraskudd og måtte ut i to strafferunder på veien. det endte 1.51 minutter bak frankrike, som hadde ni ekstraskudd og én strafferunde. tsjekkia tok bronsen. (ntb)

  Kroos gjør landslagscomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:15.03)
  toni kroos er klar for mer tyskland-spill etter noen år utenfor landslaget. i sommer blir em på hjemmebane det store målet. real madrid-spilleren bekrefter comebacket på instagram. – jeg skal spille for tyskland igjen i mars. hvorfor? fordi jeg ble spurt av treneren, jeg har lyst og er sikker på at lagets muligheter i em er mye bedre enn de fleste tror for øyeblikket, skriver kroos. neste måned spiller tyskland kamper mot frankrike og nederland. kroos ga seg opprinnelig som landslagsspiller etter em i 2021. der røk tyskerne ut mot england i åttedelsfinalen. (ntb)


  Ny smell

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:17.26)
  ingrid landmark tandrevold måtte ut i strafferunde på den siste skytingen. dermed glapp gullet for norge på parstafetten. frankrike vant foran italia og norge.  Norge skuffet på blandet stafett i U23-VM – endte på 7.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:12.56)
  det norske blandet stafettlaget i langrenn avsluttet u23-vm med 7.-plass på avslutningsøvelsen. det canadiske laget vant. mathias holbæk, margrethe bergane, martin kirkeberg mørk og maria hartz melling gikk på det norske laget. sistnevnte gikk ut i tet med seks andre konkurrenter. hartz melling greide imidlertid ikke å henge med de andre nasjonene og endte sist av tetgruppa. dermed ble det 7.-plass med 47,8 sekunder opp til vinnerlaget canada. mathias holbæk gikk ut på åpningsetappen og sikret et forsprang på litt over seks sekunder før han sendte ut margrethe bergane i løypa. tyskland, italia og frankrike fulgte bak. bergane slapp sverige, sveits og tyskland foran seg ved veksling med kirkeberg mørk. sistnevnte gikk ut 2,2 sekunder bak svensken. kirkeberg mørk tok igjen over teten da han sendte hartz melling ut på ankeretappen. seks andre konkurrenter vekslet bortimot samtidig. den blandede stafetten var den siste øvelsen under mesterskapet. tidligere i u23-vm har aleksander eide holmboe tatt gull på sprinten, mens hartz melling fikk bronse på samme øvelse. kirkeberg mørk sikret sølv på 20 kilometer fri teknikk. holbæk vant 10 kilometeren lørdag foran kirkeberg mørk og edvard sandvik. (©ntb)

  Omgangssyke i VM-troppen – Knotten står over jaktstarten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:10.32)
  karoline knotten er blitt syk og står over jaktstarten i vm i nove mesto søndag. det forteller hun selv til nrk. – jeg har en liten omgangssyke og har brukt natta og dagen på å løpe frem og tilbake til badet. jeg har bøtta mi klar, men har spist to biter croissant og det har gått bra. dessverre blir det ingen jaktstart på meg, men det kommer flere skirenn i vm, sier hun. skiskytteren var på laget som tok sølv på blandet stafett, men hun ble bare nummer 33 på sprinten og hadde over to minutter opp til lederen julia simon på dagens jaktstart. – jeg er glad jeg har vm-sølvet i bagen allerede, og jeg håper å være på plass senere i vm. foreløpig skal jeg sitte her og heie på jentene. jeg har skikkelig troa, forteller knotten i en videohilsen. kvinnenes jaktstart starter kl. 14.30 og sendes på nrk1. juni arnekleiv har best utgangspunkt av de norske, og går ut 1.36 bak frankrikes simon.


  Hockeygutta med tomålstap mot Danmark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:18.51)
  det norske herrelandslaget i ishockey måtte se seg slått 4-6 av danmark i den første kampen i landslagsturneringen i frankrike. i kampen om tredjeplassen møter norge taperen av oppgjøret mellom frankrike og østerrike. de møtes senere fredag kveld. norge fikk en fryktelig start på kampen da matias lassen sendte danskene i ledelsen etter bare fire minutter, før patrick russell doblet ledelsen 12 minutter senere. fire minutter før full tid sikret mathias from dansk seier da han satte inn vinnermålet. på tampen fastsatte blichfeld resultatet med sin andre scoring for kvelden. norge måtte klare seg uten tobias normann, mattias nørstebø, mathis olimb, thomas berg paulsen og mathias trettenes, som alle meldte forfall til kampene i frankrike. (©ntb)

  Medaljevinnerne i Paris-OL får en bit av Eiffeltårnet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 8. februar 2024 KL:11.27)
  en liten metallbit av ærverdige eiffeltårnet skal graveres inn i samtlige ol-medaljer som deles ut i sommerlekene i paris. det opplyser thierry reboul til nyhetsbyrået reuters. han er kreativ direktør for 2024-ol. – eiffeltårnet er et viktig symbol for paris og frankrike. det er en mulighet for utøverne til å få med seg et lite stykke av paris hjem, forteller reboul. metallbiten fra eiffeltårnet skal sitte i midten av alle medaljene. jernet stammer fra tidligere oppussing av tårnet og har ligget bevart på hemmelig adresse. baksiden av medaljene skal vise den greske gudinnen nike, flankert av akropolis på den ene siden og eiffeltårnet på den andre. (ntb)


  VM-sølv

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:17.03)
  frankrike tok skiskytter-vms første gull mens norge tok sølvet. det takket være en enorm etappe av karoline knotten på miksstafetten. ekspert kommer med refs til lagets gutter etter sølvet

  Bråtveit klar for Strømsgodset

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:11.18)
  forrige uke solgte strømsgodset førstekeeper viljar myhra til danske odense. nå er erstatteren klar i form av per kristian bråtveit. det bekrefter drammensklubben i en pressemelding. bråtveit var klubbløs etter at korttidskontrakten med odd løp ut ved årsskiftet. dermed har godset vært kjappe med å hente inn en erstatter etter at myhra forlot klubben. bråtveit startet proffkarrieren i haugesund og spilte for de hvitkledde i mange år før han dro utenlands. da gikk veien videre til svenske djurgården, hvor han voktet buret i to sesonger. deretter tok rogalendingen turen til frankrike og klubben nimes på nivå to. der var han bare på lån én sesong før han hadde korte opphold i vålerenga og danske aab. bråtveit står med én landskamp for norge. den kom for det såkalte «nødlandslaget» i 2020. (ntb)

  Tunge forfall for ishockeylandslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:12.17)
  ishockeylandslagets sjef tobias johansson har fått fire forfall til landslagsturneringen i frankrike denne uken. tobias normann, mattias nørstebø, mathis olimb og thomas berg paulsen har alle meldt forfall til kampene i frankrike. de blir erstattet av markus stensrud, sander vold engebråten, anders tangen henriksen og henrik lilleberg knold. norge møter danmark fredag og vinneren eller taperen av oppgjøret mellom frankrike og østerrike lørdag. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »