Hovedsiden

Liten annonse
  klæbo raskest i lahti-prologen – franske stornavn slått ut

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. mars 2023 KL:11.30)
  Johannes Høsflot Klæbo jakter sesongens tiende sprintseier i verdenscupen. I Lahti var han på hugget og noterte beste tid i prologen. Nordmannen er som vanlig storfavoritt på klassisksprinten i Finland. Klæbo, som allerede har sikret sammenlagtseieren i verdenscupen, vant prologen snaue sekundet foran Pål Golberg. Niilo Moilanen var tredje raskest på hjemmebane, mens det svenske talentet Edvin Anger ble nummer fire. Fra Norge er også Even Northug, Ansgar Evensen, Erik Valnes, Harald Østberg Amundsen og Sindre Bjørnestad Skar videre til utslagsrundene. Lars Agnar Hjelmeset ble slått ut. Det ble høyst overraskende også franskmennene Lucas Chanavat og Richard Jouve, mens italieneren Federico Pellegrino berget seg med et nødskrik (30.-plass). Klæbo har vunnet ni av elleve verdenscupsprinter tidligere i sesongen.


  Kaptein Mbappé herjet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. mars 2023 KL:22.56)
  kylian mbappé feiret sin første kamp som kaptein for frankrike med to mål da nederland ble knust 4-0 i den første kampen i em-kvalifiseringen i fotball. mbappé scoret vertenes tredje mål allerede etter 20 minutter. da hadde antoine griezmann og dayot upamecano sørget for 2-0-ledelse etter åtte minutter. med tre minutter igjen av ordinær tid fintet mbappé ut to nederland-forsvarere før han hamret ballen i hjørnet. paris saint-germain-stjernen ble nylig valgt ut som landslagets nye kaptein etter at keeper hugo lloris ga seg. nederland slet stort og greide aldri å sette det franske forsvaret på nevneverdige prøver. på overtid fikk de straffe, men memphis depay ble stoppet av mike maignan. (ntb)  Nytt VM-gull til Nygaard Løken

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:14.28)
  trym nygaard løken kjørte ned til sitt annet vm-gull på to dager da han vant parallelsprinten i sveits under vm i telemarksskjøring torsdag. nordmannen slo hjemmekjøreren alexi mosset i finalen. onsdag vant løken gullet på sprinten, mens det ble bronse i klassisk telemark dagen før. jacob alveberg måtte nøye seg med fjerdeplassen etter å ha tapt bronsefinalen for franske noe claye. det ble norsk bronse i kvinneklassen hvor emma araldsen slo kaja konow bjørnstad i bronseduellen. araldsen tapte sin semifinale for britiske jasmin taylor, mens bjørnstad røk for hjemmehåpet og gullvinneren beatrice zimmermann. (ntb)  Franskmann satte ny verdensrekord på ski

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. mars 2023 KL:08.08)
  den franske speedski-kjøreren simon billy vant både vm-gull og satte ny verdensrekord da han ble målt til 255,5 kilometer i timen i vars. billy satte rekorden ned den berømte chabrières-traseen i vars, som har 98 prosent helling. – for et utrolig og historisk øyeblikk, skriver det internasjonale ski og snowboardforbundet (fis) på sin nettside. italienske ivan origone hadde den gamle rekorden på 254,958 kilometer i timen. den satt han i samme bakke tilbake i 2016. svenske britta backlund vant vm-gullet i kvinneklassen da hun ble målt i 244,930 kilometer i timen, drøye to kilometer tregere enn valentina greggios verdensrekord. /(ntb)

  Northug spent før kvartfinalen: –  Det er bare å ta på seg boksehanskene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mars 2023 KL:17.19)
  franske lucas chanavat slo johannes høsflot klæbo med seks hundredels sekund på sprintprologen i fristil i tallinn. de ble nummer én og to i prologen. svensken edvin anger var tredje raskest, mens even northug og erik valnes fulgte på de neste plassene. det meldes om utfordrende føre i tallinn, men enn så lenge har det gått greit. northug tror derimot det vil bli en ordentlig kamp om pallplassene. – det er bare å ta på seg boksehanskene, sier northug til viaplay etter prologen. sindre bjørnestad skar tok seg også problemfritt videre med sin 7.-plass. harald østberg amundsen, gjøran tefre og ansgar evensen er også klare for utslagsrundene. – det blir løst og utfordrende. jeg tror det er viktig å ligge langt framme og holde seg på beina, sier skar. klokken 18.30 starter kvartfinalene.

  Nygaard Løken tok bronse i VM i telemark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mars 2023 KL:13.13)
  på vms første dag slo trym nygaard løken til med bronse i klassisk telemark. 29-åringen endte 3.37 sekunder bak franske elie nabot som vant i mürren. i vm i 2021 tok nygaard løken gull i parallellsprint og sølv i spring. han har også gull i klassisk fra 2019. en annen nordmann avsluttet også høyt på resultatlisten. jacob alverberg endte på en femte plass. mesterskapet varer til og med lørdag 25. mars. emil bye er også med fra det norske landslaget.

  Nygaard Løken tok bronse VM i telemark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mars 2023 KL:13.13)
  på vms første dag slo trym nygaard løken til med bronse i klassisk telemark. 29-åringen endte 3.37 sekunder bak franske elie nabot som vant i mürren. i vm i 2021 tok nygaard løken gull i parallellsprint og sølv i spring. han har også gull i klassisk fra 2019. en annen nordmann avsluttet også høyt på resultatlisten. jaboc alverberg endte på en femte plass. mesterskapet varer til og med lørdag 25. mars. emil bye er også med fra det norske landslaget.

  Klæbo om Skistads valg: – Ingen tvil om hvor jeg ville være

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. mars 2023 KL:07.31)
  johannes høsflot klæbo (26) er ikke tvil om at landslaget er den beste utviklingsarenaen for sprintkometen kristine stavås skistad (24). skistad har vist stor form den siste tiden med tre seirer i sprintverdenscupen i langrenn i løpet av kort tid. rett i forkant av vm i planica ble det seier i franske les rousses, så ble det en ny klassiskseier på hjemmebane i drammen og deretter seier i skøytesprinten i falun i helgen. det har skistad klart med eget opplegg. tiden hennes på landslaget ble ikke som hun hadde tenkt seg, og hun har selv satt spørsmål ved om landslagssystemet er noe som passer for henne. – jeg kan bare snakke for meg selv. da jeg var på rekruttlandslaget, var det ingen tvil om hvor jeg ville være. dette handler om hva det er best at jeg holder på med, hva som skaper utvikling og hva som skal til for å bli bedre, sier klæbo. (ntb)

  Macrons kaos

  Kilde: NRK - Urix | Publisert: (mandag 20. mars 2023 KL:07.41)
  protestene mot pensjonsreformen fortsetter. nye streiker er varslet. i dag stemmer den franske nasjonalforsamlingen over to mistillitsforslag mot regjeringen.

  PSG-smell på hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. mars 2023 KL:21.31)
  paris saint-germain røk 0-2 hjemme mot rennes i den franske toppligaen i fotball søndag. etterpå skyldte trener christophe galtier på skadesituasjonen. karl toko ekambi og arnaud kalimuendo sørget for at rennes slo psg for andre gang denne sesongen. birger meling startet på benken for rennes, men måtte inn etter bare fem minutter for en plaget adrien truffert. nordmannen bidro til at laget holdt nullen mot psgs stjernegalleri med lionel messi og kylian mbappé i front. psg har hatt sine skadeproblemer denne sesongen. spesielt i forsvaret var manglene store, mente galtier da han snakket om tapet etter kampen. – det er alltid kjedelig å tape. selvfølgelig kan jeg ikke være fornøyd, men med tanke på hvor mange spillere vi hadde ute, visste vi at det kom til å bli vanskelig, sa han. psg styrer mot sin niende ligatittel på elleve sesonger. etter søndagens tap skiller det ni poeng til lens med ti kamper igjen. (ntb)  Røiseland utenfor pallen i sitt siste sprintrenn: – Et slit

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mars 2023 KL:16.15)
  marte olsbu røiseland havnet langt ned på lista etter hennes siste sprintrenn i skiskyting. hun melder om tunge forhold i holmenkollen. – beina var veldig tunge. det var et slit fra start til slutt i dag, dessverre, sier røiseland til nrk. også ingrid landmark tandrevold slet med forholda. – det var utrolig tungt å gå i dag. det var skikkelig tøffe kollen-forhold. man fikk ingenting gratis, og jeg hadde heller ikke dagen i dag, sier tandrevold til nrk. dermed var det gledelig at karoline knotten og debutant marthe kråkstad johansen ble de to beste norske på sprinten. knotten på 12.-plass og johansen på 18.-plass. denise hermann-wick, som gikk sitt siste sprintrenn i karrieren, tok seieren. hun fikk følge med svenskene hanna öberg og anna magnusson på pallen. franske julia simon vant verdenscupen sammenlagt med 1003 poeng. det gjorde hun etter en femteplass.

  Simon vant verdencupen sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mars 2023 KL:15.49)
  franske julia simon vant verdenscupen sammenlagt i skiskyting med 1003 poeng. det gjorde hun etter det som ser ut til å bli en femteplass på sprinten i holmenkollen lørdag. rennet pågår fremdeles.

  Ruud forsvarte sammenlagtseieren: – Stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mars 2023 KL:15.26)
  birk ruud sikret seg sammenlagtseieren i friski for andre år på rad med en score på 96 poeng. det gjelder både big air, slopestyle og halfpipe. – jeg er stolt av meg selv. i mange år har jeg jobbet for å bli verdens beste freeskiutøver, og i dag er jeg bare glad for å ha klart sammenlagtseieren for andre året på rad, sier birk ruud i pressemeldinga til skiforbundet. johanne killi tok sammenlagtseieren i slopestylecupen etter andreplass med 95,25 i franske tignes lørdag. – dette har vært en mål for meg siden jeg tapte slopestylecupen med ett poeng for seks å siden. denne sammenlagtseieren betyr så mye for meg, sier johanne killi.


  Thingnes Bø med frekk feiring på standplass - fikk kongen til å le

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mars 2023 KL:13.17)
  johannes thingnes bø herjet med konkurrentene på jaktstarten. han kom ensomt inn på siste skyting, og smalt ned fire blinker før han vendte seg mot publikum og hysjet. deretter smalt han ned det siste skuddet også. det fikk selv kong harald til å trekke på smilebåndet på tribunen. – jeg blir rørt, jeg, utbrøt tv 2s ekspert petter northug. dermed vant thingnes bø suverent med nesten minuttet ned franske quentin fillon maillet og sturla holm lægreid. thingnes bø startet jaktstarten først etter å ha vunnet sprinten, og ga aldri konkurrentene en sjanse. han bommet kun en gang på fire skytinger.

  Odermatt leder suverent i Andorra – sterk kjøring av Steen Olsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mars 2023 KL:09.44)
  marco odermatt har koblet et realt grep i storslalåmfinalen etter en strålende 1. omgang. han er på god vei til å slå hermann maiers poengrekord i verdenscupen. sveitseren var i en klasse for seg og har en ledelse på 1,09 sekunder til den franske toeren alexis pinturault. det er ytterligere tre hundefører ned til alexander steen olsen på tredjeplass. unggutten dundret til fra et senere startnummer og la seg foran lagkamerat lucas braathen (+1,14). deretter følger rasmus windingstad (+1,69) på 7.-plass. henrik kristoffersen var først ut fra startboden i soldeu i andorra. han gjorde en feil på toppen og fikk aldri opp en skikkelig toppfart. kjøringen ble i overkant forsiktig, og det ble særlig tydelig da odermatt distanserte ham med hele 1,70 sekunder. (ntb)


  Vieira ferdig i Crystal Palace

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. mars 2023 KL:09.04)
  den franske fotballegenden og nå manager patrick vieira har fått sparken i crystal palace. det melder klubben på sine nettsider. palace befinner seg nesten midt på tabellen på en 12. plass, men kun tre poeng foran nedrykksstreken. vieiras menn har ikke vunnet en fotballkamp etter nyttår. klubben skriver i pressemeldingen at de er i gang med å finne en erstatter for franskmannen.

  Killi nest best i Tignes-kvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mars 2023 KL:23.01)
  johanne killi ble en klar toer i torsdagens friski-kvalifisering i slopestyle i franske tignes. videre til finale gikk også sandra eie. etter første gjennomkjøring ledet killi kvalifiseringen med en poengscore på 90,75. hun greide ikke å forbedre den i andre forsøk (83,75). det ga tess ledeux muligheten til å bli kvalifiseringsvinner på hjemmebane. den franske jenta knallet til med 94,00 poeng i runde to. før det hadde hun 87,50. sandra eie tok 8.-plassen med en bestescore på 78,00 poeng. de ti beste i kvalifiseringen er klare for lørdagens finale. opprinnelig skulle det vært kvalifisering for menn torsdag og for kvinner fredag, men det ble endret. mennenes kvalifisering avvikles fredag, med sju norske deltakere. også mennenes finale er lørdag.


  Boasson-Hagen med topplassering i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. mars 2023 KL:16.07)
  edvald boasson-hagen viste gode takter under det franske éndagsrittet grand prix de denain torsdag. rittet går over flere av brosteinssektorene kjent fra paris-roubaix og det var en gruppe på fem ryttere som kom sammen inn på den siste kilometeren. boasson-hagen hadde vist offensiv kjøring gjennom flere mil og virket til å være blant de klart sterkeste på brosteinssektorene. på oppløpet åpnet boasson-hagen spurten med snaut 300 meter igjen, men han hadde ikke kreftene til å holde helt inn og endte på en fjerdeplass. rittet ble vunnet av colombianske juan sebastián molano. dermed fortsetter også seierstørken for boasson-hagen, som står uten seier siden han vant åpningsetappen i critérium du dauphiné 9. juni 2019.  Eksperter måpte etter Klæbo-avslutning: – Villeste vi har sett i sprint

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:15.37)
  det ble en norskdominert finale under sprinten i drammen. hele fem av seks – hvor unntaket var franske richard jouve – kunne gå for norsk seier. og som mange ganger før fikk johannes høsflot klæbo det til å se enkelt ut. – det er noe av det villeste vi har sett i sprint, utbrøt nrks kommentator jann post. – det råeste han har vist i sprint denne vinteren, mener nrk-ekspert torgeir bjørn. erik valnes ble nummer to, mens jouve tok tredjeplassen. det var flere yngre løpere som imponerte på sprinten i drammen. blant annet 2001-modellen mats opsal, som til slutt ble slått ut i semifinalen. han var storfornøyd over egen prestasjon. – i fjor gikk jeg nesten ikke renn. det er nesten ikke til å tro, sa opsal til nrk. likevel var det to andre norske unggutter som gikk til finalen. ansgar evensen (22) og lars agnar hjelmeset (21). de utgjorde et finaleheat bestående av fem nordmenn. evensen ble til slutt nummer fire, mens hjelmeset tok femteplassen. even northug ble nummer seks.

  Renard åpner for landslagscomeback etter trenersparking

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. mars 2023 KL:10.47)
  lyon-stjernen wendie renard kan stille seg til rådighet for det franske kvinnelandslaget etter avskjedigelsen av landslagssjef corinne diacre. med veteranen renard tilbake forsterkes det franske laget kraftig foran sommerens verdensmesterskap i australia og new zealand. renard takket for en tid tilbake nei til landslagsspill. avgjørelsen ble tatt av hensyn til hennes «psykiske helse», forklarte renard. ifølge franske medier lå en konflikt med landslagssjef corinne diacre bak. like etter trakk også to andre landslagsspillere, marie-antoinette katoto og kadidiatou diani, seg fra landslaget. nylig ble diacre sparket som følge av spillerbråket. det skjedde etter at en intern gransking hadde konkludert med at problemene i samarbeidet mellom treneren og noen av spillerne var blitt så store at de ikke umiddelbart kunne løses. foreløpig er ingen diacre-erstatter utpekt. men den nye landslagssjefen kan regne med wendie renard. – det er treneren som må ta meg ut hvis jeg spiller bra for klubben min, men hvorfor ikke komme tilbake? jeg er et konkurransemenneske. jeg elsker denne drakta, og jeg vil gjøre alt for å vinne en tittel i den, sier renard til radiostasjonen europa 1, ifølge reuters. frankrike åpner vm mot jamaica 23. juli. senere venter brasil og panama i de to siste kampene i det innledende gruppespillet i australia. (©ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »