Hovedsiden

Liten annonse
  Nusa fortsatt skadeplaget – mister ny Brugge-kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:11.27)
  antonio nusa (18) har ikke hentet seg inn etter ryggskaden. han går glipp av brugges kamp mot serieleder gent i den belgiske toppdivisjonen torsdag. tenåringen leverte tidligere i september svært godt på sin første samling med a-landslaget. han storspilte og sjarmerte ullevaal-publikummet med mål mot jordan og to assister mot georgia. torsdag mister han sin tredje strake kamp for brugge med en ryggskade når serieleder gent står på motsatt side, bekrefter klubben på sine nettsider. tidligere i uken uttalte trener ronny deila at han venter nusa tilbake om ikke så lenge. – det er ingen alvorlig skade. vi tar det dag for dag. jeg forventer at han snart er tilbake, sa deila på en pressekonferanse tirsdag. oppgjøret mot gent er viktig for brugge, som med seier bare er poenget bak og i tillegg har én kamp mindre spilt. hugo vetlesen er med i brugges tropp. (ntb)

  Norge klatrer én plass på Fifa-rankingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 21. september 2023 KL:10.27)
  ståle solbakkens norske fotballandslag klatrer til 43.-plass på fifa-rankingen etter blant annet 2-1-seieren hjemme over georgia denne måneden. det kommer fram av nettsidene til det internasjonale fotballforbundet (fifa). dermed tar erling braut haaland og lagkameratene seg forbi canada, som har overtatt 44.-plassen. den forrige oppdateringen av rankinglisten kom 20 juli. siden den tid har norge vunnet 6-0 hjemme over jordan i en treningskamp og 2-1 hjemme over georgia i em-kvalifiseringen. i midten av oktober møter solbakkens menn kypros borte og spania hjemme på ullevaal. de skal også spille en treningskamp hjemme mot færøyene i midten av november, før em-kvaliken avsluttes borte mot skottland. i toppen av rankinglisten er det ingen endringer. vm-vinner argentina fortsetter på topp foran frankrike, brasil og england. (ntb)


  georgia-treneren raste mot dommerne: – ikke akseptabelt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. september 2023 KL:06.28)
  georgias landslagssjef willy sagnol mener at georgia hadde flere sjanser enn norge på ullevaal. etter onsdagens 2-1-tap kritiserte handommeren for å legge til bare tre minutter. – jeg sa til dem at tre minutter ikke var akseptabelt eller fair. ingen vet om vi hadde greid å utligne om det var blitt lagt til mer, kanskje ville det blitt 3-1 til norge, men jeg synes vi fortjener litt respekt. dommeren snakket til meg som om jeg var en «piece of …». de må håndtere samvittigheten sin, sa franskmannen. georgia reduserte på overtid, og sekunder før dommeren blåste av kom stjernespilleren khvicha kvaratskhelia til en stor sjanse til utligning. ørjan nyland avverget med et tigersprang. (ntb)
  Spania lekte seg til 6-0-seier over Kypros – ny rekord for Barcelona-juvel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:23.01)
  spania hadde få problemer da de rundspilte kypros i em-kvalifiseringen og vant 6-0 hjemme i granada tirsdag kveld. dermed fortsetter spania på 2.-plass i gruppe a. skottland topper gruppen med 15 poeng, mens spania og norge følger på henholdsvis ni og sju poeng. spanjolene trengte bare 18 minutter med totaldominans, før gavi sendte vertene i ledelsen etter et nydelig innlegg fra nico williams, som bare 15 minutter senere også serverte mikel merino på 2-0-scoringen. etter hvilen fortsatte spanjolene festfotballen da joselu headet inn 3-0-målet på et innlegg fra dani carvajal, før samme mann også assisterte ferrán torres tre minutter senere. 13 minutter før full tid noterte også álex baena seg på scoringslisten, før torres satte inn sitt andre for kveld seks minutter senere. barcelona-juvelen lamine yamal (16 år og 61 dager) ble den yngste noensinne til å starte en kamp for spania da han var i luis de la fuente startellever mot kypros. forrige sesong ble han også tidenes yngste a-lagspiller for barcelona da han kom inn med sine 15 år og 290 dager i 4-0-seieren over real betis. spania tar imot skottland 12. oktober, før de gjester ullevaal stadion tre dager senere. rødtrøyene avslutter så em-kvaliken med kypros borte og georgia hjemme ei slutten av november. (ntb)

  Vi har fått oss en verdensstjerne til

  Kilde: VG Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:22.48)
  ullevaal stadion (vg) (norge-georgia 2–1) greit, jordan var ingen stor motstander, kanskje georgia ikke er det heller. men jeg våger påstanden likevel: antonio nusa (18) er en kommende verdensstjerne.  Hva var dette?

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:22.35)
  norge herjet lenge mot georgia og vant 2-1. antonio nusa leverte to målgivende pasninger i praktklassen. hvem i huleste er 18-åringen som nå tar norge med storm? også martin ødegaard var god.


  Solbakken overrasker i laguttaket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:19.32)
  norges lag mot georgia er klart. norge starter i 4-3-3 med følgende menn: ørjan håskjold nyland – kristoffer vassbakk ajer, stefan strandberg, leo østigård, fredrik bjørkan – martin ødegaard, patrick berg, fredrik aursnes – jørgen strand larsen, erling braut haaland, antonio nusa. det betyr tre endringer fra jordan-kampen. strandberg kommer inn i midtforsvaret, berg inn på midten og haaland kommer inn på spissplass. ola solbakken er henvist til benken, og jørgen strand larsen skyves ut på kant. strandbergs inntog på stopperplass sender ajer ut på back og marcus holmgren pedersen til benken.
  Forferdelig

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (tirsdag 12. september 2023 KL:11.37)
  ståle solbakken (55) sier at «forferdelige forsvarsfeil» gjør at norge ikke er i førersetet i em-kvaliken. men i kveld skal norge spille fletta av georgia. bare spør erling braut haaland (23).
  klar beskjed fra georgia

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:19.26)
  georgias trener, willy sagnol (46), skryter av john arne riise (42) før em-kvaliken mot norge: - hvis han er i området, må han bare sende meg en melding. det er synd vi ikke har hatt kontakt på lenge.
  Ødegaard om ungdomsinnrykk: – Begynner å føle meg gammel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. september 2023 KL:11.44)
  gjennomsnittsalderen i ståle solbakkens første landslagstropp var 27 år. nå, nesten tre år senere, er den gjennomsnittlige landslagsspilleren 25 år. – jeg begynner å føle meg gammel når det kommer inn spillere som er født i 2005, liksom, gliser kaptein martin ødegaard overfor nrk. arsenal-stjernen debuterte på landslaget bare 15 år gammel. nå er han 24 år og ser spillere som 18 år gamle antonio nusa komme inn og vise seg frem. – jeg føler meg ikke så ung lenger. det er mange spennende ungdommer som kommer opp, bidrar og tar plass. det er kult. og så er det viktig at vi som har vært her en stund hjelper de. det gjelder å finne den balansen der, mener ødegaard. solbakken ønsker en god miks mellom eldre og yngre spillere på landslaget. han poengterer samtidig at spillere som ødegaard og erling braut haaland ikke er gamle selv, men allerede har mye rutine. – vi ønsker en god miks, men jeg tenker ikke så mye over . vi tar ut de som er best uansett, sier solbakken. norge møter georgia kl. 20.45 tirsdag kveld på ullevaal stadion.


  dabanovic dømmer norge mot georgia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. september 2023 KL:20.40)
  nikola dabanovic fra montenegro dømmer norges em-kvalifiseringskamp mot georgia på ullevaal stadion tirsdag. 41-åringen fra podgorica har aldri tidligere dømt norges landslag, men han har de siste årene flere ganger hatt ansvaret for europacupkamper med norske lag. i mars i fjor dømte han bodø/glimts første åttedelsfinale mot az alkmaar i serieligaens åttedelsfinale, der ola solbakken ble matchvinner med et omdiskutert straffespark på overtid. i februar i år var han kampleder da glimt tapte 0-1 borte for lech poznan i serieligaens første utslagsrunde og ble utslått. forrige måned var dabanovic dommer da molde slet seg til 2-0-seier over klaksvik i mesterligaens 3. kvalifiseringsrunde og gikk videre etter ekstraomganger. i 2019 dømte han norges 1-1-kamp mot irland i em-sluttspillet for g19-landslag. markus solbakken, jørgen strand larsen og marcus holmgren pedersen spilte for norge den dagen. dabanovic får med seg landsmennene vladan todorovic og srdan jovanovic som assistenter, mens milos boskovic er fjerdedommer. var-dommerne er fra slovenia, nejc kajtazovic og rade obrenovic. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »