Hovedsiden

Liten annonse
  Røthe avgjør langrennsframtiden i løpet av april

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. april 2024 KL:10.43)
  sjur røthe (35) trenger mer tid før han bestemmer seg for om han fortsetter langrennskarrieren. landslagsveteran har hatt en tung sesong plaget av mye sykdom og fravær, og det er ikke gitt at hans navn er med når kommende sesongs landslag presenteres i holmenkollen onsdag 24. april. røthe gikk knapt renn i verdenscupen i sesongen som var, men han vet at han er god nok til å kjempe med de beste om alt er helsemessig på stell. om 35-åringen velger å satse fram mot vm i trondheim, er det sannsynlig at det må skje utenfor landslagets rammer. – jeg har ikke helt bestemt meg ennå. det er greit å bruke litt ekstra tid på det. er nok klart i løpet av april, skriver røthe i en sms. (ntb)


  Johannes Thingnes Bø tok suveren sprintseier:– Utklassing fra start til slutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:18.30)
  johannes thingnes bø viste høy klasse under fredagens sprint i canmore, og tok sin første sprintseier denne vinteren. storebror tarjei bø gjorde nok til å vinne sprintcupen. – jeg skjønte tidlig at jeg hadde dagen. det er nok det beste løpet mitt denne sesongen, sier thingnes bø til nrk. – et perfekt løp, han er tilbake som sprintkongen. utklassing fra start til slutt, sa nrks kommentator jann post om bø sin prestasjon. thingnes bø vant sprinten over minuttet foran italienske tommaso giacomel, som endte på en andreplass. i tillegg tar thingnes bø sin 83. seier på øverste nivå – og tangerer dermed den franske legenden martin fourcade. tarjei bø skjøt fullt hus på liggende – men pådro seg én strafferunde på stående. likevel endte han opp med å vinne sprintcupen sammenlagt. – veldig kult, og jeg er stolt av å vinne sprintcupen. den er ikke vanskeligst å ta, men det krever at man er en rask herremann i sporet, sier tarjei bø til nrk. sturla holm lægreid herjet tidvis i holmenkollen for to uker siden, men bommet stygt på liggende i canmore – med hele tre bom. han endte på en 47. plass. – det er helt horribelt, og jeg fikk luften ut av ballongen tidlig. det blir en dag hvor du har lyst til å dra hjem og legge deg under dyna, sier lægreid til nrk. de norske herrene innehar de seks øverst plassene i verdenscupen sammenlagt, og har gjennomført en eventyrlig sesong. på lørdag er det duket for jaktstart i canmore, canada.

  Johannes Thingnes Bø mot suveren sprintseier:– Utklassing fra start til slutt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:18.30)
  johannes thingnes bø viste høy klasse under fredagens sprint i canmore, og ser ut til å ta sin første sprintseier denne vinteren. storebror tarjei bø gjorde nok til å vinne sprintcupen. – et perfekt løp, han er tilbake som sprintkongen. utklassing fra start til slutt, sa nrks kommentator jann post om bø sin prestasjon. thingnes bø leder sprinten over minuttet foran italienske tommaso giacomel, som for øyeblikket ligger på en andreplass. i tillegg ser thingnes bø ut til å ta sin 83. seier på øverste nivå – og tangerer dermed den franske legenden martin fourcade. tarjei bø skjøt fullt hus på liggende – men pådro seg én strafferunde på stående. likevel endte han opp med å vinne sprintcupen sammenlagt. – veldig kult, og jeg er stolt av å vinne sprintcupen. den er ikke vanskeligst å ta, men det krever at man er en rask herremann i sporet, sier tarjei bø til nrk. sturla holm lægreid herjet tidvis i holmenkollen for to uker siden, men bommet stygt på liggende i canmore – med hele tre bom. han ligger for øyeblikket på en 38. plass. – det er helt horribelt, og jeg fikk luften ut av ballongen tidlig. det blir en dag hvor du har lyst til å dra hjem og legge deg under dyna, sier lægreid til nrk. de norske herrene innehar de seks øverst plassene i verdenscupen sammenlagt, og har gjennomført en eventyrlig sesong. på lørdag er det duket for jaktstart i canmore, canada.

  Riiber mister prøve-VM – sliter med vondt kne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:12.39)
  jarl magnus riiber hoppet ikke under den provisoriske omgangen i granåsen fredag. nå er det klart at kombinertstjernen står over samtlige renn i verdenscupavslutningen, som også er et prøve-vm for kombinerteliten. det bekrefter sportssjef ivar stuan til nrk. årsaken er at riiber sliter med et sårt kne. han skadet seg under et langt treningshopp på lillehammer, og han har hatt en kjenning over tid. under forrige helgs konkurranser i holmenkollen kom han seg greit gjennom frem il det siste hoppet, hvor han fikk en dårlig landing. det trigget skaden igjen. – han har hatt litt hevelse, så tenker vi å være føre var og ikke utfordre skjebnen noe mer. vi tar en dag av gangen, men per nå ser det ganske lovende ut, forklarer trener stig morten fredheim til nrk.

  Riiber står over lagkonkurransen – sliter med vondt kne

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:12.39)
  jarl magnus riiber hoppet ikke under den provisoriske omgangen i granåsen fredag og blir heller ikke en del av norges lag lørdag. årsaken er at kombinertstjernen sliter med et sårt kne. riibers skade startet under et langt treningshopp på lillehammer, og han har hatt en kjenning over tid. under forrige helgs konkurranser i holmenkollen kom han seg greit gjennom frem il det siste hoppet, hvor han fikk en dårlig landing. det trigget skaden igjen. – han har hatt litt hevelse, så tenker vi å være føre var og ikke utfordre skjebnen noe mer. vi tar en dag av gangen, men per nå ser det ganske lovende ut, forklarer trener stig morten fredheim til nrk.

  Sundal må opereres - mister flere måneder på ski

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 15. mars 2024 KL:11.24)
  kristoffer eriksen sundal bekrefter i en sms til nrk at han skal opereres. sundal falt i kvalifiseringen i holmenkollen søndag, og ifølge mr-bildene ser det ut til å være en skade i menisken. – det tar noen måneder før jeg er klar for å hoppe på ski igjen, så det blir nok en litt annerledes forberedelse til neste sesong, skriver han til nrk.

  Tande står over resten av verdenscupen: – En kjedelig sesong

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:14.23)
  daniel-andré tande hoppet sitt siste verdenscuprenn i holmenkollen lørdag. nå bekrefter han til nrk at verdenscupsesongen er over for hans del. – det har vært en kjedelig sesong. mye stang ut gjennom hele vinteren, sier tande til nrk. hopperen ble hjemme og trente etter skiflygings-vm i kulm i januar og frem til rawair. men sier at det ikke stemte bra nok da han vendte tilbake til verdenscupen forrige helg. – jeg fant ikke ut av nok ting da jeg var hjemme og trente før rawair, så det var kjedelig, sier han. tande forteller at det siste hopprennet hans for sesongen blir på nm i lillehammer neste tirsdag. etter rawair gjenstår kun planica i verdenscupen. bakken der tande falt stygt i 2021, og lå død i flere minutter. – i fjor var det en stor påkjenning psykisk å hoppe der. så jeg skal ikke pushe på for å gjøre det i år. greit å kalle en dårlig sesong for en dårlig sesong, og ta det som det er. forhåpentligvis blir det bedre neste år, avslutter han.

  Verdenscupsesongen over for Krüger etter mareritt på Kollen-femmila

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 13. mars 2024 KL:14.11)
  simen hegstad krüger fikk det blytungt på kollen-femmila og er ikke med når verdenscupsesongen avsluttes i falun kommende helg. det er klart etter at norges skiforbund presenerte uttaket til rennene i sverige onsdag. landslagsstjernen var slått med over 13 minutter av teten på 50-kilometeren i holmenkollen søndag. etterpå klaget han over en kropp som ikke fungerte, og at han hadde vært svimmel. – vi reiser til falun for å kjempe om de viktige poengene som gjenstår når årets verdenscup skal avgjøres, sier landslagssjef ulf morten aune. – det skal fightes om poeng både individuelt (sammenlagt, sprint og distanse) samt nasjonscupen (totalt samt for begge kjønn). mye står på spill i en spennende verdenscupfinale, legger han til. harald østberg amundsen har 157 poeng til gode på johannes høsflot klæbo i verdenscupen sammenlagt foran avslutningen i sverige. alt tyder på at det også blir rekkefølgen til slutt. det står sprint på programmet i falun fredag, mens 10 kilometer klassisk og 20 kilometer fri teknikk følger deretter. (ntb)

  Ny seier for Kvandal - til topps i Granåsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:19.27)
  eirin maria kvandal fulgte opp søndagens seier i holmenkollen med å ta en knapp seier i tirsdagens raw air-renn i granåsen. – det er stort. det er kjempeartig, spesielt her i trondheim, sier kvandal til nrk. til daglig trener mosjøen-utøveren i granåsen, og i neste års vm-anlegg hadde virkelig kvandal marginene med seg etter to hopp på 96 og 98,5 meter. den norske 22-åringen hoppet seg opp fra andreplass, og vant 0,6 poeng foran østerrikske eva pinkelnig og 0,8 foran slovenske nika kriznar. – vi pleier å si at det blir tett i liten bakke, men så tett pleier det sjeldent å være, sier nrk-ekspert johan remen evensen. kvandal ledet raw air sammenlagt med god margin før tirsdagens konkurranse i trondheim, og etter seieren har hun 32 poeng ned til pinkelnig. raw air fortsetter i den store bakken i granåsen onsdag, før konkurransen avsluttes i vikersund til helgen.

  Klæbo med overlegen seier i sprinten – tar viktige poeng sammenlagt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 12. mars 2024 KL:15.41)
  tilbake til der johannes høsflot klæbo debuterte i verdenscupen i 2016, tok 27-åringen sin femte strake seier i solfylte drammen. klæbo kom rett fra en sterk seier under femmila i holmenkollen, og hadde god kontroll på konkurrentene i sprinten i drammen. klæbo vant prologen og tok seg videre til finalen etter en førsteplass i kvart- og semifinalen. i finalen rykket klæbo ifra konkurrentene på oppløpet som er midt på bragernes torg i drammen. med håvard solås taugbøl på andreplass, og even northug på tredjeplass ble det en helnorsk pall i drammen. han styrker med det sin posisjon som den beste langrennsløperen i verden med viktige poeng på harald østberg amundsen som leder verdenscupen sammenlagt. amundsen kom seg videre fra kvartfinalen på tid, men både han og erik valnes røyk ut i semifinalen. til helgen er det duket for de tre siste verdenscuprennene for sesongen i falun. der er det sprint, 10 kilometer og 20 kilometer på programmet.
  Svensk langrennsstjerne unnslapp brudd i Kollen-fall
  holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: reagerer på holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:17.55)
  den svenske langrennsprofilen hadde smerter etter å ha gått over ende i målgangen på femmila i holmenkollen. mandag kom det positive skadenyheter. poromaa pådro seg en smell i venstre tommel da han gikk i bakken i avslutningen av 50-kilometeren. mandag var han gjennom en røntgenundersøkelse hjemme i sundsvall. den utelukket at han har pådratt seg et brudd. – william ble raskt behandlet av landslagets fysioterapeut på stedet og undersøkt av arrangørens lege. begge vurderte at det var en kraftig forstuing. røntgenbildene som ble tatt mandag viser at vi kan utelukke brudd, sier landslagslege rickard noberius i en uttalelse. poromaa er likevel usikker til verdenscupavslutningen i falun. – etter omstendighetene føler han seg bra og har bedre bevegelighet i hånden i dag. en håndkirurg skal undersøke skaden onsdag for å sikre riktig behandling og rehabilitering, så kan vi ta stilling til om det er aktuelt å konkurrere allerede i verdenscupen i falun, sier noberius. (ntb)  Sundal må stå over resten av sesongen
  holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: reagerer på holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:11.15)
  kristoffer eriksen sundal må stå over resten av sesongen etter fallet i holmenkollen søndag. sundal falt i kvalifiseringen og har nå så store smerter i det høyre kneet at han må droppe resten av rawair-turneringen på hjemmebane og verdenscupavslutningen i planica. – jeg skulle gjerne ha hoppet, men det gjør rett og slett for vondt, sier sundal til nrk. han har vært på en legesjekk mandag morgen og ingenting tyder på at han har fått en alvorlig skade, men sundal skal ta mr senere denne uken. 23-åringen ble nummer to i verdenscupkonkurransen i holmenkollen på lørdag, men dagen etter falt han og raste mot juryen. – jeg skulel gjerne vært med på avslutningen når jeg er i så god form, men har ikke sjans til å hoppe, dessverre. nå kommer det også flere skiflygingskonkurranser i vikersund og planica, og det er en ekstra risko jeg ikke vil ta, sier sundal.  Vil ha endringer etter fyllefest: – Ikke noe i idretten å gjøre
  holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: reagerer på holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 11. mars 2024 KL:10.18)
  lederen for holmenkollen skifestival skal ha samtaler med oslo kommune for å finne løsninger på det som nok en gang overskygget skifesten i hovedstaden. lørdag ble den store overskriften igjen festen som utspilte seg i nordmarka. «fyll, slagsmål og amper stemning» rapporterte politiet om lørdag. – vi synes det er litt urettferdig at lørdag formiddag skal overskygge alt det fine og idrettsgleden man skaper her oppe, som vi jobber hele året med å få til. det er en idrettsfest over to helger med toppidrettsutøvere i mange grener, og så er fokus bare den ene formiddagen, forteller sjef stefan marx i holmenkollen skifestival til ntb mandag morgen. nå starter evalueringen. – vi skal ha samtaler, spesielt med kommunen. vi skal også involvere de ulike etatene i erfaringsutvekslingen. med en ny byråd håper vi at vi kan finne nye løsninger for utfordringene i «marka», sier marx. – alle var godt forberedt. det er 20.000 mennesker der som har en fest. en liten del vil dessverre gå helt over styr, og det liker vi jo absolutt ikke og tar sterkt avstand fra, sier marx. siden det er et offentlig sted, har ikke skifestivalen noe de skulle ha sagt. marx ønsker at politiet og kommunen kommer på banen. – bruken av store mengder alkohol og andre rusmidler har ikke noe i idretten å gjøre. det ønsker vi ikke at skal forbindes med vårt arrangement. (ntb) du kan lese mer om lørdagens holmenkollen-bråk i artikkelen under.
  Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om Kvandal-seieren står
  holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: reagerer på holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:18.34)
  kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i holmenkollen søndag. blant dem var raw air-leder eirin maria kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. i finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa nrks hoppekspert johan remen evensen. men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske nika prevc. det holdt til kvandals andre verdenscupseier og hun beholder raw air-ledelsen. – nå har jeg det veldig bra. det er veldig stort. endelig fikk jeg sunget nasjonalsangen. det satt langt inne, sier en rørt kvandal til nrk etter seieren. trener christian meyer sier til nrk at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – da er vi trygge på at eirin har vunnet? – vi får nå se da, sier han kryptisk til nrk. – om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. men norges nasjonalsang ble spilt og kvandal sto øverst på pallen etter rennet. silje opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. både 20 år gamle heidi dyhre traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige ingvild synnøve midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. thea minyan bjørseth endte på 26.-plass.

  Full forvirring i Kollen – Trener usikker på om seieren står
  holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: reagerer på holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:18.34)
  kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i holmenkollen søndag. blant dem var raw air-leder eirin maria kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. i finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sa nrks hoppekspert johan remen evensen. men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske nika prevc. det holdt til kvandals andre verdenscupseier og hun beholder raw air-ledelsen. – nå har jeg det veldig bra. det er veldig stort, sier kvandal til nrk etter seieren. trener christian meyer sier til nrk at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – da er vi trygge på at eirin har vunnet? – vi får nå se da, sier han kryptisk til nrk. – om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. men norges nasjonalsang ble spilt og kvandal sto øverst på pallen etter rennet. silje opseth ble nest beste norske på en åttendeplass, mens to andre unge, norske hoppere imponerte på hjemmebane. både 20 år gamle heidi dyhre traaserud, som endte på 11.-plass, og 16-årige ingvild synnøve midtskogen, som ble nummer 18, gjorde karrierebeste. thea minyan bjørseth endte på 26.-plass.

  Full forvirring i Kollen - Trener usikker på om seieren står
  holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: reagerer på holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:18.34)
  kun 2 poeng skilte topp fire etter første omgang i holmenkollen søndag. blant dem var raw air-leder eirin maria kvandal, som hoppet 225.5 meter med lavest fart av alle i første omgang. i finaleomgangen hadde vinden roet seg, men da kvandal skulle hoppe så det først ut som treneren ba om å gå ned på avsatsen. men det var til slutt juryen som valgte å gå ned på farta. – her må vi opp i dommertårnet og finne ut av hva som faktisk er fakta, sier nrks hoppekspert johan remen evensen. men 22-åringen holdt hodet kaldt og hoppet 125 meter, og fikk til slutt 2.2 poeng mer en slovenske nika prevc. det holdt til seier til kvandal, som tok sin andre verdenscup seier, som beholder raw air-ledelsen. trener christian meyer sier til nrk at han trykte på knappen, for å signalisere at de ville gå ned på farta, men at jury-avgjørelsen kom opp. – da er vi trygge på at eirin har vunnet? – vi får nå se da, sier han kryptisk til nrk. – om hun vinner eller ikke er dette uansett en seier, legger han til. silje opseth lå på en niendeplass etter første omgang, men fikk mer ut av finalehoppet på 122.5 meter. det holdt til åttendeplass. – hun er fremdeles litt sen på hoppkanten. resten ser veldig bra ut, men vi vet hun har mer å gå på, sier evensen. to unge norske hoppere fikk det også til å stemme på hjemmebane. 20 år gamle heidi dyhre traaserud hoppet 118.5 meter og endte på en imponerende 12.-plass. det er bestenotering for traaserud i verdenscupen. ingvild synnøve midtskogen ble nummer 18, som er karrierebeste på 16-åringen. thea minyan bjørseth hadde derimot ikke sin beste dag i bakken og endte på 25.-plass.


  Kvandal beste norske i første omgang: – I en egen klasse
  holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport' title='Les mer detaljer om artikkelen: reagerer på holmenkollen | Skrevet av Dagbladet - Sport'>
  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 10. mars 2024 KL:17.48)
  eirin maria kvandal leder raw air, og vant dagens kvalifisering i holmenkollen. i første omgang ble hun satt ned på fart og hoppet med mindre fart enn alle andre. hun landet likevel på 125.5 meter. det var 1,5 meter for kort til å få med seg ni viktige poeng til raw air sammenlagt. – hun går ned tre avsatser og får ikke kompensasjon, men ligger likevel i helt oppi toppen. hun er litt i en egen klasse, mener nrks hoppekspert johan remen evensen. – det er alltid surt. men det viktigste var å få levert et godt hopp, og det virker som vinden har roa seg, og det er godt, sier kvandal til nrk. hun ligger på en foreløpig andreplass, kun 0.1 poeng bak tyske katharina schmid. fattige 2.5 poeng skiller de fem beste hopperne etter første omgang, så her kan alt skje. gårsdagens vinner silje opseth hoppet ikke maksimalt i første omgang, og ligger på en foreløpig niendeplass etter et hopp på 118 meter. – hun har mye mer å gå på, sier evensen. heidi dyhre traaserud hoppet seg opp til en foreløpig 14.-plass, mens thea minyan bjørseth ligger på en foreløpig 21.-plass. ingvild midtskogen er på en delt 22.-plass. johann andré forfang vant herrenes hopprenn i holmenkollen tidligere søndag, mens kristoffer eriksen sundal falt og fikk raw air ødelagt.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »