Hovedsiden

Liten annonse


  FIS vedtok historisk superhelg for norsk skisport – presidenten jubler

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:12.29)
  verdenscuprenn på tre forskjellige norske arenaer i løpet av to dager. det er utgangspunktet for en superhelg norsk skisport aldri tidligere har sett maken til. neste sesongs terminlister i de store skiidrettene ble vedtatt under det internasjonale ski- og snowboardforbundets vårmøter i slovenske portoroz denne uken. utfallet viser at fis lener seg tungt på norge som arrangør. helgen 15. og 16. mars 2025 peker seg i så måte ut. da samles langrenns- og kombinerteliten til verdenscuprenn i holmenkollen, samtidig som hopperne skal gjøre opp om raw air-trofeet i vikersund. på toppen av det hele skal de mannlige alpinistene kjøre renn i hafjell. – dette må vi se på som en stor tillit og ære for oss som vintersportsnasjon. vi ser utfordringene med snø ute i europa, men vi kunne nesten ikke sett for oss en slik historisk tildeling av skirenn, sier skipresident tove moe dyrhaug. (ntb)

  Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. mai 2024 KL:15.25)
  det blir ingen prestisjefylt kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. i stedet får lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter vm i granåsen. det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) i slovenske portoroz. verdenscuprennene i langrenn i holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. det er helgen etter at vm i trondheim er avsluttet. i stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer. årsaken er at mesterskapet i granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. med det som bakteppe har langrennstoppene i fis besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i holmenkollen. i stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til lahti to uker etter vm. femmila i lahti går dermed søndag 23. mars. (ntb)

  Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:18.39)
  neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i vikersund. det blir også renn i holmenkollen, tross vm i trondheim. det ble klart da hoppkomiteen i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) hadde møte i slovenske portoroz onsdag. – vi er stolte over at vi får til en raw air-turnering også i vm-året i trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram vm-heltene i holmenkollen og vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, ståle villumstad. til tross for at det skal arrangeres ski-vm i trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag. forrige sesong satte silje opseth verdensrekord i vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. denne sesongen var det 17. (ntb)


  Kollen-beslutningen er tatt: Ingen femmil i 2025

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. mai 2024 KL:16.21)
  det blir ingen tradisjonell femmil i holmenkollen neste vinter. i stedet skal vm-heltene fra granåsen ut på 10 og 20 kilometer i nasjonalanlegget i oslo. det ble besluttet da langrennskomiteen i det internasjonale ski- og snowboardforbundet (fis) møttes i slovenske portoroz onsdag. verdenscuprennene i kollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. det er helgen etter at vm i trondheim er avsluttet. det har vært strid rundt planene om å skrote den tradisjonsrike femmila i holmenkollen på terminlista for 2024/25. fis har ikke ønsket en ny og kraftkrevende femmil uka etter at løperne har vært ute på samme distanse i vm. nå er beslutningen om å legge inn kortere renn i kollen tatt. lørdag 15. mars skal det gås 20 kilometer fellesstart i fri teknikk, mens det er klart for 10 kilometer klassisk med individuell start søndag 16. mars. – det blir fantastisk med verdenscuphelg i holmenkollen rett etter vm. vi får to dager med spennende konkurranser, sier landslagssjef i langrenn, ulf morten aune, til ntb. (ntb)


  disse blir holmenkollens rivaler om skiskytter-vm

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:11.41)
  holmenkollen får konkurranse fra hochfilzen og kontiolahti om å få arrangere vm i skiskyting i 2028 og 2029. det internasjonale skiskytterforbundet (ibu) melder at trioen har søkt på begge mesterskapene. tildelingen skjer på kongressen i beograd i slutten av september. i februar ble det kjent at norges skiskytterforbund (nssf) og oslo kommune kom til å jobbe for å få vm tilbake til holmenkollen. det ble sist arrangert der i 2016. – holmenkollen arrangerer verdenscup i skiskyting hvert år, og vi er en anerkjent arrangør i skiskyttersirkuset. at en stor medlemsnasjon som norge også påtar seg større mesterskap med jevne mellomrom, er både ønskelig og forventet, sa nssfs generalsekretær morten djupvik i vinter. hochfilzen var østerriksk arrangør senest i 2017, mens finske kontiolahti hadde det i 2015. (ntb)

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen venter sitt første barn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:11.54)
  astrid uhrenholdt jacobsen (37) avslører på instagram at hun er gravid. på flere bilder viser hun synlig fram babymagen. «vi utvider flokken», skriver den tidligere langrennsstjernen i innlegget. hun har lagt ved flere bilder der hun er ute på tur med kjæresten ingeborg djupnes. på det ene peker samboeren mot jacobsens voksende mage. under innlegget strømmer gratulasjonene inn. den tidligere golfstjernen suzann pettersen er blant dem som har sendt sine lykkønskninger. jacobsen slo gjennom for fullt med vm-gullet i sprint i sapporo i 2007. bare uker tidligere hadde hun tatt sin første pallplass i verdenscupen. det skjedde i sprint i otepää i estland. hennes siste verdenscuprenn ble på hjemmebane i holmenkollen i mars 2020. i 2018 var hun med på det norske laget som tok ol-gull i stafett i pyeongchang. to stafettgull har det også blitt i vm-sammenheng. individuelt har hun to vm-sølv og fem vm-bronser på merittlisten. jacobsen har også vært på pallen i verdenscupen 56 ganger. etter den aktive karrieren har jacobsen vært langrennsekspert for nrk og sittet som leder av utøverkomiteen i norges idrettsforbund. (ntb)


  Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. johannes høsflot klæbo møtte på johaug på trening i morgentimene. han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går vm i trondheim. – hun kommer til å gå vm, det er jeg helt sikker på. hun kommer til å stå på startstreken der. så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier klæbo til nrk. se hele landslagsuttaket her.

  Landslaget bekrefter: Har satt av friplass til Johaug

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. se hele landslagsuttaket her.

  Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.13)
  skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i holmenkollen var ingvild flugstad østberg og therese johaug. hvorvidt sistnevnte satser fullt mot vm på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. kvinner elite: lotta udnes weng, mathilde myhrvold, julie myhre, heidi weng, anne kjersti kalvå, tiril udnes weng, kristine stavås skistad, margrethe bergane, kristin austgulen fosnæs. herrer elite: pål golberg, simen hegstad krüger, håvard solås taugbøl, didrik tønseth, ansgar evensen, johannes høsflot klæbo, erik valnes, martin løwstrøm nyenget, harald østberg amundsen, even northug, iver tildheim andersen. para elite: vilde nilsen, indira liseth, trygve toskedal larsen, thomas karbøl oxaal, geir lervik (ledsager) disse utøverne er vraket etter forrige sesong: ane appelkvist stenseth, helene marie fossesholm, marte skaanes, sjur røthe.Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »