Hovedsiden

Liten annonse
  Gironas sensasjonsferd fortsetter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 10. desember 2023 KL:23.08)
  girona slutter ikke å overraske i tetsjiktet i spania. søndag ble det 4-2-seier i catalonia-derbyet borte mot barcelona. bragden gjør girona til serieledere i la liga, med 41 poeng på 16 kamper. det er to poeng ned til real madrid, og syv til regjernde mester barcelona. artem dovbyk tok girona foran etter tolv minutters spill. ukraineren ble satt opp av landsmannen viktor tsyhankov og scoret via stolpen. robert lewandowski headet inn utligningen kort tid senere, men girona slo til igjen før pause. miguel gutiérrez curlet vakkert gjestene opp i 2-1. mot slutten la innbytter valery fernández på til 3-1. han hadde kun vært på banen i to minutter. i tilleggstiden tente ilkay gündogan et håp for barcelona, men cristhian stuani fjernet all tvil i det femte overtidsminuttet. girona ble nummer ti i la liga sist sesong. nå ryster catalonia-klubben de etablerte i spansk toppfotball. (ntb)

  Maanum og Arsenal herjet i rekordkamp mot Chelsea

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 10. desember 2023 KL:15.43)
  arsenal strålte hjemme mot chelsea og vant 4-1 i den engelske superligaen. guro reiten var tilbake på banen for gjestene etter et to måneder langt skadeavbrekk. de to lagene har nå like mange poeng på toppen av tabellen. manchester city og manchester united følger nærmest, henholdsvis tre og syv poeng bak. det var 59.042 tilskuere til stede på arsenals hjemmearena søndag, noe som er ny rekord i den engelske superligaen. frida maanum startet oppgjøret på benken, men den viktige arsenal-brikken ble byttet inn med en halvtime igjen å spille. fem minutter før slutt kunne hun fått en målgivende pasning, men stina blackstenius sløste bort en stor sjanse. også reiten kom inn fra innbytterbenken kort tid etter maanum. hun har ikke spilt en tellende kamp verken for chelsea eller det norske landslaget siden 8. oktober. da scoret hun et viktig 1-1-mål helt på tampen mot manchester city.

  Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:22.48)
  everton utnyttet grove forsvarsfeil hos newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i premier league. det er en solid seier for sean dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide newcastle. everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen kieran trippier begynte å slurve på egen halvdel. 78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til dwight mcneil. evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold. sju minutter senere gjentok miseren seg for trippier. han stresset og spilte ballen i beina på jack harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte abdoulaye doucouré. malieren var trygg og plasserte inn 2-0. alexander isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål. det var en av ganske få newcastle-muligheter i kampen. selv om gjestene hadde ballen mye, var everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom. den aller største sjansen fikk dominic calvert-lewin etter 38 minutter. han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold. da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. langt på overtid trillet innbytter beto inn sitt første premier league-mål. (ntb)

  Målkalas da Liverpool tok sesongens syvende strake seier på Anfield

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:17.05)
  en førsteomgang med fire scoringer og uavgjort til pause, ble fulgt opp av tre nye scoringer og en sen avgjørelse av liverpool i en fartsfylt affære på anfield. 20 minutter ut i kampen tok liverpool ledelsen etter en frispark-perle fra trent alexander-arnold. repriser viste at det var fulham-keeper bernd leno som var sist på ballen, da ballen spratt fra tverrliggeren og i lenos rygg. det tok kun fire minutter før tidligere liverpool-spiller harry wilson utlignet for fulham på det som var bortelagets første sjanse i kampen. liverpool svarte med nok en perlescoring. denne gangen var det alexis mac allister som fyrte av fra langt hold – rett i krysset. men igjen holdt ikke ledelsen i mer enn noen få minutter. for seks minutter på overtid av førsteomgang utlignet kenny tete igjen da han forlenget et skudd fra joão palhinha. scoringen ble først annullert for offside, men var brøt inn og godkjente målet. liverpool måtte klare seg uten førstekeeper alisson i søndagens oppgjør. brasilianeren ble skadet i forrige kamp mot manchester city. det var derfor caoimhin kelleher som voktet buret for hjemmelaget. liverpool tok tak i kampen fra start i andreomgang. darwin núñez var nære ved å sende liverpool i ledelsen på ny med et skudd i tverrliggeren 53. minutter ut i kampen. hjemmelaget fortsatte trykket også utover i omgangen, og både núñez og luis díaz bommet på hver sin store mulighet, begge satt opp av mohamed salah. fulham var farlig frempå på noen kontringer, og etter 80. minutter satt 3-2 scoringen for bortelaget. innbytter tom cairney lempet ballen på tvers av feltet og på bakre stolpe dukket bobby reid opp med en heading i mål. det var kveldens femte scoring, men målfesten var langt ifra over. først utlignet wataru endo med en ny kunstscoring i krysset, før trent alexander-arnold fullførte kveldens målkalas med en volley fra 17 meter forbi leno. dermed stod det 4-3 til hjemmelaget. flere scoringer ble det ikke på anfield. liverpool tok med det sin syvende strake hjemmeseier denne sesongen. de befinner seg på 2. plass på tabellen med 31 poeng. gjestene står med 15 poeng på en 14. plass etter 14 kamper.

  Norges U23-kvinner med storseier i Portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:17.47)
  det norske u23-landslaget i fotball vant 4-0 borte mot portugal. synne jensen startet scoringsshowet fra straffemerket. julie blakstad, emma stølen godø og innbytter monica nedgård isaksen var norges øvrige målscorere i coimbra. offensiven løsnet etter at portugal ble redusert til ti spillere etter en halvtime. jensen satte inn straffesparket som fulgte. kampen var u23-landslagets første siden belgia ble slått 2-0 i slutten av oktober. norge har gått åtte kamper ubeseiret (seks av dem vunnet). mandag skal de norske bryne seg på frankrike. (ntb)

  Immobile-dobbel senket Celtic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:20.44)
  det blir ikke mer europacup på celtic når sesongen går inn i 2024. exiten ble klar med 0-2-tapet borte mot lazio i mesterligaen. odin thiago holms lag holdt lenge stand i roma, men på tampen slo innbytter ciro immobile til med to kjappe scoringer. celtic trengte et mirakel for å få utslagsspill i verdens gjeveste klubbturnering, men skottene blir heller ikke å se i europaligaen på nyåret. tirsdagens resultat betyr at celtic ender sist i en pulje som også har med atlético madrid og feyenoord. lenge så kampen ut til å bli et antiklimaks for lazio, men immobile kom til unnsetning. thiago holm ble sittende på celtic-benken gjennom kampen. trønderen står med totalt 54 minutter over to innhopp og ett rødt kort i høstens mesterliga. (ntb)


  Kåring: Årets lag i OBOS-ligaen

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:00.03)
  dagbladet har - ved hjelp av spillere, trenere og eksperter - kåret årets lag i obos-ligaen 2023. dette er de 11 utvalgte, og de ni som fikk plass på innbytterbenken. les de fyldige begrunnelsene, og se hvem som er årets aller beste spiller!

  Maanum scoret for Arsenal i ligacupseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:22.18)
  frida maanum scoret utligningsmålet da arsenals kvinnelag vendte til 2-1-seier over southampton i ligacupens gruppespill. arsenal tok sin annen strake seier i gruppespillet og klatret opp i ryggen på tottenham, som også har vunnet begge sine kamper. maanum spilte fra start i et arsenal-lag der manager jonas eidevall gjorde ni endringer fra søndagens seierskamp mot brighton i superligaen. 13.438 tilskuere sørget for publikumsrekord for southampton-kvinnene på st. mary`s, og hjemmelaget tok ledelsen ved molly pike i det 55. minutt. fem minutter senere sørget maanums knallskudd for at det sto 1-1. det så lenge ut til å bli resultatet, og da ville det blitt straffesparkkonkurranse om et ekstrapoeng. innbytter amanda ilestedt avverget det ved å nikke inn 2-1-målet i det 89. minutt. bare gruppevinnerne er sikre på å ta seg til kvartfinale i ligacupen. (ntb)

  Mot fornyet kontrakt for Avaldsnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:19.52)
  kaja olsen og innbytter maria hovmark scoret to kjappe mål mot tromsø etter pause og gjør at avaldsnes styrer mot en ny sesong i toppserien i fotball. scoringene kom i det 70. og 73. minutt. først headet olsen inn 1-0 etter en corner, og da innbytter hovmark doblet ledelsen bare minutter senere ble det stille på romssa arena. avaldsnes har dermed et alle tiders utgangspunktet foran søndagens returkamp på hjemmebane.

  Son herjet med Kina i VM-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:18.09)
  son heung-min herjet med to mål og en assist da sør-korea slo kina 3-0 på bortebane i vm-kvalifiseringen i fotball. 40.000 tilskuere på en fullsatt arena i shenzhen rett nord for hongkong hadde store forventninger til eget lag, men son stilnet publikum med to scoringer i første omgang. først satte tottenham-stjernen inn et straffespark etter at wolverhampton-spiller hwang hee-chan ble felt, så scoret han med hodet på et hjørnespark. jung seung-hyun fastsatte resultatet da han nikket inn et frispark fra son. sør-korea har under sin landslagssjef jürgen klinsmann fått en god start på vm-kvalifiseringen med 5-0 over singapore og 3-0 over kina. japan har også innledet kvalifiseringen godt, med to 5-0-seire. tirsdag ble syria slått. australia er også uten poengtap i sin gruppe. leicester-spiller harry souttar ble matchvinner i 1-0-seieren over palestina. kampen ble spilt i kuwait. irak-innbytter mohanad ali ble matchvinner i sjuende tilleggsminutt da vietnam ble slått 1-0. heller ikke irak har avgitt poeng så langt. hongkong, med jørn andersen som landslagssjef, tok sitt første poeng med 2-2 mot turkmenistan. i samme gruppe ga iran fra seg to måls ledelse og spilte 2-2 i usbekistan. de to beste i hver gruppe går til det siste gruppespillet, der vm-billettene deles ut. vm-kvalifiseringen gjelder også som kvalifisering til asiamesterskapet. (ntb)

  Kåring: Årets lag i Eliteserien

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:00.00)
  dagbladet har - ved hjelp av spillere, trenere og eksperter - kåret årets lag i eliteserien 2023. dette er de 11 utvalgte og de 9 som fikk plass på innbytterbenken. les de fyldige begrunnelsene og se hvem som er årets aller beste spiller.

  Tredje seier på rad for Kolbotn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:21.23)
  kolbotn seiret 2-0 over til 2020 i 1. divisjon, 1. division promotion group i fotball. marie moen preus sendte kolbotn i ledelsen da hun satte inn 1-0 etter 21 minutters spill. da lagene gikk i garderoben etter 45 minutter var stillingen 0-1. minuttet før full tid doblet innbytter celine larsen ledelsen til kolbotn. kort tid etterpå ble kampen avblåst. kampen endte dermed 0-2. kolbotns tuva henriksen pådro seg gult kort. stine margrete jensen var kampleder. og dermed var serien ferdigspilt for de to lagene. kolbotn sikret sikret seriemesterskapet etter å ha tatt 58 poeng. til 2020 ender på en sterk andreplass med 49 poeng. til 2020 har vært bunnsolide defensivt og slapp bare inn 23 mål i løpet av året. på motsatt banehalvdel ble det 49 mål. denne sesongen har kolbotn vært trygge i forsvar, og slapp kun inn 13 mål. på motsatt banehalvdel ble det 48 nettkjenninger. martine fenger ble toppscorer for kolbotn med sine ti scoringer, mens mali trøan noterte seg for 13 scoringer for til 2020. (©ntb)

  Israel reddet uavgjort - slik påvirker det Norges playoff-sjanser

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:23.16)
  israel klarte 1-1 mot sveits etter en sen innbytterscoring onsdag kveld. det betyr at situasjonen for norge fortsatt er uendret med tanke på sjansene om em-playoff. norge er nemlig avhengige av at israel går direkte til em uten at det skjer på bekostning av sveits. sveits og romania har begge 16 poeng nå, mens israel har 12. 1-1-scoringen mot sveits betyr at israel trenger litt mindre hjelp for å komme til em, noe som er godt nytt for norge. norge må nå håpe på at israel slår romania og andorra. i tillegg må sveits ta poeng mot romania. onsdagens kamp var den siste av to som ble utsatt i oktober på grunn av krigen i midtøsten. oppgjøret ble spilt i ungarske felcsút på grunn av sikkerhetssituasjonen i israel.

  Norges EM-håp lever videre etter israelsk utligning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:22.45)
  israel klarte 1-1 mot sveits etter en sen innbytterscoring. det gjør at det fortsatt er spenning for norge i håpet om em-spill neste sommer. etter åtte kamper ligger israelerne på tredjeplass. sveits og romania er begge på 16 poeng. norge trenger at israel går direkte til em uten at det skjer på bekostning av sveits. ståle solbakkens landslag ble forrige måned slått ut i den ordinære kvalifiseringen etter hjemmetapet for spania. israelerne må bli blant de to beste i sin kvalifiseringspulje dersom norge skal kunne få en ekstrasjanse til å løse em-billett gjennom et omspill i nasjonsligaen neste år. onsdagens oppgjør ble spilt i ungarske felcsút på grunn av sikkerhetssituasjonen i israel. lørdag kommer romania til samme arena, mens israel avslutter kvalifiseringen borte mot andorra borte 21. november.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »