Hovedsiden

Liten annonse  Vinicius Junior slipper karantene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:06.03)
  real madrid-spiller vinicius junior slipper utelukkelse etter at han ble utvist i 0-1-tapet for valencia, der han ble utsatt for rasistisk hets fra publikum. det bestemte spanias fotballforbund tirsdag. forbundet beslutet også at mario kempes-tribunen på valencias hjemmebane mestalla skal stenges i fem kamper. klubben ble også ilagt en bot på 45.000 euro. underveis i kampen pekte vinicius junior ut personer på kempes-tribunen som hetset ham. utvisningen skjedde på overtid under et basketak mellom vinicius og valencias hugo duro. dommeren dro opp det røde kortet etter å ha sett på var-skjermen. disiplinærkomiteen pekte imidlertid på at dommeren ikke hadde sett på bildene som viste at duro tok kvelertak på vinicius junior rett før brasilianeren slo. – prisen rasistene vant, var min utvisning. dette er ikke fotball, det er la liga, skrev vinicius junior på instagram etter kampen. (ntb)

  Kraftige reaksjoner etter nye rasismeanklager i Spania

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:06.18)
  real madrid-stjernen vinícius júnior hevder han ble utsatt for rasisme i søndagens 0-1-tap for valencia. – dette er ikke fotball, det er la liga. det var ikke første, andre eller tredje gang. rasisme er normalt i la liga, skriver vinicius på instagram etter hendelsen. den brasilianske angriperen har ved flere anledninger tidligere blitt utsatt for rasisme, og søndag sier både han, treneren og flere av lagkameratene hans at det skjedde igjen. lagkameraten lucas vázquez fortalte at en supporter på tribunen gjorde apebevegelser mot vinicius, mens målvakt thibaut courtois sa at han var forberedt på å forlate banen hvis lagkameraten ønsket det. – vi kan ikke tolerere disse tingene, sa courtois, som også sa at han hørte folk lage apelyder. real madrid-trener carlo ancelotti var heller ikke fornøyd. – det vi så i dag var uakseptabelt. en hel stadion som kommer med rasistiske ytringer. la liga har et problem, sier ancelotti, som mener kampen burde blitt stoppet. tidligere manchester united-spiller rio ferdinand langer ut mot behandlingen vinicius fikk på instagram: – bror, du må beskyttes. hvem beskytter vinicius i spania? hvor mange ganger må vi se denne unge mannen bli utsatt for den dritten her? jeg ser smerte, jeg ser avsky, jeg ser at han trenger hjelp. og myndighetene gjør ikke noe for å hjelpe ham, skriver ferdinand. la liga opplyser på twitter at hvis noen blir tatt for denne hendelsen, vil ligaen ta «passende juridiske skritt». (nrk/ntb)


  Idrettslegenden Jim Brown er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:12.34)
  jim brown, en av usas mest ikoniske idrettshelter, er død 87 år gammel. han banet vei for svarte utøvere på mange ulike arenaer. – vi mistet en helt i dag. jeg håper at alle svarte utøvere setter av tid til å opplyse seg om denne utrolige mannen og hva han gjorde for å endre våre liv, skrev basketballstjernen lebron james på instagram. – vi står alle på dine skuldre, jim brown. brown er allment anerkjent som den beste løperback noensinne i amerikansk fotball, og flere mener at han er sportens aller største. han spilte bare ni sesonger i nfl, fra 1957 til 1965, men dominerte ligaen og ble tre ganger kåret til årets spiller. han sto aldri over en kamp og er den eneste løperback med over 100 yards i snitt per kamp over hele karrieren.

  Cecilia Brækhus er blitt syk – trekker seg fra tittelkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:11.56)
  boksedronningen cecilia brækhus (41) våknet lørdag opp med forkjølelsessymptomer og går dermed ikke vm-kampen mot terri harper i dublin som planlagt lørdag kveld. det bekrefter hun på instagram lørdag formiddag. det samme gjør arrangør matchroom på deres twitter-konto lørdag formiddag. matchroom-sjef eddie hearn omtalte for noen uker siden kampen mot brækhus som den største i terri harpers karriere. oppdateres

  Cecilia Brækhus er blitt syk – trekker seg tittelkamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. mai 2023 KL:11.56)
  det bekrefter hun på instagram lørdag formiddag. brækhus (41) skulle egentlig bokse om vm-beltene mot britiske terri harper (26) i dublin lørdag, men den kampen blir det ikke noe av. matchroom-sjef eddie hearn omtalte for noen uker siden kampen mot brækhus som den største i terri harpers karriere. oppdateres  Lucas Moura ferdig i Spurs

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:21.32)
  den brasilianske vingen lucas moura bekrefter at han er ferdig i tottenham etter sesongen. – mitt spurs. uansett hvor jeg er, vil hjertet mitt alltid være her. du er klubben min. dette vil alltid være mitt hjem, skriver moura på instagram. 30-åringen ankom london-klubben i januar 2018 og har notert seg med 38 mål og 27 assist på 219 kamper for de liljehvite. brasilianeren huskes nok best for den elleville snuoperasjonen spurs gjorde mot ajax i semifinalen av champions league i 2019. tottenham lå under 0-3 til pause, men moura gjorde hattrick og sikret med det finalebillett på flest bortemål. – vi vil gjerne takke lucas for hans enorme bidrag til klubben vår og ønsker ham det aller beste for fremtiden, skriver klubben i en uttalelse. moura har tidligere spilt for klubber som são paulo og paris saint-germain. det er ikke kjent hvor veien går videre for 30-åringen. (ntb)

  Formel 1-stjerner havnet midt i flomdrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. mai 2023 KL:11.15)
  formel 1-førerne nyck de vries og yuki tsunoda deler historier om at de slet med å komme seg ut av de flomrammede områdene i italia. formel 1-førerne nyck de vries og yuki tsunoda kjører for alphatauri, som har sine base i faenza, en av byene som er oversvømmet. tirsdag forsøkte de vries å ta seg fram til faenza-fabrikken, men det viste seg nytteløst. «faenza var allerede oversvømmet, og jeg kunne ikke komme meg til hotellet mitt. å kjøre tilbake til motorveien var heller ingen mulighet. dermed var jeg fast i en liten landsby med ett fullbooket hotell», skriver han på instagram torsdag. lagkamerat tsunoda skriver at byen er hardt rammet. «etter en forferdelig kveld er byen veldig rammet: støv, gjørme og lukten av bensin over alt», melder den japanske føreren. «akkurat nå sliter folk med å finne mat og steder å bo», fortsetter han. (ntb)


  Witsel gir seg på det belgiske landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:20.23)
  den belgiske atletico madrid-spilleren axel witsel (34) har spilt sin siste landskamp 15 år etter debuten. spilleren med 130 landskamper opplyser selv om valget på instagram fredag. «etter nøye overveielse, er det med mye følelser jeg har bestemt meg for å slutte på landslaget. det har vært flott å få representere landet mitt de siste 15 årene. nå er tid for å fokusere mer på klubbfotball og familie», skriver han. witsel var en del av lagets om ble nummer tre i vm i 2018. han startet alle kampene da belgia overraskende røk ut i puljespillet i vm i qatar i fjor. han fikk sin landslagsdebut i mars 2008. (ntb)
  Messi-leiren ut mot Saudi-Arabia-rykter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 9. mai 2023 KL:15.39)
  tidligere tirsdag meldte nyhetsbyrået afp at lionel messi er klar for en saudiarabisk klubb. pappa og agent, jorge messi, slår tilbake mot ryktene. i et innlegg på instagram skriver han at sønnen først og fremst skal bli ferdig med inneværende sesong. messi jakter sitt andre strake seriegull med psg. – det er absolutt ingenting klart med noen annen klubb ennå. den avgjørelsen vil ikke bli tatt før lionel avslutter ligaen med psg, skriver han, og stempler ryktene som «fake news». – når sesongen er over vil det være på tide å analysere og se hva som er der, og deretter ta en avgjørelse, skriver messi senior. messis kontrakt med psg går ut 30. juni og akkurat nå er det lite som tyder på at han blir værende i den franske hovedstaden. en overgang til en klubb i saudi-arabia, amerikanske mls eller gamleklubben barcelona nevnes ofte som mulige alternativ.

  Suspenderte Messi ikke i PSG-troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. mai 2023 KL:21.00)
  lionel messi er ikke å finne verken i startelleveren eller på benken når paris saint-germain spiller mot troyes søndag kveld. kampen startet kl. 20.45 og psg leder 1-0 etter scoring av kylian mbappé. den franske klubben suspenderte den argentinske stjernen etter at han reiste til saudi-arabia uten tillatelse. det er ikke klart hvor lenge messi skal stenges ute. franske l`equipe melder at det dreier seg om to uker, mens kilder til nyhetsbyrået afp sa det handlet om «noen få dager». psg har ikke offisielt gått ut med nyheten tross flere dagers skriverier i fransk og internasjonal presse, men på en pressekonferanse fredag bekreftet klubbens trener christophe galtier suspenderingen. – jeg ble informert av styret i starten av uken om suspensjonen av messi, fortalte galtier. samme dag beklaget messi i en video publisert på instagram. – jeg ber om unnskyldning til mine lagkamerater og jeg venter på å se hva klubben vil gjøre med meg, sier han i videoen. – jeg trodde vi skulle ha en dag fri etter kampen som alltid. denne turen var planlagt og jeg kunne ikke droppe den. den var allerede utsatt fra før, sier han.

  Messi beklager til lagkameratene: – Trodde jeg hadde fri

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. mai 2023 KL:17.46)
  lionel messi har tatt til instagram for å forklare den mye omtalte saudi-arabia-turen som har fått psg til å suspendere ham. i en kort video forklarer messi at han trodde han hadde fri da han i forrige uke valgte å dra til saudi-arabia i forbindelse med et sponsoroppdrag. argentinerens reise satte sinnene i kok i paris saint-germain, og nylig ble det kjent at klubben har valgt å utestenge ham fra laget i en uspesifisert periode. – jeg trodde vi kom til å ha en fridag etter kampen, som alltid. denne turen var planlagt, og jeg kunne ikke utsette den, for jeg hadde allerede utsatt den fra før, sier messi, ifølge den kjente fotballjournalisten fabrizio romano. – jeg beklager til lagkameratene mine, og jeg avventer hva klubben ønsker å gjøre med meg, fortsetter den argentinske superstjernen. (ntb)


  Greg Van Avermaet annonserer karrierestopp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. mai 2023 KL:13.24)
  belgieren greg van avermaet (37) gir seg med syklingen etter 2023-sesongen. da avslutter han en 17 år lang karriere som inkluderer blant annet et ol-gull, seier i paris-roubaix og to etappeseirer i tour de france, melder cyclingnews. van avermaet fyller 38 år senere i mai. – det er leit å si at dette eventyret går mot slutten. jeg ser fram til å bruke mer tid sammen med familien og sikte mot nye mål, skriver proffsyklisten på instagram. ol-gullet tok han i rio de janeiro i 2016. året etter kom seieren i paris-roubaix. i de siste tre sesongene har han tilhørt laget ag2r. det er ennå ikke avgjort om han får være med i årets tour de france, og det er ikke kjent hva som blir hans siste ritt. (ntb)

  Fran Kirby mister VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. mai 2023 KL:18.00)
  england må klare seg uten en av sine største stjerner under sommerens vm. fran kirby må opereres - og mister mesterskapet. det bekrefter kirby selv på instagram. – jeg er utrolig skuffet over å bekrefte at sesongen min er over, og jeg kommer ikke til å bli klar til vm i sommer, skriver kirby. 29-åringen, som har vært ute med en kneskade siden februar, opplyser at hun har forsøkt å unngå en operasjon, men har landet på det etter en undersøkelse gjort av chelseas medisinske apparat. det var under en cupkamp mot west ham det gikk galt for kirby. målet hennes nå er å være klar til starten av neste sesong. vm i australia og new zealand starter 20. juli og england er i gruppe med danmark, kina og haiti.


  Foss bryter ritt med sykdom

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. april 2023 KL:12.39)
  tobias foss blir ikke å se på de to siste etappene av sykkelrittet tour de romandie som følge av sykdom. det melder nordmannens lag, jumbo-visma, på sin twitter-konto lørdag. tv 2 har gjengitt innholdet. «tobias foss og robert gesink hadde mindre helseutfordringer i morges. ingen vil ta unødvendig risiko foran giro d` italia og står dermed av rittet», heter det i uttalelsen. storrittet i italia starter om én uke. – veldig skuffende å forlate tour de romandie på grunn av sykdom. giro er førsteprioriteten, så nå handler neste uke om å bli frisk. jeg ønsker lagkameratene mine det beste for de siste to etappene, skriver foss på instagram. foss var svært nær ved å ta sin første seier i verdenstouren på prologen til tour de romandie, men endte 29 hundredeler bak etappevinner josef cerny. på fredagens tempoetappe havnet han på åttendeplass, 24 sekunder bak seierherren. vingrom-rytteren er regjerende verdensmester på tempo. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »