Hovedsiden

Liten annonse

  Tøft tap for Norge i åpningen av ishockey-VM – 18-åring hylles

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 10. mai 2024 KL:18.39)
  sveits ble som ventet for sterke for norge i den første kampen i ishockey-vm. et norsk lyspunkt var stian solberg i 2-5-tapet. det norske laget, med blant annet patrick thoresen og mats zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden. i midtperioden scoret sveits tre, og derfra og ut ble oppgaven for vanskelig. markus vikingstad scoret norges første mål etter flott forarbeid av zuccarello, thoresen og johannes johannesen. sven andrighetto, romain loeffel, sven senteler, tristan scherwey og nino niederreiter sto for scoringene til sveits, mens michael brandsegg nygård satte inn 2-5 for norge helt på tampen. til tross for det norske tapet, fikk stian solberg vist seg godt fram. 18-åringen gikk nylig fra vålerenga til den svenske storklubben färjestad, og talentet tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene. – at han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa viaplay-ekspert ole eskild dahlstrøm. – jeg tror han kommer til å gå videre til nhl, la han til. ekspert alexander bonsaksen i viaplay-studio er enig. – han er involvert i målsjanser. han er involvert i fysisk spill. han er uredd. ekstremt moden i spillet for alderen, sa bonsaksen. solberg er også aktuell i den kommende nhl-draften hvor han er ranket på 20.-plass. det er sju andre lag i norges pulje. de fire beste går til kvartfinale. neste oppgave er mot vertsnasjon tsjekkia lørdag. (ntb)

  Zuccarello klar for sitt første VM på åtte år – se hele troppen her

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 6. mai 2024 KL:12.12)
  landslagstrener tobias johansson tar med seg 25 spillere til ishockey-vm i praha hvor nhl-stjernen mats zuccarello gjør vm-comeback. som ventet var nhl-stjernens navn med i troppen som ble presentert på olympiatoppen mandag. det er zuccarellos første vm siden 2016 i moskva. han og backen johannes johannesen som har vært opptatt med sluttspill for finske lahti pelicans, tilslutter seg den norske troppen i praha. det gjør også usa-proffene emil martinsen lilleberg og mathias emilio pettersen, som fortsatt spiller sluttspill i ahl. målvakter: jonas arntzen (örebro), henrik haukeland (düsseldorf), tobias normann (aik). backer: sander vold engebråten (örebro), isak hansen (sparta), sander hurrød (storhamar), max krogdahl (östersund), christian kåsastul (pustertal), mattias nørstebø (björklöven), stian solberg (vålerenga), johannes johannesen (lahti pelicans), emil lilleberg (tampa bay lightning). løpere: mats zuccarello (minnesota wild), michael brandsegg-nygård (mora), andreas martinsen (storhamar), eskild bakke olsen (karlskoga), thomas olsen (vålerenga), thomas berg paulsen (malmö), martin rønnild (storhamar), eirik østrem salsten (storhamar), håvard østrem salsten (sparta), noah steen (mora), patrick thoresen (storhamar), mathias trettenes (stavanger), petter vesterheim (mora), markus vikingstad (fishtown pinguins), mathias emilio pettersen (texas stars). norge innleder vm i praha i gruppe a mot sveits 10. mai. (ntb)

  Glimt med sliteseier – slik endte eliteserierunden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 5. mai 2024 KL:19.01)
  det måtte hele 74 minutter til før håkon evjen klarte å få hull på byllen for bodø/glimt sin del mot strømsgodset. dermed beholder de tabelltopp foran brann med to poeng og én kamp mindre spilt. nyopprykkede kfum oslo har hatt en god sesongstart i eliteserien, den trenden fortsatte de mot haugesund da de vant 1–0. for rett før pause fant johannes hummelvoll nuñez veien til nettmaskene. oslo-laget er på en fin-fin 6.-plass i eliteserien, mens haugesund er kun to poeng foran kvalifiseringsplassen. kristiansund tok imot hamkam, hvorav sistnevnte sårt trengte noen poeng for å komme seg ut av bunnsjiktet. denne kampen endte med 1–1 og poengdeling. hamkam er på direkte nedrykksplass, ett poeng bak sandefjord, mens kristiansund er på 7. plass. odd – fredrikstad endte med oppskriftsmessig seier til bortelaget, 2–0. laget fra østfold beholder med det 4.-plassen og er to poeng unna molde som er på 3.-plass. sarpsborg 08 tok imot lillestrøm og lagene hadde lik poengsum før avspark. sarpsborg 08 sørget for å øke luken da de vant 1–0 ved et mål signert eirik wichne. viking møter tromsø klokken 19:15, mens brann vant 3-0 over rosenborg lørdag.

  Norsk stortalent imponerte i Frankrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:16.38)
  jørgen nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte u23-rittet ronde de l`isard etter en andreplass på torsdagens etappe. den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra tour de france og nordhagen var alene i tet over toppen av col de peyresourde med 25 kilometer til mål. i letterrenget inn mot målstreken i bagnères-de-luchon ble han hentet inn av max van der meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. de tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til jaron widar på andreplass i sammendraget. etapperittet er blant de største på u23-nivå i sykkelsporten. johannes staune-mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022. for nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget visma-lease a bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-vm i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.  Klæbo knusende overlegen i bysprinten – utslitt Northug imponerte i finalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:14.52)
  johannes høsflot klæbo avsluttet sesongen med en knallsterk seier på bysprinten i mosjøen. petter northug viste gode takter og tok seg hele veien til finale. dermed sikret klæbo sin siste seier på sololag, i hvert fall på noen år. lucas chanavat ble nummer to, mens even northug sikret 3.-plassen. rennet var klæbos siste før han igjen blir en del av det norske landslaget. 27-åringen gikk ut av landslaget foran sist sesong, og han skrev i stedet under en representasjonsavtale som gjorde at han kunne konkurrere for norge i verdenscupen. nå er han imidlertid kommet til enighet med norges skiforbund om å bli en del av landslaget de to neste sesongene. den tidligere skikongen petter northug viste også gode gamle takter da han tok seg videre fra kvartfinalen. i semifinalen sa det imidlertid stopp da han sprakk mot slutten og ble nummer fem i heatet. (ntb)

  Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. april 2024 KL:10.15)
  østerrikske johannes zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag. det skriver norges skiforbund i en pressemelding. – vi er glade for at johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef claus johan ryste. zöchling kommer fra det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden. østerrikeren tar over for janne haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, mikaela shiffrins, lag. (ntb)


  johannessen ødela akillesen – mister ol

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:17.57)
  gøran s. johannessen røk akillessenen på mandagens trening, opplyser kolstad. han går glipp av håndballturneringen i ol. ifølge trønderklubben er johannessen ventet å være ute i seks til åtte måneder. 29-åringen har kjempet seg tilbake på banen etter å ha trøblet med akillesen siden november. han deltok for norge i em i januar. johannessen skal gjennom en operasjon torsdag. deretter skal han restituere kroppen og hodet før opptreningen tar til. – jeg skal gjøre mitt ytterste for å komme tilbake i godt gammelt gøran-slag. samtidig er det et slag i trynet, og mentalt har jeg også en krevende jobb foran meg. det er aldri lett å være utenfor en gruppe, men laget er min sterkeste støttespiller, sammen med venner og familie, sier johannessen. for landslaget står johannessen med 260 mål på 109 kamper. han debuterte for norge i 2015. (ntb)

  Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. johannes høsflot klæbo møtte på johaug på trening i morgentimene. han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går vm i trondheim. – hun kommer til å gå vm, det er jeg helt sikker på. hun kommer til å stå på startstreken der. så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier klæbo til nrk. se hele landslagsuttaket her.

  Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.13)
  skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i holmenkollen var ingvild flugstad østberg og therese johaug. hvorvidt sistnevnte satser fullt mot vm på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. kvinner elite: lotta udnes weng, mathilde myhrvold, julie myhre, heidi weng, anne kjersti kalvå, tiril udnes weng, kristine stavås skistad, margrethe bergane, kristin austgulen fosnæs. herrer elite: pål golberg, simen hegstad krüger, håvard solås taugbøl, didrik tønseth, ansgar evensen, johannes høsflot klæbo, erik valnes, martin løwstrøm nyenget, harald østberg amundsen, even northug, iver tildheim andersen. para elite: vilde nilsen, indira liseth, trygve toskedal larsen, thomas karbøl oxaal, geir lervik (ledsager) disse utøverne er vraket etter forrige sesong: ane appelkvist stenseth, helene marie fossesholm, marte skaanes, sjur røthe.

  KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:19.08)
  etter to uavgjort og ett tap vant kfum oslo sin første eliteseriekamp søndag. to mål før pause sørget for 2-0-seier over sarpsborg på bortebane. oslo-laget var effektivt før hvilen, og johannes nuñez og petter nosa dahl ordnet 2–0. sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.  Uno-X imponerte i storritt: – Hva skjer?

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:16.18)
  regn, snø og kulde gjorde at mennenes utgave av la flèche wallonne ble av det uvanlige slaget onsdag. det tradisjonsrike rittet er kjent for den stupbratte avslutningen opp mur de huy, men grunnet været ble gruppen kraftig skallet av før avslutningen. i feltet satt de norske rytterne meget godt representert. inn på de siste kilometerne satt uno-x med fem ryttere godt plassert i en gruppe på rundt 30 ryttere, hvor også visma-lease a bikes norske johannes staune-mittet var med i front. – hva skjer med uno-x? massivt overrepresentert med under 15 kilometer til mål. imponerende!, skrev mangeårig sykkelkommentator for dansk tv 2, dennis ritter på x. – hva enn uno-x-rytterne hadde til frokost, så skal jeg ha det før mitt neste ritt, skrev sykkelprofilen thomas de gendt på x. opp til mål var tobias halland johannessen det antatt sterkeste norske kortet. 24-åringen var lenge med i kampen om en pallplass, men klarte ikke å svare da stephen williams gikk til med et par hundre meter til mål. johannessen kjørte inn til en sterk sjetteplass i rittet og alle de syv uno-x-rytterne endte blant de 42 beste. staune-mittet ble nummer 27.

  KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:20.51)
  strømsgodset vant 3-1 borte mot kfum oslo i eliteserien tirsdag kveld. i forkant av herman stengels 2-0-scoring mente kfum at de burde fått frispark da godsets logi tómasson hadde en «høy fot» i duellen med kfum-stopper momodou lion njie, som gikk inn i duellen med hodet. – jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa kfums momodou lion njie til tv 2 i pausen. kfum-trener johannes moesgaard var ikke like bestemt. – ja, det er høyt spark. men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. hvis ikke får vi ikke noe. vi kan ikke trekke oss slik som det. jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa moesgaard om situasjonen til tv 2 i pausen. strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. eirik ulland andersen scoret etter et nydelig angrep. kfum styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene. i stedet var det strømsgodset som var effektive. da herman stengel scoret 2-0 målet like før pause. etter pause fikk kfum reduseringen. midtbanespiller simen hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. dermed stod det 2-1. hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da stengel fastslo resultatet til 3-1.

  VG: Skistad sier nei til landslaget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:11.15)
  kristine stavås skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i vm-sesongen. det skriver vg tirsdag. avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke. norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser. sist fredag ble det klart at johannes høsflot klæbo returnerer til landslaget, mens astrid øyre slind bekreftet til nrk tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong. kommende sesong er vm i trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »