Hovedsiden

Liten annonse

  Nytt Botn-show i IBU-cupen – tredobbelt norsk i Idre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:13.40)
  johan-olav smørdal botn går fra seier til seier i skiskytternes ibu-cup. fredag vant han foran lagkameratene martin nevland og martin uldal. på sprinten i svenske idre var botn igjen utilnærmelig i langrennsfart. tross ett bomskudd på hver skyting var han 2,1 sekunder foran feilfrie nevland i mål. uldal bommet én gang på standplass og ble slått med 13,9 sekunder av nordfjordingen botn. 24-åringen fra stårheim har gått tre individuelle renn og én stafett denne sesongen, og han har vunnet alle. botn imponerte også i langrennsåpningen på beitostølen med 10.-plass på 10 kilometer fri teknikk i et kruttsterkt felt. det ble en norsk kjempedag på sprinten i idre. vetle paulsen og mats øverby fulgte opp med henholdsvis 5.- og 6.-plass, mens simon hjelmeset kirkeeide ble nummer 12. (ntb)

  Nådeløs Tottenham-stjerne freser etter ny blytung nedtur: – Jeg er forbannet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:11.03)
  tottenham-kaptein son heung-min var sint og kalte lagets opptreden uakseptabel etter 1-2-nederlaget for west ham i premier league torsdag. tapet betyr at tottenham ikke har vunnet på lagets fem siste kamper. det er bare ikke godt nok, mener kaptein son. med til historien hører det at sørkoreaneren og lagkameratene har tatt ledelsen i alle de fem nevnte kampene, men ikke klart å holde på den etter 90 minutter pluss tillegg. – du vinner fem ganger på rad, og så taper du kamper på denne måten, det er bare uakseptabelt, sier kaptein son til spursplay. – jeg er sint, fordi sånt ikke burde skje. fem ganger på rad er bare uakseptabelt, og jeg synes vi er veike, legger han til. han mener spillerne må ta sin del av skylden. (ntb)

  Everton med kruttsterk seier over Newcastle etter dobbel Trippier-blemme

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:22.48)
  everton utnyttet grove forsvarsfeil hos newcastle og tok seg over nedrykksstreken med 3-0-seier i premier league. det er en solid seier for sean dyches menn mot formsterke og normalt defensivt solide newcastle. everton hadde brent store sjanser, men det løsnet mot slutten da backen kieran trippier begynte å slurve på egen halvdel. 78 minutter var spilt da han regelrett ga bort ballen til dwight mcneil. evertons venstreving avanserte framover og hamret ballen i nota til 1-0 fra 15 meters hold. sju minutter senere gjentok miseren seg for trippier. han stresset og spilte ballen i beina på jack harrison, som fikk kranglet den med seg og serverte abdoulaye doucouré. malieren var trygg og plasserte inn 2-0. alexander isak viste fram dribleferdigheter og kom nær redusering mot slutten, men var akkurat ikke rask nok til å få skutt på mål. det var en av ganske få newcastle-muligheter i kampen. selv om gjestene hadde ballen mye, var everton mer gjennombruddshissig og farligere kampen gjennom. den aller største sjansen fikk dominic calvert-lewin etter 38 minutter. han vendte opp og blåste ballen høyt over mål fra fire meters hold. da hjalp det at lagkameratene ordnet seier i annen omgang. langt på overtid trillet innbytter beto inn sitt første premier league-mål. (ntb)

  Bakenga trolig ferdig i Stabæk: – Takk for alt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:17.28)
  mushaga bakenga ser ikke ut til å bli med stabæk ned i 1. divisjon neste sesong. han takket klubben i et instagram-innlegg. «takk for alt, stb. ikke minst lagkameratene! det har vært helt nydelig å være en del av garderoben i år. utfordringene har blitt kastet mot oss rundt ethvert hjørne, men hele veien har vi stått i det sammen», skriver spissen i innlegget. bakenga scoret elleve mål på 30 kamper for et stabæk-lag som rykket ned fra eliteserien. det skjedde etter tapet for haugesund i siste serierunde. spissen kom til stabæk fra japansk fotball før sesongen. (ntb)


  Jubileumsfeiring for svensk ishockey-profil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 5. desember 2023 KL:06.46)
  victor hedman spilte natt til tirsdag sin 1000. kamp i grunnspillet i nhl og sammen med lagkameratene i tampa bay lightning kunne han feire for en 4-0-seier hjemme mot dallas stars. hedman er den 17. svensken som når milepælen i verdens gjeveste ishockeyliga. forsvarsspilleren har vært med på å vinne stanley cup (nhl-sluttspillet) to ganger med tampa bay lightning, en klubb han først kom til i 2009. – å få ha med hele familien ut på isen og høre alle hyllestene - jeg kan ikke helt tro at jeg får være med på dette. det hadde jeg aldri trodd i mine yngre dager. det føles nesten litt uvirkelig, sier hedman til aftonbladet. mats zuccarello er til sammenligning den nordmannen med flest kamper i nhl. han står med 788 kamper i grunnspillet.

  Strand Larsen reddet sårt tiltrengt Celta Vigo-poeng

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:23.06)
  celta vigo har ikke vunnet en ligakamp på ti strake ligakamper siden 1. september. mandag ble det 1-1 og ett poeng mot cadiz takket være landslagsspiss jørgen strand larsen. celta vigo er i akutt poengnød i spansk fotball. åtte poeng på de første 14 kampene var fasiten foran mandagens hjemmekamp. sist det så like mørkt ut på samme tidspunkt i sesongen var helt tilbake i 1943. mandag havnet strand larsen og lagkameratene også bakpå da christopher ramos sendte gjestene cadiz i ledelsen etter kun 16 minutters spill. tolv minutter etter pause satt utligningen signert strand larsen. et innlegg inn foran mål havnet hos nordmannen på bakerste stolpe, og østfoldingen skled ballen inn i nettet. nordmannen ble byttet ut på overtid. det ene poenget betyr at celta vigo fortsatt er under nedrykksstreken. trøsten er at det skiller kun to poeng opp til mallorca på trygg grunn. (©ntb)

  Åpner disiplinærsak etter Haaland & cos raseri

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 4. desember 2023 KL:17.24)
  erling braut haaland raste mot dommeren på tampen av manchester citys 3-3-kamp mot tottenham. nå er episoden havnet på bordet til englands fotballforbund (fa). jærbuen og flere av lagkameratene mistet besinnelsen da kampleder simon hooper dømte frispark framfor å la city utnytte fordelsparagrafen fullt ut langt inne i overtiden søndag. haaland hadde akkurat sendt jack grealish alene med keeper da spillet ble stoppet. spissen reagerte med et voldsomt sinne og kroppsspråk tett opp i ansiktet på hooper. han var ikke alene. dommeren dro fram det gule kortet til haaland for protestene, men det er ikke sikkert fa nøyer seg med det. forbundet har valgt å åpne disiplinærsak mot manchester city i saken, men ikke mot haaland direkte. det betyr vanligvis at klubben blir ilagt en bot. i mandagens melding fra fa heter det at city anklages for ikke å ha klart å kontrollere egne spilleres oppførsel i de aktuelle sekvensene av kampen. city har nå fram til 7. desembger på å svare på anklagene. (ntb)

  Ny Kraft-seier på Lillehammer – Lindvik tok 6.-plassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:18.45)
  stefan kraft hoppet best igjen og tok sin fjerde strake verdenscupseier i hopp på lillehammer. marius lindvik ble beste nordmann på 6.-plass. kraft har virket utilnærmelig i sesongåpningen, og søndag var han best i begge omganger. østerrikeren vant med 318,2 poeng etter svev på 134 og 141,5 meter. tyskeren andreas wellinger tok 2.-plassen i rennet, mens krafts lagkamerat jan hörl ble nummer tre. de ble slått med henholdsvis 5,9 og 6,9 poeng. marius lindvik forsvarte sin 6.-plass fra første omgang da han hoppet 138,5 meter. det er beste norske plassering i mennenes verdenscup denne sesongen. halvor egner granerud skuffet igjen og ble nummer 17. kristoffer eriksen sundal ble nummer 19, johann forfang nummer 20 og daniel-andré tande nummer 28. (ntb)


  Arnekleiv glitret igjen - mistet seieren på siste skyting

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:14.34)
  juni arnekleiv skjøt for seier da hun gikk først inn på matta til fjerde og siste skyting under søndagens jaktstart. dessverre for det norske stjerneskuddet ble det bom på første skudd. resten ble fyllt, men hun måtte ut og jage franske lou jenamonnot og tyske franziska preuss på sisterunden. der ble det etter hvert tungt for arnekleiv, som ikke klarte å tette luka. hun endte på 4. plass. – hun er bare 24 år og har på kort tid etablert seg i verdenseliten. det er imponerende, sier nrks ekspert harri luchsinger. – det var nervepirrende, det er synd det ikke holdt hele veien inn. det er en solid gjennomføring av juni, selv om det ikke holdt helt inn, sier synnøve solemdal. preuss og jeanmonnot kjempet hele veien inn mot mål, hvor det franske håpet avgjorde til sin fordel på oppløpet. jeanmonnot vant også lørdagens sprint og gikk først ut på dagens jaktstart. ingrid landmark tandrevold hevdet seg også i toppen. hun endte på 5. plass. – det var spenning til siste slutt i dag. det var gøy å være sammen der fremme med en lagkamerat, juni, som også gjorde et kjempeløp i dag, sier tandrevold.  Drømmehopp av Riiber: – Han er uslåelig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 2. desember 2023 KL:11.46)
  jarl magnus riiber går først ut i langrennsdelen av kombinertrennet på lillehammer senere i dag. det skjer etter strålende hopping i bakken av den norske stjernen. – det er en drømmedag for riiber. han er uslåelig, denne karen. for et svev, dette blir det vanskelig å slå, utbrøt nrks kommentator ingrid sørli glomnes. det sa hun etter et riiber-hopp på 102 meter. det var omgangens klart lengste og sørger for at han går ut 56 sekunder foran ryota yamamota i langrennet. – det er et hindsides nivå, roser lagkamerat jørgen graabak.

  Over 150 utvisningsminutter i NHL-kaos: – En del av spillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:08.18)
  dommeren så seg nødt til å vise ut fem spillere fra hvert lag etter en stor slåsskamp i nhl-duellen mellom florida panthers og ottawa senators mandag. florida ledet komfortabelt da senators-kaptein brady tkachuk var borti panthers-målvakt sergei bobrovsky etter at sistnevnte hadde fanget pucken. tkachuk ble fort angrepet av flere panthers-spillere og måtte ha hjelp fra lagkamerater i bataljen som oppsto. i kjølvannet bestemte dommeren seg for å vise ut alle ti utespillere som deltok i slåsskampen. de fikk alle ti minutter disiplinærstraff hver, og dermed måtte kampen avsluttes uten dem. i alt ble det gitt ut 167 utvisningsminutter i løpet av kampen som panthers vant 5-0. – det er milde tall. vi har bare 167 minutter her. vi må runde 250 før det blir for mye. noen ganger er hockey slik og det er en del av spillet, sa panthers-trener paul maurice, ifølge sportsnet. kampen var en duell mellom brødreparet brady og matthew tkachuk. de er begge kjent for å ha et stort temperament. ottawa sliter tungt i nhl for tiden og er sist i sin divisjon. florida er nest best på samme tabell. (©ntb)

  Guardiola om Haaland foran gigantmøte: – Forhåpentlig er han med

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 24. november 2023 KL:15.05)
  erling braut haaland er i trening, og manager pep guardiola har håp om at nordmannen kan spille lørdagens storkamp mot liverpool i premier league. manchester citys stjernespiss kom småskadd tilbake fra landslagssamling med norge sist helg. haaland har hatt et problem i ankelen, men kunne trene med lagkameratene både torsdag og fredag. – han trente i går med litt ubehag, og vi trener i dag også. forhåpentlig kan han være en del av den (treningen), sa city-manager pep guardiola på pressekonferansen foran lørdagens kamp. serieleder city spiller hjemmekamp mot tabelltoer liverpool. ett poeng skiller dem etter tolv serierunder. det er spørsmålstegn rundt flere city-spillere inn mot kampen. foruten haaland er keeper ederson, nathan aké, sergio gómez aktuelle for kampen etter skade. – vi har noen få problemer, akkurat som andre klubber. vi får se på treningen, og vi får se i morgen. klokken seks i kveld vet jeg sikkert hvem jeg har tilgjengelig til i morgen, sa guardiola. haaland er toppscorer i premier league med 13 fulltreffere så langt. (ntb)

  Tidligere Tour de France-vinner innrømmer dopingbruk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:06.20)
  jan ullrich vant tour de france i 1997 og var i en årrekke den fremste rivalen til lance armstrong. amerikanske armstrong vant syv utgaver av tour de france på rad fra 1999 til 2005, men ble i 2012 fratatt seirene på grunn av dopingbruk. ullrich har tidligere benektet å ha dopet seg, selv om han sommeren 2006 ble suspendert etter at han dukket opp på klientlista til legen eufemanio fuentes under operación puerto. i 2012, flere år etter at han la opp, ble han også utestengt av idrettens voldgiftsrett (cas), og fikk resultatene sine fra mai 2005 og senere strøket. i forbindelse med lanseringen av en ny dokumentar, innrømmer nå ullrich dopingbruk. – ja, jeg dopet meg, sa ullrich under en paneldebatt onsdag ifølge blant andre tysk eurosport. vg omtalte saken først i norge. ullrich startet karrieren i det tyske telekom-laget i 1995. året etter vant han ungdomskonkurransen i tour de france og ble nummer to bak lagkamerat bjarne riis, som i 2007 innrømmet dopingbruk. – for meg startet det i 1996. da jeg kom inn i det, så var det allerede stoffer som ikke kunne kontrolleres, sa ullrich. tyskeren hevder fra sin side at det handlet om å ha like muligheter som de andre i toppen, ettersom han mente konkurrentene rundt ham også dopet seg. – jeg vet hva jeg oppnådde under omstendighetene den gang. innerst inne er jeg en tour de france-vinner. personlig synes jeg at jeg fortjener tour-tittelen, sa ullrich.

  Gladnyhet for United: Shaw tilbake i trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:12.27)
  manchester united kan snart ha den viktige venstrebacken luke shaw tilbake på banen. onsdag trente han med lagkameratene på klubbens treningsfelt. shaw rakk bare to kamper i høst før han pådro seg en muskelskade som nå har holdt ham borte fra fotballbanen i tre måneder. united har slitt tungt med skader gjennom hele høsten, særlig i forsvarsleddet. derfor er det svært gledelig nytt for storklubben at venstrebacken nå ser ut til å nærme seg kampform. united skriver at shaw jobber sammen med hovedgruppen av spillere inn mot søndagens bortekamp mot everton i premier league. i shaw og tyrrell malacias skadefravær har både sergio reguillon, sofyan amrabat, diogo dalot og victor lindelöf figurert på venstrebacken i høst. united har slitt i mange kamper, særlig i mesterligaen, og er et lite stykke bak de beste på pl-tabellen. per nå teller rødtrøyenes skadeliste ti spillere, i tillegg til suspenderte jadon sancho.(ntb)

  Kroatia knep den siste EM-billetten

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:22.40)
  kroatia gjorde det spennende for sine tilhengere, men knep den siste em-billetten i den ordinære kvalifiseringen med 1-0-seier over armenia. siden landet ble uavhengig har kroatia bare en gang (i 2000) gått glipp av et em-sluttspill, og luka modric og hans lagkamerater ordnet opp også denne gang. ante budimir scoret det avgjørende målet rett før pause. kroatia måtte vinne for å holde wales bak seg i fall waliserne slo allerede em-klare tyrkia. wales ledet lenge i cardiff, men tyrkernes 1-1-mål i det 70. minutt gjorde avslutningsminuttene mindre nervepirrende. (ntb)
  OL-dronningen kopierer stjernekollega – får samme trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:06.44)
  den jamaicanske sprintdronningen elaine thompson-herah får samme trener som lagkameraten shelly-ann fraser-pryce. førstnevnte skal forsvare tre gull i paris-ol. thompson-herah ble olympisk mester på både 100 meter, 200 meter og 4 x 100 meter under tokyo-lekene i 2021. hun har slitt noe med skader i år og var ikke å se i vm i budapest. tidligere i november ble det kjent at hun og trener shanikie osbourne skilte lag. grunnen skal ha vært osbournes svært harde og spesielle krav til sprintstjernen, ifølge hennes management. foran neste sesong, der ol i paris er det største målet, har hun fått reynaldo walcott som trener, skriver bbc. han er fra før trener for lagvenninnen fraser-pryce (36), som har sanket åtte ol- og 17 vm-medaljer gjennom karrieren. «thompson-herah er fortsatt like dedikert til løpingen og fokuserer på veien framover», heter det i en uttalelse fra managementet. 31-åringen står med i alt seks ol- og vm-medaljer. hun er den nest raskeste på 100 meter gjennom tidene med 10,54. kun den amerikanske legenden florence griffith-joyner har vært raskere med 10,49. den rekorden har stått siden 1988. (ntb)

  Serieleder Vålerenga tok sin tiende strake seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:18.24)
  vålerenga troner fortsatt øverst på eliteserietabellen i ishockey etter sesongens tidende strake seier. frisk asker ble slått 6-4 lørdag. vålerenga tok imot roy johansen og frisk asker, og mye har skjedd siden de to lagene møttes i serieåpningen i september. vålerenga-laget har etablert seg på serietoppen, mens asker-laget har skuffet stort og ligger helt nede på 7.-plass. nå har laget slitt stort i innledningen etter en rekke skader på nøkkelspillere. tommi taimi scoret åpningsperiodens eneste mål. pontus finstad ordnet 2-0 før tobias fladeby reduserte for frisk til 1-2 kort etter. håpet om poeng hos frisk steg, men etter at kaptein martin røymark og mika partanen scoret hvert sitt mål til 4-1-ledelse for vif etter to perioder, forsvant noe av det håpet. alex dostie satte 5-1 og scoret sitt første mål for klubben. det ble litt fyr i kampen da alexander bonsaksen og jørgen karterud barket sammen. det endte med matchstraff for begge. den tidligere vålerenga-kapteinen tobias lindström reduserte til 2-5 mot sine gamle lagkamerater. thomas valkvæ olsen reduserte ytterligere, men da partanen satte sitt annet mål for kvelden var kampen kjørt. christian vethe bye fikk derimot pyntet på resultatet til 4-6. (©ntb)

  Vinicius skadd – reiste hjem fra landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:21.55)
  real madrids vinicius junior pådro seg en skade i torsdagens vm-kvalifiseringskamp mot colombia. spilleren har reist hjem fra landslagsoppholdet med brasil. det bekrefter landslaget på sine nettsider. allerede etter 27 minutters spill i torsdagens 1-2-tap ble vinicius tvunget av banen. – jeg tror det er samme skade som før. smerten sitter i baksiden av låret, sa han torsdag ifølge nyhetsbyrået afp. brasilianeren skadet det samme låret i slutten av august. da var han ute en måneds tid. madrid-lagkamerat eduardo camavinga pådro seg også en skade på landslagssamling denne uken. franskmannen er henvist til sidelinjen resten av året. fra før er også thibaut courtois (korsbåndskade), kepa arrizabalaga (muskelskade), jude bellingham (skulderskade), éder militão (korsbåndskade), dani ceballos (muskelskade), aurélien tchouaméni (brukket fot) og arda güler (muskelskade) ute. klubben er likevel store favoritt i det neste oppgjøret i spansk la liga. de er også allerede klare for sluttspillet i mesterligaen, og de to resterende kampene i gruppespillet er derfor av liten betydning. (©ntb)

  Følelsesladd Díaz avgjorde mot Brasil med faren på tribunen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:05.54)
  med sin nylig løslatte far blant tilskuerne scoret luis díaz begge målene da colombia vant 2-1 mot brasil. det ble en følelsesladd avslutning på kampen, der brasil i store deler av oppgjøret var i ledelsen. gabriel martinelli gjorde 1–0 allerede etter fire minutter, men slutten av kampen var som tatt ut av en hollywood-film. i løpet av fire minutter scoret díaz to ganger og sørget for en tårevåt opplevelse for de frammøtte. begge foreldrene til díaz ble kidnappet 28. oktober. moren ble raskt sluppet fri. faren, luis manuel díaz, ble holdt fanget i tolv dager av den colombianske geriljagruppen eln. de var begge på tribunen torsdag. i det 74. minutt steg díaz til værs på et innlegg fra yaser asprilla og headet ballen kontant i mål. en tydelig beveget díaz ble omfavnet av både lagkamerater og trenere. fire minutter senere steg díaz til værs igjen, denne gangen etter innlegg fra james rodríguez. nok en gang brukte diaz hodet og stanget ballen bak brasil-keeper alisson. tv-bildene viste at faren etter sønnens andre scoring brast i gråt og ble omfavnet av sine nærmeste på tribunen. med seieren tok colombia seg opp på tredjeplass i kvalifiseringen med ni poeng. argentina topper tabellen med 12 poeng, to poeng foran uruguay.

  Spansk bombe

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 15. november 2023 KL:09.06)
  lagkamerat i manchester city - rodri (27) - vraker erling braut haaland (23) som spiss. han vil heller ha landsmannen álvaro morata (31).

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »