Hovedsiden

Liten annonse
  Ruud stiller seg bak IOCs Russland-avgjørelse: – Hadde vært urettferdig om de ikke fikk lov

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (søndag 10. desember 2023 KL:10.56)
  tennisprofil casper ruud støtter avgjørelsen til ioc om å slippe til russere og belarusere i neste års ol i paris. han innrømmer likevel at det blir spesielt. fredag sprakk nyheten om at den internasjonale olympiske komité (ioc) har bestemt at russiske og belarusiske utøvere kan delta i ol i paris til sommeren som nøytrale. ruud konkurrerer mot flere russiske profiler på atp-touren, og nordmannen har hele veien vært positiv til at de får delta. – det er et vanskelig og sensitivt område å gå inn på. jeg har vært veldig åpen og positiv til at de får delta på atp-touren. de spiller og konkurrer uten flagg og har offentlig sagt at de er imot krigen, forteller ruud i et intervju med eurosport. tennisesset forteller videre at han ville opplevd det som urettferdig om stjerner som daniil medvedev og andrej rublev ikke hadde fått delta i paris-lekene. – de bor i andre land, og de representerer seg selv mer enn et land på mange måter. ol er noe litt annet, og det er mye mer politikk involvert. jeg må på mange måter si at det hadde vært urettferdig om de ikke hadde fått delta. det er sikkert mange kloke hoder som står bak avgjørelsen, så jeg har ikke noe imot det. det blir nok likevel en spesiell stemning, erkjenner ruud. (©ntb)

  Real Madrid snublet tross ny Bellingham-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 9. desember 2023 KL:20.38)
  jude bellingham noterte seg lørdag for sitt tolvte mål i la liga. real madrid mistet likevel poeng borte mot real betis. bellingham sendte gjestene i ledelsen like etter pause i sevilla, men aitor ruibal utlignet med et kremmerhus. bellingham har vært en enorm suksess i den spanske hovedstaden siden overgangen fra borussia dortmund i sommer. den engelske 20-åringen har notert totalt 16 mål og fire målgivende pasninger på 18 kamper i alle turneringer. tross poengtap leder real madrid la liga med 39 poeng. søndag kan det endre seg når tabelltreer barcelona tar imot serietoer girona. sistnevnte vil ta over tabelltoppen med tre poeng. (ntb)  Erik ten Hag kåret til månedens trener

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 8. desember 2023 KL:13.49)
  manchester uniteds trener erik ten hag har av premier league kåret til månedens manager for november. de røde djevlene vant alle sine kamper, og var det eneste laget som ikke tapte ett poeng forrige måned. det er noe av begrunnelsen for at nederlenderen fikk prisen. det er tredje gangen ten hag vinner prisen. de to foregående gangene var september 2022 og februar i år. samtidig vant united-spiller harry maguire prisen for månedens spiller i ligaen for november. likevel er united-sjefen i hardt vær grunnet mangelen på gode resultater, men i det siste har de kravlet oppover på tabellen. manchester united ligger før helgen på en sjetteplass, kun tre poeng bak manchester city på fjerdeplass. lørdag møter de bournemouth på hjemmebane, og til uka skal de møte bayern münchen i en avgjørende kamp om avansement i mesterligaen.


  Emery avskriver Villa som tittelkandidat: – Vi trenger mer tid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 7. desember 2023 KL:07.59)
  aston villa passerte regjerende seriemester manchester city på tabellen med tre poeng på eget gress onsdag kveld. unai emery vil likevel ikke prate om ligagull. trepoengeren var klubbens 14. strake på villa park i ligasammenheng, og birmingham-klubben klatret til en imponerende 3.-plass i premier league. opp til ligaleder arsenal er avstanden fire poeng. – vi er ikke tittelkandidater. det er sju lag som er sterkere kandidater enn oss, slo villa-trener emery fast etter 1-0-seieren mot city. spanjolen ble ansatt som ny hovedtrener etter steven gerrard i fjor høst, og siden inntredenen har han imponert stort med sitt villa-lag. denne sesongen spiller laget i serieligaen. – vi kan tro på det, men det er for tidlig å snakke om tittelen etter 15 kamper. vi er fornøyde med hvor vi ligger, men å holde dette gående er veldig vanskelig. jeg tror vi trenger mer tid, la emery til. kun city har bokført flere nettkjenninger enn villa i premier league denne sesongen, og det er bare serieleder arsenal som har vunnet flere kamper. lørdag venter nettopp arsenal hjemme på villa park. en trepoenger der vil sende laget helt opp i ryggen på serielederen. – det er spesielt for meg å slå guardiola, men nå er fokuset vårt på arsenal, avsluttet villa-treneren. (ntb)

  Jakten på landslagssjef: – Vi er godt i gang

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 6. desember 2023 KL:19.00)
  leif gunnar smerud ledet tirsdag norges kvinnelandslag i fotball for siste gang som midlertidig landslagssjef. nå jobber norges fotballforbund (nff) for å finne en fast løsning. – vi er godt i gang med arbeidet med å rekruttere landslagssjef for a-kvinner, sier karl-petter løken, generalsekretær i nff, til nrk. han forteller at det er satt ned et ansettelsesutvalg som skal ledes av lise klaveness. resten av utvalget består av visepresidentene ane guro skaare-rekdal, arne larsen økland, styremedlem leon aurdal og løken selv. generalsekstræren sier at de ikke har vært i kontakt med konkrete kandidater enda, da de har hatt fullt fokus på de viktige kampene mot portugal og østerrike den siste uken. – vi ønsker komme i mål så raskt som mulig, men vi vil likevel bruke den tiden som behøves for å lande en god langsiktig løsning. vi kommer ikke til å kommentere noe om konkrete kandidater eller gi ytterligere detaljer om rekrutteringsarbeidet før vi er i mål, sier han.

  Rasende

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:19.25)
  erling braut haaland bommet på to kjempesjanser i første omgang. manchester city så likevel ut til å dra det i land, men tottenham utliknet til 3-3 på tampen. på overtid raste haaland mot dommer simon hooper.

  Sjokkerer England

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:19.25)
  erling braut haaland bommet på to kjempesjanser i første omgang. synet av de brente sjansene sjokkerer england. manchester city så likevel ut til å dra det i land, men tottenham utliknet til 3-3 på tampen.

  Chelsea seiret tross rødt kort – slo Brighton 3-2 på hjemmebane

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. desember 2023 KL:17.20)
  chelsea spilte halve kampen med bare ti mann, men klarte likevel å sikre 3-2-seier hjemme mot brighton i premier league søndag kveld. dermed klatret chelsea opp til 10.-plass på tabellen etter en fryktelig første halvdel av sesongen. det skiller 14 poeng opp til serieleder arsenal. chelsea fikk en god start på kampen da benoît badiashile tok ned en corner etter et drøy kvarter og slo inn igjen foran mål, hvor enzo fernández headet blåtrøyene i ledelsen. fire minutter senere sto nicolas jackson på bakerste stolpe og headet en corner inn igjen i feltet, hvor levi colwill sto klar og nikket inn london-klubbens 2-0-mål. det kunne ved første øyekast se ut som billy gilmour klarte å klarere ballen på strek, men mållinjeteknologien kunne vise at det var scoring med flere centimeters margin. to minutter før pause fikk imidlertid facundo buonanotte ballen ute på kantet og dro seg et par meter inn i feltet, før han banket inn reduseringen for brighton. vondt ble til verre for chelsea tre minutter senere da conor gallagher meide ned gilmour og fikk betalt med sitt annet gule kort for dagen. chelsea måtte dermed klare seg hele 2. omgang med bare ti mann. det hadde riktignok lite å si da fernández satt inn sitt annet mål for kvelden fra straffemerket etter 65 minutter. argentineren fikk muligheten etter at james milner felte mykhailo mudryk innenfor 16-meteren. brighton jobbet knallhardt for en redusering, og to minutter på overtid satt den for joão pedro. elleve minutter på overtid ble brighton tildelt straffe, men en var-sjekk kunne vise at ballen traff colwill i hodet, ikke hånden. (ntb)  Hovland skuffet igjen – kan se langt etter seiershattrick på Bahamas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:21.51)
  viktor hovland leverte en ny skuffende runde i world open på bahamas. en ny runde over par gjør at han i praksis er ute av seierskampen. hovland har vunnet invitasjonsturneringen to år på rad. tiger woods står bak turneringen som har bare 20 deltakere. med to slag over par har hovland bare fire mann bak seg på lista. han er ett slag bak woods, som er på 15.-plass i sin egen turnering. fredagens hovland-runde startet med bogey både på 1. og 2. hull. så kom han seg på rett side med birdie på 3., 6. og 9. hull, men en dobbeltbogey på 12. hull sørget for at han igjen var over par. en ny snuoperasjon med birdie på 14. og 15. par var til liten nytte da runden ble avsluttet med bogey på 16. og 18. hull. scottie scheffler og jordan spieth er i delt ledelse ni slag under par etter henholdsvis seks og fem spilte hull på 2. runde. lucas glover stjal likevel showet med hull-i-ett på 17. hull. (©ntb)  Klaveness kritisk etter Qatar-besøk: – Fifa har forsvunnet fra bildet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:11.29)
  fotballpresident lise klaveness retter fornyet kritikk mot fifa etter å ha besøkt qatar på jakt etter svar på om løftene som ble avgitt før vm er holdt. klaveness ledet en delegasjon fra norges fotballforbund som denne uken har vært i qatar. målet var å komme nærmere et svar på om det internasjonale fotballforbundets (fifa) har levert på sine løfter etter fjorårets omstridte mesterskap. de handlet blant annet om tiltak for å bedre situasjonen for de mange fremmedarbeiderne i landet. – inntrykket er veldig delt. utgangspunktet er klart: fifa har forsvunnet fra bildet og ingen vi møtte kan peke på noen områder der fifa har levert på sine løfter om legacy. i hvert fall ikke ennå, sier klaveness. – myndighetene ønsker å stå ved og å forsterke reformene som ble innført for å styrke rettssikkerheten til migrantarbeidere, men realiteten er likevel at det mangler mye på implementeringen. noen reformer eksisterer mest på papiret, fortsetter hun. sammen med representanter fra det danske fotballforbundet møtte klaveness og nffs generalsekretær karl-petter løken ulike aktører i qatar, blant dem flere arbeidere. under besøket i qatar hadde nff-toppene samtaler også med representanter fra qatarske arbeidsmyndigheter, fotballforbundet i landet og den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ilo). – vi har respekt for at myndighetene er villige til å møte oss, selv om vi har vært kritiske, sier klaveness. fotballpresidenten sier hun nå venter i spenning på rapporten fifa har lovet om kort tid. den skal gi svar på om det internasjonale forbundet har etterlevd egen menneskerettighetspolitikk i forbindelse med qatar-vm. (ntb)

  Riiber best i provisorisk omgang på Lillehammer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:11.08)
  jarl magnus riiber viste form i hoppbakken og vant fredagens provisoriske hoppomgang i kombinert på lillehammer. den norske verdenscuplederen gikk ned to avsatser fra det de fleste av de argeste utfordrere hoppet fra, men svevde likevel 97 meter i lysgårdsbakken. det holdt til 153,5 poeng og et forsprang på 26 sekunder omregnet til langrennstid. japaneren ryota yamamoto var nest best, etterfulgt av østerrikerne franz-josef rehrl og johannes lamparter. den provisoriske omgangen i kombinert vil gjelde dersom selve hopprennet i verdenscupkonkurransen skulle bli avlyst. jens lurås oftebro var nest best av de norske utøverne fredag med et hopp på 93,5 meter. (©ntb)

  OL-arrangørene frykter regnet – kan true øvelsene i Seinen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. desember 2023 KL:07.47)
  kraftig og langvarig regn i paris under neste års ol og paralympics kan gjøre det vanskelig å gjennomføre svømmeøvelsene i seinen, ifølge byens myndigheter. mye er sagt og skrevet om vannet i elven som renner gjennom den franske hovedstaden. det har vært investert store summer og innsats for å bedre vannkvaliteten, som myndighetene nå mener er så god at det kan bades to av tre dager om sommeren. men én ting kan by på problemer når paris er vertskap for ol i juli og august 2024: langvarig regn. – dersom det regner uavbrutt i to uker, kan det bli problemer, sier pauline lavaud, som er rådgiver for paris` ordfører i spørsmål om miljøomstilling og energi, ifølge bbc. seinen skal være arena for maratonsvømming og triatlon. i august måtte to svømmekonkurranser avlyses på grunn av for dårlig vannkvalitet. lavaud er likevel optimistisk. – ol har løftet oss ti år fram i tid i vårt prosjekt for å gjøre det mulig å bade i seinen, sier hun. etter planen skal svømmekonkurransene i ol bane veien for tre regulære badeplasser for publikum som skal åpnes i 2025. (ntb)
  Stabæk-fansen etter tekniske undersøkelser: Hevder ingen supportere kom med rasistiske utsagn

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 30. november 2023 KL:10.57)
  i eliteseriekampen mellom stabæk og bodø/glimt 5. november hevdet bodø/glimt-spiller brice wembangomo at han hadde blitt utsatt for grov rasisme fra tribunen. – personlig hørte jeg det ikke, mens brice går bort til dommeren og gir beskjed om at det blir ropt «jævla svarting» etter ham, sa patrick berg til tv 2 etter kampen. – jeg skyter en ball i hodet på «mush» med et uhell, og så hører jeg de roper masse dritt til meg, sa wembangomo selv til tv 2. stabæks supportergruppe, stabæk support, lovet å ta saken på største alvor og finne ut hva som hadde skjedd. de har nå avsluttet sin undersøkelse. etter å ha hørt igjennom, analysert og gjort tekniske undersøkelser av flere lydklipp og snakket med folk til stede på tribunen, spillere, støtteapparat og andre involverte, konkluderer de med følgende: – vi kan ikke finne spor i lydmaterialet som stemmer med det brice wembangomo har anklaget supporterne for. – heldigvis er det hevet over enhver rimelig tvil at det ikke var noen av våre supportere som puttet de ordene der. det skriver styreleder bjørnar posse sandboe, på vegne av styret i stabæk support. sandboe sier også de forsøkte å kontakte og samarbeide med bodø/glimt tre ganger i etterkant av kampen, men ikke fått noe svar. bodø/glimts daglige leder frode thomassen applauderer stabæk for måten de har tatt tak i saken. de har fått overført lydklippet, men sier det er umulig å høre hva som blir sagt. – det viktigste er at klubbene forfølger sakene og spillerne må bli hørt og trodd på. vi er stolt av brice som sa ifra. det er krevende saker hvor man må ha håndfaste bevis, sier thomassen. thomassen sier at de har hatt kontakt med stabæk fotball, og ikke stabæk support. – vi beklager at vi ikke har svart å e-posten fra support-gruppa. det er likevel enormt viktig å understreke at vi har gjort en undersøkelse og det er synd dersom stabæk sier noe annet. han understreker at bodø/glimt har gjort det de kan for å avdekke dette og tar det på største alvor. selv om undersøkelsene ikke har kunnet bevise noe er thomassen klar på at det ikke betyr at det ikke har skjedd. – skal du anklage folk for rasisme må du være 100 prosent sikker på hva som har blitt sagt. det har vi ikke kunnet avdekke her. nrk har forsøkt å få en kommentar fra brice wembangomo via glimt, men klubben skjermer spillerne før kveldens oppgjør mot lugano.

  Manchester United rotet bort seier i skjebnekamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:20.37)
  to ganger ledet manchester united med to mål. likevel rotet de bort seieren mot galatasaray. målfesten i den tyrkiske hovedstaden endte 3-3. manchester united, som ble tatt imot med «welcome to hell»-bannere fra galatasaray-fansen, fikk en drømmestart på kampen. allerede etter 18 minutter ledet de 2-0, takket være vakre mål signert alejandro garnacho og bruno fernandes. like før halvtimen var spilt reduserte hakim ziyech etter et frispark der andré onana ikke vartet opp med fantastisk keeperspill. scott mctominay fikset ny tomålsledelse da han satte inn 3-1 etter pause, men igjen reduserte ziyech med et frispark. denne gangen etter god hjelp fra onana, som vartet opp med en ordentlig keepertabbe da han slo ballen inn i eget nett. bare minutter senere utlignet kerem akturkoglu til 3-3. resultatet er på ingen måte gunstig for manchester united, som fortsatt ligger sist i gruppe a. nå er de helt avhengige av seier mot bayern münchen i siste gruppespillskamp, og er også avhengig av at andre resultater går deres vei.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »