Hovedsiden

Liten annonse
  United-sjefen forsvarer utskjelt keeper: – Statistisk nest best i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 1. desember 2023 KL:15.37)
  andré onana har fått en tøff start på målvaktslivet i manchester united. han får full støtte fra manager erik ten hag etter marerittkamper i champions league. – han har en sterk personlighet og vil takle det. alt i alt har han gjort det bra i sine fem første måneder her, sa united-sjefen på fredagens pressekonferanse. onana ble i sommer hentet for å erstatte david de gea. kameruneren kom med gode skussmål etter en knallsesong i inter, men hittil har ikke overgangen til england vært en suksess. særlig i mesterligaen har onana slitt og gjort en rekke tabber. senest i 3-3-dramaet mot galatasaray fomlet han inn to frispark og bidro sterkt til at manchester united er i kjempetrøbbel i puljespillet. 27-åringen fikk hard medfart etter kampen. mange har omtalt ham som et bomkjøp, men ten hag er sikker på at onana er rett mann. – hvis du analyserer det godt, vil du se at han statistisk er nest best i premier league. han er nest best når det kommer til hva det forventes å redde, hevdet nederlenderen før lørdagens tøffe bortekampen mot newcastle. (ntb)  Scoret hat trick mot Inter – så kollapset de

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:22.57)
  benficas midtbaneveteran joao mario hadde en drømmeomgang mot gamleklubben inter, men det endte på skuffende vis for portugiseren. mario sørget for 3-0-ledelse med tre mål før pause, men etter hvilen slo inter tilbake og fikset 3-3 og uavgjort. marko arnautovic, davide frattesi og alexis sanchez scoret ett mål hver i opphentingen. dette var benficas første poeng i denne sesongens utgave av mesterligaen. de ligger sist i gruppen. inter er på sin side allerede videre fra gruppespillet sammen med real sociedad.

  ødegaard scoret da arsenal sikret gruppeseier i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:22.53)
  Martin Ødegaard satte et vakkert punktum på en eventyrlig 1. omgang da han banket inn 5-0-scoringen til Arsenal. London-laget lekte seg til seier - og gruppeseier i gruppe B. Det sto 5-0 til pause og på tampen fastsatte Jorginho sluttresultatet til 6-0 fra straffemerket. Det ble seks ulike målscorere i kampen. I tillegg til Ødegaard og Jorginho, scoret Kai Havertz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka og Gabriel Martinelli hvert sitt mål. Arsenal er dermed garantert å vinne å vinne gruppe B. Med én kamp igjen av gruppespillet er PSV Eindhoven nærmeste lag, fire poeng bak. Den andre kampen i gruppen, mellom Sevilla og PSV, endte med 3-2-seier til nederlenderne.


  Norsk herrehåndball garantert spill i Champions League neste sesong

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:16.05)
  norge er sikret plass i champions league-håndballen for menn fra høsten 2024. kolstad kom i år med etter å ha fått frikort. det er norges klatring med tre plasser på cl-rankingen til det europeiske håndballforbundet (ehf) som gjør at sluttspillmesteren ved sesongslutt er garantert spill i den gjeveste europacupen. norsk herrehåndball er rangert som nummer ni og er akkurat innenfor grensen for direkteplasser. kolstad slapp i sommer inn i mesterligaen etter at norges håndballforbund søkte om få frikort. ehfs rangering er basert på klubbenes resultater de siste tre sesongene. på kvinnesiden topper norge mye på grunn av vipers kristiansands tre strake cl-titler. adresseavisen var først med å omtale saken. (©ntb)

  VAR-dommer fjernet etter omdiskutert straffespark

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 29. november 2023 KL:11.37)
  tomasz kwiatkowski er fratatt et dommeroppdrag i mesterligaen onsdag. han var ansvarlig da paris saint-germain fikk en kontroversiell straffe mot newcastle. espn og sky sports melder begge om dommerendringen. newcastle ledet 1-0 og så ut til å ta en svært viktig seier mot psg tirsdag kveld. langt inne i overtiden traff ballen armen til tino livramento inne i feltet, men tv-bildene viste at ballen først var innom kroppen hans. kwiatkowski sendte hoveddommer szymon marciniak til var-skjermen, der de falt ned på at psg fortjente straffe. newcastle-manager eddie howe var i etterkant klokkeklar på at straffen var feil idømt og mente at laget ble frarøvet seieren. – det er ikke straffe når den først går i kroppen og så i armen. men jeg får ikke lov til å si noe. jeg kan selvfølgelig ikke si noe, sa howe. kwiatkowski skulle i utgangspunktet være var-dommer under onsdagens mesterligakamp mellom real sociedad og salzburg, men er nå byttet ut med tyske marco fritz. det europeiske fotballforbundet (uefa) har ikke selv opplyst hva som er grunnen til bytte av var-ansvarlig. (ntb)

  barcelona videre i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:23.23)
  barcelona er klar for åttedelsfinale i mesterligaen etter å ha vendt til 2-1-seier over porto på hjemmebane. joão felix ble matchvinner. pepê ga gjestene ledelsen i første omgang, men joão cancelo utlignet bare to minutter senere. i det 57. minutt sto cancelo for forarbeidet da joão felix scoret vinnermålet. to portugisere skulle altså senke porto. barcelona er tre poeng foran porto og sjakhtar donetsk og kan ikke ende utenfor topp to i gruppa ettersom de to rivalene møtes i siste runde. den kampen blir et oppgjør om hvem som skal slå følge med barcelona til åttedelsfinale og hvem som må nøye seg med europaligaspill. sjakhtar donetsk tok tidligere tirsdag en ny skalp på sin «hjemmebane» i hamburg da royal antwerp ble slått 1-0. midtstopper mykola matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn det presise frisparket fra oleksander zubkov. målet ble kampens eneste. den ukrainske klubben må vinne i porto for å ta seg videre. (ntb)


  Sjakhtar tok ny CL-skalp i Hamburg – kjemper om avansement

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:21.06)
  sjakhtar donetsk tok en ny skalp på sin «hjemmebane» i hamburg da royal antwerp ble slått 1-0. den ukrainske klubben kan gå videre i mesterligaen. midtstopper mykola matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn et frispark fra oleksandr zubkov. målet ble kampens eneste. den ukrainske klubben slo barcelona 1-0 på samme bane i forrige runde og har nå holdt nullen i over 200 mesterligaminutter. laget er allerede garantert europacupspill etter nyttår, ettersom royal antwerp med sitt femte strake tap er dømt til sisteplass. etter kampslutt kokte det over for noen av spillerne. det oppstå håndgemeng, og gjestenes arbnor muja ble utvist med sitt andre gule kort. sjakhtar er oppe i ni poeng, like mange som barcelona og porto før de to sistnevnte møtes senere tirsdag kveld. sjakhtar gjester porto i siste runde. da avgjøres det om det blir spill i mesterligaen eller europaligaen på nyåret. (ntb)

  Immobile-dobbel senket Celtic

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:20.44)
  det blir ikke mer europacup på celtic når sesongen går inn i 2024. exiten ble klar med 0-2-tapet borte mot lazio i mesterligaen. odin thiago holms lag holdt lenge stand i roma, men på tampen slo innbytter ciro immobile til med to kjappe scoringer. celtic trengte et mirakel for å få utslagsspill i verdens gjeveste klubbturnering, men skottene blir heller ikke å se i europaligaen på nyåret. tirsdagens resultat betyr at celtic ender sist i en pulje som også har med atlético madrid og feyenoord. lenge så kampen ut til å bli et antiklimaks for lazio, men immobile kom til unnsetning. thiago holm ble sittende på celtic-benken gjennom kampen. trønderen står med totalt 54 minutter over to innhopp og ett rødt kort i høstens mesterliga. (ntb)

  Nyland fortsatt ute - mister ny mesterligakamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:18.24)
  ørjan nylands retur i sevilla lar vente på seg. landslagskeeperen er ikke i troppen til onsdagens champions league-møte med psv eindhoven. sunnmøringen var tilbake på trening sist torsdag og ble raskt meldt kampklar i spanske medier. det siste viste seg ikke å stemme. nyland var ikke med da sevilla tapte borte mot real sociedad søndag, og det blir han heller ikke når psv kommer på besøk. navnet hans er ikke oppført blant de 23 utvalgte. målvakten står i høst med to kamper i mesterligaen. han måtte stå over sevillas siste mot arsenal i london og den påfølgende samlingen med ståle solbakkens landslag. sevilla ligger sist med to poeng i sin cl-pulje og er i fare for å ryke ut. psv og lens er begge på fem poeng, mens arsenal topper med ni.

  Bayern München forlenger med keeperduo

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:18.23)
  bayern münchen fortsetter med bred målvaktsrutine også i årene som kommer. manuel neuer (37) og sven ulreich (35) har begge fått nye kontrakter. neuer har vært bayerns soleklar førstekeeper siden han ble hentet til klubben i 2011. nylig kom han tilbake fra et langvarig skadeavbrekk. – jeg er glad for å bli værende i bayern. jeg er tilbake i full sving, og det er utrolig artig å være på banen med dette laget, sier neuer i en uttalelse. han har vunnet mesterligaen to ganger og vært med på å vinne elleve bundesliga-titler med bayern. i 2014 var han en del av det tyske landslaget som tok vm-gull. ulreich fortsetter som reservekeeper også kommende sesong. – manuel neuer og sven ulreich er helt enkelt et drømmelag. det er en nytelse å se jobben de legger ned hver dag. de støtter og motiverer hverandre, sier bayern münchens klubbdirektør jan-christian dreesen. (ntb)

  «United-dødaren» om trykket etter drømmemålet: – Har ikke kunnet bruke mobilen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 28. november 2023 KL:12.29)
  telefonen til fc københavns supertalent roony bardghji har knapt stått stille etter at han scoret vinnermålet mot manchester united i mesterligaen. den svenske 18-åringen har hatt et enormt trykk på seg etter fcks sensasjonsseier tidlig i november. bardghji ble matchvinner i den elleville 4-3-kampen. – jeg har nesten ikke kunnet bruke mobilen på grunn av alle meldingene, men jeg prøver å ikke la det påvirke meg for mye, sier bardghji til det svenske nyhetsbyrået tt. 18-åringen startet karrieren i malmös ungdomsavdeling, men meldte i 2020 overgang til fck. siden har han blitt den yngste til å debutere og score i den danske toppdivisjonen, og den yngste til å spille i conferenceligaen. bardghji har ennå til gode å debutere for det svenske a-landslaget. i etterkant av united-kampen var han svært frustrert over å ikke bli tatt ut. janne andersson gikk nylig av som svensk landslagssjef etter fiaskoen i em-kvalifiseringen. bardghji tror og håper at det kan styrke hans sjanser. – det er en drøm så klart. jeg har alltid sagt at jeg vil spille for sverige og jeg håper å få gjøre det snart. forhåpentlig kommer det inn en landslagssjef som kan forandre litt på tingene, sier han. (©ntb)

  Graham Hansen i gryende form før landslagssamlingen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:20.53)
  norges angrepsstjerne caroline graham hansen viser solide takter før landskampene i desember. søndag gjorde hun mål da athletic bilbao ble slått 4-0. graham hansen doblet barcelonas ledelse snaue ti minutter etter hvilen. marta torrejón, patri guijarro og aitana bonmatí scoret de andre målene. ingrid syrstad engen fikk 90 minutter som midtstopper. barcelona har startet sesongen i den spanske serien feilfritt med 30 av 30 mulige poeng. katalanerne har scoret imponerende 43 mål (4,3 i snitt per kamp) og kun hentet ballen ut av mål ved to anledninger. sist helg gjorde graham hansen mål da real madrid ble smadret 5-0. få dager før storspilte 28-åringen med hele fire målgivende pasninger da benfica ble slått med samme sifre i mesterligaen. norge møter portugal hjemme 1. desember og østerrike borte 5. desember i nasjonsligaen. (ntb)

  Gjorde comeback etter fødsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:14.56)
  den nybakte keepermammaen silje solberg-østhassel (33) er tilbake på håndballbanen i lørdagens kamp mot island. solberg-østhassel ble mor i midten av august, men 33-åringen deltar likevel på håndballjentenes vm-samling denne uken. vm-oppkjøringskampen mot island er solberg-østhassels første etter fødselen. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i mesterligaen i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. i lørdagens kamp er det solberg-østhassel og olivia lykke nygaard som vokter buret. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde og solberg-østhassel. (ntb/nrk)

  kerr-hattrick for chelsea i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:23.02)
  sam kerr herjet for chelsea og gjorde hattrick da paris fc ble slått 4-1 i kvinnenes mesterliga. chelsea er forsatt uten en skadd guro reiten, mens maren mjelde kom inn i det 83. minutt i lagets første hjemmekamp i mesterligaen.


  Nyland tilbake på Sevilla-trening – kampklar i helgen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:16.34)
  ørjan nyland var torsdag tilbake på sevilla-trening etter sine skadeproblemer. han ventes kampklar til søndagens bortekamp mot real sociedad. det melder marca og andre spanske medier. nyland mistet bortekampen mot arsenal i mesterligaen og byderbyet mot betis rett før landslagspausen og kunne heller ikke spille norges kamper mot færøyene og skottland. sevillas nye trener diego alonso kan også regne med lucas ocampos i helgens seriekamp. argentineren mistet vm-kvalifiseringskampene mot uruguay og brasil på grunn av muskelproblemer, men han er også friskmeldt. sergio ramos er også kampklar igjen etter skade. derimot har erik lamela og suso skrevet seg på klubbens skadeliste, mens nemanja gudelj er utestengt. (ntb)

  Sagosen og Kolstad rystet PSG på bortebane – greide 28-28

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:22.31)
  kolstad truet med å ta en virkelig storskalp i mesterligaen håndball, men paris saint-germain spurtet til ett poeng med 28-28. en tent sander sagosen viste seg fram i kampen mot gamleklubben og scoret mål på mål da kolstad var i føringen store deler av kampen. sigvaldi gudjonsson var også hvass, mens forsvarsspillet lenge fungerte veldig bra. poenget kan bli veldig viktig i jakten på avansement i mesterligaen. (ntb)

  Gladnyhet for United: Shaw tilbake i trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 22. november 2023 KL:12.27)
  manchester united kan snart ha den viktige venstrebacken luke shaw tilbake på banen. onsdag trente han med lagkameratene på klubbens treningsfelt. shaw rakk bare to kamper i høst før han pådro seg en muskelskade som nå har holdt ham borte fra fotballbanen i tre måneder. united har slitt tungt med skader gjennom hele høsten, særlig i forsvarsleddet. derfor er det svært gledelig nytt for storklubben at venstrebacken nå ser ut til å nærme seg kampform. united skriver at shaw jobber sammen med hovedgruppen av spillere inn mot søndagens bortekamp mot everton i premier league. i shaw og tyrrell malacias skadefravær har både sergio reguillon, sofyan amrabat, diogo dalot og victor lindelöf figurert på venstrebacken i høst. united har slitt i mange kamper, særlig i mesterligaen, og er et lite stykke bak de beste på pl-tabellen. per nå teller rødtrøyenes skadeliste ti spillere, i tillegg til suspenderte jadon sancho.(ntb)

  vipers slo tilbake mot rapid bucuresti i mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:19.41)
  regjerende mestern vipers kristiansand meldte seg på i mesterligaen igjen da rapid bucuresti ble slått 35-30 på hjemmebane. vipers ledet 18-14 ved pause, og i 2. omgang holdt laget fra kristiansand motstanderne unna. det har ikke gått helt på skinner for de regjerende mesterne. foran lørdagens kamp hadde laget bare vunnet to av sju kamper og spilt én uavgjort. savnet av målvakten katrine lunde har vært litt for stor de siste kampene. laget var derimot ute etter å «hevne» 29-30-tapet i siste møte mellom de to lagene forrige helg. svenske sofie börjesson sto en god kamp og stoppet 19 av 47 skudd. hun ble også kåret til banens beste spiller. jana knedlikova ble vipers toppscorer med åtte mål. hos gjestene ble alicia fernandez den mestscorende med sju mål. (©ntb)


  Kolstad på topp i Eliteserien – Elverum med storseier over Sandnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. november 2023 KL:17.05)
  kolstad slo haslum 31-23 og beholder tabelltoppen i eliteserien i håndball. elverum seiret mot sandnes og er ett poeng bak. forsvarende trippelmester kolstad ledet førsteomgangen fra tilnærmet første kast, men en god innspurt fra haslum sikret bortelaget en ettmålsledelse til hvilen. i andreomgangen stakk kolstad ifra og sikret seieren med åtte mål. onsdag slo de storlaget paris saint-germain i mesterligaen. elverum satte 21 i førsteomgangen og ledet med åtte mål mot sandnes etter den første halvtimen lørdag. gjestene kom ikke nærmere etter hvilen, og vertene vant kampen 37-28. dermed beholder kolstad tabelltoppen etter den ellevte serierunden. klubben står med 19 poeng, mens elverum er poenget bak. (©ntb)  Vinicius skadd – reiste hjem fra landslagssamling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:21.55)
  real madrids vinicius junior pådro seg en skade i torsdagens vm-kvalifiseringskamp mot colombia. spilleren har reist hjem fra landslagsoppholdet med brasil. det bekrefter landslaget på sine nettsider. allerede etter 27 minutters spill i torsdagens 1-2-tap ble vinicius tvunget av banen. – jeg tror det er samme skade som før. smerten sitter i baksiden av låret, sa han torsdag ifølge nyhetsbyrået afp. brasilianeren skadet det samme låret i slutten av august. da var han ute en måneds tid. madrid-lagkamerat eduardo camavinga pådro seg også en skade på landslagssamling denne uken. franskmannen er henvist til sidelinjen resten av året. fra før er også thibaut courtois (korsbåndskade), kepa arrizabalaga (muskelskade), jude bellingham (skulderskade), éder militão (korsbåndskade), dani ceballos (muskelskade), aurélien tchouaméni (brukket fot) og arda güler (muskelskade) ute. klubben er likevel store favoritt i det neste oppgjøret i spansk la liga. de er også allerede klare for sluttspillet i mesterligaen, og de to resterende kampene i gruppespillet er derfor av liten betydning. (©ntb)

  mjeldes trener rasende på dommeren etter poengdeling i mesterligaen: – vi ble robba

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 16. november 2023 KL:07.01)
  Maren Mjeldes Chelsea spilte 2–2 i mesterligamøtet mot Real Madrid i går. Chelsea-trener Emma Hayes, som skal ta over trenerrollen til det amerikanske landslaget etter sesongslutt, mener de blåkledde burde dratt hjem med tre poeng. London-laget ledet 2-1, før spanjolene utlignet på straffespark i det 78. minutt. – Jeg kunne se helt fra benken at taklingen var på utsiden av sekstenmeteren. Jeg er helt i sjokk over at de som dømte kampen ikke fikk det med seg, sa Hayes til pressen etter kampen. På overtiden satte Niamh Charles ballen i mål, men scoringen ble uriktig annullert for offside. VAR ble ikke i brukt i kampen. – Vi scoret et helt lovlig mål. Det er flaut, og jeg måtte sjekke hvorfor målet ble annullert. Var det Niamh? Nei. Var det Sam (Kerr) som forstyrret keeperen? Nei, hun var ikke i nærheten. Jeg føler vi ble robbet i en kamp som skulle endt 3-1, raste Hayes etter gårsdagens poengdeling.


  nrk skal sende mesterligaen for kvinner

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:16.20)
  brann skal som første norske lag delta i gruppespillet i mesterligaen for kvinner. nå kan norske seere følge disse kampene på nrk og tv 2. de to kringkasterne har sammen kjøpt rettighetene til å vise 15 kamper i årets mesterliga for kvinner. nrk og tv 2 vil dele brann sine kamper mellom seg. – dette er en god dag for nrk, tv 2 og norsk fotball. brann skal måle krefter med de beste fotballspillerne i europa, og da er det ekstra stas at det norske folk får se disse kampene på våre kanaler. vi gleder oss til å følge mesterligaen tett, sier espen olsen langfeldt, sportsredaktør i nrk. bergensklubben er i gruppe med tsjekkiske slavia praha, østerrikske st. pölten og det franske storlaget lyon. mesterliga-eventyret for brann starter allerede tirsdag kveld borte mot st. pölten. tv 2 skal sende kampen. nrk vil blant annet vise oppgjøret mellom ada hegerbergs lyon og søster andrines brann i frankrike 13. desember. nrk og tv 2 har også sikret seg rettighetene til to av de fire kvartfinalene, samt begge semifinalene. dersom brann går videre fra gruppespillet, blir også disse kampene lett tilgjengelig for alle interesserte i norge. samtlige av brann sine kamper kan også følges direkte på radiokanalen nrk sport. finalen sendes på nrk lørdag 25. mai.  KÍ Klaksvík kapitulerte i sluttminuttene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:23.22)
  med gode sjanser for videre avansement i serieligaen reiste magne hoseths mannskap til slovakia torsdag. der ventet tabelljumboen i gruppe a, olimpjia ljubljana. hjemmelaget dominerte første omgang, men det eneste håndfaste fra de første 45 minuttene var noen gule kort til hvert av lagene. deriblant klaksvik-spiller árni frederiksberg, som til tider herjet med molde i tredje kvalifiseringskamp til mesterligaen tidligere i år. gjestene fra færøyene hang i tauene store deler av kampen, og sleit med å skape sjanser. det gikk fra vondt til verre da frederiksberg pådro seg sitt andre gule kort halvveis i andre omgang. hoseth sine gutter holdt stand til det kun var fem minutter igjen av kampen. etter 76 minutter entret david sualehe og mustafa nukic banen for vertene. noe som skulle vise seg å bli avgjørende. for i sluttminuttene noterte begge seg for hver sin scoring, og hjemmelaget fikk til slutt hull på byllen. sluttresulatet ble 2-0 til olimpjia ljubljana. etter tapet i slovakia blir det spennende å se om det blir enten slovan bratislava, kí klaksvík eller olimpjia ljubljana som tar følge med bayer leverkusen til sluttspillet i turneringen.

  «United-dødaren» fyrte løs mot Sveriges landslagssjef: – Ganske sykt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:10.12)
  onsdag senket fck-juvelen roony bardghji (17) manchester united. etter triumfen var han frustrert over å ha blitt vraket på det svenske a-landslaget. bardghji ble byttet innpå mot slutten av onsdagens dramatiske 4-3-seier i mesterligaen. så avgjorde han kampen. i intervjusonen etterpå struttet 17-åringen av selvtillit, og i et intervju med danske b.t. var han krystallklar på at han burde vært del av janne anderssons ferske svenske landslagstropp. – selvfølgelig er jeg skuffet over å ikke bli tatt ut, virkelig. det er faktisk ganske sykt at jeg ikke er med, men jeg klager ikke. jeg tar det som det kommer, men det er virkelig sykt. jeg synes at jeg fortjener det, sa svensken. i stedet skal bardghji representere u21-landslaget i em-kvalifiseringskampene mot finland og nederland. – jeg venter bare på en telefon fra a-landslaget, så man blir litt sur, fortsatte 17-åringen. janne andersson leder sine siste kamper som svensk landslagssjef mot aserbajdsjan og estland senere i november. (©ntb)

  Arteta om Ødegaards skadefravær: – Umulig for ham å rekke kampen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 9. november 2023 KL:07.50)
  martin ødegaard manglet igjen da arsenal slo sevilla 2-0 i mesterligaen onsdag. hovedtrener mikel arteta forteller at nordmannen kjempet en kamp mot klokka. ødegaard sto over da arsenal røk 0-1 borte mot newcastle i premier league sist helg. mot den spanske europacup-spesialisten glimret den norske landslagskapteinen igjen med sitt fravær. 24-åringen sliter med en hofteskade. – de kjempet en kamp mot klokka for å bli klare. de gjorde sitt beste for å rekke kampen, men det var umulig. vi har nye 48 timer før vi møter burnley, så vi får se om vi klarer å få dem tilbake til det, svarte arteta på spørsmål om skadesituasjonen til ødegaard og eddie nketiah. tirsdag uttalte landslagssjef ståle solbakken seg med en smule bekymring om ødegaards situasjon. – han har en skade som ser ut til ikke å gi slipp. vi må se hva som skjer denne uka. han skal undersøkes enda mer, så får vi se hva det bringer i form av kamper og spilletid, sa solbakken. arsenal-sjef arteta kunne imidlertid fortelle at det trolig ikke er alvorlig for bukayo saka, som på tampen av onsdagens kamp måtte byttes ut etter en smell i foten. – det var bare et spark. han følte et lite ubehag, men jeg antar at han har det bra, sa arteta. (©ntb)

  Arsenal sikret seier uten Ødegaard – troner øverst i gruppe B

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:22.54)
  i fjerde runde av mesterligaen tok arsenal tre nye poeng da de slo sevilla 2–0 på hjemmebane. leandro trossard satte kampens første mål etter et lekent arsenal-angrep da halvtimen var spilt. i andre omgang økte bukayo saka, som hadde målgivende i første omgang, ledelsen med en lekker skuddfinte som satte pedrosa ut av spill. hjemmelaget styrte kampen, hvor sevilla hadde null avslutninger på mål. kampen endte 2–0. arsenal leder mesterligaens gruppe b med ni poeng. sevilla ligger nederst med to. de to andre lagene i gruppen møtte hverandre i kveld, der vant nederlandske psv eindhoven 1-0 over franske lens.

  Mesterligahåpet ute for Aursnes og Benfica

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:20.47)
  fredrik aursnes og benfica har ikke tatt nivået i høstens champions league-kamper. onsdag ble de lekt med i real sociedads 3-1-seier. tapet var portugisernes fjerde på like mange forsøk i puljespillet. med det er benficas ambisjoner om mesterligaspill på nyåret allerede lagt i skuffen. den første halvtimen i san sebastián var total overkjøring fra real sociedad. vertene scoret tre ganger, fikk to annulleringer og bommet på straffe. benfica hang ikke med på tempoet. tidlig i 2.-omgangen kom reduseringen ved rafa silva. det var benficas første mesterligascoring for sesongen. hjemmeseieren var real sociedads første i mesterligaene på over 20 år. suksessen tok spanjolene opp i ti poeng i en gruppe som også består av inter (sju poeng) og salzburg (tre). de to sistnevnte møtes i østerrike senere onsdag. (©ntb)

  Skadd Martin Ødegaard ute av Arsenal-troppen i kveldens mesterligakamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 8. november 2023 KL:19.56)
  martin ødegaard er ikke overraskende utelatt fra arsenals tropp i kveldens mesterligakamp mot sevilla, melder ntb. kapteinen sliter med en hofteskade, og landskamper for norge senere i måneden står i fare. ødegaard har mistet flere kamper for klubblaget siden slutten av oktober. arsenal topper gruppe b i mesterligaen og vil ta et langt skritt mot avansement om sevilla slås på hjemmegress.

  Haaland tomålsscorer - så byttet han med norske Bobb

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:22.51)
  erling braut haaland scoret to da manchester city tok en oppskriftsmessig 3-0 seier mot young boys i mesterligaen. haalands første scoring kom på et straffespark. midtbanespiller matheus nunes ble felt etter 22 minutter og dommer pekte på straffemerket. haaland gjorde ingen feil fra 11-meter. like før pause doblet phil foden ledelsen etter et vakkert raid fra sin høyrekant-posisjon. dermed stod det 2-0 til pause for hjemmelaget. det tok derimot ikke lang tid etter pause før haaland igjen skapte liv og røre på etihad. nordmannen fikk ballen sentralt i banen, dro den med seg mot venstre, før han vakkert plasserte ballen i lengste hjørne fra 17-meter. norske oskar bobb ble byttet inn til fordel for haaland etter 61. minutter. 20 år gamle bobb gikk inn i spissrollen, og var involvert i et par gode sjanser på den halvtimen han fikk. city klarte derimot ikke å omsette sjansene i scoringen, og dermed endte det 3-0. manchester city er med det sikret avansement fra gruppe e med sine 12 poeng på fire kamper. young boys har kun ett poeng, og må slås med røde stjerne om en 3.-plassen i gruppen, som gir spill i europa league. 15 av nettkjenningene har kommet i hans 15 kamper for city. haaland står nå med 39 mål på 34 kamper i mesterligaen. jærbuingen står også dermed med fire mål i champions league denne sesongen, og matcher nesten fjorårets kalassifre. forrige sesong sto nordmannen med fem scoringer etter fire kamper og endte turneringen som toppscorer med 12 nettkjenninger.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »