Hovedsiden

Liten annonse
  Mesterliga-finalen til Oslo i 2026

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:14.00)
  finalen i mesterligaen for kvinner i 2026 skal spilles på ullevaal stadion. det melder norges fotballforbund i en pressemelding. – dette er fantastisk for hele norsk fotball. utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident lise klaveness. – vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball. ringvirkningene av et slikt arrangement vil komme barn og unge i oslo til gode, noe som er et klart mål for kommunen, sier byrådsleder i oslo, eirik lae solberg. onsdag bestemte også det europeiske fotballforbundet (uefa) at finalen i mesterligaen for menn skal spilles i budapest i 2026. ullevaal stadion har i en årrekke blitt brukt som landslagsarena og har en kapasitet på 27.182 tilskuere.

  FCKs gullhåp ute – får ingen mesterliga-sjanse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 22. mai 2024 KL:06.27)
  fc københavn blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. laget til birger meling og mohamed elyounoussi er hektet av før siste runde. det ble klart etter 2-3-tapet borte mot agf tirsdag kveld. mads emil madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause. fck måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival brøndby og midtjylland før seriesesongen runder av søndag. meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. i referatet til nyhetsbyrået ritzau står det at gift links fikk rogalendingen til å se ut som en serie 4-spiller (nivå ti i danmark) gjennom hele omgangen. på tampen av kampen ble elyounoussi tatt av banen. brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot midtjyllands +19). klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021. fck tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i mesterligaen og bidro til å slå ut manchester united, men til høsten blir det maksimalt spill i serieligaen (uefas tredjerangerte europacup). (©ntb)

  The Athletic: Graham Hansen årets spiller i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:20.23)
  det internasjonale idrettsnettstedet the athletic kårer caroline graham hansen til årets beste spiller i europeisk fotball. journalist michael cox mener at den norske stjernen kanskje har levert sin beste sesong i karrieren. – 19 scoringer og 18 målgivende i ligaen er en absurd bra utteling, skriver han. barcelona har vært suveren i hjemlig liga, med 27 seire og én uavgjort. ligatittelen er sikret for lengst. 25. mai møter katalanerne ada hegerbergs lyon i finalen av mesterligaen.

  Toni Kroos legger opp etter EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 21. mai 2024 KL:12.51)
  den tyske fotballspilleren toni kroos skriver på instagram at han legger opp etter sommeren em. 34-åringen startet seniorkarrieren i bayern münchen, hvor han var med på å vinne bundesliga tre ganger, samt mesterligaen og klubb-vm én gang. sommeren 2014 var han så med på det tyske laget som tok vm-gull. samme sommer signerte han også for real madrid. der har han vunnet den spanske ligaen fire ganger, mesterligaen fire ganger og klubb-vm fem ganger. – jeg har alltid sagt at real madrid blir den siste klubben min. jeg er glad og stolt over at jeg har funnet den riktige timingen for den avgjørelsen, skriver kroos på instagram. – ambisjonen min var alltid å avslutte karrieren på topp, skriver kroos, og legger til at alt nå handler om å vinne mesterligaen med real madrid en siste gang. i finalen 1. juni møter de borussia dortmund.

  Fifa-sjefen avfeier trusler om søksmål: – En meningsløs debatt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 18. mai 2024 KL:14.05)
  fifa-president gianni infantino lar seg ikke skremme av en mulig rettslig kamp over det nye vm-formatet for klubblag. han stempler kritikken som fåfengt. nylig mottok infantino et brev med et klart budskap om at terminoppsettet i fotballen har nådd et metningspunkt. avsenderen var en interesseorganisasjon for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen fifpro. i brevet blir fifa varslet om et mulig søksmål hvis det ikke tas grep og gjøres om på planene for et utvidet klubb-vm fra 2025. fra talerstolen på fredagens kongress i bangkok kom infantinos respons. – fifa arrangerer én eller to prosent av toppklubbenes kamper. de få prosentene finansierer fotballen i hele verden. så jeg håper disse tallene stopper denne fåfengte debatten, som egentlig er meningsløs, slik at vi kan konsentrere oss om hva vi skal gjøre, sa fifa-presidenten. – vårt oppdrag er å organisere konkurranser og utvikle fotballen i hele verden. 70 prosent av dere som er medlemsland i fifa, vil ikke hatt fotball uten midlene som kommer direkte fra fifa, la infantino til. stort mesterskap det nye konseptet for klubb-vm vil gi 32 deltakerlag mot dagens sju. mesterskapet er lagt til usa i juni og juli neste år. kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser». fifa har forsvart seg mot kritikken ved å vise til at vm-modellen tar høyde for spillernes helse. «datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», sto det i en uttalelse fra tidligere i måneden. for mye fotball world leagues association har stilt seg bak truslene om et potensielt søksmål mot fifa. organisasjonen har premier league-sjefen richard masters som styreleder, og nylig sa han følgende om situasjonen: – man er i ferd med å komme til et vippepunkt. tilbakemeldingene vi får fra spillerne, er at det spilles for mye fotball. kommende sesong er det også nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen. samtlige av uefas tre klubbturneringer utvides til 36 lag. (©ntb)

  Disse lagene er CL-klare - Aston Villa tilbake

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 15. mai 2024 KL:08.17)
  over halvparten av neste sesongs champions league-felt er fylt opp. flere overraskelser er med fra de største ligaene. tirsdag løste aston villa billett til verdens gjeveste klubbturnering. 21 av 36 plasser er booket. – dette var drømmen vår da sesongen startet. jeg er veldig, veldig glad og stolt på vegne av supporterne og spillerne, sa villa-manager unai emery etter at laget hans var sikret å bli nummer fire i premier league. det ble klart da tabellfemmer tottenham avga poeng i 0-2-tapet for manchester city. til høsten blir aston villa å se i den gjeveste europacupen for første gang siden birmingham-klubben røk ut som tittelforsvarer i 1983. i champions league-æraen stiller villa som debutant. det samme gjør italienske bologna og girona fra spania. før sesongen ville en slik trio gitt skyhøy odds. england får kun fire plasser som tidligere år, mens tysk bundesliga og italiensk serie a er garantert fem deltakere. antallet kan øke til seks for begge om dette slår til: * borussia dortmund slår real madrid i cl-finalen 1. juni. da slippes eintracht frankfurt til som bundesligas sjette beste lag. * atalanta ender som nummer fem i serie a og slår leverkusen i europaligafinalen 22. mai. da økes italias kvote til seks plasser. bundesliga og serie a får begge en ekstra cl-plass fordi de samlet sett presterte best i europacupene denne sesongen. premier league lå lenge i topp to, men falt ut etter en svak utslagsfase. bonusplassene blir lagt på til slutt. det er årsaken til at to land kan få med så mange som seks lag i mesterligaen. dortmund og atalanta vil potensielt være kvalifisert på bakgrunn av hver sin finaleseier og ikke via sin plassering i hjemlig liga. ved seier til real madrid i cl-finalen går tittelholderens plass til ukrainske sjakhtar donetsk. real er allerede kvalifisert som nybakt seriemester i spania. (ntb)


  Real Madrid ble seriemester da Girona knuste Barcelona

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. mai 2024 KL:21.12)
  real madrid ble spansk seriemester i fotball for 36. gang noen timer etter sin 3-0-seier over cádiz. det var klart da girona knuste barcelona. barcelona ledet ved pause, men girona vendte 1-2 til 4-2 ved hjelp av to scoringer av portu. med sin seier gikk girona forbi barcelona og inntok 2.-plassen, men det er 13 poeng opp til real madrid med bare fire serierunder igjen. dermed har real madrid sikret seriegullet før onsdagens returkamp mot bayern münchen i mesterligaens semifinale. brahim díaz, jude bellingham og joselu scoret real madrids mål mot cádiz. både bellingham, vinicius junior og federico valverde ble spart fra start, men kom inn i løpet av 2. omgang. (ntb)

  Norsk landslagsspiller blir utenlandsproff

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 3. mai 2024 KL:14.48)
  landslagsspiller kristina sirum novak forlater sola og er klar for den franske håndballklubben brest. det bekrefter klubben selv på sin nettside. høyrebacken har signert en to-årskontrakt. – å bli en profesjonell spiller betyr også muligheten til å spille i mesterligaen, det er en drøm som går i oppfyllelse, sier novak til klubben. 23-åringen kom til sola i 2018 og har vært en svært viktig brikke for gultrøyene de siste sesongene. hun fikk sin landslagsdebut i 2022 og har spilt 30 kamper og scoret 47 mål for norge.

  Tottenham-smell i jakten på Mesterliga-spill

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:22.27)
  tottenham jakter noen etterlengtede poeng for å være enda et steg nærmere mesterliga-spill for neste sesong. hindringen var chelsea i london-derbyet. jakten skulle fort ende i en fiasko. for etter 24 minutter ruvet trevoh chalobah høyest i feltet etter et indirekte frispark. dette var hans første mål på over to år. det ekspertene derimot var alt annet enn fornøyd med, var tottenhams håndtering av frisparket. for dette er det tredje målet på rad som de slipper inn fra en dødball – og i fire av fem kamper hvor dette skjer. – dette er så stryk som det bare går an å bli. det er nesten så jeg ikke tror hva jeg ser, sier nils johan semb i viaplay-studio i pausen. vondt skulle bli til verre for tottenham i sin kamp nummer 300 i et london-derby i premier league. også chelseas 2–0 scoring skulle komme etter en dødball. for først smalt det i tverrliggeren fra cole palmer som skjøt fra rundt 25 meter på frispark. ballen var akkurat på feil side av streken for palmer sin del, men kula havnet ut i feltet, hvor nicolas jackson ruvet høyest og headet inn 2–0 til vertene. med hjemmeseier klatret chelsea til 8. plass på tabellen. de er nå kun tre poeng bak sjetteplassen til manchester united som sikrer europa-spill. tottenham er nå syv poeng bak 4.-plassen som sikrer spill i mesterligaen.

  Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:09.45)
  italia og tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs champions league. svake europaresultater stoppet england. tidligere i år lå premier league godt an til å få utvidet kvoten for antall cl-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen. der har tyskland med tre klubber, og onsdag ble bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på uefas ranking for 2023/24-sesongen. nylig kunne italiensk serie a juble for det samme. borussia dortmunds 1-0-seier over paris saint-germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken». med resultatet hjalp dortmund seg selv. klubben er nummer fem i tyskland, men er nå sikret cl-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene. til høsten spilles champions league i et nytt format. blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før. premier league må som før nøye seg med fire plasser. i øyeblikket har aston villa grepet om 4.-plassen foran serieinnspurten. tottenham er sju poeng bak med to kamper mindre spilt. (ntb)

  Suverene Vipers til semifinale i sluttspillet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:20.52)
  vipers kristiansand knuste gjerpen 33-19 og tok seg til enkelt til finale i håndballsluttspillet. dermed fikk sørlendingene en opptur etter lørdages smertelige 23-30-tapet mot györ i den første kvartfinalen i mesterligaen. i hjemlige turneringer går det derimot som det pleier for vipers. klubben har allerede vunnet serien uten poengtap og tatt hjem nok en nm-pokal. sluttspillet står igjen. anna vjakhireva ble vipers` toppscorer med sju mål på ni skudd mot gjerpen i skienshallen. gjestene ledet «bare» 15-11 til pause. fra før har storhamar og sola tatt seg videre. de slo ut henholdsvis oppsal (29-28 og 39-27) og fredrikstad (30-24 og 37-21). i den siste kvartfinaleserien blir det en tredje kamp. molde sørget for det med 32-27 i mandagens hjemmemøte med larvik. det første oppgjøret ga lhk-seier 35-29. (ntb)

  Thiago Silva forlater Chelsea etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. april 2024 KL:12.15)
  forsvarsveteranen thiago silvas (39) dager i chelsea-drakten er talte. mandag opplyser klubben at brasilianeren gir seg der etter inneværende sesong. silva har spilt for chelsea siden 2020, og han har blant annet vunnet mesterligaen med den engelske storklubben. – chelsea betyr mye for meg. jeg kom hit med intensjon om å bli i bare ett år, og det endte opp med fire år. sønnene mine spiller for chelsea, og vi er stolte over å være en del av chelsea-familien. jeg håper de kan fortsette karrierene sine her, sier silva til chelseas nettsted.


  Kane rundet 400 karrieremål – slo egen rekord med måldobbel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. april 2024 KL:18.30)
  bayern münchens spydspiss harry kane scoret lørdag sitt 42. mål i alle turneringer denne sesongen og rundet med det 400 mål gjennom seniorkarrieren. kane gjorde to mål i bayerns 2-1-seier over eintracht frankfurt på hjemmebane. kanes tidligere målrekord i én og samme sesong var 41 for tottenham i 2017/18-sesongen. ifølge statistikktjenesten opta har 30-åringen dermed scoret 400 mål i sin seniorkarriere for klubb og landslag. den engelske angriperen har levert svært godt etter overgangen til bayern i fjor sommer og scoret lørdag sitt 35. seriemål. med tre kamper igjen jakter han robert lewandowskis bundesliga-rekord på 41 scoringer. leverkusen har allerede sikret seg ligatittelen, men bayern skal om kort tid spille semifinale i mesterligaen mot real madrid. lørdag fikk tyskerne en smell da midtbaneprofilen konrad laimer måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime.

  Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:12.32)
  manchester city-spiss erling braut haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til premier league-kampen mot brighton. det opplyser sky sports, som også melder at phil foden ikke var til stede. haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da manchester city røk ut i mesterligaens kvartfinale mot real madrid forrige onsdag. city-manager pep guardiola uttalte siden at haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over chelsea i fa-cupsemifinalen gikk uten nordmannen. manchester city er i førersetet i gullkampen i premier league og møter brighton torsdag kveld. de lyseblå ligger ett poeng bak arsenal og liverpool, men har én kamp mindre spilt.

  Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. april 2024 KL:11.27)
  fotballdommer espen eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-em mellom seg. eskås og hans kollega jan erik engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til det europeiske fotballforbundet (uefa). eskås er norges høyest rangerte dommer. han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i u21-em. i sommer skal han dømme i ol. disse dommerne er tatt ut til em i tyskland: artur soares dias (portugal), jesús gil manzano (spania), marco guida (italia), istvan kovacs (romania), ivan kruzliak (slovakia), françois letexier (frankrike), danny makkelie (nederland), szymon marciniak (polen), halil umut meler (tyrkia), glenn nyberg (sverige), michael oliver (england), daniele orsato (italia), sandro schärer (sveits), daniel siebert (tyskland), anthony taylor (england), clément turpin (frankrike), slavko vinčić (slovenia), felix zwayer (tyskland). også facundo tello fra argentina skal dømme i em. det er en del av et samarbeid mellom uefa og det søramerikanske fotballforbundet (conmebol). (ntb)

  Sesongen over for Tottenham-profil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. april 2024 KL:15.40)
  tottenhams back destiny udogie er ute resten av sesongen. dermed ryker de siste seks seriekampene for «spurs», som jakter plass i mesterligaen. udogie har startet 28 ligakamper denne sesongen og står med to mål og tre målgivende pasninger.

  Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:17.17)
  manchester city må klare seg uten spydspiss erling braut haaland i lørdagens fa-cupsemifinale mot chelsea på wembley. haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot real madrid i mesterligaen. i etterkant opplyste city-manager pep guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i london. han ble ikke klarert for spill, og dermed må city klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen. city er regjerende mester i fa-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. i midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da real madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse. de lyseblå er i føringen i kampen om premier league-tittelen med to poeng ned til arsenal og liverpool. det gjenstår seks seriekamper. haaland er delt toppscorer i ligaen med chelseas cole palmer. de har begge scoret 20 mål. nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (ntb)

  Hansen og Barcelona med kjempesmell i semifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:15.27)
  caroline graham hansen og barcelona er storfavoritter til å vinne mesterligaen, men røk på et bananskall i første semifinalekamp mot chelsea. det endte med 0-1-tap. erin cuthbert ble kampens eneste målscorer like før pause, og de blåkledde tar med seg en 1-0-ledelse til returoppgjøret i london neste lørdag. chelseas guro reiten kom inn som innbytter på overtid, mens ingrid syrstad engen ble byttet ut etter en drøy time. hansen spilte hele kampen for barcelona.

  Haaland usikker til FA-cupsemifinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 19. april 2024 KL:15.35)
  erling braut haaland er småskadd og kan miste manchester citys fa-cupsemifinale mot chelsea lørdag. det avslørte city-manager pep guardiola på en pressekonferanse fredag. det har vært knyttet usikkerhet til haaland etter at han ble byttet ut før ekstraomgangene i mesterligakvartfinalen mot real madrid onsdag. guardiola uttalte etter den kampen at haaland ba om å bli byttet ut, og at han ikke var i stand til å fortsette. – erling kjente noe. et muskulært problem. han kunne ikke fortsette, sa guardiola fredag. selv om city er slått ut av mesterligaen, venter et relativt hektisk kampprogram de neste ukene. kommende torsdag skal de lyseblå spille en utsatt bortekamp mot brighton i premier league, mens nottingham gjester manchester i serien tre dager senere. med seks kamper igjen av sesongen topper city ligatabellen to poeng foran arsenal og liverpool. haaland er delt toppscorer med chelseas cole palmer. de har begge scoret 20 mål. nordmannen har samtidig måttet tåle kritikk den siste tiden. (ntb)

  Norsk fotball sikret viktig rankingplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:23.42)
  hellas kan ikke lenger ta igjen norge på uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26. dermed ender norge på 14.-plass på det europeiske fotballforbundets (uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. det betyr at årets mester i eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år. skulle det ikke gå veien der, er norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen. spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom hellas hadde to lag i conferenceligaen; olympiakos og paok. sistnevnte røk ut klart for brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot fenerbahçe. dermed ender hellas bak norge på den nevnte uefa-rankingen. fordelingen av europacupplasser blir slik for norges del sesongen 2025/26: * to lag i kvalifiseringen til mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen) * ett lag i kvalifiseringen til europaligaen (cupvinner) * to lag i kvalifiseringen til serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

  Villa-keeper fikk to gule kort – ble likevel straffehelt i Europa

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. begge lag hadde bommet én gang før lilles kaptein benjamin andré måtte treffe som hjemmelagets femte straffeskytter. forsøket ble reddet av emiliano martinez. forvirringen på tribunen og blant tv-kommentatorene var stor da martinez fikk sitt andre gule kort for kvelden etter den første runden med straffer. dommeren slo ned på det han mente var forsøk på å provosere hjemmefansen, men det førte ikke til noen utvisning. årsaken er at gule kort fra selve kampen strykes når straffesparkkonkurransen har kommet i gang. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. til slutt avgjorde aston villa på straffer, og er dermed klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  Aston Villa til europeisk semifinale for første gang på 42 år

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:21.42)
  på en dårlig dag kom aston villa tilbake og vant kvartfinalen mot franske lille i serieligaen. avgjørelsen falt på straffer. de engelske gjestene taklet presset best og tok en 4-3-seier i straffesparkkonkurransen. sammenlagt endte det 3-3 over to kamper. dermed er aston villa klare for semifinale i serieligaen. det er første gang klubben er i en europeisk semifinale siden de vant mesterligaen i 1981/82-sesongen. lille ledet 2-0 og lå an til å gå videre med få minutter igjen av ordinær tid. så dukket matty cash opp og banket inn villas redusering fra 20 meter. skuddet gikk inn via en motspiller. i forkant klønet lille det til da keeper lucas chevalier kolliderte med en lagkamerat og mistet ballen. tidligere i kampen scoret yusuf yazici med innsiden av venstrefoten etter 15 minutter, mens lille-kaptein benjamin andré stusset inn 2-0 på en corner halvveis ut i 2.-omgangen. unai emery kan bli første manager til å lede aston villa til en tittel siden birmingham-klubben vant ligacupen i 1996. (ntb/nrk)

  FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:13.44)
  omkamper i fa-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder det engelske fotballforbundet (fa) torsdag. tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom fa og premier league. i avtalen inngår det også at premier league-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong. fa hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede uefa-turneringene. neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper. fa informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. finalen skal spilles den nest siste helgen i premier league-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (ntb)

  Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 18. april 2024 KL:07.51)
  manchester city-manager pep guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot real madrid i mesterligaens kvartfinale. ett år etter at city moste nettopp real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld. da hadde guardiola byttet ut erling braut haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen kevin de bruyne i annen ekstraomgang. – jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til real madrid. de forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier guardiola og fortsetter: – jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. og vi gjorde det vi kunne. vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne. han forklarte at både haaland og de bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. city er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i premier league og fa-cupen. (ntb)

  arsenal og ødegaard slått ut av mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:22.53)
  arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot bayern münchen. dermed ble martin ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i mesterligaen etter 2–3-tap sammenlagt. bayern münchen skapte heller ikke all verden, men joshua kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale. raphaël guerreiro svingte ballen inn i arsenal-feltet. der kom kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet. ødegaard var stort sett involvert i det lille arsenal skapte, men verken langskudd, gode pasninger eller forsøk fra skrått hold var i nærheten av å overliste bayern-keeper manuel neuer. arsenal var denne sesongen med i mesterligaen for første gang siden 2016/17-sesongen, men ble også da slått ut av bayern münchen. den gang endte det 10–2 til bayern i åttedelsfinalen.

  tafatt arsenal sendt ut av mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:22.53)
  arsenal skapte knapt sjanser og tapte 0–1 borte mot bayern münchen. dermed ble martin ødegaard og co. slått ut i kvartfinalen i mesterligaen. bayern münchen skapte heller ikke all verden, men joshua kimmich scoret onsdagens eneste mål og sendte den tyske storklubben til semifinale. raphaël guerreiro svingte ballen inn i arsenal-feltet. der kom kimmich stormende, og headet ballen kontant inn i det lengste hjørnet.

  Hegerberg forlenger med Lyon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. april 2024 KL:18.03)
  ada hegerberg har bestemt seg for å bli i lyon, og har skrevet under på en kontrakt frem til sommeren 2027. det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag kveld. – jeg er glad for at vi fikk til dette. historien er ikke over ennå, sier hegerberg i en pressemelding. dermed forlenger den norske superstjernen rekken i den franske storklubben. til sommeren har 28-åringen vært i lyon i ti år. hegerberg har scoret 264 mål på 244 kamper i klubben, og i løpet av hennes tid der har hun blant annet vært med å vinne mesterligaen seks ganger, serien åtte ganger og cupen seks ganger. – jeg tror virkelig at vi har et lag som kan vinne flere troféer i årene som kommer, og støtten vi trenger for å holde laget og klubben på det høyeste nivået mulig, sier hegerberg.

  Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. april 2024 KL:22.53)
  julian ryerson startet for dortmund mot atlético madrid da en plass i mesterligaens semifinaler sto på spill. og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger. først da julian brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da ian maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted. kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid atletico etter et selvmål fra mats hummels. den første kampen i madrid endte 2–1 til diego simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt. atletico presset på for mer midtveis i andre omgang etter litt klabb og babb i feltet fikk ángel correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale. ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. først stanget niclas füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret marcel sabitzer ballen i hjørnet. det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til dortmund som møter psg i semifinalen.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »