Hovedsiden

Liten annonse
  Semifinaletap for norsk Groningen-trio

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 29. februar 2024 KL:23.10)
  det blir ingen nederlandsk cupfinale for de norske groningen-spillerne johan hove, isak määttä og kristian lien. feyenoord vendte til 2-1 i semifinalen. hove og määttä spilte fra start foran 46.000 tilskuere på de kuip i rotterdam, mens lien fikk et kort innhopp på tampen av kampen. groningen er på 6.-plass i 1. divisjon og med i opprykksjakten. laget sjokkerte feyenoord ved og ta ledelsen ved laros duarte etter en halvtimes spill. samme mann hadde også et stolpetreff i første omgang. feyenoord hevet seg etter pause. dávid hancko utlignet i det 62. minutt, og sju minutter før full tid ble innbytter ondrej lingr matchvinner tre minutter etter at han kom inn. hove spilte hele kampen for groningen, mens venstreback määttä ble byttet ut i det 78. minutt. feyenoord møter nijmegen i cupfinalen 21. april. også den kampen spilles på de kuip. (ntb)

  Fersk statistikk: Eliteserien blant verdens «snilleste» ligaer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 29. februar 2024 KL:08.38)
  eliteserien er blant fotballigaene med færrest frispark og gule kort per kamp, ifølge en rapport fra sportsforskningssenteret cies. rapporten omfatter 71 ligaer rundt om i verden og har kartlagt statistikk for røde kort, gule kort, frispark og tilleggstid per kamp. på frispark og gule kort utmerker den norske toppligaen seg. med et snitt på 20,02 frispark per kamp har eliteserien kun den nederlandske æresdivisjonen (19,96) foran seg på listen over de mest høflige. verstingen er brasilianske serie b med et snitt på 30,34 per kamp. eliteserien er også ligaen med fjerde færrest gule kort per kamp (3,13). her er også æresdivisjonen noe snillere med et snitt på 3,05, mens japans j2- og j1-liga topper tabellen med henholdsvis 2,73 og 2,82 gule kort i snitt per kamp. nivå to i japan har også færrest røde kort med 0,10. her plasserer eliteserien seg som den 20. snilleste ligaen med 0,20, bak serier som premier league, tyske bundesliga og danske superliga. boliviansk liga er råest i verden med heftige 0,61 utvisninger i snitt per kamp, fulgt av peruansk (0,53) og chilensk (0,46) toppdivisjon. flest gule kort deles ut i uruguay, med 6,07 i snitt.(ntb)

  Saltvik Pedersen treer i Østerrike

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:17.03)
  jesper saltvik pedersen ble nummer tre i onsdagens slalåmrenn i verdenscupen paraalpint i wildschönau i østerrike. han greide ikke helt å følge opp tirsdagens 2.-plass samme sted. begge dager ble italienske rené silvestro vinner, onsdag ble nordmannen slått også av nederlandske jeroen kampschreur. pedersen var nummer to etter første omgang, men sjette beste tid i finaleomgangen holdt bare til 3.-plass, 1,81 sekund bak vinneren og 19 hundredeler bak toeren. magnus valø balchen kjørte ut begge dager. (ntb)

  Gullballen-vinneren kritisk: – Hadde ikke skjedd med herrene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:09.54)
  barcelona-stjernen aitana bonmatí retter kritikk mot eget fotballforbund. hun mener for lite har skjedd i spansk fotball etter vm-triumfen i fjor sommer. bonmati, som i oktober fikk gullballen for første gang etter et strålende år, snakker ut i et intervju med l`equipe. blant tingene midtbaneprofilen er kritisk til, er at sist ukes kamp mot nederland ble flyttet på kort varsel. – vi skulle spille i cádiz, men så ble det endret til la cartuja i sevilla. det ville aldri skjedd med herrene, sier hun. hun var svært viktig for et spania-lag som gikk hele veien i vm i australia og new zealand i fjor sommer. hun mener at kvinnefotballen i landet burde ha nytt godt av det. hun ser til utviklingen i england etter em-seieren i 2022. – da så vi en forandring som følge av suksessen. de investerte mer i hjemlig liga og arenaene er fulle når landslaget spiller. jeg er misunnelig for at jeg ikke kan si det samme om spania, sier hun videre. (ntb)


  Topp-ti-plassering glapp for Kristoff i belgisk endagsritt – Tratnik seiret

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:16.55)
  uno-x-rytter alexander kristoff spurtet til 14.-plass i det belgiske verdenstourrittet omloop het nieuwsblad lørdag. vismas jan tratnik stakk av med seieren. kristoff hang med hovedfeltet hele veien inn til mål, men var aldri med i kampen om seieren. et sterkt brudd bestående av blant andre wout van aert og christophe laporte så lenge ut til å skulle gjøre opp seg imellom om førsteplassen, men med i underkant av ti kilometer igjen til mål ble de hentet inn av hovedfeltet. fra det nye hovedfeltet stakk så tratnik og nils politt (uae) ifra og fikk et forsprang. duoen holdt unna, og i spurten var det tratnik som sørget for karrierens største triumf. i feltet vant van aert spurten og sikret tredjeplassen foran blant andre kristoff, rasmus tiller (nummer 32) og markus hoelgaard (nummer 36). hele ti nordmenn stilte på startstreken sammen med et særdeles sterkt felt. utover de sju nordmennene i uno-x-trøya, var også amund grøndahl jansen (jayco alula), sven erik bystrøm (groupama-fdj) og edvald boasson hagen (decathlon ag2r) med. rittet på de belgiske landeveier gikk over 202,2 kilometer mellom gent og ninove. nederlandske dylan van baarle vant fjorårsutgaven. da ble kristoff nummer fire. søndag er det nye muligheter for triumf på belgiske landeveier. da deltar uno-x i rittet kuurne-brussel-kuurne. (ntb)
  Kroos gjør landslagscomeback

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 22. februar 2024 KL:15.03)
  toni kroos er klar for mer tyskland-spill etter noen år utenfor landslaget. i sommer blir em på hjemmebane det store målet. real madrid-spilleren bekrefter comebacket på instagram. – jeg skal spille for tyskland igjen i mars. hvorfor? fordi jeg ble spurt av treneren, jeg har lyst og er sikker på at lagets muligheter i em er mye bedre enn de fleste tror for øyeblikket, skriver kroos. neste måned spiller tyskland kamper mot frankrike og nederland. kroos ga seg opprinnelig som landslagsspiller etter em i 2021. der røk tyskerne ut mot england i åttedelsfinalen. (ntb)  Start-stopper solgt til HamKam

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 20. februar 2024 KL:19.09)
  luc mares (27) er klar for hamkam og spill i eliteserien. den nederlandske forsvarsspilleren har de siste årene vært i start. klubbene bekreftet overgangen tirsdag kveld. hamkam opplyser at mares har skrevet under en kontrakt som varer ut 2026-sesongen. mares kom til start i 1. divisjon sommeren 2021. han stoppet på 85 kamper for klubben.


  Wiklund-rival legger opp etter sesongen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:17.13)
  irene schouten (31) legger opp etter sesongen. skøyteprofilen fra nederland bekrefter på instagram-profilen sin at denne sesongen blir hennes siste. – etter 15 år med toppidrett har jeg bestemt meg for å slutte, skriver hun i innlegget. hun har raket inn imponerende tre ol-gull og ni vm-gull i løpet av sin tid på isen. – jeg oppnådde det jeg ønsket i karrieren. jeg vil takke skøytefansen i nederland som har støttet meg hele veien. uten alle disse menneskene ville ikke skøyter som toppidrett vært mulig i nederland, fortsetter hun.

  Belgisk seier på åpningsetappen i UAE Tour

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:13.49)
  det ble en dramatisk sluttspurt i første etappe av årets uae tour. tim merlier spurtet inn seieren for soudal quick step. mandag gikk den 141 kilometer lange førsteetappen av årets uae tour av stabelen i de forente arabiske emirater hvor det var tre norske ryttere på startlisten. vegard stake laengen representerte uae team emirates, mens torstein træen og tobias foss syklet for henholdsvis bahrain-victorious og ineos grenadiers. med omtrent 200 meter igjen var det en stygg massevelt i feltet. dermed åpnet det seg for belgiske tim merlier fra quick step som kunne ta sin tredje seier for sesongen. det er ikke kommet meldinger om at nordmennene var involvert i velten. – merlier ser sylskarp ut denne sesongen, sa eurosport-kommentator theis magelssen. nederlandske arvid de kleijn tok andreplassen for tudor, mens italienske jakub mareczko tok tredjeplassen for team corratec. (ntb)  Bol med supertid på 400 meter – slo sin egen verdensrekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:16.40)
  femke bol (23) knallet til med rekordtiden 49,24 på 400 meter i det nederlandske innendørsmesterskapet i friidrett søndag. hun senket sin egen verdensrekord innendørs med to hundredels sekund. bol satte den gamle toppnoteringen i fjor. søndagens løp ble gjennomført i apeldoorn. bol har allerede en rekke vm- og em-gull på merittlista. i fjor ble hun verdensmester på 400 meter hekk utendørs i budapest. (©ntb)

  Overlegne Femke Kok tok gullet på 500 meter – Ripsrud på 18.-plass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:22.14)
  femke kok fra nederland forsvarte fjorårsgullet og klokket inn på 36,83 på 500-meteren i vm på skøyter i calgary fredag. 36,83 var også personlig rekord, og hun vant meget komfortabelt. 2.-plassen gikk til kim min-sun fra sør-korea med 37,19. 37,21 ga 3.-plass til kimi goetz fra usa. norges representant var martine ripsrud fra stange. hun gikk inn til 38,29 og var 39 hundredeler bak sin egen personlige rekord. det ga henne en 18.-plass. – det var en grei åpning, men litt stamping. det gikk helt greit på de siste 250 meterne. et helt greit løp til å være meg, sa ripsrud til nrk.
  Sykdomsplaget Wiklund kom til kort på 3000 meter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:21.26)
  i 2023 var ragne wiklund uslåelig på 3000 meter. 2024 har derimot vært et marerittår for 23-åringen, preget av omgangssyke, vond rygg og influensa. på åpningsdistansen i vm kom fjorårets vinner på 3000 meter til kort. canadiske isabelle weidemann ledet med tiden 3:58.01 før det var wiklund og tsjekkiske martina sablikovas tur. wiklund hadde oppskriften klar før løpet: – når jeg går en 3000 meter tenker jeg på at jeg skal gå så offensivt og aggressivt som mulig, og samtidig få det billig i starten. så er det bare å kjempe inn. og det klarte 23-åringen lenge. nordmannen og tsjekkeren fulgte hverandre tett, før sablikova dro ifra rundt 2200 meter. – dette likte jeg ikke helt. ryggen spiller ikke på lag, sier tidligere skøyteløper hege bøkko under nrks vm-sending. selv om wiklund stivnet på slutten, gikk hun inn til tredje beste tid på 3:59.84, men endte til slutt på femteplass. – jeg tror det var det beste jeg hadde å by på i dag, sier wiklund til nrk. nederlandske irene schouten vant foran weidemann og sablikova. følge skøyte-vm på nrk 1 og nrk 2 videre i kveld.


  nok en dom mot nederlandsk fotballstjerne – seks års fengsel for kokainsmugling

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:11.58)
  den nederlandske fotballspilleren quincy promes (32) er funnet skyldig i å ha deltatt i smugling av store mengder kokain og er dømt til seks år i fengsel. det skriver stor avisen de telegraaf og flere andre nederlandske medier. saken er også omtalt av nrk. fengselsdommen er den andre mot promes på åtte måneder. i juni i fjor ble han dømt til fengsel i halvannet år for å ha knivstukket fetteren sin på en bursdagsfest. kokainsaken gjelder innførsel av over 1,3 tonn kokain gjennom havnen i belgiske antwerpen i 2020. statsadvokaten hadde lagt ned påstand om fengsel i ni år for fotballspilleren, som man mener tok del i planleggingen og koordineringen av smuglingen, i tillegg til at han skal ha investert 75.000 euro i kokaintransporten. promes, som spiller for spartak moskva og bor i russland, var ikke til stede i rettssaken. han har anket voldsdommen fra i fjor og kommer også til å anke kokaindommen, opplyser hans forsvarere, ifølge de telegraaf. promes står med 50 landskamper for nederland fram til 2021. han har tidligere spilt for blant andre ajax og sevilla. (©ntb)

  nederlandsk fotballspiller dømt til seks års fengsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:11.10)
  den nederlandske avisen nu skriver onsdag at fotballspiller quincy promes er funnet skyldig i å ha smuglet store mengder kokain. den tidligere ajax-spilleren er ifølge avisen dømt til seks års fengsel, etter at retten i amsterdam slo fast at handlingene til promes ble motivert av økonomisk gevinst.

  Sjokk: Taus

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 14. februar 2024 KL:10.27)
  jeg er ikke meg selv, sa den nederlandske skøytestjerna jutta leerdam (25) for tre uker siden. etterpå har hun nektet å snakke.

  vålerenga har signert den nederlandske spissen rijks

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:17.11)
  20 år gamle Mee Rijks er Vålerengas nye spiss. Nederlenderen har signert en treårskontrakt. Det bekrefter klubben på sin nettside. – Det føles veldig bra å være her. Jeg har fått et utrolig godt førsteinntrykk av klubben, og føler meg hjemme allerede, sier Rijks. Nederlenderen kommer fra Utrecht, hvor han har notert seg med 20 mål og ni målgivende på 92 kamper for U21-laget. (NTB)

  Slyngstadli slått ut i svømme-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:11.48)
  silje slyngstadli svømte inn til 1.10,42 på 100 m bryst under langbane-vm i qatar. det holdt bare til 31.-plass. hun måtte ha svømt på 1.07,75 for ta seg til en semifinale blant de 16 beste. vinnertiden i forsøksheatene hadde kinesiske tang qianting med 1.06,16. hun vant heatet der slyngstadli endte nest sist. nederlandske tes schouten var nest raskest i forsøksheatene. (ntb)

  Sahraoui-mål i seier over Ajax

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:16.48)
  heerenveen-kanten osame sahraoui bidro med en scoring da ajax ble slått 3-2 i den nederlandske æresdivisjonen søndag. sahraoui doblet ledelsen etter 38 minutter. lagkamerat pelle van amersfoort hadde sendt heerenveen i ledelsen etter drøyt ti minutter. sistnevnte ydmyket gjestene fra amsterdam enda mer da han økte til 3-0 rett etter pause. hovedstadsklubben fant aldri fram en utligning. dermed tok heerenveen seg opp på 25 poeng på 11.-plass. ajax ligger på 5.-plass med ti poeng mer. sahraoui ble tatt av banen med ett minutt igjen av ordinær tid. 22-åringen har scoret seks mål og levert to målgivende pasninger i ligaen denne sesongen. (©ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »