Hovedsiden

Liten annonse

  Carlsen havnet i sekunddrama i norsk duell – reddet poeng etter armageddon

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 5. juni 2023 KL:21.40)
  magnus carlsen sikret viktige poeng i norway chess etter seier mot aryan tari i armageddon. det gjør at carlsen nå står med 7,5 poeng totalt. carlsen har ikke vunnet noen av langsjakkpartiene i turneringen, men har vunnet fem i armageddon. turneringsseier ser også vanskelig ut for nordmannen. fabiano caruana leder med 13,5 poeng. carlsen og tari måtte ut i armageddon etter at langsjakkpartiet endte med remis. carlsen på sin side hadde lite tid å rutte med på slutten av partiet, og så på et tidspunkt ut til å nesten tape på tid. – for et drama, utbrøt tv 2s sjakkekspert jon ludvig hammer, da carlsen akkurat hadde rukket å gjøre sitt trekk. men carlsen rakk å gjøre sitt trekk, og partiet endte til slutt med remis. – jeg var fornøyd da det stod 11 sekunder og ikke ingenting, sier carlsen til tv 2.

  Ruud møter danske Rune i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 5. juni 2023 KL:19.26)
  holger rune vant en dramatisk og lang kamp mot francisco crundolo, og dermed er det klart at dansken møter casper ruud i kvartfinalen i roland garros. hele fem sett måtte til for at rune skulle ta seg til kvartfinalen. dansken vant med settsifrene 7-6, 3-6, 6-4, 1-6, 7-6. ruud på sin side tok seg videre til kvartfinale etter seier i tre strake sett mot chilenske nicolas jarry mandag ettermiddag. det ble en jevn og tett kamp der ruud slo jarry 7-6, 7-5, 7-5. nordmannen og dansken møttes også i kvartfinalen i roland garros for ett år siden. da gikk ruud seirende ut og gikk hele veien til finalen. sist de to møttes var i semifinalen i italian open. det ble også første gangen rune slo ruud.

  Ruud klar for kvartfinale i Roland Garros - kan møte Holger Rune

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 5. juni 2023 KL:15.56)
  i en ekstremt jevnspilt kamp, fikk casper ruud (24) sin revansje mot chilenske nicolas jarry, og er klar for kvartfinale i roland garros. jarry, som er rangert som nummer 35 i verden, slo nylig ruud 2-1 i kvartfinalen i genève open. ruud kunne med det få sin revansje under mandagens 4. runde i roland garros. nordmannen fikk en drømmestart mot chileneren, etter et svært jevnspilt første sett som endte i tiebreak. der var ruud overlegen, og ble førstemann til syv poeng med god margin. settet endte 7-6 til ruud. sett to blir også svært jevnt, der jarry tar kontroll fra start, men ruud klarer å kjempe seg inn igjen. på stillingen 5-5 sanker ruud inn poeng i en nøkkelfase av kampen. det blir et jevnt sett som kunne gått alle veier, men ruud klarer konstant å bikke kampen i sin favør. med doblet ledelse kunne ruud sikre seieren allerede i tredje sett - noe han igjen gjorde med knappest mulig margin (7-5). til tross for at ruud vinner tre av tre sett, var det langt fra enveiskjøring, og kampen kunne gått alle veier. nordmannen er nå klar for kvartfinale i turneringen han var svært nære å vinne i fjor. da gikk han hele veien til finalen, men måtte se seg slått av tennis-legenden rafael nadal. danske holger rune møter argentinske francisco cerundolo mandag ettermiddag. vinneren av kampen møter ruud i kvartfinalen. vi kan med andre ord få en ren skandinavisk kvartfinale.

  Ohi avsluttet sesongen med scoring mot AGF – Brøndby rotet bort seieren i sluttminuttene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:19.28)
  ohi omoijuanfo scoret sitt 13. mål for brøndby da de spilte 3-3 borte mot agf i sesongens siste seriekamp i den danske superligaen. nordmannen sendte brøndby i ledelsen etter elleve minutte. det ble en målrik kamp som til slutt endte uavgjort 3-3, da det raknet for brøndby på slutten. agf sikret med det bronsen i den danske toppdivisjonen, mens brøndby avsluttet endte på 5.-plass i mestersluttspillet i danmark. fc københavn sikret tittelen allerede i forrige serierunde.

  Mikkelsen vant WRC2-klassen på Sardinia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:15.39)
  andreas mikkelsen utnyttet rivalens feil og kjørte inn til seier i wrc2 i rally sardinia søndag. mikkelsen var 31 sekunder bak franske adrien fourmaux før siste fartsprøve i italia. der endte fourmaux utenfor veien etter litt over én kilometer, noe som banet vei for mikkelsen-triumf. han står med åtte seirer i wrc2. nordmannen ble nummer fem sammenlagt i rallyet. belgiske thierry neuville vant toppklassen. oliver solberg hang langt bak etter de første dagene av rallyet og hadde ingen muligheter for en topplassering. neste vm-runde i rally er i kenya 22-25. juni. (©ntb)

  Ruud kan få sin revansj mot chilener i Roland-Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:15.25)
  casper ruud møter chilenske nicolas jarry i den andre kampen på philippe-chatrier-banen i roland-garros mandag. nordmannen tok seg forbi kinesiske zhang zhizhen i tredje runde lørdag. mandag står jarry, som nylig slo ruud i atp-turneringen i genève, på motsatt side. det blir andre kampen til ruud på philippe-chatrier-banen denne turneringen. trolig går ruud på banen mellom 13.30 og 14.00. skulle han ta seg videre til kvartfinalen står enten danske holger rune eller argentinske francisco cerundolo på motsatt side. ruud slo rune i kvartfinalen sist utgave av grand slam-turneringen på rødgrusen i den franske hovedstaden. (©ntb)

  Hovland én under par på første runde

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:19.04)
  viktor hovland startet memorial-turneringen på pga-touren på det jevne. nordmannen fikk tre bogeys, men fire birdier, blant annet på siste hull, og endte den første runden ett slag under par. da hovland gikk i klubbhuset så lå han på en delt 14.-plass, men en rekke spillere er ikke ferdig. han gikk runden sammen med verdensener scottis scheffler og emiliano grillo.

  Ruud videre til tredje runde i Roland Garros: – En tøff kamp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:15.05)
  casper ruud levde opp til favorittstempelet mot italienske giulio zeppieri da han vant 6-3, 6-2, 4-6, 7-5i den andre runden av roland garros. nordmannen er med det klar for tredje runde i den prestisjetunge grand slam-turneringen. – det var en tøff kamp. jeg startet bra og fikk et tidlig servebrudd. jeg servet selv bra. det er det fine med å spille best av fem sett. her har du sjansen til å kjempe deg tilbake. han spilte mye bedre i det tredje og fjerde settet og ble veldig tøff. jeg er veldig glad for å komme meg videre og at jeg ikke måtte ut i fem sett, sier ruud i et intervju vist på discovery+. selve kampen varte i rett over tre timer. ruud fikk en drømmestart på kampen og gikk opp i en tidlig 3-0-ledelse i første sett, noe som til slutt holdt til å vinne settet 6-3. i det andre settet brøt han italienerens serve to ganger og vant settet i overlegen stil, 6-2. i det tredje settet våknet zeppieri. etter at han først reddet fire breakballer i første game, holdt han serve opp til 5-4. da brøt han også ruuds serve for første gang i kampen og vant settet 6-4. dermed måtte ruud ut i et fjerde sett, hvor han brøt italieneren på stillingen 2-2. på stillingen 5-4 kunne ruud dermed avgjøre kampen i egen serve, men zeppieri brøt og sørget for ny spenning i settet. den ble imidlertid kortvarig. ruud brøt tilbake, før han servet settet - og kampen - hjem. i tredje runde møter vinneren av kampen mellom thiago augustín tirante og zhang zhizhen. ruud tok seg helt til finalen i roland garros i fjor, hvor han tapte mot rafael nadal.

  Britisk avis: Ødegaard får ny kontrakt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 1. juni 2023 KL:12.39)
  den britiske avisen evening standard skriver at martin ødegaard blir tilbudt en ny arsenal-kontrakt i løpet av kort tid. arsenal-kapteinen har hatt en strålende sesong med «the gunners» og scoret 15 mål og serverte syv målgivende pasninger. arsenal endte på 2. plass i premier league. det har vært noen rykter om at den franske storklubben psg skal ha vært interessert i ødegaard, men arsenal-manager mikel arteta skal ifølge sky sports ha ingen planer om å selge nordmannen. istedet kan det altså være en ny avtale på trappene. ødegaards nåværende kontrakt strekker seg til 2025 med en opsjon på ytterligere ett år.

  Ruud utklasset svenske – videre i Roland Garros

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 30. mai 2023 KL:13.20)
  tennisesset casper ruud er klar for andre runde i roland garros etter å ha slått svenske elias ymer i strake sett. han tok seg videre med sifrene 6-4, 6-3, 6-2. – en solid forestilling av ruud. enda litt mer å gå på til sitt aller, aller beste, men det viktigste er å vinne, sa discovery-kommentator ola bentzen. ruud, rangert som nummer fire i verden, spilte jevnt med ymer i starten av det første settet, men på stillingen 3-3 fikk han settets første - og eneste servebrudd - og kunne til slutt serve hjem det første settet til 6-4. nordmannen fikk en drømmestart på det andre settet med et servebrudd og koblet virkelig grepet med et nytt servebrudd opp til 4-1. ymer brøt tilbake, men ruud holdt roen og avsluttet settet med å bryte ymers serve og dermed settseier 6-3. i det tredje settet var det ymer som startet med å bryte ruuds serve, men nordmannen svarte med å vinne de neste fire gamene og vant til slutt kontrollert 6-2. ruud møter vinneren av alexander bublik og giulio zeppieri i andre runde. 24-åringen fikk sitt store gjennombrudd i grand slam-sammenheng da han tok seg til finalen i roland garros i fjor.

  Carlsen misset stor fordel i Norway Chess

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:21.58)
  magnus carlsen hadde ikke helt dagen ved sjakkbrettet og ble nummer sju i lynsjakkturneringen som innledet norway chess. carlsen vant tre partier, tapte tre og spilte tre remis. det holdt ikke til at nordmannen får fordelen av hvite brikker i fem av ni partier i den klassiske delen av norway chess, som starter tirsdag. de fem beste i lynsjakkturneringen får den fordelen. carlsen åpnet med å spille remis mot nederlandske anish giri. etter det fulgte to strake tap for dommaraju gukesh og shakhriyar mamedyarov, men han hentet seg godt inn med seier over både nodirbek abdusattorov, fabiano caruana og hikaru nakamura. i etterkant røk han på tap for landsmann aryan tari, før han avsluttet med remis mot wesley so og alireza firouzja. (ntb)

  Heggemsnes tok gull i internasjonal konkurranse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 29. mai 2023 KL:12.57)
  turneren sofus heggemsnes (23) tok hjem seieren i svingstangfinalen i world challenge cup i bulgaria. nordmannen vant med poengsummen 13.833, kun 0,1 poeng foran andreplassen. i samme turnering tok sebastian sponevik sølv i hoppfinalen. han vant med 14.300 poeng – kun et halvt poeng fra seieren.

  Hovland i tetstriden i Texas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 28. mai 2023 KL:22.25)
  viktor hovland kjemper i teten på den siste runden av pga-turneringen i fort worth i texas. få slag skiller helt opp til toppen. nordmannen ligger på sju slag under par med seks hull igjen å spille. opp til leder harry hall fra england skiller det bare tre slag. hall er noen hull bak hovland på sin siste runde. hovland fikk en god start med birdie allerede på det første hullet. i etterkant hadde han flere gode muligheter for birdie, men ballen falt ikke i koppen. på hull ti kunne han notere en ny birdie, mens det har blitt par på hullene deretter. hovland ligger på 6.-plass på verdensrankingen. sist helg ble han nummer to i pga-mesterskapet. det er hovlands beste plassering i en majorturnering noensinne og sikret ham over 16 millioner kroner i premiepenger. amerikaneren scottie scheffler er likt med hovland på sju slag under par. han fikk hole-in-one på hull åtte på søndagens avslutningsrunde. (ntb)  Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:21.43)
  fredrik aursnes og benfica tok sitt 38. ligagull da de slo santa clara 3-0 lørdag. tittelen var deres første siden 2019. gonçalo ramos og rafa silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. i det 60. minutt fastsatte alejandro grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket. fredrik aursnes spilte hele kampen for lisboa-laget. nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet. andreas schjelderup satt også på benken for benfica. porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. men da benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over vioria guimarares og de blåkledde endte som nummer to. braga har sikret seg tredjeplassen, mens sporting endte som nummer fire. pacos ferreira og øylaget santa clara må belage seg på nedrykk. (ntb)

  Fredrik Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:21.43)
  fredrik aursnes og benfica tok sitt 38. ligagull da de slo santa clara 3-0 lørdag. tittelen var deres første siden 2019. gonçalo ramos og rafa silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. i det 60. minutt fastsatte alejandro grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket. fredrik aursnes spilte hele kampen for lisboa-laget. nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet. andreas schjelderup satt også på benken for benfica. porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. men da benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over vioria guimarares og de blåkledde endte som nummer to. braga har sikret seg tredjeplassen, mens sporting endte som nummer fire. pacos ferreira og øylaget santa clara må belage seg på nedrykk. (ntb)

  Storspill fra Hovland

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:21.11)
  viktor hovland storspilte på dag tre av pga-turneringen i texas. etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatrer likevel fra 29. til en delt 10.-plass før siste runde. engelske harry hall leder turneringen, 12 slag under par.

  Leknessund mot Grand tour-rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:18.36)
  primoz roglic vant den avgjørende tempoetappen i giro d`italia og er på vei mot sammenlagtseieren i rittet etter at han overtok ledelsen fra geraint thomas, med 14 sekunder. andreas leknessund startet niende sist og var 6.08 bak teten i sammendraget før etappen. nordmannen imponerte stort på etappen og syklet inn til niende beste tid. det holdt til å ta seg forbi tyske lennard kämna i sammendraget. dermed er leknessund på vei mot å tangere den beste norske plasseringen i en grand tour. den beste norske sammenlagtplasseringen i en grand tour står carl fredrik hagen for etter å ha endt som nummer åtte i vuelta españa i 2019. på søndagens flate avslutning inn til roma er det ikke ventet at det blir endringer i sammendraget. (ntb)

  Haaland kåret til årets spiller i Premier League

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 27. mai 2023 KL:12.06)
  erling braut haaland er kåret til årets spiller i premier league. det melder ligaen selv lørdag. – det måtte bli ham, lyder meldingen. 22-åringen har hatt en ellevill debutsesong i england. foreløpig lyder fasiten 52 mål i alle turneringer, en smadret scoringsrekord i premier league, og søndag hevet han ligapokalen som bare den fjerde nordmannen noensinne. fortsatt gjenstår både fa-cup- og mesterligafinalen.

  Hovland hevet seg – klarte cuten i Texas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:19.43)
  med en runde på ett slag over par på åpningsrunden, lå viktor hovland nede på en delt 68. plass etter første runde i ukens turnering på pga-touren i texas. dermed trengte han en bedre runde for å klare cuten og ta seg videre til helgens runder. bedre gikk det også for hovland fredag, som startet med birdie på hull 10, nordmannens første hull for runden. etter ytterligere én birdie, én eagle og to bogeyer ble det til slutt en runde på to slag under par. mye av æren for det skal puttingen til hovland ha. 25-åringen senket flere viktige parputter fra litt distanse, i tillegg til puttene han senket for birdier og eagle. i skrivende stund ligger han på en delt 38. plass, ett slag under par for turneringen. dermed vil han klare cuten i turneringen. for øyeblikket er det harris english som leder turneringen, ni slag under par totalt.

  Ruud får svensk motstand i French Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:18.59)
  casper ruuds motstander i første runde i french open er nå klar. og for ruud blir det et møte med svenske elias ymer. de to har kun spilt mot hverandre én gang tidligere på atp-touren. det var tilbake i 2019, i en turnering i phoneix. ruud vant da kampen etter tre sett. ruud fikk sitt store gjennombrudd i grand slam-sammenheng i fjor, da han kom seg helt til finalen i french open. nordmannen er før årets utgave av turneringen rangert som nummer fire i verden, mens ymer er nummer 155 i verden og derfor måtte gjennom kvalifiseringsturneringen for å komme til hovedrunden i french open. ymer vant alle de tre kampene i kvalifiseringsturneringen i strake sett. ruud kommer selv fra atp250-turneringen i genève, hvor han ble slått ut i kvartfinalen torsdag kveld. vinneren av kampen mellom ruud og ymer møter vinneren av kampen mellom alexander bublik og giulio zepperi i andre runde.

  Leknessund tett på de beste igjen - falt én plass i sammendraget

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:17.30)
  med godt over 5000 høydemetere var fredagens etappe i giro d`italia en av de hardeste etappene i årets giro. før etappen lå andreas leknessund på en åttendeplass og nordmannenn hang med favorittene inn i den siste bakken, opp mot tre cime di lavaredo. der hadde de siste tre kilometerne 12,7 prosent i gjennomsnittlig stigning, og med snaut to kilometer igjen måtte leknessund slippe favorittgruppa. nordmannen kjempet imponerende inn mot målstreken, men måtte se at han falt til niendeplass i sammendraget. – han kjører fantastisk. han har ikke trent for å være en sammenlagtrytter på lik linje som topprytterne. hvis dette er det han virkelig vil gjøre de neste ti årene, så tror jeg han har mye moro i vente, sier discoverys ekspertkommentator andreas staune-mittet. etappen ble vunnet av santiago buitrago fra bruddet, mens geraint thomas forsvarte den rosa ledertrøya. thomas leder nå 26 sekunder foran primoz roglic. rittet fortsetter med en bakketempo lørdag, hvor rytterne skal opp stupbratte monte lussari. den siste etappen er en flat etappe med målgang i milano, slik at sammendraget etter alle solemerker vil avgjøres på lørdagens etappe. tidligere er en niendeplass det beste norske sammenlagtresultatet i giro d`italia. den var det tobias foss som sto for i 2021. carl fredrik hagen har det beste norske sammenlagtresultatet i ett av de tre store treukersrittene med en åttendeplass fra vuelta a españa i 2019. de to resultatene og dag erik pedersens tiendeplass i giro d`italia i 1984 er de eneste gangene en norsk rytter har endt topp ti sammenlagt i de store treukersrittene.


  Hovland langt bak i Texas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:06.37)
  golfspiller viktor hovland har ikke klart å spille seg oppover på resultatlisten i pga-turneringen i fort worth i texas i usa. nordmannen er på delt 68.-plass. hovland fikk en bogey på det 2. hullet. deretter fulgte det kun par før han fikk sin første birdie på hull 14, etterfulgt av en ny birdie på hull 15. deretter måtte han tåle en dobbeltbogey på hull 16. runden endte på ett slag over par for nordmannen. harry hall fra england leder turneringen med åtte slag under par etter at alle spillerne har vært gjennom 18 hull. hovland ligger på 6.-plass på verdensrankingen. sist helg ble han nummer to i pga-mesterskapet. det er hovlands beste plassering i en majorturnering noensinne og sikret ham over 16 millioner kroner i premiepenger. (ntb)

  Ruud tapte i generalprøven før French Open

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:21.49)
  casper ruud vant atp250-turneringen i genève i både 2021 og 2022. i år sa det imidlertid stopp i kvartfinalen mot nicolas jarry, i det som er ruuds generalprøve før french open. ruud tok seg i fjor til finalen i french open, den eneste av de fire grand slam-turneringene som spilles på grus, favorittunderlaget til ruud. nordmannen vant ganske greit det første settet mot jarry 6-3, mens spillerne fulgte hverandre svært tett i det andre. ingen servebrudd førte til tiebreak, hvor chileneren vartet opp med storspill og vant 7-2. i det tredje settet var det jarry som brøt først, men ruud svarte med å bryte umiddelbart tilbake opp til 4-4. på stillingen 5-5 var det jarry som brøt igjen. dermed kunne han på stillingen 6-5 serve hjem kampen, mens ruud måtte bryte for å ta kampen til et avgjørende tiebreak. det klarte han ikke og derrmed ble det exit i kvartfinalen for ruud.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen i Giroen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var ett minutt og 17 sekunder bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Heltemodig Leknessund forsvarte åttendeplassen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:17.05)
  andreas leknessund har fått sitt store gjennombrudd i årets giro d`italia og nordmannen imponerte nok en gang på den 18. etappen i rittet. da primoz roglic angrep i den bratte delen av stigningen opp coi, etappens nest siste stigning, var leknessund blant de som tok opp jakten like bak i gruppe to blant favorittene. der satt han med sammenlagttoer joão almeida, men med én kilometer igjen til toppen måtte han slippe. like etter ble han også frakjørt av nederlenderen thymen arensman, som er blant de som kjemper mot leknessund i sammendraget. – det er kanskje litt leknessund sin stil i sammendraget. han prøver å bite seg med så lenge han klarer og når det først ryker, så ryker det litt ordentlig, sa discovery-kommentator theis magelssen. etappen ble vunnet av den italienske mesteren filippo zana fra bruddet, etter en tett spurt mot thibaut pinot. blant sammenlagtfavorittene var roglic og geraint thomas best. de to kom inn 20 sekunder foran almeida. leknessund var i overkant av minuttet bak roglic og thomas i mål og ble nummer 16 på etappen. han beholder dermed åttendeplassen i sammendraget. den beste norske plasseringen i giro d`italia tidligere er niendeplassen til tobias foss fra 2019. rittet avsluttes søndag.

  Offensiv Leknessund satte fyr på Giro-etappe med overraskende angrep

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:14.02)
  andreas leknessund angrep storkanonene i første stigning på torsdagens etappe i giro d`italia. rivalene våget ikke å la tromsøværingen få gå. den 18. etappen er 161 kilometer lang og av den tøffe typen. leknessund og konkurrentene skal over flere tøffe stigninger på veien fra oderzo til målgangen i val di zoldo. etter kun noen få mil i flatt terreng gikk feltet inn i det første tøffe fjellet. der ble det satt høy fart, og plutselig gikk leknessund til i et høyst uventet angrep. tromsøværingen forsøkte å kjøre seg opp til et femmannsbrudd i tet, men sammenlagtfavorittene og deres lag reagerte resolutt da dsm-rytteren satte opp farten. luken til leknessund ble aldri spesielt stor, men relativt raskt tettet, et klart signal på at ingen av storkanonene ønsket å ha nordmannen med i bruddet. – det der må jeg si var herlig og litt uventet. jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne der han plutselig forserte opp på siden av feltet og raste av gårde, sa eurosport-kommentator andreas staune-mittet. – det er mildt sagt litt utradisjonell grand tour-sykling, men det liker jeg veldig godt. leknessund er en offensiv type, sa kollega theis magelssen. leknessund er nummer åtte i sammendraget i giroen foran torsdagens etappe. han har tre og et halvt minutt opp til ledende geraint thomas. den avstanden mener åpenbart de største stjernene at er for liten til at det er aktuelt å la leknessund få sjansen i et brudd. (ntb)

  Overrasket stort

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  det er bare sju spillere som har like mange assist som målkongen erling braut haaland, som tok et overraskende valg mot brighton. nordmannen tangerte også en legende og fikk mål annullert.

  Haaland overrasket stort

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:22.53)
  det er bare sju spillere som har like mange assist som målkongen erling braut haaland, som tok et overraskende valg mot brighton. nordmannen tangerte også en legende og fikk mål annullert.


  Elyounoussis manager får ikke fortsette

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:13.42)
  ruben selles er ferdig som manager i southampton når sesongen er over. han får ikke fornyet kontrakten. klubben skriver at de takker for den jobben som selles har lagt ned i en vanskelig tid. selles skal lede laget i helgens avsluttende seriekamp mot liverpool. southampton er for lengst klar for spill i championship neste sesong. nordmannen mohammed elyounoussi spiller for southampton. det er ikke kjent annet enn at han blir med southampton videre selv om det ikke blir spill i premier league neste sesong. (ntb)

  Strand Larsen-miss og Sørloth mot Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 23. mai 2023 KL:21.44)
  jørgen strand larsen spilte fra start for celta og misset en kjempesjanse til å gi sitt lag seieren i 1-1-kampen mot girona i spansk la liga. i det 79. minutt ble nordmannen spilt gjennom av carles pérez med en pasning fra egen halvdel. etter en utsøkt førsteberøring var han øye til øye med keeper paulo gazzaniga, som gjorde seg stor og reddet med beinet. da larsen rett etter ble byttet ut, sparket han frustrert i lufta. celta ville med seier langt på vei trygget plassen i toppdivisjonen. nå lever laget fortsatt farlig. valladolid på feil side av streken er fem poeng bak og har tre kamper igjen. sørloth mot mesterligaen alexander sørloth spilte den siste halvtimen da real sociedad langt på vei sikret mesterligaplass med 1-0-seier over almería. real sociedad er åtte poeng foran femteplasserte villarreal, som har tre kamper igjen. (ntb)


  Ruud kritisk til regel: – Burde diskuteres

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:11.52)
  casper ruud slet etter at holger rune ba om medisinsk timeout i semifinalen i roma. nordmannen mener regelen bør diskuteres. etter nederlaget mot rune, var ruud usikker på om den medisinske timeouten var taktikk fra runes side. – jeg vil gjerne tro at det ikke var det, men jeg vet ikke. det var for skulderen. jeg vet ikke. da jeg brøt ham, servet han ikke spesielt sakte, synes jeg. jeg vet ikke, det vil bare bli gjetting, sa ruud. – men jeg synes at hvis du har smerter, har man rett til få hjelp av en fysio, la nordmannen til. – regelen burde kanskje diskuteres litt, fordi jeg synes det er mange tilfeller hvor noen tar en medisinsk timeout før motstanderens serve. jeg vet at mange folk misliker det, for det kan ødelegge rytmen når du må vente på å serve. jeg vet ikke om det er noe som kanskje vil bli endret i framtiden, sa ruud. nordmannens semifinale i storturneringen i roma må ses på som en stor opptur etter en varierende sesong. med unntak av seier i atp 250-turneringen i estoril har det vært mange tidlige exiter denne sesongen.

  Haaland feiret seriegull på nattklubb i pysjamas

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:11.21)
  erling braut haaland ankom manchester city-stjernenes gullfeiring på et utested i manchester søndag i pysjamas. det er avisen dail mail som mandag trykker bilder fra city-stjernenes festkveld. bildene viser blant annet at erling braut haaland ankommer seansen i silkepysjamas. ifølge avisen skal nordmannen og kjæresten isabel johansen ha vært iført matchende antrekk. haalands lyseblå pysjamas var påført initialene hans. haaland har flere ganger gjort seg bemerket ved å legge ut bilder i sosiale medier iført det som skal være svært kostbare antrekk. city-stjernene skal ha feiret gullet ut i de små timer sammen med sine familier. (ntb)

  Leknessund om Uno-X-retur: – Litt trist at disse ryktene kommer nå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:10.40)
  andreas leknessund har imponert stort i årets giro d`italia. etter fem dager i den rosa ledertrøya i den første uka, har han holdt seg godt inne i rittet også i andre uke og er nummer fem etter 15 av 21 etapper. i forrige uke skrev tv 2 at leknessund har signert for det norske profflaget for uno-x for neste sesong, et lag han også kjørte i fra mai 2018 og ut 2020-sesongen. nordmannen sykler nå for team dsm. på en digital pressekonferanse mandag fikk leknessund spørsmål om tv 2s sak. – jeg vil ikke kommentere rundt det. jeg er i giroen nå med dsm. det kan være mitt siste år, men jeg vil ikke si for mye om fremtiden min. jeg vil fokusere på det som skjer her nå. vi har en veldig fin tid her i giroen som et lag, sier han, og fortsetter: – jeg synes det er litt trist at disse ryktene kommer ut nå, når vi er her og har det veldig bra. det er giroen som gjelder nå og jeg vil fokusere på det. jeg er glad for hvordan det har gått her og jeg er takknemlig overfor laget som har gitt meg muligheten jeg har nå. så får vi se på neste år, sier leknessund. giro d`italia avsluttes søndag.

  Sterk 10.000 meter av Mezngi

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:09.25)
  zerei kbrom mezngi (37) leverte sterke 27.41,44 på 10.000 meter i london sent lørdag kveld. em-sølvvinneren senket persen fra münchen med fem sekunder fra 27.46,94. han går dermed forbi john halvorsen på den norske adelskalenderen og er nå den fjerde raskeste nordmannen på milen noensinne. sondre nordstad moen har den norske rekorden på 27.24,78. are nakkim og knut kvalheim har også notert seg for raskere tider.

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »