Hovedsiden

Liten annonse

  Casper Ruud slått ut av verdenstoer Carlos Alcaraz i kvartfinalen i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:15.27)
  casper ruud rystet carlos alcaraz i starten, men ble etter hvert spilt i stykker og tapte 4-6, 2-6 i kvartfinalen i atp500-turneringen i beijing. det skjedde i en kamp der spanjolen hentet fram tennis fra ypperste nivå etter å ha slitt litt i åpningen. ruud ledet 3-0 i første sett, blant annet etter å ha avverget fem bruddballer i første game, men derfra ble det vanskelig mot den seiersvante verdenstoeren. alcaraz brøt ruuds serve to ganger på rad og fikk kampen inn i sitt spor. han fulgte opp med å serve inn to blanke game og tok åpningssettet med 6-4. i annet sett ble ruud brutt til 1-2 i et langt game, og selv om han presset alcaraz flere ganger, var den 1.-seedede motstanderen jevnt over et hakk foran. alcaraz imponerte tidvis med stor mobilitet og publikumsvennlig tennis, og han viste at han har alle typer slag i sin verktøykasse. samtidig hang ruud godt med, og han ga spanjolen kamp om poengene hele veien inn. nordmannen sto med tap i alle tre tidligere møter med alcaraz, og det skulle ikke lykkes denne gangen heller. ruud ble brutt igjen til 2-5, og verdenstoeren kunne deretter serve inn seieren med 6-2. (ntb)

  Solberg fortsetter som svensk landslagssjef

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 2. oktober 2023 KL:13.06)
  glenn solberg fortsetter som landslagssjef for det svenske håndballandslaget. det bekrefter landslaget i en pressemelding. nordmannen har signert en ny kontrakt som strekker seg til sommeren 2026. – jeg er ekstremt glad og stolt over å fortsette å jobbe med et av verdens beste landslag, sier han i pressemeldingen. solberg hadde sin første landslagssamling med svenskene i november 2020. totalt har han ledet sverige i 57 landskamper.

  Europa vant Ryder Cup etter nervepirrende avslutning - Hovland historisk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:17.07)
  europa hadde en ledelse på fem poeng før avslutningsdagen i ryder cup. der trengte de fire av de tolv tilgjengelige poengene og europa sendte ut sine største stjerner fra start. viktor hovland var blant dem som sikret tidlige poeng for europa, som tidlig gikk fra å lede 10,5-5,5 før dagen til 14-8. da trengte de bare et halvt poeng til for å ta seieren, men etter hvert var det amerikanerne som begynte å innkassere poengene. matt fitzpatrick hadde muligheten på stillingen 14-8, men bommet med sin birdieputt på hull 18. istedenfor var det i den neste siste kampen at seieren til slutt ble sikret, da tommy fleetwood sikret seg en ledelse på to hull med to hull igjen å spille - slik at han dermed var sikret det nødvendige halve poenget for europa. de siste kampene er ikke ferdigspilt i skrivende stund. for viktor hovland ble det en meget god ryder cup, hvor noterte seg for 3,5 av 5 poeng i de fem kampene han spilte. hovland ble i 2021 den første nordmannen som spilte i ryder cup og han er følgelig med årets seier den første nordmannen som vinner ryder cup. suzann pettersen har flere ganger vært på vinnerlaget til europa i solheim cup, den kvinnelige ekvialenten til ryder cup.

  Kristoff avsluttet Cro Race med annenplass

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:15.46)
  alexander kristoff ble bare slått av campbell stewart på den siste etappen av sykkelrittet cro race søndag. nordmannen ble nummer to sammenlagt. i sammendraget var det orluis aular fra venezuela som tok seieren med tre sekunder ned til uno-x-rytter kristoff. nordmannen tok ingen seirer i årets ritt i kroatia, men endte fire ganger på pallen over seks etapper. søndag var det stewart fra new zealand som var raskere enn kristoff på de siste meterne, og dermed ble det annenplass. kristoff tok to annenplasser og to tredjeplasser i kroatia-rittet. den siste etappen ble avsluttet i zagreb. (ntb)

  Hovland med ny Ryder Cup-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:15.05)
  viktor hovland var overlegen i duell mot collin morikawa i singlekampen i ryder cup søndag. europa-laget er i ferd med å sette inn nådestøtet på finaledagen. hovland sikret europas første poeng for dagen da han slo morikawa fire hull opp med tre å gå. dermed kunne ikke amerikaneren hente nordmannen igjen. hovland og co. leder i øyeblikket 11,5-5,5, og europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen.

  Hovland med stadig overtak i Ryder Cup – USA må ha et mirakel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:14.42)
  viktor hovland leder kontrollert mot collin morikawa i singlekampen i ryder cup søndag. europa-laget har fortsatt grepet om turneringsseieren. hovland og co. ledet 10,5-5,5 før den siste dagen, og europa-laget trenger 14,5 poeng totalt for å hente hjem seieren i den prestisjetunge turneringen. status i de tolv pågående kampene er fem ganger europa-ledelse og amerikansk ledelse i like mange kamper. i de to resterende singleduellene er det ingenting som skiller. den 26 år gamle nordmannen storspiller i duell mot collin morikawa, og allerede på det tredje hullet knep nordmannen første stikk. ledelsen ble doblet på det neste hullet. søndag er alle de 24 spillerne i aksjon i tolv enkeltkamper. det ligger dermed totalt tolv poeng til fordeling. usa trenger et lite mirakel for å hente hjem turneringsseieren.

  Råsterkt Ruud-comeback i Beijing – møter Alcaraz i kvartfinalen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:11.59)
  casper ruud ble rundspilt av tomas martin etcheverry fra start, men slo tilbake og avanserte i atp500-turneringen i beijing. nordmannen vant 2-1 i sett på hardcourt-underlaget i beijing. han møter verdenstoppen carlos alcaraz i kvartfinalen. ruud tapte førstesettet hele 1-6. det var ferdigspilt på cirka en halvtime. ruud brøt etcheverrys serve direkte i andre sett. nordmannen ga så etter hvert fra seg et ganske klart grep om settet, men han rodde det inn med 7-5. oppgjøret ble avgjort i et tiebreak etter at ruud utlignet til 6-6 i sin serve. ruud havnet under med 0-4, men fightet seg tilbake og vant med sifrene 9-7. ruud må fikse solide resultater tiden som kommer for å gi seg selv en mulighet til å bli kvalifisert til atp-sluttspillet senere i høst.

  Kibrab tangerte Ingebrigtsen-rekord: – Megabra

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:11.50)
  awet kibrab tok en sterk 8. plass på femkilometeren i vm i gateløp søndag. med tiden 13.28 tangerte han jakob ingebrigtsens norske rekord på distansen fra 2020. den norske langløpslegenden ingrid kristiansen er på plass under vm i riga. hun er mektig imponert. – det synes jeg er veldig bra. det forteller bare at vi har mange, mange flotte løpere på lange løp nå. det er megabra, sier hun til nrk. det ble en etiopisk kamp om seieren, hvor hagos gebrhiwet viste seg som den sterkeste på slutten og vant med tiden 12.59, tre sekunder foran yomif kejelcha. bak ham var awet kibrab blant løperne som fulgte tettest da farten ble skrudd opp underveis. nordmannen var helt oppe på en femteplass etter tre kilometer, bare tre sekunder bak teten, men fikk det tyngre mot slutten og kom i mål til en åttendeplass. – han er ingen redd løper. jeg liker sånne offensive løpere. jeg var sånn selv. han er på god vei, sier kristiansen om kibrab. magnus tuv myhre ble nummer elleve med tiden 13.33.

  Kibrab tangerte Ingebrigtsen-rekord

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 1. oktober 2023 KL:11.50)
  awet kibrab tok en sterk 8. plass på femkilometeren i vm i gateløp søndag. med tiden 13.28 tangerte han jakob ingebrigtsens norske rekord på distansen fra 2020. den norske langløpslegenden ingrid kristiansen er på plass under vm i riga. hun er mektig imponert. – det synes jeg er veldig bra. det forteller bare at vi har mange, mange flotte løpere på lange løp nå. det er megabra, sier hun til nrk. det ble en etiopisk kamp om seieren, hvor hagos gebrhiwet viste seg som den sterkeste på slutten og vant med tiden 12.59, tre sekunder foran yomif kejelcha. bak ham var awet kibrab blant løperne som fulgte tettest da farten ble skrudd opp underveis. nordmannen var helt oppe på en femteplass etter tre kilometer, bare tre sekunder bak teten, men fikk det tyngre mot slutten og kom i mål til en åttendeplass. magnus tuv myhre ble nummer elleve med tiden 13.33.

  Ødegaard herjet i storseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. september 2023 KL:17.58)
  arsenal er fortsatt ubeseiret i premier league denne sesongen før neste ukes storkamp mot manchester city. lørdag hadde de full kontroll borte mot bournemouth, i en kamp som london-laget til slutt vant 4-0. sentral i seieren var arsenals norske kaptein, martin ødegaard. nordmannen slo først innlegget som til slutt endte med 1-0-scoringen til bukayo saka etter et kvarter. deretter var det ødegaard som fikk sjansen fra straffemerket rett før pause da eddie nketiah ble felt inne i 16-meteren. der gjorde ødegaard ingen feil og scoret sitt tredje premier league-mål for sesongen. i den andre omgangen tok det kun fem minutter før ødegaard selv ble felt inne og arsenal på ny fikk straffe. den tok kai havertz, en sjanse tyskeren tok vare på og dermed scoret sitt første mål for arsenal etter overgangen fra chelsea i sommer. på overtid fastsatte ben white sluttresultatet til 4-0 da han headet inn et godt slått frispark fra ødegaard.

  Haaland usynlig og målløs i nytt City-tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. september 2023 KL:17.57)
  manchester city røk ut i ligacupen etter tap mot newcastle i midtuka og lørdag kom sesongens første tap i premier league. borte mot wolverhampton tok hjemmelaget ledelsen allerede etter tolv minutter. pedro neto stormet inn i boksen og prøvde å finne en medspiller. istedenfor fant han landsmannen rúben dias, som på uheldig vis styrte ballen inn i eget nett. selvmålet var kampens eneste mål i den første omgangen og i pausen fikk oscar bobb klarsignalet. den unge nordmannen kom inn til sin tredje premier league-kamp og det tok ikke lang tid før han gjorde seg bemerket. drøyt ti minutter ut i omgangen ble han felt like utenfor 16-meteren til wolverhampton. julián álvarez tok ansvar på frisparket og sendte av gårde et skudd som suste opp i det nærmeste hjørnet. i en kamp hvor erling braut haaland var så godt som usynlig, presset city på for ledermålet. istedenfor utnyttet wolverhampton det da hwang hee-chan kontret inn 2-1 halvveis i omgangen. til tross for at city presset på i siste halvdel av omgangen, kom aldri scoringen. dermed ble det sesongens første premier league-tap for city, som kan passeres av liverpool senere lørdag.

  Østigård med første Serie A-scoring

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 30. september 2023 KL:16.56)
  leo skiri østigård åpnet målkontoen i serie a da napoli vant 4-0 borte mot lecce lørdag ettermiddag. dermed klatret napoli opp på 3.-plass med 14 poeng på sju kamper. inter og milan ligget ett poeng foran, men med én kamp mindre spilt. det var nordmannen som scoret kampens første mål da piotr zielinski slo et frispark mot bakerste stolpe, hvor østigård steg til værs og stanget gjestene i ledelsen etter et kvarters spill. det var østigårds første mål i den italienske eliteserien. han har også scoret ett mål i champions league for blåtrøyene. scoringen ble også første omgangs eneste, før victor osimhen doblet gjestenes ledelse, seks minutter etter hvilen. på tampen av kampen fastsatte gianluca gaetano og matteo politano resultatet for napoli. (ntb)


  Ryerson med utrolig soloscoring i sterk Dortmund-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:22.31)
  julian ryerson spilte hele kampen da borussia dortmund vant 3-1 borte mot hoffenheim fredag. med det er også dortmund oppe på en foreløpig tabelltopp før resten av den sjette runden fullføres i tysk bundesliga. dortmund står med 14 poeng (fire seirer og to uavgjorte) på seks kamper. det var niclas füllkrug som sendte dortmund i ledelsen i kampens 18. minutt, etter at han og julian brandt utnyttet en feil i hoffenheim-forsvaret. andrej kramaric utlignet på straffe like etter, men på overtid i første omgang sendte marco reus dortmund tilbake i ledelsen da han var først på en løs ball inne i feltet. dortmunds ramy bensebaini fikk rødt kort 20 minutter før slutt, men istedenfor hoffenheim-scoring, var det julian ryerson som punkterte kampen fire minutter på overtid. lyngdølen vant ballen like utenfor egen 16-meter og klarte å gå hele veien, før han fra 10 meter trillet ballen mellom beina til jonas baumann i hoffenheim-målet. – det er et av de verste målene som er scoret av en nordmann noen gang, utbrøt viaplay-kommentator eivind bisgaard sundet. fredagens kamp var ryersons 100. i tysk bundesliga. det er nordmannens andre scoring for dortmund etter overgangen i vinter.

  Magnus Carlsen misset på to matchballer – finaletap i Champions Chess Tour

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:21.42)
  for første gang i år kom magnus carlsen til kort i en avgjørende tittelkamp i champion chess tour. på veien kastet han bort to seiersmuligheter. utfallet var svært overraskende. maxime vachier-lagrave måtte vinne to finalekamper for å nekte carlsen årets fjerde cct-triumf, og den bragden greide franskmannen å utføre. i begge oppgjør vant han åpningspartiet med svarte brikker, og det var nøkkelen til fredagens suksess. i tillegg gjorde carlsen flere grove feil. nordmannen tapte den første finalekampen 1,5-2,5 i en serie på best av fire partier. han spilte tre strake remis etter den skjeve starten. nederlaget betød ikke slutten på carlsens tittelsjanser. han kom til superfinalen som ubeseiret, og det ga ham en fordel med to matchballer. han utnyttet ikke noen av dem. den andre finalekampen ble spilt som best av to. carlsen måtte derfor vinne med svarte brikker for å utligne vachier-lagraves overtak. det endte i stedet med nok et tapt parti. (ntb)

  Casper Ruud videre i Beijing

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:16.22)
  casper ruud gikk seirende ut av en tennisduell mot jan-lennard struff. han vant 1.-rundekampen i atp 500-turneringen i beijing. nordmannen gikk videre med sifrene 7-6 (7-5), 6-3. det siste settet gikk langt raskere unna enn det første. ruud er 7.-seedet i hardcourtturneringen i den kinesiske hovedstaden. han ligger for øyeblikket på 9.-plass på atp-rankingen, mens struff er nummer 23. (ntb)

  Hovland-drama i Ryder Cup: Drømmestart ble etterfulgt av slag i plastpose

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 29. september 2023 KL:08.42)
  viktor hovland innledet ryder cup med et kunstslag som ble betegnet som å slippe ut av fengsel. deretter slo han ballen rett i en plastpose. hovland spiller sammen med svenske ludvig åberg i foursome-kampene som innleder prestisjetunge ryder cup fredag morgen. duoen spiller i den andre av fire kamper, og spillerne slår annenhver gang på samme ball. nordmannen slo ut på det første hullet. deretter makker åberg brennhete hovland et vanskelig utgangspunkt på kanten av greenen før det tredje slaget. det taklet hovland på aller beste vis. han valgte å chippe på den ujevne greenen og lyktes perfekt. ballen gikk rett i hullet. – se på det slaget! han er jo egentlig helt i fengsel! man on a mission, ropte viaplays kommentatorduo etter drømmetreffet fra langt hold. hovland var imidlertid ikke ferdig med å skape drama. oslo-gutten fulgte opp på det andre hullet, men ikke uten dramatikk. nordmannens innspill endte med at ballen landet i en plastpose tilhørende en tilskuer. det er sjelden vare. makker åberg fikk droppe og slo ballen inn på greenen. deretter var det duket for hovland-show igjen. nordmannen senket den påfølgende lange putten til ellevill jubel fra publikum. på hull nummer tre var åberg og hovland igjen i trøbbel, men igjen hentet hovland fram et praktfullt slag inn på greenen. ballen traff flaggstolpen ved hullet og la seg til ro rett ved hullet. det forhindret uansett ikke at amerikanerne tok ett hull tilbake. etter tre hull leder hovland og åberg med ett hull på sine amerikanske motstandere brian harman og max homa. ryder cup arrangeres vekselvis i europa og usa. usa har ikke vunnet i europa siden 1993.  Sjekk Hovlands elleville hole-in-one: – Feil dag, feil dag!

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:13.43)
  viktor hovland synes å være i praktslag foran fredagens ryder cup-start i roma. nordmannen slo til med hole-in-one på treningsrunden torsdag. prestasjonen kom på banens femte hull, som i tillegg er et par fire-hull. hovland slo to utslag som følge av at det var en treningsrunde, og dermed teller ikke stjernetreffet som en formell hole-in-one. det var det andre utslagsforsøket som endte med at ballen gikk rett i hullet. videoklippet av hovlands superslag fikk raskt bein å gå på. det er blant annet delt av ryder cups egen twitter-konto. bildene viser at jubelen bryter løs rundt greenen i det ballen forsvinner i hullet. – feil dag, feil dag, ler kommentatorene. årets ryder cup-utgave starter fredag morgen i roma. turneringen vises på viaplay.

  Brennhet Hovland med ellevill hole-in-one

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:13.43)
  viktor hovland synes å være i praktslag foran fredagens ryder cup-start i roma. nordmannen slo til med hole-in-one på treningsrunden torsdag. prestasjonen kom på banens femte hull, som i tillegg er et par fire-hull. hovland slo to utslag som følge av at det var en treningsrunde, og dermed teller ikke stjernetreffet som en formell hole-in-one. det var det andre utslagsforsøket som endte med at ballen gikk rett i hullet. europatouren har lagt ut et videoklipp av at hovland henter ballen opp fra koppen etter superslaget. årets ryder cup-utgave starter fredag morgen i roma. hovland er en av europas viktigste spillere når laget skal forsøke å revansjere tapet for usa i 2021. (ntb)

  Inter Miami tapte amerikansk cupfinale uten Messi i troppen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 28. september 2023 KL:06.14)
  lionel messi satt skadd på tribunen da hans inter miami tapte 1–2 for houston dynamo i den amerikanske cupfinalen onsdag. uten messi og hans tidligere lagkamerat i barcelona, jordi alba, slet miami med å holde tritt med houston, og lå under med 0–2 allerede ved pause. houston gikk opp i 1–0 etter 24 minutters spill på en kontring der griffin dorsey skjøt hardt inn i nærmeste stolpe etter pasning fra brasilianeren artur. det andre målet kom etter straffe bare ni minutter senere, ekspedert kontant i nettmaskene av franskmannen amine bassi. houston fikk et mål annullert etter var i andre omgang før miami fikk sitt trøstemål på overtid ved innbytter josef martinez. seieren var houstons andre i finalen i us open etter at de også gikk til topps i 2018. miami vant på sin side ligacupfinalen i august, da med messi på banen. nå må laget konsentrere seg om å klare å nå sluttspillet i mls. lionel messi ble skadd i kampen mot toronto fc forrige onsdag. han måtte gå av banen etter bare 37 minutter. inter miami vant likevel kampen mot toronto med 4–0. nordmannen sigurd rosted spilte hele kampen for toronto fc. (ntb)

  Guardiola rasende da City røk ut av ligacupen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:22.56)
  newcastle sendte manchester city ut av ligacupen etter å ha vunnet 1–0. nå er de klar for fjerde runde. svenske alexander isak avgjorde kampen i det 53. minutt etter målgivende pasning fra joelinton. på sidelinjen smalt det også noen frustrerte gloser fra city-manager pep guardiola mot både tredjedommer og newcastle-assistent jason tindall. spanjolen var tydelig uenig i avgjørelsene til dommeren. svaret beroliget ham neppe. kamplederen viste ham det gule kortet. oscar bobb debuterte fra start for city og gjorde seg bemerket med et par gode involveringer i den første omgangen, men ble mindre synlig utover i kampen. – de ser i øyeblikket helt ufarlig ut, sa viaplay-ekspert lars tjærnås om de lyseblå gjestene kort tid før slutt. martin ødegaards arsenal tok seg også videre til 4. runde etter 1–0 borte mot brentford. nordmannen ble byttet inn i det 82. minutt. det samme ble landslagskollega kristoffer ajer for bortelaget.

  Mannsverk med langtidsskade i Ajax

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:11.30)
  dårlige nyheter for både sivert mannsverk, ajax og det norske u21-landslaget: den norske midtbanespilleren har pådratt seg en skade som setter ham ut av spill i lang tid. – ajax kan ikke bruke sivert mannsverk i den kommende perioden. nordmannen har en skade i foten, og undersøkelser på sykehuset viser at han vil bli på sidelinjen i minst seks uker. god bedring, sivert, skriver ajax i en pressemelding onsdag. sivert mannsverk har dermed ikke fått den starten på ajax-karrieren han hadde håpet på. midtbanespilleren, som ble kjøpt fra molde for over 70 millioner i august, har bare fått én kamp for den nederlandske storklubben siden overgangen. da ble han byttet ut til pause.

  Norske Emil Lilleberg fikk sjansen i NHL-oppkjøringen – Zucca ikke på isen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 27. september 2023 KL:07.42)
  emil martinsen lilleberg (22) fikk 17.23 minutter på isen for tampa bay lightning i 2-5-tapet mot carolina hurricanes i nhl-oppkjøringen natt til onsdag. lilleberg ble notert for minus to i målprotokollen. det blir spennende å se om han får sjansen i flere treningskamper før sesongen starter 10. oktober. forsvarsspilleren lilleberg fra sarpsborg kom fra oskarshamn i svensk hockey til florida-klubben på en toårskontrakt i juni. lilleberg var med for norge i vm i latvia i mai. mats zuccarello var ikke i troppen da minnesota wild røk 1-6 på borteis for dallas stars i en oppkjøringskamp til nhl-sesongen natt til onsdag. nordmannen var heller ikke med i den første treningskampen da colorado avalanche ble slått 4-3. joe pavelski scoret det eneste målet for minnesota wild. jevgenij dadonov ble tomålsscorer for dallas stars. (ntb)

  Kristoff nummer tre i Kroatia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:17.21)
  godt hjulpet av lagkameratene i uno-x, fikk alexander kristoff en god posisjon ut på oppløpet på den første etappen i cro race i kroatia. elia viviani åpnet spurten i front, foran tobias lund og kristoff. nordmannen forsøkte å komme seg forbi, men han måtte se at han ikke klarte det. dermed ble det en tredjeplass, mens viviani vant foran lund. etapperittet avsluttes søndag.

  Sørloth har matchet klubblegender – jakter scoringsrekord onsdag

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 26. september 2023 KL:11.25)
  kun én gang tidligere har en villarreal-spiller scoret i fem la liga-kamper på rad. onsdag kan alexander sørloth tangere rekorden til legenden diego forlán. den norske landslagsspissen har fått en forrykende start på sesongen i spansk fotball. fire mål på seks kamper er fasiten. scoringene har kommet i de fire siste oppgjørene mot barcelona, cádiz, almería og rayo vallecano. aldri tidligere i villarreals historie har en spiller scoret flere enn fire mål på sesongens seks første ligakamper, melder klubben. dermed har sørloth utlignet rekorden til giuseppe rossi, gica craioveanu, nico sansone og arnaut danjuma. i onsdagens ligamøte hjemme mot girona kan nordmannen samtidig tangere enn annen klubbrekord. tidligere manchester united-spiller diego forlán er den eneste spilleren som har scoret i fem strake ligakamper for villarreal. det gjorde uruguayaneren i 2004-2005-sesongen. da ble forlan til slutt toppscorer i den spanske ligaen med 25 mål. det er ikke helt utenkelig at sørloth kan slå rekorden, for så sent som i fjor scoret han i fem strake ligakamper for real sociedad. (ntb)

  Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:16.08)
  svenske roony bardghji (17) ble den store helten for fc københavn i 3-2-seieren over brøndby i toppkampen i dansk fotball. ohi omoijuanfo scoret for brøndby i derbyet. nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet bardghji før han fem minutter senere avgjorde. den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. josip radosevic scoret også for brøndby, mens diogo gonçalves sto for det første fck-målet. fck leder serien med fire poeng ned til brøndby på tredjeplass. det var dermed en toppkamp i københavn-forstaden søndag. silkeborg slo viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak fck. birger meling og mohamed elyounoussi spilte begge hele kampen for fck, mens omoijuanfo og henrik heggheim ble byttet ut for brøndby. håkon evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. sebastian sebulonsen forble ubenyttet reserve for brøndby. (ntb)

  Halland Johannessen med etappeseier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:14.52)
  tobias halland johannessen angrep i den siste bakken og tok seieren i den femte og siste etappen i tour de luxembourg søndag. nordmannen gikk solo med rundt halvannen kilometer til mål og vant til slutt med åtte sekunder ned til en gruppe på ni mann med sterke klatrere som alex aranburu, valentin madouas og felix gall. nordmannen ble nummer 13 totalt i rittet.

  Ruud sørget for Europas første poeng i Laver Cup

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 24. september 2023 KL:09.13)
  etter en miserabel start for europa-laget i laver cup bidro casper ruud med et lyspunkt med seier 7-6, 6–2 over amerikanske tommy paul. første sett, som strakte seg over nesten én time, ble jevnt og gikk til tiebreak, som ruud til slutt vant 8–6. i andre sett fikk nordmannen en noe lettere reise, og vant settet 6–2. ruuds seier ga europa to poeng, og stillingen i laver cup er dermed 2–6.

  Nyland holdt nullen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:18.20)
  den norske landslagskeeperen, ørjan nyland, holdt nullen da sevilla spilte 0-0 borte mot osasuna i la liga lørdag kveld. det var nordmannens første kamp for den spanske storklubben. nyland gjorde i sommer overgang til sevilla, men har måttet se de fire første seriekampene fra benken. sevilla har riktignok fått en fryktelig start på sesongen, med bare fire poeng etter fem seriekamper. det gjør at laget ligger helt nede på 16.-plass på la liga-tabellen. (ntb)

  Tap for Thoresen i bryte-EM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 23. september 2023 KL:13.00)
  morten thoresen gikk mot kinesiske husiyuetu husiyuetu i 67-kilosklassen og tapte 0-5 i sin første kamp i vm i bryting. dermed må nordmannen håpe at kineseren går hele veien til finalen, i håp om å få gå rekvalifisering søndag. bedre har det gått for exauce mukubu. mukubu startet dagen med å slå milad alirzajev med 7-1. i 16-delsfinalen møtte han luis eduardo avendano rojas fra venezuela. det ble rått parti og nordmannen vant på poengmessig overlegenhet 10-0, etter 1.03 minutters bryting. mukubu møter jalgasbay berdimuratov fra usbekistan i åttedelsfinalen senere lørdag.


  Nedtur for Baldauf i kvartfinalen i bryte-VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:15.49)
  felix baldauf ble et nummer for liten i kvartfinalen mot iranske mohammadhadi a. saravi i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd fredag. det norske håpet røk 1-4 i møtet med saravi og må nå håpe på en ny medaljemulighet gjennom systemet med rekvalifisering. dersom baldauf skal komme inn i bronsekampen igjen, må saravi vinne sin semifinale og sikre seg finaleplass. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. så kom tapet for saravi. (ntb)

  Baldauf gjorde kort prosess mot svenske – klar for VM-kvartfinale

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.17)
  felix baldauf skal ut i kvartfinale i 97-kilosklassen i bryte-vm i beograd etter to strake seirer fredag. baldauf innledet mesterskapet med å slå georgieren giorgi melia 3-1 etter en tett og jevn kamp. deretter fikk nordmannen det atskillig enklere mot svenske aleksandar georgije stjepanetic. den duellen gikk baldauf seirende ut av med hele 9-0. kampen var avgjort allerede før pause. oppgjøret ble stanset som følge av at baldauf var i egen klasse poengmessig. (ntb)

  Frustrert Jørgensen tapte i bryte-VM – må håpe på rekvalifisering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:14.04)
  håvard jørgensen tapte sin andre kamp i bryte-vm i beograd fredag. dermed må han håpe på en bronsemulighet via rekvalifisering i 72-kilosklassen. jørgensen møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. i kamp nummer to ble det verre. jørgensen innledet riktignok friskt mot aserbajdsjanske ulvi ganizade og tok ledelsen 3-0. motstanderen utlignet deretter til 3-3, og dermed var presset over på nordmannen i og med at siste poeng i kampen vinner ved poenglikhet. i stedet for å slå tilbake havnet jørgensen under med 3-4 og tapte kampen. nordmannen slo hånden i brytematta flere ganger i frustrasjon etter at utfallet var klart. nå må han håpe på en ekstra medaljemulighet i rekvalifisering. det forutsetter at ganizade tar seg fram til finale. bedre gikk det for felix baldauf i 97-kilosklassen. han vant sin første kamp mot georgieren giorgi melia 3-1. (ntb)

  Kure utslått av bryte-VM – Jørgensen videre

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 22. september 2023 KL:11.27)
  per anders kure fikk en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering i bryte-vm, men fredag var medaljemuligheten over for nordmannen. egyptiske mohamed ehab mohamed zahab khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen og vant 4–2 på poeng. kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men khalil forsvarte seg godt. kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, akzjol makhmudov fra kirgisistan, sikret seg finalebillett i beograd. med fredagens tap klarte heller ikke kure å sikre seg billett til neste års ol i paris. de fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til ol. i 72-kilosklassen gikk det bedre for håvard jørgensen. han møtte akit gulia fra india i første kamp og vant enkelt 4-0. for jørgensen, som bryter i 72-kilosklasse, venter dermed ny kamp senere fredag. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »