Hovedsiden

Liten annonse
  Braathen kaller inn til pressekonferanse - varsler oppdatering

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (mandag 4. mars 2024 KL:13.36)
  lucas braathen, som la opp som alpinist før denne sesongen, har kallet inn til pressekonferanse torsdag. der skal han komme med en oppdatering om skifremtiden. det skriver en av sponsorene hans, red bull, i en pressemelding. pressekonferansen finner sted i salzburg i østerrike. det var i oktober i fjor en tårevåt lucas braathen bekreftet at han la opp i en alder av 23 år. bakgrunnen for den overraskende avgjørelsen var en lengre konflikt med norges skiforbund. nøyaktig hva slags oppdatering braathen kommer med på torsdagens pressekonferanse er uvisst. da han la opp i oktober sa han at at comeback i fremtiden «ikke føles realistisk». – jeg skal nå ut på min egen reise og finne ut hva den neste ferden er. og jeg er så spent på det. og jeg er så glad for at jeg er det, sa braathen.

  Klæbo overlegen i Lahti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 3. mars 2024 KL:10.21)
  johannes høsflot klæbo var, ikke overraskende, i en helg egen klasse på herrenes sprintprolog i lahti. nordmannen vant med hele 2,28 sekunder ned til franske lucas chanavat. erik valnes ble nest beste norske på en 8. plass, godt over fem sekunder bak klæbo. håvard solås taugbøl, harald østberg amundsen og even northug tok seg også videre. hakket mer uventet var det kanskje at spanjolen (!) jaume pueyo tok seg videre. han endte som nummer 23. på prologen, 8 sekunder bak klæbo. pueyo representerte spania under ol i beijing der han ble nummer 37 på sprinten. pueyo slo også et par nordmenn på sprinten: verken matz william jenssen eller ansgar evensen tok seg videre til finalerundene som starter klokken 12.10.


  Lægreids drømmerenn ødela for Bø: – Drittlei skytingen din

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:16.54)
  med 20 treff vant sturla holm lægreid fredagens normaldistanse i holmenkollen, på en dag hvor det har vært stor norsk dominans. mye av grunnen til det var nettopp den feilfrie skytingen til lægreid, der de nærmeste utfordrerne, tarjei bø, vetle sjåstad christiansen og eric perrot alle fikk én bom på siste skyting. – det er ingen som fyller så ofte som sturla gjør. han er så god i de situasjonene der, sa nrks ekspertkommentator synnøve solemdal etter lægreids siste skyting. for tarjei bø var det en grov bom på skudd nummer 20 som ødela. – når det siste skuddet ryker, så blir det veldig symbolsk på at du ikke sto løpet ut, sier bø til nrk. – det var et kjempebra løp og all ære til sturla som klarer å skyte 20, sier han videre. da lægreid kom inn til nrk i intervjusonen etter rennet, klarte ikke stryingen å dy seg. – jeg er så drittlei skytingen din, sa han med et stort glis. en skyting lægreid naturligvis var langt mer fornøyd med. – det er ikke jeg. jeg har vært litt lei, men i dag var det så lett å skyte fullt hus, hvorfor har jeg ikke gjort det tidligere i sesongen? jeg tenkte det var lenge siden jeg har skutt 20 av 20, så det var på tide, sier lægreid. trøsten for bø er at han med fredagens annenplass knapper innpå ledelsen til lillebror johannes thingnes bø, som ble nummer fem fredag, i verdenscupen sammenlagt. det skiller nå 68 poeng mellom brødrene. tidligere fredag ble det også norsk jubel for kvinnene, hvor ingrid landmark tandrevold revansjerte et skuffende vm og vant, mens ida lien tok en overraskende tredjeplass.

  Lægreid med drømmerenn i Holmenkollen - på vei mot seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:16.54)
  sturla holm lægreid sikret seg gull på sprinten i vm og på hjemmebane i holmenkollen viste han seg frem fra sin beste side igjen. med 20 treff på normaldistansen er han på vei mot en klar seier, på en dag hvor det har vært stor norsk dominans. mye av grunnen til det var nettopp den feilfrie skytingen til lægreid, der de nærmeste utfordrerne, tarjei bø, vetle sjåstad christiansen og tarjei bø alle fikk én bom på siste skyting. – det er ingen som fyller så ofte som sturla gjør. han er så god i de situasjonene der, sa nrks ekspertkommentator synnøve solemdal etter lægreids siste skyting. etter at de antatt beste løperne har kommet i mål leder lægreid 28,5 sekunder foran bø, med christiansen på tredjeplass rett over minuttet bak lægreid. johannes thingnes bø, endre strømsheim og johannes dale-skjevdal ligger også alle an til en plassering blant de ti beste. for tarjei bø var det en grov bom på skudd nummer 20 som ødela. – når det siste skuddet ryker, så blir det veldig symbolsk på at du ikke sto løpet ut, sier bø til nrk. – det var et kjempebra løp og all ære til sturla som klarer å skyte 20, sier han videre. tidligere fredag ble det også norsk jubel for kvinnene, hvor ingrid landmark tandrevold revansjerte et skuffende vm og vant, mens ida lien tok en overraskende tredjeplass. alle utøverne er foreløpig ikke i mål, du kan se resten av rennet her.

  Magne Hoseth om sparkingen: – Kom som et sjokk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:11.06)
  magne hoseth er ikke lenger trener i den danske superligaklubben lyngby. han ble ansatt for kun 50 dager siden. klubben beklager situasjonen. det opplyser klubben på sin nettside. danske tipsbladet som har intervjuet hoseth etter den svært overraskende avskjeden fredag. – det kom som et sjokk når det skjer sånn. jeg har vært i jobben i 50 dager, og hvis du skal endre noe, tenkte jeg at jeg trengte mer enn 50 dager. jeg er helt sikker på at måten vi spilte på, ville ledet oss fremover, sier hoseth til tipsbladet. han avviser at han selv ønsket å slutte. «lyngby boldklub beklager og håper på forståelse fra fansen og omverden, samt fra magne hoseth», skriver klubben. den opplyser videre at beslutningen ikke har noe med resultatene å gjøre, men at det var en «feilvurdering» fra klubbens side. – vi er fryktelig triste over situasjonen. det er kun vi som kan kritiseres, og vi vil gjøre alt for å hjelpe magne og familien videre. det er vi som har trukket magne ut av en god jobb, fått familien hans til danmark, sier lyngby-direktør andreas byder. hoseth ledet lyngby i kun to kamper. det endte med to tap. (ntb)

  Magne Hoseth etter sparkingen: – Kom som et sjokk

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 1. mars 2024 KL:11.06)
  magne hoseth er ikke lenger trener i den danske superligaklubben lyngby. han ble ansatt for kun 50 dager siden. klubben beklager situasjonen. det opplyser klubben på sin nettside. danske tipsbladet som har intervjuet hoseth etter den svært overraskende avskjeden fredag. – det kom som et sjokk når det skjer sånn. jeg har vært i jobben i 50 dager, og hvis du skal endre noe, tenkte jeg at jeg trengte mer enn 50 dager. jeg er helt sikker på at måten vi spilte på, ville ledet oss fremover, sier hoseth til tipsbladet. han avviser at han selv ønsket å slutte. «lyngby boldklub beklager og håper på forståelse fra fansen og omverden, samt fra magne hoseth», skriver klubben. den opplyser videre at beslutningen ikke har noe med resultatene å gjøre, men at det var en «feilvurdering» fra klubbens side. – vi er fryktelig triste over situasjonen. det er kun vi som kan kritiseres, og vi vil gjøre alt for å hjelpe magne og familien videre. det er vi som har trukket magne ut av en god jobb, fått familien hans til danmark, sier lyngby-direktør andreas byder. hoseth ledet lyngby i kun to kamper. det endte med to tap. (ntb)  Northug går ikke staffeten i NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 24. februar 2024 KL:13.14)
  petter northug går ikke staffeten i nm på beitostølen søndag. det bekrefter 38-åringen selv til nrk. northug satser mot vasaloppet søndag 3. mars, men har også gått noen normale distanserenn den siste tiden. blant annet i norgescupen tidligere i februar, hvor han tok en overraskende 2. plass på 20-kilometeren i klassisk stil.


  Formsvak Alcaraz innrømmer: – Langt unna mitt beste nivå

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 19. februar 2024 KL:07.04)
  den spanske tennisstjernen carlos alcaraz (20) har trøblet med formen i starten av 2024. verdenstoeren erkjenner at han har mye å gå på. spanjolens forrige turneringsseier kom i wimbledon i fjor med en mesterlig finalekamp mot novak djokovic. siden har han vært i semifinale i både us open og atp-finalen i torino, i tillegg til finale i masters-turneringen i cincinnati. det har imidlertid ikke endt med noen titler. søndag forsvant han overraskende ut i semifinalen mot chileneren nicolas jarry i atp250-turneringen i buenos aires. etter tapet var alcaraz klar på at han er et stykke unna toppformen. – det var tøft å tape, og det smerter virkelig. det er mye å forbedre. jeg spilte god tennis, men jeg er samtidig langt unna mitt beste nivå, sa spanjolen til nyhetsbyrået afp. alcaraz har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste par årene. han ble tidenes yngste verdensener da han som 19-åring slo norske casper ruud i us open-finalen i 2022. siden har han og serbiske djokovic vekslet mellom å inneha 1.-plassen på atp-rankingen. sistnevnte har imidlertid tronet øverst sammenhengende siden september i fjor. (ntb)

  Bayern med ny kjempesmell – presset på Tuchel øker

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 18. februar 2024 KL:19.50)
  bayern münchen er i kjempetrøbbel i kampen om bundesliga-tittelen. søndag røk thomas tuchels mannskap på et overraskende 2-3-tap borte mot bochum. de har nå tapt sine tre siste kamper i alle turneringer. bayern-sjef tuchel er under voldsomt press etter flere svake prestasjoner de siste ukene. for en drøy uke siden fikk tittelforsvareren juling i storkampen mot leverkusen, før det ble tap mot lazio i den første av to åttedelsfinaler i mesterligaen. med et kvarter igjen på klokka ble dayot upamecano utvist da han lagde straffespark. forsøket fra ellevemeteren ble ekspedert i mål av kevin stoger. upamecano ble også utvist i mesterliga-kampen mot lazio tirsdag. harry kane reduserte med få minutter igjen, men det holdt ikke til bayern-poeng. laget som til vanlig dominerer den tyske ligaen er nå åtte poeng bak ligaleder bayer leverkusen.  Remis for Carlsen i første finaleparti

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:16.09)
  magnus carlsen og amerikanske fabio caruana spilte remis i det første finalepartiet i fischersjakkturneringen freestyle chess goat challenge i tyskland. dermed kan turneringen avgjøres i det andre finalepartiet fredag. hvis det heller ikke blir noen vinner der, går finalen til omspill. der er det først hurtigsjakk, så eventuelt lynsjakk og til slutt armageddon. med svarte brikker klarte carlsen å holde unna for caruanas åpningstaktikk, og allerede etter 25 trekk sa de seg fornøyd med remis. – kort prosess, det var overraskende. jeg tror han (carlsen) var tilfreds med remis, for det var ikke noen enkel vei videre her, kommenterte torstein bae på vg+ sport. carlsen slo nodirbek abdusattorov ganske greit i semifinalen, mens caruana måtte helt til armageddon for å slå ut levon aronian. turneringen i tyskland har inneholdt store navn som ding liren, vincent keymer, alireza firouzja og dommaraju gukesh i tillegg til de fire semifinalistene. fischersjakk er en variant sjakk uten åpningsteori, som vil si at offisersbrikkenes utgangsposisjon på brettet blir trukket før hvert parti. (ntb)


  Stefan Johansen tilbake i norsk fotball – skrev under for Sarpsborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 11. februar 2024 KL:18.41)
  stefan johansen (33) gjør comeback i eliteserien etter nesten ti år som utenlandsproff. midtbanemannen er klar for sarpsborg. 33-åringen har signert en toårskontrakt med blåtrøyene. – man har vært privilegert og hatt en fin karriere og opplevd mye internasjonalt og med landslaget. det har vært en fin reise og jeg ser veldig fram til den videre reisen med sarpsborg. med det trenerteamet og den utviklingen klubben er i, tror jeg at jeg kan bidra til å utvikle enda videre, sier han til klubbens nettside. overgangen er av den overraskende typen. johansen har tidligere uttalt at han ville fortsette karrieren utenfor norge, men velger nå i stedet å slutte seg til de blåkledde fra østfold. (ntb)

  Live: Jakter seier

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:21.34)
  dagbladet følger herrenes sprint i canmore her. johannes høsflot klæbo (27) vant sitt heat overlegent og er klar for semifinale. en annen stjerne røk overraskende ut.

  Verdenscuplederen seiret igjen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:15.45)
  verdenscupleder ida marie hagen tok nok en seier i kvinnenes kombinert i estlandske otepää lørdag etter et fantastisk langrenn. det var hagens femte verdenscupseier denne sesongen, og i karrieren totalt. japanske haruka kasai vant overraskende hoppdelen og gikk først ut i lørdagens langrenn. verdenscupleder hagen startet 31 sekunder bak lederen, mens hagens langrennsfart er såpass god at det ikke var noen overraskelse da hun raskt blandet seg inn i tetkampen. midtveis i løpet gikk hagen ifra, men kasai holdt inn til 2. plass. lørdag var dermed første gang denne sesongen hvor det norske laget ikke tok de to øverste plassene på pallen. gyda westvold hansen startet hele 41 sekunder bak kasai, etter å ha trøblet i hoppbakken, men endte på 3. plass. mari leinan lund gikk i mål som nummer fem, 37,4 sekunder bak hagen. marte leinan lund og hanna midtsundstad hadde langt opp til teten før langrennet og endte et stykke bak teten i mål, på henholdsvis 14.- og 21. plass.

  Westvold Hansen bommet i hoppbakken – Ida Marie Hagen godt plassert

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:12.02)
  ida marie hagen er i posisjon til igjen å stå på toppen av verdenscuppallen i kombinert. gyda westvold hansen bommet i hoppet og er ti sekunder bak. japanske haruka kasai vant overraskende hoppdelen med sitt svev på 96 meter. verdenscupleder hagen landet på 92,5 meter og er 31 sekunder bak lederen. hagens langrennsfart er imidlertid såpass god at det er forventet at hun raskt blander seg inn i tetkampen i langrennet. det kan også hansen gjøre, men hagen har vist en bedre langrennsform enn sin lagvenninne den siste perioden. westvold hansen vant fredagens fellesstart i estland. med det tok hun innpå lagvenninne hagen på toppen av sammenlagtlisten i verdenscupen. lørdag landet hun på 86 meter og fikk dermed ikke kompensasjonen for å ha gått ned på farten. hansen har 41 sekunder opp til lederen. mari leinan lund hoppet 97,5 meter og er 36 sekunder bak lederen. hun måtte ned i bakken for å hente seg inn etter det lange svevet og mistet mye stilpoeng. marte leinan lund landet på 82,5 meter. det skiller 2.19 minutter opp til kasai før langrennet. hanna midtsundstad hoppet 55,5 meter og har seks minutter opp til lederen. langrennet over fem kilometer starter klokken 15.30. (©ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »