Hovedsiden

Liten annonse
  Carapaz tok Ecuadors første etappeseier i Tour de France – Evenepoel tok innpå Pogacar

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. juli 2024 KL:16.51)
  rundt åtte minutter foran sammenlagtfavorittene syklet richard carapaz i ensom majestet inn til sin første etappeseier i tour de france. like før toppen i det nest siste fjellet støtet tadej pogacar seg fra favorittgruppen, og fikk luke ned til jacob vingegaard og remco evenepoel. men i utforkjøringen ble han hentet inn igjen. i den siste bakken var det evenepoel som var sterkest av sammenlagtrytterne. han tok inn 10 sekunder på pogacar og 12 sekunder på vingegaard. like før mål spurtet pogacar fra vingegaard og økte ledelsen i sammendraget med 2 små sekunder. det var på forhånd ventet at det ville bli en bruddetappe og det ble en ellevill bruddkamp i flere mil. lagsjef i uno-x, thor hushovd, hadde varslet at det norske laget skulle prøve å få tobias halland johannessen i brudd, men det lyktes ikke for den norske 24-åringen, til tross for flere forsøk. istedenfor hadde uno-x magnus cort i et firemannsbrudd, mens jonas abrahamsen, odd christian eiking og johannes kulset alle kom seg med i en bruddgruppe på over 40 ryttere som kom seg av gårde fra hovedfeltet med fem-seks mil igjen. med 17 kilometer igjen støtet simon yates fra den utvidede utbrytergruppen. richard carapaz hentet etter hvert inn yates fire kilometer fra toppen av den nest siste stigningen. i det bratteste partiet støtet carapaz fra yates og kjørte inn til etappeseier. uno-x mobility-rytter magnus cort kom på 7. plass etter en lang dag i brudd. johannes kulset ble beste norske rytter med sin 19. plass.

  Franske spillere lettet etter valgresultatet: – Folkets seier

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 8. juli 2024 KL:06.45)
  den franske venstresiden får flest mandater i landets nasjonalforsamling. flere franske landslagsspillere er lettet over resultatet. – lettelsen er like stor som bekymringen var de siste ukene. gratulerer til det franske folket som mobiliserte slik at dette vakre landet ikke blir styrt av ytre høyre, skriver jules koundé på x. – folkets seier, istemmer aurélien tchouaméni. flere franske landslagsspillere har engasjert seg i landskampen i løpet av em. kort tid før mesterskapet ble sparket i gang lyste president emmanuel macron ut nyvalg etter at partiet hans gjorde det svakt i eu-valget. marine le pens ytre høyre-parti nasjonal samling (rn) gjorde det da historisk godt. det skapte bekymring blant flere i den franske troppen. kaptein kylian mbappé var blant dem som engasjerte seg og oppfordret franskmenn til å bruke stemmeretten. le pen mente på sin side at han ikke burde fortelle franskmenn hva de burde stemme. nasjonal samling gjorde det likevel svakere enn ventet i den andre valgrunden i frankrike søndag, og det er isteden ny folkefront (nfp) som får flest mandater. – gratulerer til alle som responderte på trusselen som hang over vårt vakre land. lenge leve mangfoldet, lenge leve republikken, lenge leve frankrike, skriver marcus thuram på instagram. (ntb)

  Mbappé hardt ut mot valgresultatet i Frankrike: – Katastrofe

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 4. juli 2024 KL:17.59)
  under torsdagens pressekonferanse før møte med portugal i kvartfinalen i em var den franske stjernespilleren, kylian mbappé klar på hva han tenker om de første valgresultatene i frankrike. – det er en katastrofe og en situasjon som det haster at vi sammen endrer på, sier mbappé på spørsmål om valgresultatene og legger til: – vi kan ikke la landet vårt havne i hendene på de folkene der. natt til mandag ble de første valgresultatene fra frankrike klart, der vant nasjonal samling stort med 33 prosent av stemmene. dette er ikke første gangen den franske kapteinen uttaler seg om valget i hjemlandet sitt. – jeg vil ikke representere et land som ikke representerer mine verdier – våre verdier, sa mbappé om partiet før valget. selv om uefa har strenge regler mot politiske markeringer fra både lag og enkeltspillere, har mbappé varslet en markering for valget tidligere i mesterskapet. – jeg tror vi kommer til å gjøre noe, så hold øynene åpne, sa han før møte med østerrike tidligere i mesterskapet. kampen mot portugal begynner klokken 21 på fredag kveld.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »