Hovedsiden

Liten annonse

  Setter samarbeid med Freia på pause

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 9. juni 2023 KL:12.50)
  først meldte vg at norges fotballforbund fjerner freia-produkter fra kioskene på ullevaal stadion og landskamper inntil videre. nå melder toppfotball kvinner i en pressemelding at de setter samarbeidet med sjokoladeprodusenten på pause. årsaken er koblingen til russland. for i mai satte ukrainas antikorrupssjonsmyndighet opp en svarteliste over selskaper som skal bidra med inntenker til den russiske statskassen, og freias eiere mondelez er ett av disse. – krigen i ukraina opprører og bekymrer oss alle. nff står bak uefas beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier kommunikasjonssjef i nff, yngve haavik, til nrk. han understreker at freia ikke er en direkte samarbeidspartner av nff, men at de leverer varer. toppfotball kvinner har derimot en komersiell avtale med sjokoladeprodusenten. – vi har akkurat blitt kjent med dette, og må bruke noe tid på å sette oss inn i problemstillingen. vi går nå i dialog med mondelez for å få større innsikt og forståelse i hva det innebærer. men vi tar dette på største alvor, sier daglig leder hege jørgensen til vg. i går ble det kjent at sas fjerner alle freia-produkter.

  NFF fjerner Freia-produkter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (fredag 9. juni 2023 KL:12.50)
  norges fotballforbund fjerner freia-produkter fra kioskene på ullevaal stadion og landskamper inntil videre, melder vg. årsaken er koblingen til russland. for i mai satte ukrainas antikorrupssjonsmyndighet opp en svarteliste over selskaper som skal bidra med inntenker til russland, og freias eiere mondelez er ett av disse. – krigen i ukraina opprører og bekymrer oss alle. nff står bak uefas beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier kommunikasjonssjef i nff, yngve haavik, til nrk. han understreker at freia ikke er en direkte samarbeidspartner av nff, men at de leverer varer. toppfotball kvinner har derimot en samarbeidsavtale med sjokoladeprodusenten. – vi har akkurat blitt kjent med dette, og må bruke noe tid på å sette oss inn i problemstillingen. vi går nå i dialog med mondelez for å få større innsikt og forståelse i hva det innebærer. men vi tar dette på største alvor, sier daglig leder hege jørgensen til vg.

  russisk politi anholdt over 100 navalnyj-tilhengere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. juni 2023 KL:23.49)
  russisk politi anholdt søndag over 100 tilhengere av aleksej navalnyj, da de markerte den fengslede opposisjonspolitikerens 47-årsdag. den uavhengige russiske menneskerettighetsgruppa ovd-info skriver søndag kveld at 109 personer i 23 russiske byer er anholdt av politiet i forbindelse med at de foretok offentlige markeringer av aleksej navalnyjs 47-årsdag. myndighetene har slått kraftig ned på alle tegn til opposisjon siden den russiske invasjonen av ukraina. i de fleste byene var det en håndfull kritikere som ble anholdt av politiet. aleksej navalnyj soner en dom på elleve og et halvt års fengsel for korrupsjon og forakt for retten, anklager som han selv hevder er fabrikkert for å bringe ham til taushet i den russiske offentligheten. (ntb)

Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »