Hovedsiden

Liten annonse

  Utestengt Premier League-stjerne gamblet på eget lag – var spilleavhengig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 26. mai 2023 KL:12.50)
  brentford-spissen ivan toney satte ved 13 tilfeller penger på kamper med eget lag. han endte med å få utestengelsen redusert på grunn av spilleavhengighet. det fremgår av den skriftlige begrunnelsen for utestengelsen toney nylig ble ilagt. premier league-spissen ble straffet med åtte måneders utelukkelse fra fotball som følge av brudd på bettingreglene i engelsk fotball. begrunnelsen ble publisert for første gang fredag. toney skal ha satt penger på at han selv skulle score i gitte kamper, samtidig som han veddet på at laget hans skulle tape. gamblingen skal ha pågått over en periode på fire år. i den skriftlige begrunnelsen fastslås det samtidig uttrykkelig: «det finnes ikke bevis for at mr. toney påvirket eller var i posisjon til å sørge for at eget lag tapte da han veddet penger på at de ikke skulle vinne. han var ikke med i kamptroppen, eller spilleberettiget, ved de tilfellene».

  Medier: Deila slutter i Standard Liege

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 25. mai 2023 KL:10.14)
  belgiske medier melder at ronny deila slutter i jobben som trener for standard liege. både het laatse nieuws og dh sport omtaler saken. klubben har ikke uttalt seg om påstandene fra mediene. det hevdes samtidig at club brügge kan være neste stoppested for den norske treneren. deila tok over standard liege foran inneværende sesong etter en suksessrik tid i new york city. han ledet laget til sin første mls-tittel. 47-åringen startet sin trenerkarriere i strømsgodset. han har også vært i celtic og vålerenga.  Fjeld Andersen (26) legger opp: – En tøff avgjørelse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. mai 2023 KL:11.54)
  aleksander fjeld andersen legger opp som skiskytter i en alder av 26 år. det bekrefter han til nrk. – det har vært en tøff avgjøres å ta. det er ikke lett å gi slipp på barndomsdrømmen, sier han. tv 2 omtalte saken først. han ble vraket til skiskytterlandslaget tidligere i vår. den gangen fortalte fjeld andersen til nrk at han fikk sjokk av beskjeden. han varslet da at han kom til å legge opp om han ikke fikk plass på langrennslaget team aker dæhlie. nå har han tatt den tunge beslutningen om å legge bort ski og børse. satsingen er over. – begge valgene har plusser og minuser. så det har ikke gjort det lettere. samtidig er jeg trygg på at valget vi gi meg nye utfordringer og blir starten på et nytt kapittel i livet. så nå blir det å være klar for å gripe de nye mulighetene. og samtidig finne ut hvem jeg er uten idretten som første prioritet. skiskyting kommer alltid til å ha en stor plass i hjertet, sier fjeld andersen til nrk.


  Newcastle til Mesterligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 22. mai 2023 KL:22.56)
  etter 0-0 og ett poeng mot dumpekandidat leicester er det ikke lenger noen tvil: newcastle skal spille mesterligafotball kommende sesong. med én kamp igjen å spille og fire poeng ned til liverpool, er det ikke lenger noen mulighet for at newcastle kan falle ut av topp fire på tabellen. eddie howes menn har hatt en imponerende sesong i premier league, og skal ut i europas største klubbturnering for første gang siden 2002/03-sesongen. liverpool kan passere manchester united, som er tre poeng foran på 4. plass. manchester-klubben er derimot én kamp mer igjen enn jürgen klopps menn. leicester var også på desperat poengjakt. det ene poenget sender dem til 18. plass, to poeng unna trygg plass. de må slå west ham i siste serierunde for å ha et håp om fornyet premier league-kontrakt. samtidig må everton tape for bournemouth.  Ryerson én seier fra det Haaland aldri klarte

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 21. mai 2023 KL:19.25)
  lørdag ettermiddag kunne erling braut haaland feire seriemesterskap i sin første sesong som manchester city-spiller. samtidig lukket julian ryerson øynene og klinket til i duellene for haalands forrige klubb, borussia dortmund. blant annet takket være ryersons innsats, vant dortmund 3-0 i bortekampen mot augsburg. det betyr at den norske landslagsbacken nå har en alle tiders mulighet til å klare det halland ikke klarte på tre sesonger i dortmund, nemlig å vinne bundesliga. søndagens seier betyr at dortmund topper tabellen to poeng foran normalt suverene bayern münchen når bare én serierunde gjenstår. det betyr at ryerson og dortmund blir ligamestere hvis de slår mainz hjemme på signal iduna park neste lørdag. sébastien haller ble den største dortmund-helten søndag da han satte inn de to første målene. på overtid fastsatte julian brandt sluttresultatet til 3-0.

  Flom truer Formel 1-runden i Italia

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 17. mai 2023 KL:10.06)
  flom og en elv som har gått over sine bredder tett ved imola-banen skaper usikkerhet rundt gjennomføringen av helgens formel 1- og formel 2-runde i italia. ifølge nyhetsbyrået ap har alt personell fått beskjed om på holde seg borte fra imola-banen onsdag. voldsomme nedbørsmengder har ført til at parkeringsfasilitetene og andre områder av banen er oversvømmet og evakuert. det skal etter planen kjøres både formel 1 og formel 2 i italia denne helgen. dennis hauger er norsk deltaker i sistnevnte klasse. ntb har torsdag morgen vært i kontakt med hauger-manager harald huysmann og fått tilgang til en situasjonsrapport fra ledelsen i mp motorsport. der heter det blant annet arrangørene inntil videre ikke har gitt mye konkret informasjon rundt konsekvensene flommen kan få for kjøringen på imola. samtidig fremgår det at mp-teamet har måttet utsette å rigge opp paddocken sin. et bilde ntb har sett viser at området der den skulle vært etablert står under betydelige mengder med vann. flom har rammet store deler av emilia-romagna-regionen i nord-italia. byen cesena, som ligger 60 kilometer fra imola, er blant annet påvirket av situasjonen. nyhetsbyrået ap skriver at beboere i visse spesielt utsatte områder i imola er bedt om ikke å oppholde seg på bakkeplan i sine hjem. det er også sendt ut meldinger om at tilførsel av strøm og gass må skrus av. formel 1- og formel 2-stjernene skal i utgangspunktet kjøre trening fredag, kvalifisering lørdag og løp søndag. (ntb)

  Odd-treneren refser VAR: – Den andre er jo en faktisk feil

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 16. mai 2023 KL:21.46)
  viking slet lenge hjemme mot gjerrige odd, men vendte kampen til 3-2 takket være to straffescoringer og et sent mål av sander svendsen. det ble full jubel blant hjemmefansen i stavanger da svendsen stupheadet inn seiersmålet i det 87. minutt. seieren sendte viking opp til 2.-plass på eliteserietabellen. odd-fansen hadde mer grunn til å være skuffet, kanskje særlig på grunn av det siste av zlatko tripics to straffespark. var ble koblet inn for å sjekke om milan jevtovics hands skjedde innenfor 16-meteren, og dommer kristoffer hagenes valgte å dømme straffe selv om reprisene sendt på tv antydet at odd-spillerens arm var godt på utsiden. odd-trener pål arne johansen er langt fra fornøyd: – vi bør prestere bedre i andre omgang, men samtidig er det bittert at vi mister poengene på i hvert fall én – kanskje to – straffer som er feilaktig, sier han til nrk. han erkjenner at det første er en skjønnsmessig vurdering. den andre er han enda mer kritisk til. – den andre er jo en faktisk feil. der er jo ballen utenfor når den treffer hånda, sier han, og viser til storskjermbildene. – fra alle vinkler som ble vist her på stadion i hvert fall, så det var veldig tydelig at den var utenfor. dommer hagenes forsvarer avgjørelsen. – jeg dømmer straffespark, som er klart og tydelig for meg, så blir det en var-sjekk på om den er utenfor eller innenfor, og det er en interessant vurdering. de bruker litt tid og ser at det er ingenting som sier at den er på utsiden, så da støtter de avgjørelsen om straffespark, sier han, og fortsetter: – her går det litt på kameravinkler også. jeg er litt usikker på hvor mange kameraer som er i produksjonen i dag, det er klart at her handler alt om hvilke beviser man har. og var må ha klare beviser, «clear and obvious mistake», for å kunne overprøve det som blir dømt, sier hagenes


  Leknessund om dagene i rosa: – Veldig spesielt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. mai 2023 KL:14.09)
  andreas leknessund syklet fem dager i den rosa ledertrøya i giro d`italia i forrige uke. 23-åringen ble den første nordmannen til å sykle i den ikoniske ledertrøya siden knut knudsen i 1981. søndag var det imidlertid stopp for leknessund, som falt til en sjetteplass i sammendraget etter en tempoetappe. den vant remco evenepoel, og han tok samtidig over ledelsen i rittet. søndag kveld kom imidlertid beskjeden om evenepoel hadde testet positivt for koronaviruset og derfor trakk seg fra rittet. – først og fremst er det veldig trist at remco måtte forlate rittet. det er synd for ham og for rittet, sier leknessund på en digital pressekonferanse under rittets første hviledag. nå er det store målet for leknessund å vinne en etappe, som han var svært nær ved å gjøre da han ble nummer to på den fjerde etappen tirsdag. – jeg tror jeg kan vinne en etappe i denne giroen. jeg har vist at beina mine er gode nok og uten den rosa trøya kan jeg kanskje få litt mer frihet. det blir ikke lett, men vi skal gjøre så godt vi kan. med fem dager i den rosa trøya mener han giroen allerede er «supergod» for ham og laget. – det var veldig spesielt å ha den rosa trøya. bare det å lede i et treukersritt er stort, men det føles veldig spesielt å ha på seg den rosa trøya. det gir meg mye selvtillit og følelsen er også annerledes i feltet. som da store stjerner kom bort til meg etter den fjerde etappen da jeg var i rosa og sa gratulerer. jeg har fått gratulasjoner fra så mange i feltet og hver eneste dag var veldig fin, sier leknessund.


  Brann-krisen fortsetter etter nytt tap: – Rett og slett helt jævlig

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:18.34)
  rosenborg tok kontroll fra start i bortemøtet med brann i toppserien, og de tilreisende fra trondheim vant 4-1 over fjorårets seriemestere. brann fikk pyntet på både mål- og sjansestatistikken mot slutten av kampen, men den ene scoringen holdt ikke mer enn til å pynte på resultatet for brann. – jeg vet ikke helt hva man skal si eller hva man burde si. det er ekstremt frustrerende og helt ærlig veldig utfordrende å stå i, sier brann-keeper aurora mikalsen til nrk. i fjor herjet brann i toppserien og tok seriegullet. – hvordan er kontrasten fra det, til å stå her nå på stemmemyren og ha sluppet inn fire mål på hjemmebane? – det er helt jævlig. rett og slett helt jævlig. samtidig er det ny sesong, nytt prosjekt, ny gjeng. vi må også jobbe med vår prosess og ikke sammenligne oss med i fjor, sier mikalsen. scoringer av emilie nautnes, en dobbel av anna jøsendal og brann-selvmål sendte rosenborg opp i 4-0-ledelse før timen var spilt. – vi har slitt litt med å sette sjansene, men i dag føler jeg vi får god uttelling, sier jøsendal til nrk. – jeg synes vi kjører over dem og jeg er utrolig godt fornøyd med det jentene presterer idag, sier rosenborg-trener steinar lein til nrk. nautnes-scoringen og den første til jøstendal kom tidlig i førsteomgang, mens selvmålet og det andre jøsendal-målet kom tidlig i andreomgang. i det 87. minutt reduserte marit bratberg lund for vertene. brann er for tiden uten trener, etter at klubben skilte lag med olli harder i starten av mai. – de har en viktig jobb nå med å finne en ny trener, få spillere tilbake friske og raske og så må de bygge det derfra, sier nrks fotballekspert carl-erik torp.

  Brann-krisen fortsetter etter nytt tap: – Veldig utfordrende å stå i

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 14. mai 2023 KL:18.34)
  rosenborg tok kontroll fra start i bortemøtet med brann i toppserien, og de tilreisende fra trondheim vant 4-1 over fjorårets seriemestere. brann fikk pyntet på både mål- og sjansestatistikken mot slutten av kampen, men den ene scoringen holdt ikke mer enn til å pynte på resultatet for brann. – jeg vet ikke helt hva man skal si eller hva man burde si. det er ekstremt frustrerende og helt ærlig veldig utfordrende å stå i, sier brann-keeper aurora mikalsen til nrk. i fjor herjet brann i toppserien og tok seriegullet. – hvordan er kontrasten fra det, til å stå her nå på stemmemyren og ha sluppet inn fire mål på hjemmebane? – det er helt jævlig. rett og slett helt jævlig. samtidig er det ny sesong, nytt prosjekt, ny gjeng. vi må også jobbe med vår prosess og ikke sammenligne oss med i fjor, sier mikalsen. scoringer av emilie nautnes, en dobbel av anna jøsendal og brann-selvmål sendte rosenborg opp i 4-0-ledelse før timen var spilt. – vi har slitt litt med å sette sjansene, men i dag føler jeg vi får god uttelling, sier jøsendal til nrk. nautnes-scoringen og den første til jøstendal kom tidlig i førsteomgang, mens selvmålet og det andre jøsendal-målet kom tidlig i andreomgang. i det 87. minutt reduserte marit bratberg lund for vertene. – jeg synes vi kjører over dem og jeg er utrolig godt fornøyd med det jentene presterer idag, sier rosenborg-trener steinar lein til nrk.

  Forbløffer England

  Kilde: Dagbladet - Sport | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:08.31)
  luton kan bli det første laget som rykker opp til premier league etter å ha startet i femtedivisjon. klubbens fasiliteter blir samtidig slaktet av motstandere og presse.

  Går mot global katastrofe

  Kilde: Dagbladet - Utenriks | Publisert: (lørdag 13. mai 2023 KL:03.08)
  russland innrømmer retrett nord for bakhmut i ukraina. samtidig langer russlands tidligere president, dmitrij medvedev ut mot vesten og hevder at russlands fiender fører verden inn i en tredje verdenskrig.


  Usikkerhet rundt Johansens fotballframtid – sjefen ler av rykter

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 12. mai 2023 KL:10.56)
  stefan johansen har slitt med å få spilletid i queens park rangers denne sesongen. sjefen hyller likevel nordmannen og avviser rykter om at de to er uvenner. qpr berget til slutt plassen på nivå to i engelsk fotball etter å ha vært involvert i nedrykksstriden. stefan johansen har spilt for klubben siden 2021, men måtte nøye seg med en rolle som innbytter i sesongavslutningen. årsaken er at johansens kvaliteter ikke matcher den direkte spillestilen manager gareth ainsworth ønsker at laget hans skal spille etter. det bekreftet qpr-sjefen i forkant av siste serierunde. – jeg sa til ham: intensiteten vi trenger for øyeblikket passer ikke til pasningsspillet ditt, sa ainsworth ifølge west london sport. samtidig tok manageren opp rykter han hadde fanget opp om en krangel med johansen. – jeg fant ut her om dagen at det gikk noen rykter om at jeg og «stef» hadde blitt uvenner, som er ganske utrolig, i og med at han sannsynligvis er den i spillertroppen som står meg nærmest, sa ainsworth. han skryter i stedet uhemmet av klubbens norske midtbanemann. – han er en fantastisk spiller med ballen, men vi har nå hatt behov for å spille med større press og mer intensitet, sa ainsworth. (ntb)Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »