Hovedsiden

Liten annonse
  Ertzgaard med solid «pers» før OL: – Hadde bestemt meg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (torsdag 18. juli 2024 KL:20.32)
  lakeri erzgaard viste solid ol-form da hun vant 400-meteren under oslo sommerstevne på bislett torsdag kveld med tiden 52,26. det er en kraftig personlig rekordforbedring. fra før hadde 22-åringen fra oslo en personlig rekord på 52,70. ertzgaard er en del av det norske laget som er kvalifisert for 4x400 meter stafett under ol i paris. – jeg hadde egentlig bestemt meg for at «i dag skulle det skje». det er kjempedeilig, sier hun til nrk. ertzgaard legger ikke skjul på at tanken var den samme før nm i sandnes, men der satte et kraftig uvær en effektiv stopper for gode tider. det var josefine tomine eriksen som tok føringen i torsdagens løp. hun ledet gjennom siste sving, men på oppløpet stoppet norges faste åpningsetappeløer i stafett helt opp. – jeg fikk litt overtenning og gikk helt tom for bensin, sier eriksen, som har en lang college-sesong i usa bak seg. hun beroliger med at det ikke er snakk om skade tre uker før ol-stafetten, men batterier som må lades. ol-klare håvard bentdal ingvaldsen tok en suveren seier i herrenes 400 meter med tiden 45,22.

  Jæger påmeldt stevne i Sveits

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 10. juli 2024 KL:07.39)
  den norske friidrettskometen henriette jæger skal delta på 400 meter under et stevne i sveitsiske la chaux-de-fonds kommende søndag. det opplyser norges friidrettsforbund i en pressemelding. 21-åringen har valgt å løpe 400 meter under ol i paris. hun har den norske rekorden på distansen. jæger tok nylig gull på både 200 og 400 meter under nm i sandnes, og det var lenge knyttet usikkerhet til hvilken distanse hun ville velge i ol. i juni ble jæger nummer fire på 200 meter i em i roma. også på den distansen innehar 21-åringen den norske rekorden med tiden 22,58. den satte hun på et stevne i malmö i mai. til sveits skal også ol-klare line kloster. hun løper 400 meter hekk.


  Jæger har tatt det vanskelige valget – løper 400 meter i OL

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:11.38)
  det har vært knyttet stor spenning til hvilken distanse henriette jæger (21) skulle velge å gå for i sommerens ol i paris. valget har stått mellom 200 meter og 400 meter for friidrettsutøveren. nå har valget falt på 400 meter. det bekrefter mor og trener unn merete lie jæger til nrk. under em i friidrett i juni konkurrerte jæger på 200 meter, og endte til slutt på fjerdeplass. under nm i sandnes løp sprinteren begge distansene, hvor hun tok nm-gull i begge finalene. i sandnes bekreftet hun og treneren at de ville velge den øvelsen der de anså sjansen for finale som størst. i tillegg skal jæger løpe 4x400 meter stafett for norge i ol. jæger ble tatt ut til ol i dag. her kan du se resten av det siste uttaket.

  Siste OL-uttak klart.

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:11.03)
  olympiatoppen tok onsdag ut den fjerde gruppen utøvere til ol og paralympics i paris. 108 utøvere er klare for ol, mens 13 utøvere har fått klarsignal til paralympics. dette er siste ol-uttak, men det er ytterligere uttak til paralympics. det skriver olympiatoppen i en pressemelding friidrett: josefine tomine eriksen sem if astri ayo lakeri ertzgaard ik tjalve karoline bjerkeli grøvdal ik tjalve amalie hammild iuel ik tjalve henriette jæger aremark if line kloster sk vidar beatrice nedberge llano laksevåg til marie-therese obst ik tjalve lene onsrud retzius il i bul elisabeth slettum il skjalg tobias grønstad ik tjalve simen guttormsen sk vidar sondre mogens guttormsen sk vidar eivind prestegård henriksen ik tjalve jakob asserson ingebrigtsen sandnes il håvard bentdal ingvaldsen moelven il pål haugen lillefosse fana il thomas mardal gloppen friidrettslag zerei kbrom mezngi il skjalg sondre nordstad moen sk vidar narve gilje nordås sandnes il markus rooth ik tjalve sander aae skotheim ik tjalve marcus thomsen il norna-salhus karsten warholm dimna il golf: madelene stavnar vestfold golfklubb celine borge vestfold golfklubb håndball (kvinner): katrine lunde våg håndball elite silje solberg-østhassel våg håndball elite camilla herrem sola hk sanna solberg-isaksen team esbjerg kristine breistøl györi audi eto veronica egebakken kristiansen györi audi eto stine bredal oftedal györi audi eto henny ella reistad team esbjerg nora mørk team esbjerg stine ruscetta skogrand ikast håndbold marit røsberg jacobsen team esbjerg maren nyland aardahl odense hc kari brattset dale györi audi eto vilde mortensen ingstad csm bucuresti 746452/v1 side 3 av 6 reserve i paris: thale rushfeldt deila odense hc hjemmeværende reserver: ingvild kristiansen bakkerud ikast håndbold marie skurtveit davidsen molde elite håndball (menn): torbjørn sittrup bergerud kolstad håndball kristian sæverås sc dhfk leipzig handball alexander christoffersen blonz gog håndbold sebastian barthold aalborg håndbold kristian bjørnsen aalborg håndbold harald reinkind thw kiel gabriel ostad setterblom sønderjyske herrehåndbold christian o`sullivan sc magdeburg tobias schjølberg grøndahl gog håndbold simen ulstad lyse kolstad håndball sander sagosen kolstad håndball petter øverby thw kiel magnus gullerud kolstad håndball vetle eck aga kolstad håndball reserve i paris: magnus søndenå kolstad håndball hjemmeværende reserve: sander drange heieren tth holstebro sander andreassen øverjordet haslum hk svømming: henrik christiansen lambertseter svømmeklubb jon jøntvedt bryne symjeklubb nicholas lia oslo idrettslag svømming roing (reserve m4x): ole amund storlien norske studenters roklub det er planlagt ytterligere uttak til paralympics 11. og 29. juli.

  Warholm mot Dos Santos i Monaco – ingen Benjamin

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 3. juli 2024 KL:09.38)
  12. juli skal karsten warholm ut i en ny duell mot alison dos santos under diamond league-stevnet i monaco. amerikanske rai benjamin stiller ikke til start. det kommer fram av startlistene til stevnet om ni dager. dos santos var knepent sterkere enn warholm da de to friidrettsstjernene møtte hverandre på bislett 30. mai. da klokket nordmannen inn på 46,70, mens dos santos satte årsbeste tid i verden med 46,63. natt til mandag norsk tid klinket benjamin til med 46,46 i det amerikanske ol-uttaket. de tre gullfavorittene til ol har dermed også de tre raskeste tidene i verden så langt i år. warholm sto nylig over friidretts-nm i sandnes. det er uvisst om det blir en komplett duell med både benjamin og dos santos før ol i paris. (ntb)

  Møtes til stjerneduell i Monaco

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 2. juli 2024 KL:19.16)
  12. juli skal rivalene narve gilje nordås og jakob ingebrigtsen møtes på 1500 meter i monaco. det kommer frem av startlistene som ble offentliggjort i dag. på forhånd var det knyttet usikkerhet rundt om nordås kom til å delta, men ifølge arrangøren stiller 25-åringen til start. karsten warholm skal også løpe i monaco om halvannen uke. karoline bjerkeli grøvdal, som etter nm-seieren i sandnes sa at hun var usikker på om hun skulle delta, er foreløpig ikke å finne på startlistene.  Full konflikt under NM-løp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:13.00)
  det ble virkelig hett mellom hanne mjøen maridal og live johannessen solheimdal under 10.000 meteren i nm. en finger over strupen toppet det som så ut som en sterk konflikt underveis i løpet. etterpå var maridal kraftig irritert i målområdet etter nm-duellen, som endte med sølv for hennes del i duellen mot solheimdal. – det blir en intens duell med de uengihtetene vi har sett og kontakten mellom dem og den gestikuleringen vi har sett, kommenterte nrks jann post før sluttspurten gikk. for han lot seg forbløffe av det som skjedde underveis i løpet som avgjorde kampen om nm-gull på 10 000 meter i sandnes. for etter 6000 meter dro hanne mjøen maridal en finger over strupen. rett i hælene lå live johannessen solheimdal. og maridal hadde vært tydelig misfornøyd med rivalens opptreden underveis i løpet. – en bevegelse som man kan tolke både den ene og andre veien, kommenterte post. etterpå ga maridal denne forklaringen: – jeg signaliserte til kjæresten min. han stod og ropte der. jeg signaliserte at nå er det nok, sier maridal til nrk etter løpet. samtidig var hun klar på at hun var irritert på rivalen solheimdal som tok gullet. – hun tråkket på meg fire-fem ganger og jeg sa at gjør du det en gang til så går du foran, sier maridal. hun innrømmer at hun har temperament og at det er kjent for de som kjenner henne. maridal hevet blant annet en advarende pekefinger mot rivalen underveis. gjennom store deler av løpet lå gullmedaljøren solheimdal i hælene på sølvvinneren. men så gikk solheimdal til på sisterunden. da var maridal sjanseløs. maridal mente deretter at sølvet var «ufortjent» slik løpet utviklet seg med henne i front. solheimdal sa derimot klart fra at maridal, som har best pers, må regne med å dra i front. – slik er det når man er best. jakob ingebrigtsen er best og får hele toget etter seg. det må være regne med det når man er best, sier solheimdal til nrk. hun påpekte at hun har ligget i front av de to i en rekke andre tidligere mesterskapsløp, da hun var regnet som best av de to. hun mener rivalen bør ha et annet fokus etter dårlige løp. – man kan ikke skylde på omgivelsene. det går ikke an, sier solheimdal.

  Dro fingeren over strupen under NM-løp

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:13.00)
  det ble hett mellom hanne mjøen maridal og live johannessen solheimdal under 10.000 meteren i nm. en finger over strupen toppet konflikten underveis i løpet. - det blir en intens duell med de uengihtetene vi har sett og kontakten mellom dem og den gestikuleringen vi har sett, kommenterte nrks jann post før sluttspurten gikk. for han lot seg forbløffe av det som skjedde underveis i løpet som avgjorde kampen om nm-gull på 10 000 meter i sandnes. for etter 6000 meter dro hanne mjøen maridal en finger over strupen. rett i hælene lå live johannessen solheimdal. og maridal hadde vært tydelig misfornøyd med rivalens opptreden underveis i løpet. - en bevegelse som man kan tolke både den ene og andre veien, kommenterte post. maridal hadde også vært irritert over solheimdal, som gjennom store deler av løpet lå i hælene på rivalen. og da det også var kontakt mellom den underveis hevet hun en advarende pekefinger mot rivalen. så gikk solheimdal til på sisterunden. da var maridal sjanseløs. - det er knock out, utbrøt post.  Ingebrigtsen snur: Løper 5000-meteren mot Narve Gilje Nordås i NM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 29. juni 2024 KL:10.57)
  jakob asserson ingebrigtsen løper helt uventet 5000-meteren under nm i sandnes lørdag. det bekrefter arrangøren til nrk lørdag formiddag. der møter han narve gilje nordås. dermed snur ingebrigtsen. planen var nemlig bare å løpe 1500-meteren under nm. det har vært en begivenhetsrik uke for ingebrigtsen, som ble far for første gang, tidligere denne uken. vendingen betyr at det blir en duell med narve gilje nordås lørdag. løpet går 13.45. løpe og nm i friidrett sendes direkte på nrk tv og nrk 1. (nrk/ntb)  Borge avsluttet samarbeidet med Thorkildsen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:21.31)
  spydkaster sigrid borge har avsluttet treningssamarbeidet med tidligere olympisk mester andreas thorkildsen. det bekreftet hun til nrk under nm i sandnes: – jeg har skiftet trener og litt sånn. så det er et litt nytt opplegg. jeg er veldig spent på i dag. borge er ikke kvalifisert til ol i paris i sommer. – med tanke på ol må jeg kaste bra jeg er fornøyd om jeg kaster 58 meter, sier 28-åringen. da har hun mulighet til å kvalifisere seg til ol via rankingpoeng. nå trener både borge og em-bronsevinner marie-therese obst med paul andré solberg.

  Mardal tok NM-gull i slegge – Henriksen oppgitt over arrangør

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:19.24)
  thomas mardal vant gullduellen mot eivind henriksen i sleggekonkurransen under friidretts-nm i sandnes fredag. han vant med et kast på 75,74 meter. i fjor brøt mardal rekken til henriksen på 13 strake nm-gull. fredag var han sterkest igjen. henriksen tok bronse i em for to år siden, men en kneskade har skapt trøbbel for ham i årets sesong. det gjorde det også i dag, men det var arrangøren henriksen var mest oppgitt over. – det er ikke noe gøy å kaste når det regner. jeg synes de fint kunne venta en halvtime, så vi kunne sluppet det regnet der. de tar oss ut i det verste regnværet, så blir vi stående i telt og blir kalde. de visste at det skulle slutte å regne kvart over seks, og det gjorde det jo, sier henriksen til nrk. – det er litt kjedelig når man tilpasser for alle andre øvelser. men på slegge må man stoppe alle andre øvelser, for det er så farlig å kaste slegge liksom. men det er jo ikke det. det er fysisk umulig å kaste ut på banen sånn som buret står, forteller en oppgitt henriksen. både mardal og henriksen er begge trygt inne på rankingplass til ol. det er imidlertid ikke gitt at olympiatoppen tar ut en utøver til ol, selv om vedkommende er inne på ranking.

  Mardal tuktet Henriksen for andre år på rad – tok NM-gull i slegge

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:19.24)
  thomas mardal vant gullduellen mot eivind henriksen i sleggekonkurransen under friidretts-nm i sandnes fredag. han vant med et kast på 75,74 meter. i fjor brøt mardal rekken til henriksen på 13 strake nm-gull. fredag var han sterkest igjen. henriksen tok bronse i em for to år siden, men en kneskade har skapt trøbbel for ham i årets sesong. både mardal og henriksen er begge trygt inne på rankingplass til ol. det er imidlertid ikke gitt at olympiatoppen tar ut en utøver til ol, selv om vedkommende er inne på ranking. (ntb)

  Retzius med suverent NM-gull i stavsprang – OL-jagende Faye uten resultat

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 28. juni 2024 KL:19.13)
  lene retzius hadde ingen problemer med å ta nm-gull i stavsprang i sandnes fredag. for ol-jaktende kitty friele faye ble det en tung dag på jobben. 28 år gamle retzius har en personlig bestenotering på 4,70, satt i genève for drøye to år siden. det er samtidig norsk rekord i øvelsen. fredag sto hun over samtlige høyder før 4,26 meter, der hun trengte tre forsøk på å komme seg over. gullvinner retzius tok seg deretter over 4,41 på andre forsøk, før 4,52 ble forsert på første forsøk. det ble også retzius sitt siste sprang i konkurransen. kitty friele faye fikk det på sin side ikke til å stemme. hennes bestenotering på øvelsen er 4,45 meter, men 21-åringen mislyktes med samtlige forsøk på 4,15. 32 utøvere kommer til paris gjennom rankingsystemet, og før nm var faye nummer 36. dermed ser det vanskelig ut for faye i ol-jakten. fristen for å kvalifisere seg til sommerlekene i paris er førstkommende søndag, men retzius er trygt innenfor kvotegrensen på øvelsen. det er imidlertid ikke gitt at olympiatoppen tar ut en utøver til ol, selv om vedkommende er inne på ranking. (ntb)
  Vurderer hofteoperasjon: – Har vært vondt og plagsomt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:18.35)
  filip ingebrigtsen er på plass under nm i sin hjemby sandnes. han er klar for finale på 1500 meter og skal da blant annet løpe mot sin bror jakob. men året til friidrettsprofilen har ikke vært som ventet. det ble ingen em-deltakelse og det spøker for ol-deltakelsen også. han forteller at han har slitt med en vond hofte over lengre tid og at han nå vurderer sterkt å ta grep. – det er litt gammel moro som har blitt litt verre over tid. om man har en liten skavank så vil det bli litt og litt verre. vi får se til høsten om vi må gjøre noe med det. den har vært kranglete i vår og tidlig på sommeren, sier filip ingebrigtsen til nrk. – så du vurderer inngrep? – ja, helt klart. som det har vært, så har det vært veldig vondt og plagsomt. det sliter veldig på alt mulig, jeg får ikke sove og det er vondt å sitte i ro. han understreker at hofta fungerer bedre nå og at han får trent bedre.  nordås dropper 1500 meter i sandnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:18.15)
  narve gilje nordås dropper 1500 meter under friidretts-nm i sandnes. det bekrefter profilen selv til nrk. han skal imidlertid løpe 5000 meter for herrer. han løper distansen lørdag klokken 10.10. han kommer fra et svært skuffende em der han ikke kvalifiserte seg til finalen på 1500 meter og havnet langt bak medalje kampen på 5000 meter.


  bekreftet: sterk vind i sandnes – nm-konkurranser flyttes innendørs

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:14.49)
  mye vind fører til at nm-konkurransene i stav for menn og kvinner ender med å bli avviklet innendørs i sandnes fredag. årets friidretts-nm innledes i sandnes idrettspark torsdag. ved 13-tiden var vinden på arenaen sterk. i utgangspunktet skulle stavkonkurransen for kvinner vært avviklet torsdag kveld. den er nå flyttet til fredag. da er det imidlertid også meldt sterk vind. ntb får ved 15-tiden torsdag bekreftet at konkurransene både for menn og kvinner skal avvikles innendørs i sandneshallen fredag. det gjøres av hensyn til utøvernes sikkerhet. kvinnenes konkurranse starter 17.00 og mennenes 20.15. det hører med til sjeldenhetene at nm-konkurranser må flyttes innendørs som følge av værforhold. buls lene retzius må finne seg i å være favoritt i kvinnenes stavkonkurranse, men får trolig konkurranse av fana-utøver kitty friele faye. de har henholdsvis 4,61 og 4,45 som årsbeste. på herresiden er brødrene sondre og simen guttormsen de klart sterkeste navnene på påmeldingslisten. de har vært over 5,82 og 5,70 så langt denne sesongen. (ntb)

  sterk vind i sandnes – nm-konkurranser kan bli flyttet innendørs

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 27. juni 2024 KL:14.49)
  mye vind kan føre til at nm-konkurransene i stav for menn og kvinner ender med å bli avviklet innendørs i sandnes. årets friidretts-nm innledes i sandnes idrettspark torsdag. ved 13-tiden var vinden på arenaen sterk. i utgangspunktet skulle stavkonkurransen for kvinner vært avviklet torsdag kveld. den er nå flyttet til fredag. da er det imidlertid også meldt sterk vind. ntb får opplyst at man derfor vurderer sterkt om konkurransene både for menn og kvinner skal avvikles innendørs i hallen i sandnes. det gjøres i så fall av hensyn til utøvernes sikkerhet. det hører med til sjeldenhetene at nm-konkurranser må flyttes innendørs som følge av værforhold. buls lene retzius må finne seg i å være favoritt i kvinnenes stavkonkurranse, men får trolig konkurranse av fana-utøver kitty friele faye. de har henholdsvis 4,61 og 4,45 som årsbeste. på herresiden er brødrene sondre og simen guttormsen favoritter. de har vært over 5,82 og 5,70 så langt denne sesongen. (ntb)  bekreftet: karsten warholm står over friidretts-nm i sandnes

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 26. juni 2024 KL:10.58)
  hekkeløper karsten warholm stiller ikke til start i årets friidretts-nm i sandnes, opplyser mor og manager kristine haddal til ntb. for noen få dager siden bekreftet diamond league-arrangøren at warholm stiller til start i stevnet i monaco 12. juli. haddal opplyser at det enn så lenge ikke er tatt noen beslutning vedrørende andre stevner. 400 meter hekk står på diamond league-programmet både i paris (7. juli) og london (20. juli). ol-finalen på 400 meter hekk går av stabelen 9. august. (ntb)
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »