Hovedsiden

Liten annonse
  Newcastle slapp med skrekken – slo Blackburn i straffesparkkonkurranse

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:00.08)
  newcastle så ut til å kunne ryke på en cupskrell mot blackburn, men dro i land avansementet etter en straffesparkkonkurranse. newcastle var storfavoritter da de kom på besøk til mesterskapsserielaget blackburn i åttedelsfinalen av fa-cupen. blackburn var bare målforskjell unna å kvalifisere seg til opprykkskvalifisering til premier league i fjorårets sesong, men har slitt i år. laget ligger på 16.-plass i ligaen. laget har hatt utenomsportslig trøbbel denne sesongen, noe som blant annet førte til at danske jon dahl tomasson ga seg som hovedtrener etter uenigheter og misnøye med klubbledelsen. han har siden tatt over det svenske landslaget. den nye treneren john eustace klarte å presse newcastle helt til ekstraomganger, men i straffesparkkonkurransen sa det stopp. keeper martin dubravka ble den store helten for gjestene da han reddet straffesparket til dominc hyam etter 120 intense minutter på ewood park. alan shearer var på plass på stadion og ble hyllet fra begge lags supportere. shearer vant premier league med blackburn i 1994/1995-sesongen, og spilte senere i newcastle i over ti år. shearer er fortsatt premier leagues mestscorende gjennom tidene med 260 mål.

  Messi berget poeng for Inter Miami

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 26. februar 2024 KL:06.22)
  inter miami så ut til å gå på et bortetap for la galaxy, men på overtid dukket lionel messi opp og berget poeng for gjestene fra florida. argentineren pirket ballen i mål i det 92. minuttet etter et strålende innlegg fra jordi alba. scoringen er messis første for sesongen, som ble sparket i gang forrige uke. inter miami tar seg dermed opp til tabelltopp i mls, men med en kamp mer spilt enn nesten samtlige lag. (ntb)


  Rosenborg fikk bank av Brann

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 16. februar 2024 KL:19.56)
  to kjappe scoringer i 2. omgang gjorde at brann slo rosenborg 2-0 i marbella fredag kveld. 60 minutter var spilt da felix horn myhre spilte igjennom ulrik mathisen, og sistnevnte sviktet ikke fra rundt 13-14 meter i den spanske vintervarmen. bare to minutter senere satt den igjen. innbytter ole didrik blomberg hadde kanskje vært på banen i rundt ti sekunder da han serverte ballen til horn myhre som plasserte den i buret inne ved stolpen. brann både kunne og burde ha tatt ledelsen et par minutter før 1. omgang var over, men rbks keeper sander tangvik reddet straffesparket fra bård finne. øvrige resultater fra fredagens treningskamper med eliteserielag involvert: vålerenga – fredrikstad 1-3, lillestrøm – sandefjord 2-2, viking – kfum oslo 1-2, mjøndalen – strømsgodset 2-1, aafk – kristiansund 1-3. (©ntb)


  Hattrick i VAR-straffer ga Qatar finaleseier i asiamesterskapet

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 10. februar 2024 KL:18.43)
  jordan ga fansen håp om en ny sensasjonsseier, men tre var-straffespark satt inn av akram afif ga qatar 3-1-seier i finalen i asiamesterskapet. qatar var både vertsland og tittelforsvarer, men askeladden jordan hadde mange tilhengere på tribunen i lusail. alle straffeavgjørelsene virket korrekte, selv om dommeren ikke blåste umiddelbart. i det 20. minutt stormet afif inn i feltet. abdallah nasib løp etter ham og traff ham bakfra så han falt. afif tok straffesparket selv og skjøt lavt i hjørnet. så tok han fram et fotballkort og holdt det opp for kameraene med forbokstaven til konas navn skrevet på baksiden. jordan, som tok seg til finale med nesten samme lag som i september ble utklasset og slått 6-0 av norge på ullevaal, satt inn en voldsom offensiv i 2. omgang, og qatar-keeper meshaal barsham ble tvunget til flere feberredninger. i det 67. minutt kom utligningen. et innlegg gikk over qatar-innbytter ismael mohammed, som feilberegnet ballbanen, og ble vakkert tatt ned av yazan al-naimat, som banket den inn til 1-1. gleden skulle vare bare et par minutter. ismael revansjerte seg da han førte ballen inn i jordans 16-meter og ble felt av mahmoud mardi. igjen måtte var inn før dommeren pekte på straffemerket. afif skjøt igjen, i samme hjørne, og scoret sitt sjuende mål i mesterskapet. på overtid kom afif gjennom og ble felt av keeper. først markerte dommeren for offside, men etter en ny tur til var-monitoren dømte han straffespark for tredje gang i kampen. denne gang skjøt afif i motsatt hjørne. han ble dermed både matchvinner, asiamester og målkonge for qatar, som kan kalle seg asiatiske mestere. (ntb)  Nigeria til Afrikamesterskap-finale etter straffedrama

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 7. februar 2024 KL:21.26)
  nigeria er klar for finale i afrikamesterskapet etter å ha slått sør-afrika 4-2 på straffespark etter at semifinalen endte 1-1. sør-afrika hadde store forhåpninger da kampen måtte avgjøres slik, etter at ronwen williams reddet fire av fem straffer i kvartfinalen mot kapp verde. i stedet var det nigerias keeper stanley nwabali som ble helten, med to redninger. kelechi iheanacho satte inn det avgjørende straffesparket. også begge målene i selve kampen kom på straffespark. i finalen venter enten elfenbenskysten eller kongo. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »