Hovedsiden

Liten annonse  Spania vant tidenes første finale i Nasjonsligaen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:20.53)
  regjerende verdensmester spania vant den første finalen i nasjonsligaen for kvinner, da frankrike ble slått 2-0 i sevilla onsdag kveld. aitana bonmatí – som vant gullballen for 2022/23-sesongen – sendte spania i ledelsen etter en drøy halvtime, etter et presist innlegg fra olga carmona. snaue ti minutter etter pause doblet mariona caldentey ledelsen, og frankrike var aldri spesielt nære å gjøre det spennende på slutten. dermed vant spania mot frankrike for første gang i historien.

  Sverre Lunde Pedersen legger opp: – Jeg er veldig stolt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:12.02)
  det forteller sverre lunde pedersen til nrk. nyheten ble offentliggjort i en pressemelding fra norges skøyteforbund tidligerte onsdag. skøyte-vm allround arrangeres i inzell 9.-10. mars. det blir 31-åringens siste konkurranse. – det er veldig spesielt. prosessen til å ta en avgjørelse var det vanskeligste. men nå når jeg har bestemt meg for det, føles det riktig. nå gleder jeg meg til å gyve løs på det siste løpet i inzell, sier lunde pedersen til nrk. nordmannen har 21 internasjonale mesterskapsmedaljer, 47 pallplasser i world cup og 16 nm-gull. vm-gullet fra 2019 og ol-gullene fra 2018 og 2022 står igjen som de store høydepunktene i hans karriere. – jeg føler jeg har opplevd alt. fra de dypeste bunnene til de høyeste toppene. jeg har oppnådd alt jeg ønsker på skøytebanen, oppnådd drømmene mine. jeg er veldig stolt, sier lunde pedersen. etter 15 år på toppnivå setter han punktum. – det har vært en veldig vanskelig avgjørelse å ta, men det faller til slutt på at jeg ikke har den nødvendige motivasjonen og sulten til å gjennomføre den kvaliteten i treningen som jeg ønsker. det mangler litt på den siste gnisten til å jage nye mål og tider på isen, sier lunde pedersen. han ønsker også å ta større hensyn til familien hjemme. han er gift med ingunntrædal-lunde og sammen har de sønnen svein.

  Kampsportprofil dømt til fengsel for koronasvindel – utnyttet regjeringens støtteordning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 28. februar 2024 KL:10.23)
  en tidligere styreleder i en norsk kampsportforening er dømt til 90 dager ubetinget fengsel for å ha lurt til seg koronapenger. straffen fremgår av en fersk dom fra søndre østfold tingrett. økokrim opplyser at mannen, som også er dømt for falsk forklaring, i tillegg må betale tilbake rundt 126.000 kroner. bakteppet for saken er støtteordningene norske myndigheter opprettet for å hjelpe idretten og frivilligheten under koronapandemien. økokrim opplyser at den domfelte mannen, som var styreleder i en kampsportforening, utnyttet en av krisepakkene som ble lansert i 2020. mannen erkjente straffskyld for forholdene kort tid før saken skulle opp i søndre østfold tingrett. – domfelte utnyttet tilliten som var ment å redde frivillighets- og idrettssektoren på et spesielt tidspunkt i historien. slike handlinger kan føre til at lignende ordninger i fremtiden må være strengere, og dermed blir mindre effektive, sier politiadvokat johan løken som er avbildet, og var aktor i saken, i en uttalelse. i tilknytning til de aktuelle søknadene oppga den domfelte mannen sitt private bankkontonummer, og fikk dermed utbetalt penger til seg selv. den aktuelle dommen mot kampsportlederen er ikke rettskraftig.
  Forfang åpner opp om meldinger: – Mye dårlig oppførsel

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 21. februar 2024 KL:23.08)
  det har stormet rundt hopplandslaget de siste dagene, etter at det i forrige uke kom frem at landslagshopperne hadde sendt et brev hvor de uttrykte misnøye med landslagstrener alexander stöckl. som utøverrepresentant har johann andré forfang blitt en synlig del av saken. det har resultert i at han har fått mye kritikk på diverse kommentarfelt rundt omkring. og også i egen innboks. – det går veldig mye på meg som person. at jeg har vært med lenge, er gammel og bare bør gi meg. de prøver rett og slett å få meg til å føle at det ikke er noen plass til meg i sporten, sier forfang om meldingene han hevder å ha fått tilsendt. – det er aldri noe gøy å få slike meldinger. det er det vel ingen som synes. selv ikke de som sender den, ville synes det var noe greit å få slike meldinger selv. det sliter jeg litt med å respektere, rett og slett. jeg synes det er mye dårlig oppførsel der ute. men da igjen, jeg vet at de med hjertet for sporten omfavner oss utøvere, sier hopperen. – i en idrett så vil jeg tro at utøverne, om ikke alltid vet best, så har de i hvert fall en veldig kvalifisert mening om ting. det å idioterklære oss så til de grader, det synes jeg er veldig spesielt, sier han videre. denne helgen skal han han og resten av verdenseliten hoppe i skiflygingsbakken i oberstdorf.
  Tårevåt Diggins – mener verdenscup på hjemmebane overgikk OL-gull

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:20.59)
  jeg tror dette var den kuleste og mest emosjonelle dagen i karrieren min. jeg trodde ol skulle være det kuleste, men jeg tok feil. dette var helt fantastisk. hele landet dukket opp. nå kommer jeg til å gråte igjen, sier jessica diggins til viaplay. amerikaneren, som vant ol-gull i 2018 i sprintstafett sammen med kikkan randall, ble nummer fire i lørdagens sprint i fri teknikk i hjemstaten minneapolis. – dette er noe vi har jobbet for så lenge, at sporten skal vokse. i dag viste at folk elsker langrenn her og vi vil ha renn som dette hele tiden. dette er fantastisk, og jeg er så takknemlig. dette har vært helt spesielt, fortsetter ol-vinneren. diggins leder verdenscupen sammenlagt og flere tusen amerikanere møtte opp allerede lenge før lørdagens prolog. ol-vinneren forteller at hun måtte tørke tårer allerede på oppvarmingen. – jeg har tenkt på dette så lenge. og det klarte likevel å overgå alle mine forventninger. – jeg tror ikke dette hadde skjedd dersom diggins og randall ikke hadde vunnet ol-gull. diggins sin suksess de siste årene etter ol har bygd en stor følgerskare i minnesota og usa, sier nathaniel herz til nrk. herz er til stede i minnesota og er en av få amerikanske journalister som jevnlig dekker langrenn. – langrennsinteressen startet med ol-gullet i 2018 og har fortsatt med suksessen til landslaget de siste årene. det er utfordringer med sporten ettersom det koster mye og klimautfordringer, men langrenn er en voksende sport i usa, sier herz. svenske jonna sundling vant foran linn svahn og kristine stavås skistad.

  I sorg etter dødsfallet til Jacob Lund

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 17. februar 2024 KL:16.24)
  den tidligere sponsorsjefen jacob lund er død, han ble 71 år gammel. familien bekrefter bortgangen til tv 2. spesielt skiskyting, friidrett og snowboard fikk nyte godt av sponsingen til lund, fra tiden hans som sponsorsjef i blant andre dnb og vital – da han pumpet millioner inn i norsk idrett. tidligere skiskytter liv grete skjelbreid er preget når hun takker lund for at han hjalp henne tilbake til verdenstoppen som etter at hun var gravid som idrettsutøver på tidlig 2000-tallet: – det er en ufattelig trist nyhet. det er en trist dag. for meg har han betydd veldig mye. han støtta meg på for å komme tilbake til idretten, sier skjelbreid til nrk. – han støtta meg økonomisk, men var også der for meg og forlanga lite tilbake. jeg har aldri møtt noen som er så lidenskapelig opptatt av å gjøre jobben sin med hele sjela. han har betydd enormt mye for norsk skiskyting. det finnes bare en jacob. ifølge sin egen bok «sponsorkongen» hadde dnb-konsernet bidratt med to milliarder til norsk idrett i løpet av lunds tid som sponsorsjef.


  Bislett-helten Henry Rono er død

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 15. februar 2024 KL:11.39)
  det kenyanske friidrettsforbundet opplyser i en pressemelding torsdag at henry rono er død, 71 år gammel. rono døde torsdag formiddag, etter å ha vært innlagt på sykehus i hovedstaden nairobi i halvannen uke. kenyaneren satte flere verdensrekorder på 70- og 80-tallet. spesielt i 1978 leverte han på et helt vanvittig nivå, hvor han på under tre måneder satt verdensrekord på 3000 meter, 3000 meter hinder, 5000 meter og 10.000 meter. rekorden på 3000 meter satt han på bislett, en arena han også løp på flere ganger de påfølgende årene. tiden 7.32,1 var verdensrekord helt frem til 1989. også verdensrekorden på 3000 meter hinder hadde han frem til 1989. i 1981 forbedret han sin egen verdensrekord på 5000 meter til 13.06,20. også det rekordløpet var på norsk jord, den gangen på knarvik, like utenfor bergen.
  Batterilevetiden kan bli rekord-god

  Kilde: IT Avisen | Publisert: (mandag 12. februar 2024 KL:16.38)
  er du lei av kamera-fokuset til alle mobil-produsentene? “16 pro max får større batteri, 16 plus mindre” batterilevetid er også viktig, tenker du sikkert, spesielt om du har en apple-mobil. for selv om selskapets mobiler holder det gående gjennom dagen, er de ikke i nærheten av flere dager med snitt-bruk som flere android-konkurrenter er i stand til. apple er og blir forsiktige med mengden mah, og ditto for ram. men nå varsler lekker “naver” fra asia at ikke bare vil […] the post batterilevetiden kan bli rekord-god appeared first on itavisen.  Tredjeplass til sykdomsplaget Weng: – Rett fra sykehuset til å være på pallen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 9. februar 2024 KL:19.22)
  opprinnelig var det en 10 kilometer på programmet for langrennskvinnene fredag. men på grunn av en streik i lufthansa har ikke tidtakerutstyret til en individuell start kommet over til canmore, canada. derfor ble det 15 kilometer fellesstart i fristil på andre siden av atlanteren. det var et stort samlet felt i tet ved 7,5 kilometer, før ebba andersson satte opp farten. amerikansk-norske sophia laukli fortsatte å holde farten oppe og flere nordmenn slet med å henge med. blant dem var tiril udnes weng, som fikk være med til canmore, til tross for at hun ikke er blant de 15 beste i verdenscupen. men heidi weng la seg i rygg på laukli da det gjensto seks kilometer. – hun virker solid med ørebetennelse og på medisiner, sa nrks langrennsekspert fredrik aukland på nrk sport. det så ut som det skulle stå mellom fem løpere: weng, laukli, andersson, delphine claudel og jessie diggins. men like før 11.3 kilometer ble de hentet inn av astrid øyre slind og feltet bak. – hun virker sterk. astrid har gått solid i den siste delen, mente aukland da siste runde gjensto. weng gjorde et forsøk på å rykke ifra, men hadde ikke krefter nok til å riste resten av seg. men de norske kvinnene hadde tredje- og fjerde posisjon ned til stadion. diggins kunne ingen gjøre noe med på oppløpet da hun fløy forbi claudel. weng kapret tredjeplassen foran slind, som ble nummer fire. årsbeste for sistnevnte. dette var wengs tredje pallplass i hennes femte renn i canmore. – meget solid løp, spesielt av heidi, som har slitt med sykdom og spurter ned astrid, sa aukland. – det var helt vilt faktisk. på første runden skal jeg innrømme at jeg var litt sliten. på siste runden kjente jeg at «i dag vinner jeg». jeg var nok litt for ivrig, men jeg var med så godt jeg kunne videre. rett fra sykehuset til å være på pallen, sa en fornøyd weng til viaplay.  Messi etter Hongkong-bråket: – Ønsker alltid å spille

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 6. februar 2024 KL:07.06)
  lionel messi føler seg bedre, men vil ikke love at han spiller inter miamis treningskamp mot japanske vissel kobe. han fikk tøff behandling i hongkong i helgen. søndag ble den argentinske superstjernen sittende på benken med skade da inter miami spilte mot et lag bestående av lokale spillere i hongkong. om lag 40.000 tilskuere hadde skaffet seg dyre billetter i håp om å se en av verdens største fotballprofiler. i løpet av kampen økte misnøyen blant supporterne som buet mot inter miami og messi. også hongkongs idrettsminister var kritisk til at argentineren ikke kom på banen. foran denne ukens kamp mot vissel kobe håper messi å være på banen. – jeg vet ikke om jeg kan spille, men jeg føler meg bedre og jeg vil virkelig spille, sa messi på en pressekonferanse tirsdag. hongkongs regjering har bedt om en forklaring fra kamparrangørene om hvorfor messi ikke kunne spille. – det var uheldig at jeg ikke kunne spille. det kan skje i hvilken som helst kamp. jeg ønsker alltid å spille, spesielt i disse kampene vi reiser så langt for. jeg håper vi kan komme tilbake til hongkong og spille en kamp, sa messi videre. inter miami skal også spille en showkamp mot messis barndomsklubb, newell`s old boys, i florida 16. februar. sesongåpningen i mls spilles seks dager senere. (©ntb)


  Wiklund et stykke unna toppformen – nummer ti i siste VM-test

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 4. februar 2024 KL:21.16)
  ragne wiklund styrte inn til 10.-plassen på 1500 meter i søndagens verdenscupavslutning. om under to uker håper hun å gå for medaljer i skøyte-vm. oslo-jenta klokket inn til 1.58,35. det skilte 2,85 sekunder til vinneren joy beune fra nederland. wiklund har i vinter tatt flere seirer og pallplasser i verdenscupen, men er den siste måneden blitt satt tilbake av sykdom. – ragnes løp bar preg av litt kortere bevegelser enn det hun kan på sitt aller beste. hun har kanskje ikke jobbet så mye i toppfart i det siste, og det er typisk å miste den delen av treningen når man har vært syk, sa vgtvs skøytekommentator ida njåtun om wiklunds prestasjon i quebec by. fredag ble hun nummer fem på 3000 meter og sikret sammenlagttittelen på langdistanse. vm enkeltdistanser går også på canadisk is. det er lagt til calgary og varer fra 15. til 18. februar. wiklund i form blir blant medaljekandidatene på 1500 og spesielt 3000 meter. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »