Hovedsiden

Liten annonse

  Nora Mørk står over VM-åpningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Idag. - (onsdag 29. november 2023 KL:12.21)
  nora mørk og keeper marie davidsen må se norges vm-åpning i håndball fra tribunen i kveld. mørk blir spart mot underdogen grønland. norge har 18 spillere i em-troppen, men bare 16 får være med på kampene. landslagssjef thorir hergeirsson informerte om laguttaket under en mediebrifing i stavanger i dag. norges kamp mot grønland starter 20.30 i kveld. norge kan gjøre fem bytter i troppen underveis i vm. det mest aktuelle spilleren til å komme inn er keeperveteranen katrine lunde (43). hun har ikke spilt kamp på en måned, men er i tilnærmet full trening. (ntb)
  Solberg-Østhassel med i Norges VM-åpning – Lunde på vent

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 27. november 2023 KL:09.23)
  den nybakte mammaen silje solberg-østhassel danner norges keepertrio sammen med marie davidsen og olivia lykke nygaard i håndball-vm. det kommer fram i en pressemelding fra norges håndballforbund. keepertrioen reiser til stavanger, hvor norge spiller sine innledende kamper i håndball-vm. katrine lunde deltok også på samlingen på hamar og lillehammer, men må fortsatt vente på sitt landslagscomeback. katrine lunde og györ-proff solberg-østhassel har i en årrekke vært en superduo i det norske målet. senest i em i fjor der det ble norsk gull. det har vært stor usikkerhet rundt uttaket på keeperplassene den siste tiden. lunde pådro seg en lyskeskade da klubblaget vipers møtte franske metz i champions league i starten av november. men rapportene rundt henne er svært positive for tiden. solberg-østhassel ble mor i midten av august, og 108 dager etter at hun ble mamma var 33-åringen tilbake på banen i kamp for første gang siden februar. hun startet mot island i norges 31-21-seieren i deres andre vm-test. reglene er slik at det norske trenerteamet kan gjøre endringer i troppen helt fram til mesterskapet starter og også underveis i vm. det gir tid til å se an situasjonen til lunde. norge starter vm mot grønland onsdag og fortsetter gruppespillet med oppgjør mot østerrike (fredag) og sør-korea (søndag). dette er kamper de fleste håndballeksperter mener det norske laget vinner med utklassingssifre. (©ntb)

  Skjelbred og Hansen takket av på Lerkendal i RBK-tap

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 26. november 2023 KL:19.10)
  rbk-veteranene per ciljan skjelbred og andré hansen spilte sin siste kamp på lerkendal som rbk-spillere da strømsgodset vant 3-1. 36-år gamle skjelbred er ferdig som rosenborg-spiller etter sesongen. fremtiden er fortsatt uviss for midtbanemannen. etter 66 minutter ble han tatt av banen til stående applaus fra publikum. også keeper andré hansen er ferdig etter sesongen, men keepertalentet sander tangvik ble foretrukket fra start. to minutter før slutt fikk hansen likevel bidra i sin avskjed på lerkendal. han måtte plukke ut 3-1-scoringen til logi tomasson rett før slutt. tidligere i kampen - halvveis i førsteomgan for å være helt presis - scoret godset-spiller marcus mehnert kampens første scoring. jayden nelson utlignet på straffe fem minutter senere, før gustav valsvik sendte gjestene fra drammen opp i 2-1 ti minutter før pause. med én serierunde igjen er godset på åttendeplass, tre poeng foran rosenborg på niende. i siste serierunde får godset besøk av brann, mens rosenborg skal til stavanger og møte viking. (ntb/nrk)

  Storhamar vant underholdende tungvektsduell mot Oilers

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:21.23)
  dette spisser seg til i toppen av eliteserien i ishockey. lørdag kveld tok storhamar to viktige poeng da stavanger oilers ble slått 6-5 etter spilleforlengelse. storhamar er dermed oppe på like mange poeng som vålerenga på toppen av tabellen, mens oilers er jagende fire poeng bak etter 20 runder. oilers-spiller nick dineen sendte bortelaget i ledelsen i åpningsperioden, før daniel thomas kissel doblet den kort tid ut i den andre. to raske storhamar-mål sørget for at lagene var like langt, men oilers så ut til å ha avgjort kampen med to mål midtveis i den siste perioden. vertene slo imidlertid nok en gang tilbake, og rivalene ga seg ikke før det sto 5-5 etter 60 minutter. i spillforlengelsen ble samuel solem matchvinner for storhamar. (ntb)

  Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:07.23)
  håndballkvinnenes landslagssjef thorir hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i vm-perioden. – vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. vi skal besøke folk på hamar, lillehammer, stavanger og trondheim. vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa hergeirsson. – og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. vi må ta ansvar for å passe på oss selv. vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i vm, men går en annen vei enn norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier sveriges landslagssjef tomas axnér til nyhetsbyrået tt. norges første kamp er mot angola neste torsdag. (ntb)


  Oilers vendte til 6-3-seier og stoppet Vålerengas seiersrekke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 21. november 2023 KL:21.21)
  vålerenga ledet med to mål før siste periode og var på vei mot sin 12. strake seier, men stavanger oilers vendte til 6-3-seier i eliteserien ishockey. i den siste perioden scoret hjemmelaget fem ganger og sørget for kok blant 4001 tilskuere. seieren betyr at det igjen er full spenning blant tettioren. siden 0-4-tapet for storhamar 7. oktober hadde vålerenga slått comet 7-1, frisk 3-2, stjernen 4-2, lillehammer 2-1, lørenskog 10-0, ringerike 3-1, sparta 2-1, storhamar 4-1, comet 8-2 og 7-1 og frisk 6-4. rekka hadde løftet laget til tabelltopp foran storhamar og stavanger. (ntb)


  Satte norsk rekord på 48-timersløp: – Jeg var helt knekt

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 19. november 2023 KL:18.52)
  simen holvik fra stavanger satte norsk rekord på 48-timersløp under ein konkurranse i goodyear i usa. 46-åringen klarte å springe 360,976 kilometer, altså litt over 36 mil før han måtte kaste inn håndkleet. den gamle norske rekorden var på 357,919 kilometer av trond sjåvik på bislett i 2015. holvik vant også konkurransen i usa. han hadde i utgangspunktet et mål om sette verdensrekord, men fikk for mye trøbbel underveis i løpet. – jeg var helt knekt etter seks timer. jeg tror jeg hadde en litt for høy fart, og et uvant underlag (betong) tok mye mer en jeg hadde forestilt meg. det ble etterhvert en kamp om å bare ta den norske rekorden. jeg løp ikke de siste sju timene for å ikke få noen skade, sier holvik til nrk.
  Sparta vant derbyet – Nilsen avgjorde i forlengningen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:21.57)
  sparta dominerte nabooppgjøret mot stjernen, men måtte ha forlengning for å sikre 2-1-seier. magnus nilsen pirket inn vinnermålet på en keeperretur. sparta vant skuddstatistikken klart i alle de tre ordinære periodene, men stjernen hadde de eneste skuddene på mål i forlengningen før jonathan hafsmoe rotet bort pucken i offensiv sone. trym østby førte den i høyt tempo, skar inn og satte preben arntsen på prøve. stjernen-keeperen reddet, men ga en kort retur, og nilsen var på plass med køllebladet. – det var veldig deilig. det har ikke vært så mange av dem i år, så det var godt å sette den, sa matchvinneren til tv 2. keeperne var vanskelige å overliste i tirsdagens kamp. arntsen reddet 34 av 36 skudd, mens sparta-keeper bence balizs reddet 20 av 21. martin grönberg ga sparta ledelsen etter 27.02 minutter, men ledelsen holdt i bare 51 effektive sekunder før stian hansen utlignet. med seieren klatret sparta forbi lillehammer til 4.-plass, mens stjernen blir liggende på 6.-plass. sparta er 18 poeng bak serieleder vålerenga, og det er 10 poeng opp til stavanger på tredjeplass. (©ntb)


  Viking endte marerittrekken – snudde til 2-1-seier hjemme mot Sarpsborg

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. november 2023 KL:18.55)
  viking-supporterne kunne endelig slippe jubelen løs igjen da stavanger-klubben snudde til 2-1-seier hjemme over sarpsborg 08 i eliteserien søndag kveld. dermed endte vikings marerittrekke på fem kamper uten seier. siddisene var lenge med i gullkampen, men sto med fire tap og én uavgjort på deres fem siste kamper før søndagens seier. viking biter seg dermed også fast i kampen om en medalje. det skiller nå bare to poeng opp til tromsø på bronseplass med to serie kamper igjen. viking fikk imidlertid en marerittstart på kampen da rafik zekhnini sendte gjestene i ledelsen etter bare et kvarter. – det ser ikke ut som vi ønsker å vinne denne kampen. det er energiløst og langt ifra der vi ønsker å være, sa viking-trener bjarte lunde aarsheim til tv 2 i pausen og gjennomførte tre bytter. det ga nærmest umiddelbar uttelling. for bare ti minutter inn i andre omgang spilte innbytter sander svendsen inn til samuel adegbenro, som banket inn utligningen. scoringen var vikings første på fem omganger. og vertene var ikke ferdig der. 17 minutter senere fullførte adegbenro snuoperasjonen da han headet inn et innlegg fra yann-erik de lanlay. (ntb)

  Disse spiller VM for Norge - stor usikkerhet rundt keepersituasjonen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 7. november 2023 KL:11.56)
  landslagssjef for håndballjentene thorir heirgersson åpnet pressekonferansen hvor han prestenterte vm-troppen, med å snakke om den usikre målvaktsituasjonen på landslaget. heirgersson har tatt ut keeperduoen marie davidsen og katrine lunde til håndball-vm. keeperveteranen lunde har slitt med en muskelskade siden slutten av oktober, og det er fremdeles usikkert om hun rekker vm. – vi vet at det er en skade som er krevende, men om katrine blir klar, så er hun med, sier hergeirsson på pressekonferansen. silje solberg-østhassel har ikke vært tilbake i kamp siden hun ble mor 9. august, men hergeirsson forteller at hun fremdeles er et alternativ til vm. storhamar-keeperne olivia lykke nygaard og eli marie raasok vil komme inn i vm-troppen dersom lunde og solberg-østhassel ikke blir klare. landslagstroppen til håndball-vm og posten cup er: marie davidsen katrine lunde olivia lykke nygaard eli marie raasok nora mørk stine bredal oftedal kristine breistøl ingvild kristiansen bakkerud kristina sirum novak henny ella reistad thale rushfeldt deila maja furu sæteren maren nyland aardahl kari brattset dale vilde mortensen ingstad camilla herrem sanna solberg-isaksen stine ruscetta skogrand emilie margrethe hovden håndball-vm spilles fra 29. november til 17. desember, og arrangeres i norge, sverige og danmark. håndballjentene vil spille sine gruppespillkamper i stavanger og eventuell hovedrunde og kvartfinale i trondheim. semifinale og finalen spilles i danske herning.


  ishockey: vålerenga banket serieleder storhamar 4-1 – stavanger oilers tapte for comet halden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 4. november 2023 KL:18.30)
  vålerenga slo storhamar 4-1 i et nærmest fullsatt jordal amfi, men seieren holdt ikke til å overta tabelltoppen. samtidig røk stavanger oilers 1-2 for comet. med seieren kneppet derimot vålerenga inn på storhamar og avstanden mellom de to er nå på to poeng. vålerenga avgjorde kampen med en veldig solid midtperiode som de vant 2-1. storhamar-kaptein patrick thoresen dukket opp på isen uten sitt etter hvert kraftige skjegg, men han greide ikke lede laget til seier. det var også store forventninger til andrew nielsen som gjorde sin annen kamp for vålerenga. hjemmelaget tok ledelsen da kaptein martin røymark satte pucken i mål ved å slå den i luften. dommerne brukte noen minutter på å finne ut om det var høy kølle. jakob berglund utlignet til 1-1 for storhamar etter å ha ridd av et undertallsspill tre mot fem, men kort etter satte pontus finstad inn 2-1-målet. vålerengas toppscorer mika partanen økte til 3-1 da han plukket opp en løs puck. et par vålerenga profiler fra forrige sesong, villiam strøm og stefan espeland var tilbake i jordal amfi, denne gangen i gult og blått. finstad kunne sette sitt annet mål for kvelden da han satte 4-1 i åpent mål. den store smellen i runden kom i halden. der klarte tabelljumbo comet å slå serietreer stavanger med 2-1- hjemmelaget var frekke nok til å ta ledelsen 1-0 ved hermann kopperud. axel lindström økte til 2-0 i midtperioden. stavanger reduserte til 1-2 ved sondre bjerke etter å ha tatt ut målvakten mot slutten av kampen, men nærmere kom de ikke. frisk asker tok en etterlengtet seier med å slå sparta 3-2 etter at mats frøshaug ble matchvinner i ekstraomgang. asker-laget har hatt en tung start på sesongen. michael haga scoret først for frisk før marcus fagerudd utlignet for sparta. tobias lindström sendte frisk i ny ledelse før leo j. halmrast utlignet nok en gang for gjestene.


  Storhamar forlenget seiersrekken – tettrioen med stor luke

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. november 2023 KL:20.50)
  storhamar vant for tolvte kamp på rad i eliteserien ishockey da comet halden ble knust 6-0 torsdag. dermed troner hamar-laget på toppen av tabellen med 41 poeng fra 15 kamper. vålerenga (36 poeng) og stavanger (34) vant også i ordinær tid, og det betyr at luken fra tettrioen ned til 4.-plasserte sparta er på 13 poeng. storhamar trengte litt tid på å komme i gang i halden, men det løsnet på tampen av åpningsperioden. tommy hjelm gjorde 1-0 etter 16 minutter, og kort tid etter økte jacob berglund til 2-0. kampen var mer eller mindre punktert da samuel solem satte inn både 3-0 og 4-0 i midten av annen periode. andreas martinsen rakk også å score for vertene før perioden var omme. kenneth pappalardo gulbrandsen scoret kampens siste mål tidlig i tredje periode. (ntb)


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »