Hovedsiden

Liten annonse
  Nordås løper én engelsk mil i London – eneste norske utøver til start

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (mandag 15. juli 2024 KL:11.54)
  narve gilje nordås skal i aksjon på én engelsk mil i diamond league-stevnet i london førstkommende lørdag. flere sterke utøvere stiller til start på distansen. det kommer fram av startlistene til stevnet i den britiske hovedstaden. i tillegg til nordås skal blant andre neil gourley (storbritannia), oliver hoare (australia) og adel mechaal (spania) løpe i london. sist uke opplyste norges friidrettsforbunds (nfif) sportssjef erlend slokvik til ntb at nordås etter planen skulle løpe 3000 meter. nå er han i stedet teste seg på én engelsk mil. nordås har ikke stilt til start i et offisielt løp på distansen så langt i år. josh kerr har årsbeste i verden med 3.45,34, satt i eugene i mai. da ble jakob ingebrigtsen nummer to. verken kerr eller ingebrigtsen er påmeldt i london. det er heller ikke karsten warholm eller henriette jæger. sistnevnte satte søndag ny norsk rekord på 400 meter i sveits, og aremark-utøveren har ol i paris som neste punkt på programmet, opplyser unn merete lie jæger til ntb. alison dos santos har stilt start i de fleste diamond league-stevnene med 400 meter hekk på programmet i år, og brasilianeren gjør ingen unntak i london. rai benjamin står i likhet med warholm over. (ntb)


  Hva den nye venstresiden bør gjøre

  Kilde: E24 | Publisert: (lørdag 13. juli 2024 KL:11.19)
  valgene nå nylig i frankrike og storbritannia, og den pågående presidentvalgkampen i usa, viser hvilke dilemmaer venstreorienterte partier står overfor når de prøver å skape en ny identitet og presentere troverdige alternativer til ytre høyre.  Lewis Hamilton vant regnpreget Silverstone-løp – første seier siden 2021

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 7. juli 2024 KL:17.28)
  lewis hamilton tok steget tilbake på toppen av formel 1-pallen i storbritannias grand prix søndag. flere regnskyll skapte utfordrende forhold. – det sprutregner, og de er ute på «slicks». det er som å kjøre på blank hålke, folkens, sa viaplay-kommentator atle gulbrandsen. seieren var veteranens første siden han vant saudi-arabias grand prix i 2021. 39-åringen startet som nummer to og brukte alt han har av erfaring til å sikre karrierens 104. seier. det var hamiltons niende hjemmetriumf på silverstone-banen. ytterligere regnvær tvang førerne inn i depotet, og samtlige biler byttet til dekk med mønster. vm-leder verstappen tok steget opp på pallen igjen etter femteplassen i østerrikes grand prix forrige helg. 26-åringen har vunnet sju av elleve løp denne sesongen og leder vm med overlegen margin. (ntb)

  Russel vant Formel 1-kvalifiseringen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 6. juli 2024 KL:17.28)
  mercedes-fører george russell vant kvalifiseringen til storbritannias grand prix. foto: luca bruno / ap / ntb det ble britisk mercedes-dominans i lørdagens formel 1-kvalifisering på silverstone. george russell vant foran lagkamerat lewis hamilton. det skilte 0,171 sekunder mellom de to britene. utfallet var svært populært blant de frammøtte på silverstone-banen i england. resultatet betyr at mercedes legger beslag på de to fremste plassene i søndagens hovedløp i storbritannias grand prix. max verstappen fikk det ikke helt til å klaffe og ble bare nummer fire. red bull-laget så også at sergio perez røk ut allerede i den første kvalifiseringsrunden. (ntb)
  Hauger nummer tre i kvalifiseringen på Silverstone

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 5. juli 2024 KL:16.34)
  denis hauger imponerte nok en gang da han kjørte inn til 3.-plass under fredagens formel 2-kvalifisering i storbritannia. nordmannen ble kun slått av isack hadjar og victor martins. – det var en god kvalifisering av dennis. tredjetid er bra! dette lover god foran søndagens hovedløp, kommenterte atle gulbrandsen på viaplay. forrige helg var hauger raskest i kvalifiseringen i østerrike, før han kjørte inn til en sterk 5.-plass i sprintløpet. hovedløpet endte imidlertid i tragedie da nordmannen kvelte motoren før start og ble nummer 13. – jeg kan ikke beskrive hvor forbannet jeg er. det var en gylden mulighet til å komme meg inn i mesterskapet igjen, og nå er det helt kjørt. jeg har ikke så mye mer å si uten at det blir stygt, sa hauger. aurskog-gutten ligger som nummer sju i sammendraget, 55 poeng bak ledende paul aron fra estland. vm-lederen snurret imidlertid rundt under fredagens kvalifisering og endte på en skuffende 12.-plass. lørdag skal det kjøres sprintløp på silverstone, før det er duket for hovedløpet i storbritannias grand prix på søndag. neste vm-runde er på silverstone i budapest, ungarn om to uker. formel 2-året avsluttes i abu dhabi 8. desember. (ntb)  Bare lettøl på Englands EM-åpning

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 14. juni 2024 KL:14.09)
  politiet i gelsenkirchen tar øl-grep for å unngå bråk i em-kampen mellom england og serbia søndag. de to lagenes tilhengere får kun kjøpe lettøl med alkoholprosent på 2,5 på stadion. dessuten får hver person kun kjøpe to enheter om gangen, opplyser en talskvinne for det lokale politiet. avgjørelsen er tatt av sikkerhetshensyn. i tillegg sier talskvinnen at man går for lettøl i stedet for «normalt» øl med styrke på mellom 4 og 5 prosent alkohol «fordi britene er vant til det». tyske myndigheter har gjort omfattende forberedelser for å håndtere potensielle hooligans under sommerens fotball-em. blant annet har de invitert offentlig ansatte fra alle deltakerlandene til å være med på å overvåke situasjonen rundt de ulike arenaene. storbritannias regjering har opplyst at over 1600 fotballfans fra england og wales er nektet innreise til tyskland fordi de har vært involvert i tidligere stadionbråk. i em i 2016 barket engelske supportere sammen med russland-fans foran en kamp mellom lagene i marseille. england og serbia spiller i em-gruppe c, der også danmark og slovenia er med. (©ntb)

  Frankrike får tildelt OL-medalje 124 år på etterskudd

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 13. juni 2024 KL:20.52)
  lloyd hildebrand tok sølv på 25 kilometer sykling under ol i 1900, som ble arrangert i årets vertsby paris. torsdag har den eksekutive komiteen i ioc besluttet å ta sølvmedaljen fra storbritannia og gi den til frankrike. på den tiden kunne utøverne selv melde inn ett lisensnummer fra landet de representerte. nyere undersøkelser har imidlertid vist at hildebrand var født og oppvokst i frankrike. i tillegg skal han ha konkurrert for en fransk klubb før og etter mesterskapet.


Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »