Hovedsiden

Liten annonse  Sprengkulde truer langrenn og kombinert kommende helg – slik er grensene

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (tirsdag 28. november 2023 KL:10.51)
  kaldt vintervær skaper usikkerhet rundt rennene i langrenn og kombinert både i gällivare, gålå og lillehammer kommende helg. på gålå venter en stor norgescuphelg i langrenn med sprint fredag, 10 kilometer klassisk lørdag og 20 kilometer fri teknikk søndag. noen mil lenger øst er det verdenscuphelg i kombinert og hopp i lillehammer, mens det skal gås verdenscup i langrenn i gällivare. kulderegelverket for renn i norgescupen og renn i verdenscupen er ikke likt. – i norge har vi særnorske regler som gjelder for norgescuprenn. det kan ikke være kaldere enn minus 18 for seniorer og juniorer. for renn over 30 kilometer kan det ikke være kaldere enn minus 15 grader, sier arrangementsansvarlig i norges skiforbund, terje lund, til ntb. i verdenscupen i gällivare er det annerledes. – der er kuldegrensen minus 20 på det kaldeste punktet. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i trondheim senere vinter. hvis vi teoretisk tenker oss at det blir minus 19 på det kaldeste punktet der, så kan det arrangeres skirenn der, mens det ikke kan det med samme temperatur på gålå til helgen, sier lund. enn så lenge viser prognosene fra værmeldingingstjenesten yr at det ikke vil bli så kaldt at det ligger an til avlysninger eller utsettelser verken på gålå eller lillehammer. men det kan bli helt i grenseland. det samme gjelder for verdenscupen i langrenn i svenske gällivare. – vi er ikke veldig bekymret for at vi ikke skal klare å få gjennomført våre arrangement, sier terje lund. (©ntb)


  Tiril Udnes Weng ikke i Ruka - sliter fortsatt etter covid

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 25. november 2023 KL:11.39)
  tiril udnes weng er ikke å se i ruka denne helgen. hun sliter forstatt med å komme til hektene etter covid. lotta udnes weng tror trolig søsteren ikke blir å se før i trondheim miden av desember. landslagstrener for kvinner, sjur ole svarstad er mer positiv. – jeg er litt mer offensiv enn tvillingsøster, og tror vi skal få se henne i östersund, sier han til nrk.
  Selfier på avstand for håndballtroppen: Hergeirsson vil holde «vandrende sirkus» friskt under VM

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 23. november 2023 KL:07.23)
  håndballkvinnenes landslagssjef thorir hergeirsson står på beslutningen om å begrense kontakten med publikum for spillere og ledere i vm-perioden. – vi skal være et vandrende sirkus i november og desember. vi skal besøke folk på hamar, lillehammer, stavanger og trondheim. vi skal spre begeistring og innsatsvilje og skape gode resultater gjennom godt spill på banen. det er det det norske folk ønsker seg aller mest, sa hergeirsson. – og da må vi gjøre noen forholdsregler og passe på oss selv. da blir det noe mindre tilgjengelighet enn ellers i året. men vi skal dele ut autografkort, bilder av jentene og ta selfier på avstand. vi må ta ansvar for å passe på oss selv. vi kan komme til å spille tolv kamper på fire uker, og da gjelder det å ha flest mulig frisk folk, tilføyde landslagssjefen. det svenske og danske landslaget har også fordel av hjemmebane i vm, men går en annen vei enn norge med tanke på kontakt med tilskuerne. – vi synes det er riktig å omgås med fansen, sier sveriges landslagssjef tomas axnér til nyhetsbyrået tt. norges første kamp er mot angola neste torsdag. (ntb)
  Kalvå forkjølet – står over langrennsåpningen på Beitostølen

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (fredag 17. november 2023 KL:10.09)
  anne kjersti kalvå er blitt syk over natten og dropper helgens nasjonale langrennspremiere på beitostølen. det forteller landslagslege ove feragen i en pressemelding fra norges skiforbund. – anne kjersti kalvå våknet dessverre med forkjølelse i dag tidlig. hun starter dermed ikke helgens skirenn og er på vei hjemover til trondheim, sier han. nrk sender sprintkonkurransene fra beitostølen fra klokken 11.42 fredag.  Northug utelukker VM-comeback: – Tenkt på det

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (tirsdag 14. november 2023 KL:20.04)
  ovenfor nrk utelukker petter northug et comeback før vm i trondheim vinteren 2025. – det har jeg ikke tid til, sier 37-åringen. – jeg har tenkt på det, men nå trener jeg for langløp. jeg har ikke lyst til å skru tilbake til allroundtrening igjen, men det er veldig artig å leve i boblen med utøvere som trener mot vm på hjemmebane, fortsetter langrennsstjernen. trønderen, som står med 20 medaljer i ol og vm, har satset på langløp de siste sesongene, men en betennelse i bicepsen setter en stopper for sesongåpningen. – jeg begynner å bli en voksen mann og tåler ikke trening like bra lenger, sier han med et smil. i fjor ble northug nummer 48 i vasaloppet. etter en intensiv treningssommer håper han nå på bedre kapasitet slik at han kan kjempe om enda høyere plasseringer kommende sesong. – skaden hemmer nok starten på sesongen, men i hovedsak håper jeg at jeg i form i mars når vi kommer til vasaloppet. det kommer mange lange og gode skiløp mot slutten av sesongen, så jeg har god tid til å komme tilbake til da, betrygger northug. følg sesongåpningen i langrenn på beitostølen på nrk i helgen!
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »