Hovedsiden

Liten annonse
  Iuel misset på OL-kravet - ble nordisk mester

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: Igår. - (lørdag 18. mai 2024 KL:16.38)
  amalie iuel var langt bak ol-kravet på 400 meter hekk under lørdagens nordiske mesterskap i friidrett. iuel vant mesterskapet med tiden 55,78 sekunder. det er omtrent ett sekund bak ol-kravet på 54,85. i april løp iuel sin første konkurranse på nesten to år, og ble selv rystet av tiden på 54,89 sekunder i kenyanske nairobi. det var fire hundredeler bak ol-kravet, men den norske kvinnen har fortsatt frem til 30. juni på seg for å klare kravet. iuels personlige rekord på distansen er 54,68. iuel er allerede klar for ol i paris som en del av det norske stafettlaget på 4x400 meter for kvinner. iuel føyer seg inn i rekken med norske utøvere som har blitt nordiske mestere i malmö lørdag. lakeri ertzgaard ble nordisk mester på 400 meter for kvinner på tiden 52,77, mens andreas grimerud vant herrenes konkurranse på samme distanse med ny personlig rekord på 45,90 sekunder. i kvinnenes spydkonkurranse ble det dobbelt norsk. sigrid borge vant med et kast på 60,94 meter, mens marie-therese obst ble nummer to på 60,61.

  Personlig rekord for spydkaster Obst

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (søndag 12. mai 2024 KL:20.30)
  marie-therese obst kastet 61,81 meter under søndagens spydkonkurranse i tyske offenburg. det er ny personlig rekord for 28-åringen. hun hadde allerede klart em-kravet på 60 meter tidligere i år, da hun kastet 61,69 meter i portugal i mars. med søndagens personlig rekord sniker hun seg litt nærmere ol-kravet på 64 meter. 61,81 meter holdt til fjerdeplass i stevnet. tidligere sølvvinner i em, serbiske adriana vilagos, vant med 63,58 meter. obst representerer tjalve og trenes av tidligere spydkaster paul solberg. em arrangeres i roma fra 7. til 12. juni, mens ol i paris varer fra 26. juli til 11. august.

  Karlsson forventer Johaug-konkurranse i VM: – Hun kommer

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (torsdag 2. mai 2024 KL:19.09)
  den svenske langrennsstjernen frida karlsson har sluttet å spekulere på om therese johaug stiller under vm i trondheim neste år. – jeg regner med at hun kommer. det blir kult å ha henne tilbake, sier karlsson ifølge tt etter at det svenske landslaget ble presentert torsdag. det her lenge vært snakk om et mulig comeback for den norske langrennsdronningen, og hun har selv gjort lite for å dysse ned forventningene. hun har tidligere uttalt at en beslutning rundt neste sesong kommer i løpet av mai måned. landslaget har holdt en plass åpen om hun skulle bestemme seg for å satse igjen. i sverige har de tatt johaugs beslutning på forskudd. karlsson gleder seg til å møte henne i sporet igjen. – for tre år siden gikk jeg inn i treningsåret med fokus på hvordan jeg kunne slå henne. da slo jeg henne to ganger, sier karlsson. siden har johaug blitt mamma for første gang og giftet seg med nils jakob hoff. – hun er ikke overmenneskelig så jeg kommer ikke til å fokusere på å slå henne så mye nå som for tre år siden, legger karlsson til. (ntb)


  EM-kravet glapp med ett minutt for Johaug

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 1. mai 2024 KL:14.55)
  therese johaug vant grue halvmaraton, men em-kravet glapp til slutt med ett minutt. – det var hardt og tøft, men veldig moro, sier johaug til nrk. johaug debuterte onsdag på halvmaraton. før løpet var hun påmeldt med en antatt sluttid på 1.09,30. det ville i så fall tatt henne innenfor em-kravet på 1.10,30. i mål ble tiden 1.11,25. knapt halvveis ut i grue halvmaraton hadde johaug fått heng på en annen kjent tidligere langrennsløper. hans christer holund stilte nemlig også på start, og johaug la seg i rygg. men ved passering på 15 kilometer hadde holund og resten av gruppen hektet av johaug, som måtte kjempe resten av løpet på egen hånd. linus rosdal fra sverige vant herreklassen med 1.04,21. landsmann otto kingstedt fulgte på andreplass.  Bekrefter friplass til Johaug: Klæbo sikker på VM-deltakelse for skilegenden

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. johannes høsflot klæbo møtte på johaug på trening i morgentimene. han mener at skilegenden ser sprek og motivert ut, og er skråsikker på at de begge går vm i trondheim. – hun kommer til å gå vm, det er jeg helt sikker på. hun kommer til å stå på startstreken der. så spørs det om hun skal være med på noe mer før den tid, sier klæbo til nrk. se hele landslagsuttaket her.

  Landslaget bekrefter: Har satt av friplass til Johaug

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.49)
  therese johaug var ikke til stede da langrennslandslagene for kommende sesong ble presentert i holmenkollen onsdag. 35-åringen trenger imidlertid bare å slå på tråden og si «jeg vil være med». landslaget gir johaug en friplass om hun finner motivasjon og bestemmer seg for å satse. – dersom therese utover våren bestemmer seg for at hun satser 100 prosent inn mot vm i trondheim, så skal hun selvfølgelig inn på laget der, sier landslagssjef ulf morten aune. landslagsledelsen har ikke satt en endelig frist for når johaug må bestemme seg: – men den fristen er ganske naturlig. det kan ikke bli høst og jul før therese bestemmer seg, men det skal hun få lov til å gjøre helt på fritt grunnlag, sier aune. se hele landslagsuttaket her.

  Langrennslandslagene klare: Flugstad Østberg vraket

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (onsdag 24. april 2024 KL:13.13)
  skiforbundet presenterte onsdag langrennslandslagene for kommende sesong. blant de mer kjente utøverne som ikke var å finne på scenen under presentasjonen i holmenkollen var ingvild flugstad østberg og therese johaug. hvorvidt sistnevnte satser fullt mot vm på hjemmebane i 2025, er foreløpig usikkert. kvinner elite: lotta udnes weng, mathilde myhrvold, julie myhre, heidi weng, anne kjersti kalvå, tiril udnes weng, kristine stavås skistad, margrethe bergane, kristin austgulen fosnæs. herrer elite: pål golberg, simen hegstad krüger, håvard solås taugbøl, didrik tønseth, ansgar evensen, johannes høsflot klæbo, erik valnes, martin løwstrøm nyenget, harald østberg amundsen, even northug, iver tildheim andersen. para elite: vilde nilsen, indira liseth, trygve toskedal larsen, thomas karbøl oxaal, geir lervik (ledsager) disse utøverne er vraket etter forrige sesong: ane appelkvist stenseth, helene marie fossesholm, marte skaanes, sjur røthe.


  Skarverennet stoppet av uvær – politiet måtte hente ut tre løpere

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:11.38)
  det tradisjonsrike skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder hallingdølen. sterk vind skapte problemer for arrangørene av rennet lørdag. den tok seg opp, og etter hvert måtte arrangørene si stopp. – det er for dårlig sikt. det blir dessverre ikke mer skirenn. løperne ser ikke fra stikke til stikke, var beskjeden fra finse ifølge hallingdølen. målgang er på ustaoset. løpere som ikke hadde kommet seg ut i løypa, ble vist tilbake til togvognene for retur til ustaoset. politiet skriver lørdag formiddag at de måtte bistå i forbindelse med uværet. – politiet har bistått med å hente ut tre langrennsløpere utenfor løypa. de tre kom utenfor skisporene ved tett tåke. dette i forbindelse med skarverennet. de er ivaretatt av helse og er ved god behold, skriver politiet. på startstreken sto blant annet therese johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i nm. johaug har vunnet skarverennet en rekke ganger, men denne gangen får hverken hun eller andre gå rennet. «som for 50 år siden, blir rennet stoppa og konkurransen avlyst», skriver lokalavisen. (ntb / nrk)

  Hallingdølen: Johaug og Skarverennet stoppet av uvær

  Kilde: NRK - Sport | Publisert: (lørdag 20. april 2024 KL:11.38)
  det tradisjonsrike skarverennet i langrenn måtte stanses på kort varsel lørdag som følge av dårlig vær, melder hallingdølen. på startstreken sto blant annet therese johaug, som for for en måned siden slo knockout på langrennseliten under 30-kilometeren i nm. nrk kommer tilbake med mer.
Om 123Nyheter.no

123nyheter.no's kompliserte og automatiserte søkemotor-crawler er satt opp etter en rekke avanserte menneskelig manipulerte variabler som den arbeider kontinuerlig ut ifra. Ingen nettsteder kan betale seg høyere opp på treffsidene. Nettstedene hvor nyheters-overskriftene hentes fra, er håndplukket.

123nyheter.no utvikles
av Tveit MEDIA. »